Gość: amiga2 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.02.05, 13:27 Znalazlam przepis na danie,ale nie rozumiem znaczenia nastepujących skladników. Rauke Kerbel Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: przepis kulinarny IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 13:33 Kerbel - trybula, ziółko takie stosowane jako przyprawa Rauke - rukola ( rodzaj sałaty ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniapa Re: przepis kulinarny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.05, 13:36 Kerbel to trybula ogrodowa, roslinka z rodziny selerowatych Odpowiedz Link Zgłoś
amiga2 Re: przepis kulinarny 24.02.05, 13:42 Besten Dank:) Chyba zrezygnuję z tej potrawy,bo te nazwy nawet po naszemu nic mi nie mówią:( Dzięki jeszcze raz,papatki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawwka Re: przepis kulinarny 24.02.05, 16:39 no coś ty? rukolę można kupić np. w bomi.Trybulę nie mam pojęcia.Ale będąc we Włoszech jadłem sporo rukoli-spróbuj-warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: przepis kulinarny IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 23:04 rokule widzialam juz w Polsce w sprzedazy. Roslina z rodziny mleczowatych (mlecz polny - mlode listki) Szczegölnie Grecy zbieraja na wiosne te mlode listki zaprawiaja je odpowiednio i jedza tak jak salate czy dodatek do kanapek. Jadlam u Greka - smakowalo bardzo dobrze. Kupilam sama w sklepie i pröbowalam cos w tym rodzaju jak u Greka z niej zrobic smakowalo mi troche gorzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerbel i rauke/ruk Re: przepis kulinarny IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 23:36 Kerbel home.t-online.de/home/ufetzer/proj/herbs/seiten/kerbel.htm www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/germ/generic_frame.html?Anth_cer.htmlRukola www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/germ/generic_frame.html?Eruc_sat.html Odpowiedz Link Zgłoś