Gość: Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lmark Re: Mamalasów przerobić na energię IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 30.05.04, 16:48 Jedyny pożytek z wpuszczonych do UE mamlasów to przerobienie ich na energię ekologiczną by swoim smrodem nie psuli UE. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kompostować Mamlasów !!! ;)) ___nt 30.05.04, 17:03 Gość portalu: lmark napisał(a): > Jedyny pożytek z wpuszczonych do UE mamlasów to przerobienie ich na energię > ekologiczną by swoim smrodem nie psuli UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich doUE;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 00:23 i wciąż nie mają najmniejszej ochoty być cześcią tego sztucznego tworu,w dodatku zarządzanego przez szwabów i żabojadów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 31.05.04, 01:15 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > i wciąż nie mają najmniejszej ochoty być cześcią tego sztucznego tworu,w > dodatku zarządzanego przez szwabów i żabojadów. Skoro im się UE nie podoba, do której chciała wejść większość Polaków, to niech sobie jadą tam, gdzie UE nie ma. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.06.04, 21:36 > Skoro im się UE nie podoba, do której chciała wejść większość Polaków, to niech no fakt. W 1946 też większość powiedziała 3 razy "TAK". Potem jakby doznała amnezji Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 01.06.04, 23:06 Gość portalu: oak napisał(a): > no fakt. W 1946 też większość powiedziała 3 razy "TAK". Potem jakby doznała > amnezji Nieprawda. Większość wcale 3 x TAK nie powiedziała. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.06.04, 23:08 > Nieprawda. Większość wcale 3 x TAK nie powiedziała tiiiaaaa, za dwadzieścia parę lat jak dobrze pójdzie o czerwcu 2003 też się tak będzie pisać. "Nieprawda ! Większość wcale TAK nie powiedziała" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 01.06.04, 23:30 Gość portalu: oak napisał(a): > tiiiaaaa, za dwadzieścia parę lat jak dobrze pójdzie o czerwcu 2003 też się > tak będzie pisać. "Nieprawda ! Większość wcale TAK nie powiedziała" :-) Za dwadzieścia parę lat to nikt nie będzie w stanie uwierzyć, że byli tacy, co się wejscia do UE obawiali. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.06.04, 10:55 > Za dwadzieścia parę lat to nikt nie będzie w stanie uwierzyć, że byli tacy, co > się wejscia do UE obawiali. jak dobrze pójdzie nie będzie już tego sztucznego tworu. Zbankrutuje jak Związek Radziecki - proste ! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 02.06.04, 12:08 Gość portalu: oak napisał(a): > > Za dwadzieścia parę lat to nikt nie będzie w stanie uwierzyć, że byli tacy, > > co się wejscia do UE obawiali. > > jak dobrze pójdzie nie będzie już tego sztucznego tworu. Zbankrutuje jak > Związek Radziecki - proste ! UE tak samo upadnie jak upadł kapitalizm w Europie Zachodniej. Przez całe lata słyszeliśmy w komuszej propagandzie jak ten zły kapitalizm w Europie już, już zdechnie ze szczętem. A on się rozwijał i rozwijał. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.06.04, 12:20 kolega próbuje to komuś wmówić, że kapitalizm istnieje w zachodniej Europie ? Otoż nie istnieje. Tak samo jak nie istnieje EWG, choć wszyscy Eurofile próbują ludziom wmówić, że jest to to samo. Już bardziej przystającym jest porównanie EOG do EWG ale zostwmy to. wnioski są dwa (jeden złyd a drugi dobry) zacznijmy od złego - W EUROPIE ZACHODNIEJ KAPITALIZM UPADŁ (niejako z braku przeciwagi na wschodzie w postaci komu(socja)lizmu. i wniosek dobry - Eurosocjalizm zbankrutuje wcześniej czy później ale zbankrutuje gdyż jest zaprzeczeniem zasad konkurencji, ekonomi i działa destrukcyjnie na rozwój przedsiębiorczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: 213.76.135.* 02.06.04, 12:35 Hm, a zawsze myślałem, że ustrój oparty na własności prywatnej, który powszechnie występuje w krajach UE nazywa się kapitalizmem. Na szczęście pacanowate wypociny forumowych "myślicieli" nie mają wpływu na indeksy socjalistyczne giełd w Londynie, Paryży i Frankfurcie.... Co by było, gdyby właściciele syndykatów Lloyd's dowiedzieli się, że genialny oak zdefiniował system gospodarczy, ani chybi nastąpiłby krach zachodnioeuropejskiej gospodarki. Sam nie wiem czy śmiać się czy płakać z wypowiedzi takich matołków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.06.04, 13:04 Czy w PRL istniała własność prywatna ? Czu UK nie wystepuje wartość panstwowa ? Czy PRL był państwem kapitalistycznym ? Właściciele Loyd'a pewnie szaleją z radości na widok eurowskazników wzrostu gospodarczego. Pewnie kochają genialnych eurokomisarzy ich popleczników. Więcej inwektywów - cóz Ci pozostało po za takim "argumentami" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 02.06.04, 13:40 Gość portalu: oak napisał(a): > Czy w PRL istniała własność prywatna ? Podstawą gospodarka PRL była własność uspołeczniona. Dlatego była niewydolna i w końcu padła. > Czu UK nie wystepuje wartość panstwowa ? Podstawą gospodarki UK była i jest własność prywatna. Dlatego ta gospodarka rozwija się. > Czy PRL był państwem kapitalistycznym ? PRL był państwem realnego socjalizmu, dlatego też jego podstawą była uspołecznoina własność środków produkcji. > Właściciele Loyd'a pewnie szaleją z radości na widok eurowskazników wzrostu > gospodarczego. Lepsze takie wskaźniki gospodarki kapitalistycznej, niż upadek, jaki spotkał gospodarki socjalistyczne. > Pewnie kochają genialnych eurokomisarzy ich popleczników. Szanują bogate państwa takie jak kapitalistyczne państwa Europy Zachodniej. > Więcej inwektywów - cóz Ci pozostało po za takim "argumentami" A jakie Ty masz argumenty ? Dlaczego ich nie napiszesz ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:33 > Gość portalu: oak napisał(a): > > > Czy w PRL istniała własność prywatna ? > > Podstawą gospodarka PRL była własność uspołeczniona. Dlatego była niewydolna i w końcu padła. a jaka jest podstawowa wada tzw "gospodarki uspołecznionej" ?(dla ułatwienia podpowiem że rzecz nie w nazwie) > > Czu UK nie wystepuje wartość panstwowa ? > > Podstawą gospodarki UK była i jest własność prywatna. Dlatego ta gospodarka > rozwija się. fakt, postTacherowska gospodarka UK to niewąpliwie zły przykład typowej gospodarki Euroejskiech, Francja i Niemcy z koszmarnym socjalem to rzeczywiście "kapitalistyczne" gospodarki. (zagadka, nasz modekl gospodarczy w którą strone dryfuję ??? dla ułatwienia dodam, że w krajach tych j. angielski nie jest jezykiem narodowym) > > Czy PRL był państwem kapitalistycznym ? > > PRL był państwem realnego socjalizmu, dlatego też jego podstawą była > uspołecznoina własność środków produkcji. > > > Właściciele Loyd'a pewnie szaleją z radości na widok eurowskazników wzrost > u > > gospodarczego. > Lepsze takie wskaźniki gospodarki kapitalistycznej, niż upadek, jaki spotkał > gospodarki socjalistyczne. jasne, jeśli będziemy udawać i ogłupiać ludzi, że to szczyt możliwości > > Pewnie kochają genialnych eurokomisarzy ich popleczników. > > Szanują bogate państwa takie jak kapitalistyczne państwa Europy Zachodniej. > > > Więcej inwektywów - cóz Ci pozostało po za takim "argumentami" > > A jakie Ty masz argumenty ? Dlaczego ich nie napiszesz ??? > > S. takie, że coś tsworzyłem własnymi rekami i posiadam, a nasze "kapitalistyczne" państwo czym bliżej było EU tym bardziej posuwa się do okradania mnie z MOJEJ PRYWATNEJ WŁASNOSCI i OGRANICZANIA MOICH SWOBÓD ! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 02.06.04, 14:54 Gość portalu: oak napisał(a): > > Gość portalu: oak napisał(a): > > > > > Czy w PRL istniała własność prywatna ? > > > > Podstawą gospodarka PRL była własność uspołeczniona. Dlatego była niewydol > > na i w końcu padła. > > a jaka jest podstawowa wada tzw "gospodarki uspołecznionej" ?(dla ułatwienia > podpowiem że rzecz nie w nazwie) Już Ci odpowiedziałem. Czytaj uważniej. > > > Czu UK nie wystepuje wartość panstwowa ? > > > > Podstawą gospodarki UK była i jest własność prywatna. Dlatego ta gospodarka > > rozwija się. > > fakt, postTacherowska gospodarka UK to niewąpliwie zły przykład typowej > gospodarki Euroejskiech, Francja i Niemcy z koszmarnym socjalem to > rzeczywiście "kapitalistyczne" gospodarki. Oczywiście, że kapitalistyczne. Z rozbudowaną funkcją socjalną państwa, ale kapitalistyczne, bo ich podstawą jest własność prywatne. > (zagadka, nasz modekl gospodarczy w którą strone dryfuję ??? W stronę modelu szwedzkiego. > dla ułatwienia dodam, że w krajach tych j. angielski nie jest jezykiem narodo > wym) W Szwecji językiem narodowym jest oczywiście szwedzki. > > > Czy PRL był państwem kapitalistycznym ? > > > > PRL był państwem realnego socjalizmu, dlatego też jego podstawą była > > uspołecznoina własność środków produkcji. > > > > > Właściciele Loyd'a pewnie szaleją z radości na widok eurowskazników w > > > zrostu gospodarczego. > > > Lepsze takie wskaźniki gospodarki kapitalistycznej, niż upadek, jaki spotk > > ał gospodarki socjalistyczne. > > jasne, jeśli będziemy udawać i ogłupiać ludzi, że to szczyt możliwości A ktoś tak twierdzi ? > > > Pewnie kochają genialnych eurokomisarzy ich popleczników. > > > > Szanują bogate państwa takie jak kapitalistyczne państwa Europy Zachodniej. > > > > > Więcej inwektywów - cóz Ci pozostało po za takim "argumentami" > > > > A jakie Ty masz argumenty ? Dlaczego ich nie napiszesz ??? > > takie, że coś tsworzyłem własnymi rekami i posiadam, a nasze "kapitalistyczne" > państwo czym bliżej było EU tym bardziej posuwa się do okradania mnie z MOJEJ > PRYWATNEJ WŁASNOSCI i OGRANICZANIA MOICH SWOBÓD ! Coś Ci się chyba pomyliło. Czyże ta WIĘKSZA pażerność państwa się przejawia ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mamlasy wcale nie chciały by wpuszczano ich d 02.06.04, 13:35 Gość portalu: oak napisał(a): > kolega próbuje to komuś wmówić, że kapitalizm istnieje w zachodniej Europie ? > Otoż nie istnieje. Tak samo jak nie istnieje EWG, choć wszyscy Eurofile próbu > ją ludziom wmówić, że jest to to samo. Już bardziej przystającym jest porówna > nie EOG do EWG ale zostwmy to. To już powiedzmy CAŁĄ prawdę - Europa nie istnieje. Została zniszczona w czasie II WŚ, a wszystko co temu przeczy to oszustwo i ułuda. > wnioski są dwa (jeden złyd a drugi dobry) > zacznijmy od złego - W EUROPIE ZACHODNIEJ KAPITALIZM UPADŁ (niejako z braku > przeciwagi na wschodzie w postaci komu(socja)lizmu. I panuje tam komunizm. > i wniosek dobry - Eurosocjalizm zbankrutuje wcześniej czy później ale > zbankrutuje gdyż jest zaprzeczeniem zasad konkurencji, ekonomi i działa > destrukcyjnie na rozwój przedsiębiorczości. Za to przetrwa jedyny sprawiedliwy ustrój oparty na zasadach konkurencji socjalistycznej i królujący na Kubie i w Korei Północnej. Niech żyje towarzysz Kim Dzong Il, gwarant wolnego rynku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak demagog dyżurny - "jeśli nie UE to Białorus" ))))) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:05 > Za to przetrwa jedyny sprawiedliwy ustrój oparty na zasadach konkurencji > socjalistycznej i królujący na Kubie i w Korei Północnej. Niech żyje towarzysz > Kim Dzong Il, gwarant wolnego rynku. zapomniałeś wspomnieć o waszej ukochanej Białorusi i dyskretnie przemilczałeś parę bardziej prężnych gospodarek USA, kraje dalekiego wschodu, budzące sie Chiny .. (choc wciąż komunistyczne). Niedługo Rosja (choć ideologicznie to ci nie pasuje ... ale niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: demagog dyżurny - "jeśli nie UE to Białorus" 02.06.04, 14:15 Gość portalu: oak napisał(a): > > Za to przetrwa jedyny sprawiedliwy ustrój oparty na zasadach konkurencji > > socjalistycznej i królujący na Kubie i w Korei Północnej. Niech żyje > > towarzysz Kim Dzong Il, gwarant wolnego rynku. > > zapomniałeś wspomnieć o waszej ukochanej Białorusi > i dyskretnie przemilczałeś parę bardziej prężnych gospodarek USA, kraje > dalekiego wschodu, budzące sie Chiny .. (choc wciąż komunistyczne). Niedługo > Rosja (choć ideologicznie to ci nie pasuje ... ale niestety) A dlaczego mam wspominać wszystkie światowe gospodarki ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak chociażby tylko po to, żeby poudawać obiektywnego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:20 ... może kogoś jeszcze ogłupisz europropagandą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: demagog dyżurny - "jeśli nie UE to Białorus" IP: 213.76.135.* 02.06.04, 14:21 W kontekście niniejszego wątku podawanie za przykład gospodarek dalekiego wschodu, gdzie ludzie chodzą po ulicach w maskach o obawie przedaq zanieczyszczeniami, oraz Rosji, gdzie ogromne obszary są terenem klęski ekologicznej jest śmieszne. Jak widać obecni na tym forum wyznawcy ultraoortodoksyjnego kapitalizmu palają nostalgią za czasami Dickensa. I faktycznie, daleki wschód i Rosja pasują tu też jak ulał. Praca po kilkanaście godzin dziennie za kilka dolarów, brak podstawowych uregulowań prawa pracy, nieprzestrzeganie norm są zaiste wzorem do naśladowania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: demagog dyżurny - "jeśli nie UE to Białorus" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:35 tak i te miliony Japońskich, Tajwańskich emigrantów w Europie. >Praca po kilkanaście > godzin dziennie za kilka dolarów, brak podstawowych uregulowań prawa pracy, > nieprzestrzeganie norm są zaiste wzorem do naśladowania.... nie, lepsze są wieczne wakacje i lezenie na socjalu !!! dopóki nie zbankrutuje poroniony system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: demagog dyżurny - "jeśli nie UE to Białorus" IP: 213.76.135.* 02.06.04, 14:45 Nie wiem o co ci chodzi, ja zwykle pracuję 10-12 godz. dziennie, moi znajomi z krajów UE tyle samo o ile nie więcej. Moja firma dzięki wejściu do UE zwięsza zatrudnienie i przenosi właśnie do Polski z Holandii część swoich działów administracyjnych. Za dwa lata mamy przejąć też całą logistykę na Europę centralną i CIS. Wydeje mi się, że po prostu nie radzisz sobie w obecnych czasach i swoje frustracje wylewasz zwalając całą winę na "onych" - Unię (inni zamiennie używają Żydów, masonów, itp.). Mentalnośc typu bazarowego cwaniaczka handlującego przemyconym towarem, którego odcięto od łatwych zysków, a on rwie szaty krzycząc "komuna mnie gnębi"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak matołek, cwaniaczek ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:58 ... tatuś pewnie wyzywał innych od kułaków i wrogów systemu. Ja nie zwalam winy na "onych". Ja mogę tych "onych" wymienić z nazwy i podać "destrukcyjne" przepisy przez nich wymyślane. O tym czy sobie radzę czy nie raczej masz zbyt skromne informacje by się wypowiadać. Natomiast ciekaw żem wielce co rozumiesz pod pojęciem "Moja firma". I jaki jest udział kapitału polskiego w tej "Twojej firmie". Bo moja jest w połowie Moja a udział kapitału polskiego wynmosi w niej 100%. To tyle o mej niezaradności. I rzeczywiscie nie mam co narzekać bo nasze UERP jest krajem, który rzeczywiscie promuje rodzima przedsiebiorczość przez obarczanie jej coraz wiekszymi kosztami administarcyjno-biurokratuycznymi. ale wiem rozumie, dla kolegi Zyzia jestem wrednym krwiopijcą kapitalista, który wysysa krew klasy robotniczej dlatego nalezy dołozyć jeszcze cieżarków socjalnych by wykończyć wreszcie te wszystkie wredne ksenofobiczne "narodowe" manufaktury. Zasiłek albo smierć, nie zyje ogólnodostepne prawo do bezrobocia, niech zyją wykształcenmi bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: matołek, cwaniaczek ... IP: 213.76.135.* 02.06.04, 15:14 Masz zbyt skromne informacje o tym kogo wyzywal mój ojciec i kto jego wyzywał. Lubisz jak widzę wycieczki osobiste, ale ja nie będę sie rozwodził nad tym, że twoi rodzice byli benficjentami minionego systemu i rzutem na taśmę założyli dla synka nomenklaturową 100% "polską" firmę z pieniędzy przewodniewj siły narodu. Ja niestety służę złowrogiemu zagranicznemu kapitałowi, w którym prawa pracowników są szanowane, a ich ciężka praca przyzwoicie wynagradzana, czego nie mozna powiedzieć o wielu polsko-piastowskich firemkach, które ty prawdopodobnie reprezentujesz. Na szczeście jest wielu polskich przedsiębiorców, którzy w przeciwieństwie do ciebie dobrze sobie radzą i z optymizmem patrzą w przyszłośc, tobie pozostaje narzekanie jak to Unia przywodzi cię do nedzy. Proszę więc, mów za wyłacznie za siebie... P.S. Niemiłą wiadomością będzie dla ciebie unijny wymóg likwidacji szczęk, które nie spełniają podstawowych wymagań sanitarnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: matołek, cwaniaczek ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 15:30 A więc posłuchaj sługo zachodniego kapitału, o którym nigdzie nie napisałem, że jest złoworogi. Ta "twoja" firma dziś jest tu a jutro może być na ukrainie w chinach czy gdzie bądź. Bo od dobrych kilku lat trwa eksodus firm zachodnuch w tamtą strone. Ale to penie umkneło twej uwadze. Podobnie jak również to, że podatki ta "twoja firma" płaci również po za granicami tego tak pogardzanego przez Ciebie zaścianka piastowsko-polskiego. Oczywiście nie masz żadnych podstaw do oceny czy ktoś mi podarował firmę czy sam założyłem, żadnych do oceny jak jest traktowany pracownik, zerowe pojęcie o tym co to jest PIP, PIS, prawie pracy, że o systemie podatkowym nie wspomnę. Tak samo jak nie potrafisz zrozumieć, ze radzenie sobie nie ma nic wspólnego z zadowoleniem z faktu że sie jest okradanym w majestacie prawa przez zgraję urzedników. No ale tak to jest jak sprzątaczka w Coca-coli poczuwa się do robienia za autorytet z dziedziny gospodarki. "No bo przeciez moja firma.... z tego wniosek jestem ekspert z ekonomii" :-)))))). Tyle tylko, że gdy już ten "twój interes" wyjedzie na Urainę lub do Chin bo tam będzie taniej, ty wyciągniesz łapę po zasiłek napędzany podatkami tych piastowskich firemek. Pamietaj !! Stracisz pracę. Pisz o zasiłek do Brukseli. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: matołek, cwaniaczek ... 02.06.04, 16:00 Gość portalu: oak napisał(a): > A więc posłuchaj sługo zachodniego kapitału, o którym nigdzie nie napisałem,że > jest złoworogi. Ta "twoja" firma dziś jest tu a jutro może być na ukrainie w > chinach czy gdzie bądź. Bo od dobrych kilku lat trwa eksodus firm zachodnuch > w tamtą strone. Ale to penie umkneło twej uwadze. Na tym między innymi polega wolny rynek. Nie podoba Ci się to ? > Podobnie jak również to, że > podatki ta "twoja firma" płaci również po za granicami tego tak pogardzanego > przez Ciebie zaścianka piastowsko-polskiego. A co w tym dziwnego ? Gdzie niby miałaby płacić ? > Oczywiście nie masz żadnych > podstaw do oceny czy ktoś mi podarował firmę czy sam założyłem, No cóż, pewną podstawą są Twoje wypowiedzi... > żadnych do > oceny jak jest traktowany pracownik, zerowe pojęcie o tym co to jest PIP, PIS, > prawie pracy, że o systemie podatkowym nie wspomnę. > Tak samo jak nie potrafisz zrozumieć, ze radzenie sobie nie ma nic wspólnego > z zadowoleniem z faktu że sie jest okradanym w majestacie prawa przez zgraję > urzedników. > No ale tak to jest jak sprzątaczka w Coca-coli poczuwa się do robienia za > autorytet z dziedziny gospodarki."No bo przeciez moja firma.... z tego wniosek > jestem ekspert z ekonomii" :-)))))). > Tyle tylko, że gdy już ten "twój interes" wyjedzie na Urainę lub do Chin bo > tam będzie taniej, ty wyciągniesz łapę po zasiłek napędzany podatkami tych > piastowskich firemek. Mogą być piastowskie, byle płaciły podatki i inne składki, a nie wyciągały łąpy do budżey po dofinansowania, tak jak kopalnie, stocznie, huty czy PKP. > Pamietaj !! Stracisz pracę. Pisz o zasiłek do Brukseli. Bye Po to weszliśmy do UE, aby się szybciej rozwijać i bezrobocie zmniejszać. Po to, by zlikwidować resztki komuny, które jeszcze w naszej gospodarce istnieją. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: matołek, cwaniaczek ... IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.06.04, 16:48 > Na tym między innymi polega wolny rynek. Nie podoba Ci się to ? Na czym polega wolny rynek ? Że jedni mają zwolnienia podatkowe, a drudzy nie mają, że jednych zmusza się do stosowania się tego czy owego certyfikatu bo taki sobie posiadają już koledzy tego czy owego urzednika ? > No cóż, pewną podstawą są Twoje wypowiedzi... a możesz przedstawić, podzielić się swoim wybitnym tokiem dedukcji czy pozostaniesz przy zakamuflowanej próbie szargania komuś opinii. (tak zupełnie bezinteresownie). A kolega, który eurourzad reprezentuje ? Jakaś organizacja wydająca homologacje czy certyfikaty zgodnosci ? > Mogą być piastowskie, byle płaciły podatki i inne składki, .... no i wyszło szydło z worka - inne składki (które swołocz urzędnicza uzna za stosowne). Pod wyrażenie "inne składki" można podciągnąć wszystko i tu jest pies pogrzebany. Biurowładza pasożytuje właśnie na takich niedopowiedzeniach prawnych, bo prosty system prawny i podatkowy jest je wybitnie nie na rękę. (Każdy ktory widział ustawę o VAT wie o co chodzi) ".... lub czasopisma" > a nie wyciągały łąpy do budżey po dofinansowania, tak jak kopalnie, stocznie, huty czy PKP. widać jakie masz pojęcie o strukturze gospodarki w Polsce w XXI wieku. Ten kraj utrzymują małe i średnie przedsiębiorstwa i każdy o tym wie. Oprócz zgrai urzędników, która żyje na ich koszt. Nie potrzebuję żadnych dotacji, marzy mi się by inni nie grzebali w moich kieszeniach pod pozorem uszczęśliwiania mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: matołek, cwaniaczek ... 02.06.04, 23:04 Gość portalu: oak napisał(a): > > Na tym między innymi polega wolny rynek. Nie podoba Ci się to ? > > Na czym polega wolny rynek ? Że jedni mają zwolnienia podatkowe, a drudzy nie > mają, że jednych zmusza się do stosowania się tego czy owego certyfikatu bo > taki sobie posiadają już koledzy tego czy owego urzednika ? Między innymi na tym, że >Ta "twoja" firma dziś jest tu a jutro może być na ukrainie w chinach czy gdzie bądź<, co Ci się tak strasznie nie podoba. > > No cóż, pewną podstawą są Twoje wypowiedzi... > > a możesz przedstawić, podzielić się swoim wybitnym tokiem dedukcji czy > pozostaniesz przy zakamuflowanej próbie szargania komuś opinii. (tak zupełnie > bezinteresownie). Nie szargam Twojej poinii, tylko odpowiadam na Twoje pytanie. > A kolega, który eurourzad reprezentuje ? Jakaś organizacja wydająca homologac > je czy certyfikaty zgodnosci ? Żaden. > > Mogą być piastowskie, byle płaciły podatki i inne składki, > > .... no i wyszło szydło z worka - inne składki (które swołocz urzędnicza uzna > za stosowne). Nie swołocz, tylko parlament Polski. > Pod wyrażenie "inne składki" można podciągnąć wszystko i tu jest > pies pogrzebany. Biurowładza pasożytuje właśnie na takich niedopowiedzeniach > prawnych, bo prosty system prawny i podatkowy jest je wybitnie nie na rękę. > (Każdy ktory widział ustawę o VAT wie o co chodzi) ".... lub czasopisma" Pretensje do parlamentu zgłaszaj. A dokładniej do wyborców, bo to oni parlament wybrali. > > a nie wyciągały łąpy do budżey po dofinansowania, tak jak kopalnie, > > stocznie, huty czy PKP. > > widać jakie masz pojęcie o strukturze gospodarki w Polsce w XXI wieku.Ten kraj > utrzymują małe i średnie przedsiębiorstwa i każdy o tym wie. Oprócz zgrai > urzędników, która żyje na ich koszt. Ten kraj utrzymuje państwowe molochy, które żyją na koszt podatnika. > Nie potrzebuję żadnych dotacji, marzy mi się by inni nie grzebali w moich > kieszeniach pod pozorem uszczęśliwiania mnie. Podatki każdy będzie płacił, Ty też. Czy Ci się to podoba, czy nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak odwracanie kota ogonem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 07:59 perfekcyjnie cie ci europropagandzisci nauczyli przemilczac niewygodne sformułowania. Niestety gdyby jeszcze zdolni byli zlikwidowac zjawiska im towarzyszace :-) > Między innymi na tym, że >Ta "twoja" firma dziś jest tu a jutro może być na > ukrainie w chinach czy gdzie bądź<, co Ci się tak strasznie nie podoba. bez UE też to było możliwe więc: 1.) Nie widzę związku 2.) Całkowicie przemilczałeś nierówności w sposobie traktowania różnych firm > Nie szargam Twojej poinii, tylko odpowiadam na Twoje pytanie. No więć podzielisz się zwą genialną dedukcją, bo na razie to wymachujesz "czarna teczką" niczym Stanm Tymiński > Nie swołocz, tylko parlament Polski. Polski ??? "Piszący" pod dyktando Brukseli przepisy stanowione wg. jej wskazówek lub (o zgrozo) nawet bez jej wskazówek z czystej służalczości i nadgorliwości. (Pytanie ułatwiające. "Czy Królestwo POLSKIE było Polskie ????", "Czy POLSKA Rzeczpospolita Ludowa była Polska czy pospolita czy ludowa ?") > Ten kraj utrzymuje państwowe molochy, które żyją na koszt podatnika A jewropa to jest taka proreformatorska w tym względzie, tak ?? ))) (vide france-pekape ))))) > Podatki każdy będzie płacił, Ty też. Czy Ci się to podoba, czy nie. lub inne składki !!!! (chyba ci obcieło przy wsatwianiu posta ))))) /opracowano na podstwie "lub czasopisma" ))))/ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: odwracanie kota ogonem 03.06.04, 09:06 Gość portalu: oak napisał(a): > perfekcyjnie cie ci europropagandzisci nauczyli przemilczac niewygodne > sformułowania. Niestety gdyby jeszcze zdolni byli zlikwidowac zjawiska im > towarzyszace :-) A może jakieś konkrety ? > > Między innymi na tym, że >Ta "twoja" firma dziś jest tu a jutro może być na > > ukrainie w chinach czy gdzie bądź<, co Ci się tak strasznie nie podoba. > > bez UE też to było możliwe więc: Nieprawda. Firmy unijne miały swobodę działania, jakiej nie miały firmy spoza UE. > 1.) Nie widzę związku > 2.) Całkowicie przemilczałeś nierówności w sposobie traktowania różnych firm O jakich nierónościach piszesz ? > > Nie szargam Twojej poinii, tylko odpowiadam na Twoje pytanie. > > No więć podzielisz się zwą genialną dedukcją, bo na razie to > wymachujesz "czarna teczką" niczym Stanm Tymiński Nie, bo bęziesz pisał, że Cię obrażam. > > Nie swołocz, tylko parlament Polski. > > Polski ??? "Piszący" pod dyktando Brukseli przepisy stanowione wg. jej > wskazówek lub (o zgrozo) nawet bez jej wskazówek z czystej służalczości i > nadgorliwości. (Pytanie ułatwiające. "Czy Królestwo POLSKIE było > Polskie ????", "Czy POLSKA Rzeczpospolita Ludowa była Polska czy pospolita czy > ludowa ?") Tak polski i przez Polaków wybierany. > > Ten kraj utrzymuje państwowe molochy, które żyją na koszt podatnika > A jewropa to jest taka proreformatorska w tym względzie, tak ?? ))) (vide > france-pekape ))))) > > > Podatki każdy będzie płacił, Ty też. Czy Ci się to podoba, czy nie. > > lub inne składki !!!! (chyba ci obcieło przy wsatwianiu posta ))))) > /opracowano na podstwie "lub czasopisma" ))))/ Jeśli składki są obowiązkowe, tak jak na przykład ZUS czy ubezpieczenie OC, to oczywiście - tak. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak i na komiec element buffo IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.06.04, 16:50 > Po to weszliśmy do UE, aby się szybciej rozwijać i bezrobocie zmniejszać. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) za przykładem Niemiec, Francy itp )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ... to tylko pada deszcz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i na komiec element buffo 02.06.04, 23:05 Gość portalu: oak napisał(a): > > Po to weszliśmy do UE, aby się szybciej rozwijać i bezrobocie zmniejszać. > > > )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > za przykładem Niemiec, Francy itp )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > ... to tylko pada deszcz :-) Wolałbym, aby Polska miała bogactwo Niemiec czy Francji i ich tempo wzrostu, niż ten syf, jaki ma teraz, S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: i na komiec element buffo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 08:02 > Wolałbym, aby Polska miała bogactwo Niemiec czy Francji i ich tempo wzrostu, > niż ten syf, jaki ma teraz a ja wolałbym bogactwo Norwegii bez BEZROBOCIA, i tempa "wzrostu" Niemiec czy Francy. Łapiesz różnicę ?? Przypuszczam, że wątpię. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13127950 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i na komiec element buffo 03.06.04, 09:11 Gość portalu: oak napisał(a): > > Wolałbym, aby Polska miała bogactwo Niemiec czy Francji i ich tempo wzrostu, > > niż ten syf, jaki ma teraz > > a ja wolałbym bogactwo Norwegii bez BEZROBOCIA, i tempa "wzrostu" Niemiec czy > Francy. Łapiesz różnicę ?? Przypuszczam, że wątpię. Tylko że takiego wyboru nie mamy. Mamy za to właśną biedę. Nie mamy norweskiej ropy ani gazu, więc na naśladowanie jej też szans nie mamy. Za to możemy spróbować korzystać z doświadczeń krajów UE, któe doszły już do tego, co nam się może jedynie marzyć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: i na komiec element buffo IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.04, 11:52 Zebys sie z ta Norwegia nie przeliczyl!Jak zaplacisz za jablka 5 euro kilo czy za byle duperele 2 razy wiecej niz w Niemczech,to bedziesz wiedzial.W ktorym kraju zarabia sie tyle,ile PKB na osobe?Co myslisz,ze firmy olejowe w Norwegi wytwarzajace ten wysoki PKB daja wszystko obywatelom??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: i na komiec element buffo IP: 213.76.135.* 03.06.04, 12:14 No i właśnie to jest ten sposób argumentacji naszych bazarowych eurofobów, którzy gardłujac za ultraliberalizmem jakoś zawsze nawiązują do Norwegii, gdzie socjal jest rozdęty ponad wszelkie wyobrażenie, a ludzie jeżdżą na tanie zakupy do...Szwecji. P.S. Poki co bezrobocie mi nie grozi, bo jaka wyrózniająca się sprzątaczka podpisałem kontrakt do 2008 roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i na komiec element buffo 03.06.04, 12:20 Gość portalu: Jan napisał(a): > Zebys sie z ta Norwegia nie przeliczyl!Jak zaplacisz za jablka 5 euro kilo czy > za byle duperele 2 razy wiecej niz w Niemczech,to bedziesz wiedzial.W ktorym > kraju zarabia sie tyle,ile PKB na osobe?Co myslisz,ze firmy olejowe w Norwegi > wytwarzajace ten wysoki PKB daja wszystko obywatelom??????? Część za pośrednictwem podatków dają. Zresztą w Norwegii spory jest sektor państwowy (Statoil, Norsk Hydro, banki). S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak odróżniacie słowo "bogactwo" od "system gosp" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 12:42 Udajecie (Jan, Zyzio i Snajper) czy rzeczywiście macie kłopot ze zrozumieniem słowa pisanego. Moja wypowiedź o Norwegii powstała na zasadzie odniesienia się do bogactwa, "wzrostu" i "niskiego" bezrobocia w Niemczech. Natomiast problem nie jest w tym ile kosztują jabłka w Norwegii a ile w Niemczech, Polsce czy w Szwecji, tylko w tym ile statystyczny Polak, Norweg czy Niemiec może sobie tych jabłek kupić.