Gość: poprawka23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:17 we wrzesniu podchodze do egz z pnjnu ktory oblalam w czewcu zeszlego roku. zostaly 2 miesiace, jestem przerazona, masa do opracowania, wkucia, zapamietania... prosze o mobilizacje...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baerenfang jeżeli nie chcesz żebym pochwalił, 01.07.07, 18:41 to nie przysyłaj;-)))))) kupiłem płyn do mycia naczyń, ale tylko przez jedno g. i pachnie "mint". ;-) p.s. czego jesteś ciekawa?ja chcę stypendium naukowe zaoferować;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus spokojnie, w pon. mam dostac 01.07.07, 18:46 paczuszke z wydawnictwa z kiazkami i wysylam adres mam w kalendarzyku jestem ciekawa, co to jest pnpjn Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang narobiło się tych licencjatów, kolegiów (wbrew 01.07.07, 20:17 nazwie) i absolwenci uzurpują sobie prawa do wszystkiego. ;-) Dzisiaj jest tak łatwo studia skończyć. nie będę rozżalał się nad samym sobą, ale kolega pisał pracę o gadzinówkach faszystowskich, to musiał podpisywać ile godzin będzie czytał Völkischer Beobachter:-))) i jeszcze miał bezpiekę na karku (za kontakty z rewizjonistycznym państwem). Gutes Rad ist teuer: studiujcie germanistykę, jeżeli kochacie naród, kulturę i w ogóle. Miłość do dobrego piwa też wystarczy. ;-) Jeżeli będziecie bardzo dobrzy w tym, co robicie, to będziecie kasa. Można studiować astronomię i fizykę, być b.dobrym, i też będziecie śmigali BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 pnjn-praktyczna nauka jezyka niemieckiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:14 myslalam ze tutaj chociaz czesc bedzie wiedziala... Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang jestem absolwentem UAM, kierunek filologia 01.07.07, 20:19 germańska, i nie znam skrótu:-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: jestem absolwentem UAM, kierunek filologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:20 ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: jestem absolwentem UAM, kierunek filologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:21 widze ze masz to za soba... zmotywuj mnie, prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: tylko prywatnie, nie śmiem publicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:45 wsjo jest w poznaniu na piekarach. a korki mialam (bo teraz bedzie ktos inny) ze swiezo upieczona magister z UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang gdzie to jest? uczycie się języka niemieckiego 01.07.07, 20:20 po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: gdzie to jest? uczycie się języka niemieckieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:22 baerenfang napisał: > po polsku? ha:) nie.. taki skrot na koncowy straszny egazmin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: nie śmiem zaprosić Cię na korepetycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:27 ;) troche daleko.. korepetycje juz mam- z mgr UAM. ja jestem na WSJO-Wyzsza Szkola Jezyków Obcych-chce to skonczyc i juz nie wracac.. jestem idealnym przykladem studentki ktora pomylila studia <szloch> Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang napisz na priv, kto Ciebie uczy? 01.07.07, 20:32 serio! :-))))) a to WSJO to w stolicy? sorry za głupie pytania, ale przecież na WSJO masz drugi język, or not? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka23 Re: napisz na priv, kto Ciebie uczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:47 mam niemiecki + szwedzki. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang ze Szwecją łączy mnie tylko Uddevalla 01.07.07, 21:20 w niemieckim mogę pomóc. Ostrzegam: Zaraz się rzucą zazdrośnicy! nie każdy potrafi 23-letnię kobietę przygotować do egzaminu poprawkowego (i to po kosztach własnych!) Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang sprężaj się, żadnych imprez, no sex, 01.07.07, 22:40 jeżeli jesteś przerażona i załamana, to odpuść studiuj to, co Ciebie interesuje. Znasz swoje zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: boje sie PNJN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:58 Spokojnie, dasz radę. Po prostu podziel sobie materiał z całego roku na rozsądne części i zacznij powtarzać. Masz dwa miesiące, to jest masa czasu, zwłaszcza, że przecież nie musisz się w międzyczasie przygotowywać do bieżących zajęć. Byle się nie załamywać. A na WSJO nie powinno być tak źle - ile miałaś godzin PNJN tygodniowo? Jaki materiał, z czego się uczyliście? Pomyśl, że może być gorzej - znam osoby (z UAM), które nie zostały dopuszczone do egzaminu z PNJN, bo na ćwiczeniach oblały cząstkowy test i poprawę... nie mają podejścia wrześniowego, już wyleciały. Pozdrowienia! Tawananna Odpowiedz Link Zgłoś
justys84 Re: boje sie PNJN 03.07.07, 18:05 Nie martw się, fakt, praktyczna to chyba najgorszy egzamin i w dodatku (przynajmniej u mnie-uni sląski)co roku się go zdaje(materiał co roku oczywiście inny). W tym roku u mnie tez było ciężko, ale na szczęście się udało:-) Ale też miałam raz poprawke z tego we wrzesniu i poszło ok:-) teraz zaczynam ostatni rok studiów a wakacje spędzam nad praca magisterską i tez mi brakuje motywacji;-)nie wiem, czy to Cie zmotywowało, chyba nie bardzo ;-) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś