Dodaj do ulubionych

Partnersprache

25.06.05, 00:06
Ktos moze sie wypowiedziec o tych podrecznikach??
Obserwuj wątek
    • Gość: Oliver Re: Partnersprache IP: 213.199.201.* 27.06.05, 10:38
      Hej:) Naprawdę mogę polecić ten podręcznik. Wprawdzie sam z niego nie korzystam, lecz uważam, że jest on najlepszy na polskim rynku. Na szczególną uwagę zasługuje szata graficzna, która w przystepny sposób trafia do ucznia. Po każdym dziale, jednostce są zebrane wszystkie ważniejsze reguły gramatyczne i zwroty konieczne do opanowania. Ponadto w komplecie jest bardzo dobry poradnik dla nauczyciela z testami, płytą CD, które można powielać i wykorzystać:) Polecam! Mam do sprzedania cały komplet Partnersprache 1 - podręcznik, ćwiczenia z CD, program nauczania, poradnik i testy z CD - stan tych książek jest idealny, wcale z nich nie korzystałem. Jeśli sobie Pan/i życzy, mogę sprzedać komlet na 100 zł. Proszę o kontakt mailem: aalcatraz@wp.pl . Pozdrawiam i zachęcam do sięgnięcia po podręcznik!
      • Gość: cele3 Re: Partnersprache IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:36
        podręczniek do kitu, nic nie ma po polsku i wogóle cieżki szczególnie 3 część
    • Gość: kaczbos18 Re: Partnersprache IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:52
      hmmm....nie powiem, dość "życiowe" podręczniki. na cd wyraźna wymowa, myślę jednak, że te książki są dobre jedynie dla maturzystów lub osób o zaawansowanej znajomości niemieckiego.
      ps.chętnie sprzedam- cena do negocjacji, mój mail: kaczbos@buziaczek.pl
    • bender_rodriguez Re: Partnersprache 22.07.05, 00:28
      pomijając pierdoły w rodzaju "trafianie do uczniów" itd. to mozna powiedziec,
      że jest dobry, ale dosyć trudny. musi być dobra dosyć grupa, żeby uciągnęli.
      ale generalnie jest prawie idealna jako podstawa do matury. tylko, że te teksty
      do słuchania są głupawe dosyć i jakieś dziwne ludzie je czytają. ale generalnie
      jest git.
    • stokrootka1 A ja powiem inaczej 30.07.05, 12:47
      Męczyłam się z tym podręcznikiem przez 2 lata. Moi uczniowie też. Nie przeczę,
      że ciekawa szata graficzna i wszystkie dodatki, ale generalnie jest on bardzo
      trudny. Korzystałam z niego w klasie z rozszerzonym językiem niemieckim (5
      godzin tyg.) a mimo to wszystko szło jak po grudzie. Zrobiłam tylko dwie części
      i to dośc wybiórczo. W trzeciej klasie całkiem z niego zrezygnowałam. Być może
      problem leży w tym, że moja grupa składała się z osób o zróżnicowanym poziomie
      wiedzy, ale ten podręcznik był za trudny nawet dla tych najlepszych. Jestem
      pewna, że nie chcę juz nigdy więcej z nim pracować. Szukam właśnie czegoś
      lepszego, ale tu pojawia się niesety kolejny problem. Pozdrawiam:)
    • megucha Re: Partnersprache 02.08.05, 15:57
      Korzystałam z tego popdrecznika jako uczennica :) Szata graficzna jest ok, ale
      przeciez to nie wszystko. Mi się akurat nie podobały te podsumowania pod koniec
      działu, były zbyt ogólne, zero przykładów do poćwiczenia. Co do zesztyu ćwiczen-
      zadania były tendencyjne, skoro ktos uzupełnił pierwszy przykład, do konca
      zadania mógł wszystko robić według schematu wolałabym dodatkowo popracowac z
      innym podeczniekiem typowo do gramatyki. Co do tesci- wiele tematow bylo na
      maturze ustnej (p. rozszerzony)- wiem, bo sama miałam o tym, co bylo w
      książkach. JAkby ktos chcial, to moge odsprzedac pierwszą i drugą część (z płytami)
      • Gość: olka Re: Partnersprache IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:26
        to w takim razie, jaki polecacie podręcznik dla uczni zaczynającycch naukę w
        liceum, którzy uczyli się już języka w gimnazjum?
        • wahnsinn Re: Partnersprache 11.09.05, 10:27
          Alles klar jest dobrym podrecznikiem, jak to jest kontynuacje to mozna zaczac
          od 2a lub 2b, chyba ze slaba klasa to 1b
          • Gość: Kasia Re: Partnersprache IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:03
            Też polecam Alles klar, ja zaczynam w liceum od 2a, czasami sięgam jeszcze po
            niektóre tematy z 1b. Tylko część 3a/b wydaje mi się po prostu niedopracowana,
            w całej serii podręczników brakuje mi np. takich tematów: wypadek samochodowy,
            rozmowy dotyczące wynajmowania mieszkania, rozmowy w hotelu-rezerwacja
            noclegu.... Partnersprache mi osobiście się bardzo podoba, ale jak już to ktoś
            wcześniej zauważył- jest to podręcznik dla naprawdę mocnej grupy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka