Gość: pajuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:13 das Masowiener (?) Finanzamt danke im Voraus p. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Regen nach Breslau Re: Mazowiecki US IP: 212.160.96.* 29.01.07, 21:32 a Finanzamt von Masovien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. von Mazowien a dlaczego to tłumaczysz? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.07, 21:34 Zaadresujesz pismo: Urząd Skarbowy Monachium-Srodek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajuś w takim bądź razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:40 naczelnik I Mazowieckiego Urzędu Skarbowego to Vorsteher von Pierwszy Mazowiecki Urząd Skarbowy? p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki nie m o g i e m s i e m oprzec wrazeniu, IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.07, 22:12 ze cosik upierdliwy jeZdes... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Re: kto pyta, ten...czasem dostaje durne odp...... IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.07, 22:20 :-))) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajuś no więc pomijając durne odpowiedzi (te mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:25 faktycznie nie interesują) jak będzie z tym naczelnikiem i urzędem (dla Niemca Mazoweicki Urząd Skarbowy jest abstrakcją oder? p. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: a dlaczego to tłumaczysz? 29.01.07, 22:37 primo, to nie musi być adres na kopercie secundo, jaki środek, chiba centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Mazowiecki US 29.01.07, 22:36 a nie mogłoby być: Vorsteher beim Ersten Finanzamt der Woiwodschaft Masowien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajuś klingt besser als das Masowiener :-) danke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:38 p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeR Re: klingt besser als das Masowiener :-) danke IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 23:18 A w niemieckich urzędach jest Vorsteher? Chyba lepiej Leiter albo Direktor des Finanzamtes. Ja mam problem z nazwą naszego Lubuskiego Urzędu Skarbowego (specjalny wydzielony urząd dla dużych podatników). Zeby sie nie motac z niepotrzebnymi przydawkami, poprostu pomijam Lubuski w tłumaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajuś der (Amts)vorsteher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:23 www.sachsen.de/de/bf/staatsregierung/ministerien/smf/steuern/finanzaemter/goerlitz/p. Odpowiedz Link Zgłoś
ver_zg Re: der (Amts)vorsteher 29.01.07, 23:34 A ja, znowu coś nowego się nauczyłem. Może skorzystam z tego określenia. Chociaż Leiter/Direktor jakoś bardziej współcześnie mi brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś