Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:38 Naskakujecie na Abigail, czy jesteście pewni, ze ona nie ma racji ? Co do Pippi, to zalęgla się tutaj i rozpanoszyła jak /.../ i naprawde już przeszkadza. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fujiyama Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:14 Ja, nieder mit Pippi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:54 A ten post to niby co? Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z tematyką forum! Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Pippi, nie trolluj,to męczące 04.12.04, 12:54 Gość portalu: tiggerific napisał(a): > A ten post to niby co? > Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z > tematyką forum! tiggerfic, sorry, ale to takze nie forum o kluskach slaskich, wierszokletow i "polska dla slazakow". dziwne, ze tu sie oburzasz a w innych watkach nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlomo Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.04, 15:04 Tak to jest z kobietami, ze okresowo maja bardzo zly nastroj i usiluja dopieprzyc komu sie da i za co sie da. Kilka dni temu Lady T. sama narzekala na wylewna biegunke Pippi i jej oredownika tytulujacego sie doktorem. "mam propozycję, żeby dr Prass i Pippi porozmawiali sobie o Heimatliebe w mailach, zamiast wklejać kilometrowej długości listy osobistości, których nikt poza Ślązakami pewnie nie zna :), a forum niech zostawią dla problemów związanych z jęz. niemieckim." Na dolegliwosci najlepszy jest Apap. Daruj sobie odpowiedz w stylu: > > A ten post to niby co? > > Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z > > > tematyką forum! I ta Twoja napastliwa wypowiedz, to tez troll. Nieprawdaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: Szlomo-Logik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:36 Spróbuję Ci to wytłumaczyć, chociaż już widzę, że cięęęęężko będzie! 1. z zasady się nie oburzam, w cytowanym fragmencie proponowałam, żeby nie wklejać długachnych list osobistości, bo to się nijak ma do języka! A osobie, która chce coś językowego z tematu wyciągnąć, trudno się potem przez to przebić. BTW, w mojej wypowiedzi nie ma nic napastliwego, była to tylko propozycja. 2. Nie muszę sobie nic darować, jeśli ktoś tworzy trolla, żeby podgrzać atmosferę "wścieklicy personalno-narodowościowej" na forum. Mam prawo wyrażać swoje opinie i komentować trolle zgodnie ze swoimi poglądami. Nie odmawiasz mi chyba tego prawa? 3. Moja wypowiedź do trolla to troll, masz rację, bo ni cholery nie wiąże się z tematem forum, nie widzę w nim jednak napastliwości, co najwyżej irytację :). Jeśli przejrzysz sobie inne moje wypowiedzi (skoro już takie zapędy detektywistyczne wykazujesz), to bez trudu stwierdzisz, że nigdzie nikomu nie staram się dopieprzyć! Robisz więc z igły widły, ale trudno, widać nic bardziej konstruktywnego nie przychodzi Ci do głowy. Z pozdrowieniami t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: Przyznam, że nie rozumiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:57 :) w których powinnam się oburzać? To forum jest o języku niemieckim, jeśli ktoś ma życzenie badać etymologię śląskich wyrazów, związanych i z niemieckim, i z polskim, niech to robi. Co innego jeśli ta dyskusja zmierza w kierunku: kto lepszy, Ślązacy, Polacy czy Niemcy i zamienia się w pyskówkę - to już mi się nie podoba, ale też rzadko się w tej kwestii wypowiadam (nie wytrzymałam tylko przy abi, która najwyraźniej jest zu geil fuer diese Welt :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.prass Re:viele Grüße 05.12.04, 16:49 Liebe Pippi, liebe Forumteilnehmer, Ich geüße alle ganz herzlich. Ich werde morgen für 3 wochen zur Kur fahren und werde alle vermissen. Gesegnetes Weihnachtsfest und alles Gute im Neuen Jahr. viele Grüße Paul Prass Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek i Francek Re:viele Grüße IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.04, 17:59 Hoffentlich ist es Dir noch zu helfen.... Gute Besserung - im Interesse aller Schlesier, die durch Deine Äußerungen, in den Augen der echten Deutschen, zu noch größeren Armleuchtern (Ciulen) wurden. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re:viele Grüße, dr.prass 05.12.04, 18:30 Ich wünsche Ihnen gute Erholung . Bis bald! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re:viele Grüße IP: 80.51.161.* 05.12.04, 20:25 Danke Herr Prass! Ich wünsche Ihnen ebenso gesegnetes Weihnachtsfest und alles Gute im Neuen Jahr, und ausserdem natuerlich gute Erholung. Bis dann! Odpowiedz Link Zgłoś