12.06.05, 17:28
Mam kilka pytań dotyczących plasterków antykoncepcyjnych? Jaka jest ich
skuteczność, ile kosztują, na jaki czas wystarcza opakowanie, jak często się
je nakleja (jak się z nimi kąpać?), czy można je kupić tylko na receptę, i
czy ginekolog dobiera jakiś ich specjalny rodzaj, tak jak tabletki, w
zależności od organizmu pacjentki? Aaaa... I ile kosztuje mniej więcej opak.
tabletek antykoncepcyjnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: plasterki IP: *.stk.pl / 83.238.71.* 12.06.05, 18:47
      Post na ten temat juz byl, wpisz w wyszukiwarke to bedziesz miala dokladniejsze
      informacje. Z Twojego listu wynika ze jestes b.mloda, lub ze wczesniej nie
      myslalas o zabezpieczeniach - koniecznie powinnas isc do ginekologa i z nim
      porozmawiac, czy on ma jakies przeciwskazania i w ogole; moze sie zdarzyc, ze
      bedzie chcial, abys zrobila wczesniej badania. Plastry kosztuja w zaleznosci od
      apteki i miasta od 45-60zl, nie dobiera sie ich specjalnie, bo w Polsce jak na
      razie wystepuja tylko jedne - nazywaja sie Evra. Opakowanie starcza na miesiac,
      podobnie jak pigulki, sa w nim trzy plastry, ktore naklejasz po jednym na
      tydzien. W czwartym tygodniu dostajesz okres. Mozna sie z nimi kapac i robic
      rozne inne rzeczy, nie odklejaja sie - przynajmniej mi sie nie zdarzylo, a mam
      roczne doswiadczenie z plastrami. Co do ceny pigulek - mozesz dostac takie za
      ok.8-10zl lub takie za 35zl. Po wiecej dokladniejszych informacji radze udac
      sie do lekarza. Pozdrawiam
    • Gość: gwiazdeczka110 Re: plasterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:53
      Masz rację. Jestem młoda i nie myślałam wcześniej o żadnym zabiezpieczeniu, ale
      teraz chciałabym to zmienić. Zastanawiam się nad tabletkami albo plasterkami. A
      jeśli chodzi o tabletki, to jak to jest z zabiezpieczeniem? Po jakim czasie od
      rozpoczęcia zażywania tabletek, mogę spokojnie kochać się z moim chłopakiem. I
      jakiego dnia trzeba wziąść pierwszą tabletkę? Bo słyszałam że tego dnia, kiedy
      wypada pierwszy dzień cyklu? A może nie?
      • Gość: ja :) Re: plasterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:01
        z takimi pytaniami do GINEKOLOGA!!!!!! a nie na forum !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka