Gość: Rozdarty IP: *.chello.pl 17.09.06, 19:22 Gdzie lepiej isc na kursy j. niemieckiego ??? Co jest lepsze, I. Goethe'go czy I. Austriacki ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
os25 Re: Instytut Goethe'go czy Instut Austriacki 17.09.06, 19:31 A POD JAKIM WZGLEDEM LEPSZE?? \\\ JA CHODZILEM DO KRAKOWA NA INSTYTUT AUSTRIACKI.... NIE ZALUJE..\\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman Re: Instytut Goethe'go czy Instut Austriacki IP: *.chello.pl 18.09.06, 00:53 Hmm... tak ogolnie :P Chodzi o to, czy dobrze nauczaja, gdzie lepiej isc, zeby pozniej wiecej umiec. Gdzie lepiej nauczaja. O ktorym instytucie ludzie maja lepsze zdanie ??? Bo czlowiek ma do wyboru - isc albo tu, albo tu. Ale zupelnie nie wiem czym sie kierowac, i co wybrac... Odpowiedz Link Zgłoś
garfield35 dokąd masz bliżej? gdzie nie ma problemu 18.09.06, 06:17 z miejscami do parkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Oni szwargocą po Austryacku... IP: *.n.pppool.de 18.09.06, 10:13 garfield35 napisał: > z miejscami do parkowania? ~~~ Das ist ja für mich ganz neu, dass die Austryaki Deutsch sprechen... Oni szwargocą po Austryacku... To jest taka niemiecka gwara... Podobnie jak Holenderski... Wenn ich eine Haltsentzündung habe, habe ich die richtige holländische Aussprache... Odpowiedz Link Zgłoś
mami27 Re: Oni szwargocą po Austryacku... 18.09.06, 17:00 Cześć, zrób wywiad środowiskowy gdzie są lepsi lektorzy. Prywatnie uważam, że obydwie zarabiają częsciowo nazwą co się nie równa jakości. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Wilhelm Tell Institut ist das allerbeste IP: *.n.pppool.de 19.09.06, 10:09 mami27 napisała: > Cześć, > zrób wywiad środowiskowy gdzie są lepsi lektorzy ~~~ Asiek odpowiada: Alexander Issajewitsch Solschenizyn (russisch Александр Исаевич Солженицын , der allergrößte russische Schriftsteller, sagte einmal er möchte sich in der Schweiz niederlassen um dort die schöne, große deutsche Sprache zu erlernen. Noch ein Naiwniak! Ich vermute er hatte das Wilhelm Tell Institut besucht. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Instytut Goethe'go czy Instut Austriacki 26.09.06, 17:57 a może ktos może polecić jakiegoś lektora w austriackim? Odpowiedz Link Zgłoś
lisard Re: Instytut Goethe'go czy Instut Austriacki 20.08.13, 12:17 Byłam na 3tyg kursie intensywnym w Austriackim w Krakowie. Jestem bardzo zadowolona! Bardzo dobra lektorka, która mobilizowała do nauki, pomagała indywidualnie jeśli coś było nie jasne. Grupka kilkuosobowa, świetna bezstresowa atmosfera. I co najlepsze po 3 tyg na prawde mówisz po niemiecku:D Uczyłam się od zera i już po 3 tyg umiałam bez błędu i płynnie przedstawić się, opowiedzieć o mojej pracy, czasie wolnym, rodzinie i mieszkaniu, zamówić jedzenie w restauracji, zapytać o godzinę, drogę. Tyle materiału w tak krótkim czasie! A po kursie byłam w Austrii i faktycznie mówiłam i rozumiałam wiele. Jestem na kolejnym poziomie i polecam wszystkim :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś