Gość: gizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:06 Witam, jak się nazywa w Niemczech ten zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gizo Re: Galvanomoorbad ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:12 Dzięki za odpowiedzi. Z jakiego źródła korzystałeś podając ten termin. Czy nie jest to aby kalka z j. polskiego? W internecie jest tylko jedna strona z tym terminem (sanatorium w Muszynie). Przetłumaczyłem to opisowo: "Moorumschläge mit Gleichstrom kombiniert” (okłady borowinowe wzbogacone prądem galwanicznym). Klient upiera się przy terminie "Moorstromtherapie", ale nigdzie nie znajduję potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 ale Galvanotherapie istnieje, 07.06.07, 13:47 istnieje też Moorbadtherapie, no to chyba możemy połączyć? Klienta potraktuj tym prądem z borowiny :-))))) P.S. Umschläge to tylko okłady na fragmenty ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: ale Galvanotherapie istnieje, 07.06.07, 13:56 masz jakieś straszne ciągoty do kilometrowych złożeń galvanisches Moorbad - najwyraźniej polski specjał, ale przynajmniej bardziej zrozumiały dla Niemca Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 moje złożenie zawiera tylko 14 literek, 07.06.07, 14:17 a Twoje wyrażenie aż 19 plus spacja :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: moje złożenie zawiera tylko 14 literek, 08.06.07, 00:35 Twoje złożenie ma trzy członki nie uważasz, że to przesada? :) Odpowiedz Link Zgłoś