(i jabłka są tu tylko alegorią szerszego zjawiska ale znów chyba zagalopowałem się w zbyt trudne sformułowania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak i jeszcze jedno IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:19 > To już powiedzmy CAŁĄ prawdę - Europa nie istnieje. Została zniszczona w czasie II WŚ, a wszystko co temu przeczy to oszustwo i ułuda. CAŁĄ, no to niech będzie. Europa istnieje bo to kontynent choć lewacy chcieliby by jakaś psEUdopaństwowa organizacja była jedyną instytucją utożsamoną identyfikującą się z tą nazwą. Innymi słowy w Europie jesteśmy od zawsze czy się to komuś podoba czy nie, i żadne referendum czy psEUdokonstytucja tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i jeszcze jedno 02.06.04, 15:00 Gość portalu: oak napisał(a): > > To już powiedzmy CAŁĄ prawdę - Europa nie istnieje. Została zniszczona w > > czasie II WŚ, a wszystko co temu przeczy to oszustwo i ułuda. > > CAŁĄ, no to niech będzie. Europa istnieje bo to kontynent choć lewacy chcieli > by by jakaś psEUdopaństwowa organizacja była jedyną instytucją utożsamoną > identyfikującą się z tą nazwą. Innymi słowy w Europie jesteśmy od zawsze czy > się to komuś podoba czy nie, i żadne referendum czy psEUdokonstytucja tego nie > zmieni. A ktoś twierdzi coś innego ? Polemizujesz z tezami, których nikt nie stawia. Bardzo wygodna metoda. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo DO MAMLASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 11:57 Człowieku oczy ty mówisz? Nie podoba ci się UE to się wyprowadż z niej, nikt cię tu nie trzyma na siłe. UE sztuczny twór??? Państwa Europejskie były są i będą na siebie skazane. Muszą ze sobą wspólpracować by ktoś je brał pod uwagę (decyzje polityczne itp), a pozatym kiedyś były Kraje takie jak Persja, Imperium Rzyskie, Aleksandria ipt. i nikt nad tym nie płacze,żę już niema tych Państw. Wszystko ma swój początek i koniec. W dzisiejszym świecie Państwa na wszystkich Kontynentach powoli będą się łączyć by mieć większą siłę np: w Ameryce południowej ABC Argentyna Brazylia i Chile. Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Energia odnawialna to przyszłość... IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 16:14 oby jak najprędzej zaczęto wspierać energię wiatrową słoneczną i z biomasy w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Mamlasy do biomasy ! ___nt 01.06.04, 16:16 Gość portalu: Polak napisał(a): > oby jak najprędzej zaczęto wspierać energię wiatrową słoneczną i z biomasy w > Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron glupoty gadacie IP: 5.5R2D* / *.pg.com 02.06.04, 10:34 nie stac nas na sliczne i ekologiczne bzdury. jesli tak sie stanie to za benzyne bedziecie placic 10 zl za litr, a alternatywne paliwo nie bedzie tansze. podatki osobiste wyniosa 50% przy najnizszym (tfu) progu by zfinansowac te ubulandie. a co do uni to rozumiem ze wszyscy ktorzy sa na tak pracuja w budzetowce. ja jestem na "nie" i niestety z powodu podatkow ktore ida caly czas w gore i doza do unijnych wielkosci lub wyzszych, nie stac mnie na wyjazd z ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: glupoty gadacie 02.06.04, 10:44 Gość portalu: szwadron napisał(a): > nie stac nas na sliczne i ekologiczne bzdury. Energia ekologiczna jest energią tanią. > jesli tak sie stanie to za benzyne bedziecie placic 10 zl za litr, A co ma pozyskiwanie energii ze źródeł odnawialnych z ceną benzyny ???? Jesli już, to powinna spaść, bo popyt na nią się zmniejszy. > a alternatywne paliwo nie bedzie tansze. podatki osobiste wyniosa 50% przy > najnizszym (tfu) progu by zfinansowac te ubulandie. ????????? > a co do uni to rozumiem ze wszyscy ktorzy sa na tak pracuja w budzetowce. > ja jestem na "nie" i niestety z powodu podatkow ktore ida caly czas w gore i > doza do unijnych wielkosci lub wyzszych, nie stac mnie na wyjazd z ojczyzny. Właśnie OBNIŻONO podatek dla firm. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: glupoty gadacie IP: *.chello.pl 02.06.04, 17:49 Szukajcie w piwnicach (to do ekologofilów) starych dynam rowerowych. Instalujcie je do swoich ekologicznych rowerków i pedałujcie tak ostro aż się zapedałujecie. Odpowiedz Link Zgłoś