Dodaj do ulubionych

Pippi, nie trolluj,to męczące

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:38
Naskakujecie na Abigail, czy jesteście pewni, ze ona nie ma racji ? Co do
Pippi, to zalęgla się tutaj i rozpanoszyła jak /.../ i naprawde już
przeszkadza. Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fujiyama Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:14
      Ja, nieder mit Pippi!
    • Gość: tiggerific Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:54
      A ten post to niby co?
      Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z
      tematyką forum!
      • marijohanna Re: Pippi, nie trolluj,to męczące 04.12.04, 12:54
        Gość portalu: tiggerific napisał(a):

> A ten post to niby co?
        > Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z
        > tematyką forum!

tiggerfic, sorry, ale to takze nie forum o kluskach slaskich, wierszokletow
        i "polska dla slazakow". dziwne, ze tu sie oburzasz a w innych watkach nie.
        • Gość: Szlomo Re: Pippi, nie trolluj,to męczące IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.04, 15:04
          Tak to jest z kobietami, ze okresowo maja bardzo zly nastroj i usiluja
          dopieprzyc komu sie da i za co sie da. Kilka dni temu Lady T. sama narzekala na
          wylewna biegunke Pippi i jej oredownika tytulujacego sie doktorem.

"mam propozycję, żeby dr Prass i Pippi porozmawiali sobie o Heimatliebe w
          mailach, zamiast wklejać kilometrowej długości listy osobistości, których nikt
          poza Ślązakami pewnie nie zna :), a forum niech zostawią dla problemów
          związanych z jęz. niemieckim."

Na dolegliwosci najlepszy jest Apap.

Daruj sobie odpowiedz w stylu:

> > A ten post to niby co?
          > > Taki sam troll, tym bardziej denerwujący, że w zerowym stopniu związany z
          >
          > > tematyką forum!

I ta Twoja napastliwa wypowiedz, to tez troll.
          Nieprawdaz.

• Gość: tiggerific Re: Szlomo-Logik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:36
            Spróbuję Ci to wytłumaczyć, chociaż już widzę, że cięęęęężko będzie!

1. z zasady się nie oburzam, w cytowanym fragmencie proponowałam, żeby nie
            wklejać długachnych list osobistości, bo to się nijak ma do języka! A osobie,
            która chce coś językowego z tematu wyciągnąć, trudno się potem przez to
            przebić. BTW, w mojej wypowiedzi nie ma nic napastliwego, była to tylko
            propozycja.

2. Nie muszę sobie nic darować, jeśli ktoś tworzy trolla, żeby podgrzać
            atmosferę "wścieklicy personalno-narodowościowej" na forum. Mam prawo wyrażać
            swoje opinie i komentować trolle zgodnie ze swoimi poglądami. Nie odmawiasz mi
            chyba tego prawa?

3. Moja wypowiedź do trolla to troll, masz rację, bo ni cholery nie wiąże się z
            tematem forum, nie widzę w nim jednak napastliwości, co najwyżej irytację :).
            Jeśli przejrzysz sobie inne moje wypowiedzi (skoro już takie zapędy
            detektywistyczne wykazujesz), to bez trudu stwierdzisz, że nigdzie nikomu nie
            staram się dopieprzyć! Robisz więc z igły widły, ale trudno, widać nic bardziej
            konstruktywnego nie przychodzi Ci do głowy.

Z pozdrowieniami
            t.
        • Gość: tiggerific Re: Przyznam, że nie rozumiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:57
          :) w których powinnam się oburzać?

To forum jest o języku niemieckim, jeśli ktoś ma życzenie badać etymologię
          śląskich wyrazów, związanych i z niemieckim, i z polskim, niech to robi. Co
          innego jeśli ta dyskusja zmierza w kierunku: kto lepszy, Ślązacy, Polacy czy
          Niemcy i zamienia się w pyskówkę - to już mi się nie podoba, ale też rzadko się
          w tej kwestii wypowiadam (nie wytrzymałam tylko przy abi, która najwyraźniej
          jest zu geil fuer diese Welt :))))

• dr.prass Re:viele Grüße 05.12.04, 16:49
            Liebe Pippi, liebe Forumteilnehmer,

Ich geüße alle ganz herzlich.
            Ich werde morgen für 3 wochen zur Kur fahren und werde alle vermissen.
            Gesegnetes Weihnachtsfest und alles Gute im Neuen Jahr.

viele Grüße

Paul Prass

• Gość: Antek i Francek Re:viele Grüße IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.04, 17:59
              Hoffentlich ist es Dir noch zu helfen....
              Gute Besserung
              - im Interesse aller Schlesier,
              die durch Deine Äußerungen, in den Augen der echten Deutschen,
              zu noch größeren Armleuchtern (Ciulen) wurden.

• kokolores Re:viele Grüße, dr.prass 05.12.04, 18:30
              Ich wünsche Ihnen gute Erholung .
              Bis bald!
              :o)
            • Gość: Pippi Re:viele Grüße IP: 80.51.161.* 05.12.04, 20:25
              Danke Herr Prass!
              Ich wünsche Ihnen ebenso gesegnetes Weihnachtsfest und alles Gute im Neuen
              Jahr, und ausserdem natuerlich gute Erholung.

Bis dann!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka