Dodaj do ulubionych

Chrześcijańska ars erotica

• Gość: elisabeth18@gazeta Chrześcijańska ars erotica IP: *.gwardii.osi.pl 16.04.07, 16:58
      Jestem prostą kobietą, żoną i matką która wierzy w Boga. Moim zdaniem jak byśmy
      wszyscy kierowali się w małżeństwie miłością czystą jak nas naucza kościół to
      nie bylo by aborcji, ponieważ małżonkowie wspólnie planowali by poczęcie
      dziecka.W każdej parafi są przygotowania przedmałżeńskie i sposoby współżycia
      seksualnego, a nawet omawiane cykle kobiet i sposoby planowania współżycia
      miedzy małżonkami.Przy parafi działa w określonym terminie specjalista
      seksuolog i pomaga zrozumieć dreczące problemy młodych i dojżałych małżeństw.
      Niektórzy ludzie wymyślają wszelkie sposoby dla zaspokojenia własnej próżności
      i dzikich żądz nie zważając na nic. Dla nich nie ważne jest że przez swoje
      erotyczne zachcianki poczyna sie dziecko, które później zabijają,jakby to ono
      było winne.Moze nie udolnie napisałam, ale tak myślę.Chrześcijanin powinien
      odpowiedzialnie i z sercem podchodzić do współżycia, tylko w małżeństwie nie
      stosująć żadnych środków antykoncepcyjnych.
      • Gość: wciąż wierząca Re: Chrześcijańska ars erotica IP: *.centertel.pl 16.04.07, 19:38
        Antykoncepcja NIE RóWNA się aborcji i naprawdę nie wiem, dlaczego tak wiele osób
        myli te terminy. Jestem przeciwniczką aborcji i jednoczesną zwolenniczką
        upowszechniania antykoncepcji. Bardzo boli mnie twardogłowość Kościoła w tej
        sprawie, zwłaszcza, że jest krytyka metod zapobiegania bezpodstwna- w Biblii
        naprawdę nie ma niczego o zapobieganiu, a Pismo Św. jest uniwersalne i skoro
        potrafiło odnieść się do np. nałogów(nie bedziesz miał bogów..., to równie
        dobrze mogłoby zakazać nam antykoncepcji. A co do seksuologów i poradni
        przykościelnych: niedawno była u nas na religii pani z takiej poradni. Próbowała
        nas nauczyć... właściwie to nie jestem pewna czego, bo chociaż znała dużą ilość
        mądrych, medycznych terminów (nazwy hormonów), to konsekwentnie unikała trudnych
        tematów, cały czas wtrącając wzmianki pt:"aborcja jest nieludzka". Kiedy
        wreszcie udało nam się wciągnąć ją na niebezpieczne wody, usłyszałam, że "przez
        stosowanie środków antykoncepcyjnych rodzi się do 40% niechcianych dzieci". Nie
        kwestionuję nawet prawdziwości tego twierdzenia. To jasne, skoro chce się mieć
        dzieci, to stosuje się metody naturalne...Jak ludzie używają antykoncepcji, to
        nie potrzebują uciekać się do aborcji. A jeśli mimo to urodzi się dziecko? Dla
        mnie byłby to ewidentny znak, że "tak właśnie miało być", jak mawia moja mama.
        • zawisza60 Re: Chrześcijańska ars erotica 16.04.07, 21:39
          A ja uwazam ze szkoda tracic energii na dzielenie wlosa na czworo. Postepuj jak
          Ci nakazuje sumienie i odrzuc ziarna od plew! Ja pewne rzeczy w naszym kosciele
          b. lubie, inne mniej, ale kopii o to nie krusze tylko robie, jak mi sie podoba,
          staram sie zyc wg doktryny sw. Augustyna: Kochaj i rob co chcesz!
          I jakos to bedzie!
      • Gość: OnaTaka Re: do elisabeth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 00:42
        Bredzisz. Traktujesz człowieka, jak maszynkę do robienia dzieci. Nie bede
        rozciągała dywagacji,dlaczego ale, czynisz w tym co mówisz, człowieka narzedziem
        interesów innych. Kazdy ma prawo do szczęscia w taki8ej formie jaka mu (im
        obojgu) odpowiada tak długo, jak długo nie robi nikomu krzywdy. Powtarzasz
        frazesy z koscielnego prania mózgu. Nie uzywasz własnego - pytanie,czy go masz,
        czy juz Cie z niego wyprali - Twój kk? Twój Bóg dał nam zmysły (miłosc tez) i
        wolna wole ich używania. Ty potrzebujesz klechy, zeby Ci powiedział, jak jej
        uzywać. Inni uzywaja umysłu bez podpowiedzi niewykształconych, głupich,
        zakłamanych i żadnych władzy klechów. My używamy umysłu ZGODNIE z własna wola a
        Ty jesteś (Twoja umysłowość) zniewolona przez INSTYTUCJĘ kościoła. Spadaj.
    • Gość: Majka Ten artykuł jest o niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:54
      i nic z niego nie wynika. Czy kościół zamierza zmienić stodunek do ludzkiej
      cielesności i eksualności??? Nie sądzę bo by musiał zmienić dogmaty :))
      Poza tym śmieszy mnie gdy o seksie czy erotyce wypowiadają się duchowni którzy
      gadają jak ślepy o kolorach. No chyba że otwarcie przyznają że ten seks
      uprawiają a nie mydlą oczy.
    • Gość: Baba Jaga Chrześcijańska ars erotica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 10:03
      No nareszcie porządny i kompletny pogląd chrześcijańskiej wiary na sex i
      pożądanie! I nie trzeba umrzeć dziewicą żeby dostać sie do nieba! :) Tak trzymać!
    • Gość: If Chrześcijańska ars erotica IP: *.tvkdiana.pl 30.04.07, 13:16
      Piekna miłość małżeńska (chrześcijańska), piękny tekst.
    • Gość: agath Chrześcijańska ars erotica IP: *.wspa.edu.pl 23.05.07, 09:01
    • Gość: agatha Chrześcijańska ars erotica IP: *.wspa.edu.pl 23.05.07, 09:10
      test jak najbardziej ukazujący prawde,wiem sama ze kochanie sie z tą jedną
      jedyną osoba a nie przelotna zabawa w sobotnia noc z coraz to nowym partnerem/ka
      jest przezyciem mistycznym,dawac siebie drugiej osobie i gdy druga osoba daje
      siebie całego tobie,to jest szczescie i radosc wielka,wtedy wiesz ze nic was nie
      moze rozdzeilic i nawet burze ktore w waszym związku sie pojawia przejda bo
      czujecie oboje swoja niepowtarzalną więź głeboką,uczuciową,duchowa w której
      istnieje Bóg,ktora wkoncu przekształciła sie w miłosc fizyczna,piekno kochania
      się.i oby trwała az do konca waszych dni.
    • imiona Chrześcijańska ars erotica 14.12.07, 18:11
      Trochę dziwnie czyta się taki tekst wiedząc, ze napisał go zakonnik :P

---------------
      seks porady
      www.fx4.pl/?szukaj=seks
    • Gość: wald Nie dajcie sie nabrać IP: *.satfilm.net.pl 21.12.07, 09:41
      Antyseksualna obsesja chrześcijaństwa istniała od zawsze.
      Chrześcijaństwo zatruło studnię Erosa. Trudno sobie wyobrazić, ilu
      ludzi ta religa unieszczęśliwiła odbierajac im radosć z seksu. Niech
      więc teraz nie udają takich zatroskanych, to tylko kolejne
      krętactwa.
    • Gość: arch Re: Chrześcijańska ars erotica IP: *.rzepicha.ds.polsl.pl 08.06.08, 23:17
      ciekawe, czy się z tego wszytskiego spowieadcie..niezłe pranie mózgu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka