ojca 23.07.09, 12:07 www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/030-58594-201-07-30-903-20090720IPR58591-20-07-2009-2009-false/default_pl.htm Ciekawe jaki będzie wynik referendum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 23.07.09, 12:57 Sojuz niezłomny republik swobodnych chętnie przyjmie i Islandię. Serdecznie przywitamy w Eurosojuzie kolejnego cherlaka. Będzie to wtedy związek już bodaj 28 ciamajd, którym się wydaje, że w kupie siła. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Islandia wkrótce w UE? 23.07.09, 13:40 Być może przekonali się jednak, że w tym powiedzonku jest trochę prawdy ;). Osobiście uważam, że ten "cherlak" szybko stanie na nogi, a w UE przyda się jeszcze więcej skandynawskiej kultury politycznej ;). Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 23.07.09, 15:19 ojca napisał: > Być może przekonali się jednak, że w tym powiedzonku jest > trochę prawdy ;). Życzę powodzenia. Jak ktoś jest cherlakiem i nie chce nad sobą odpowiedzialnie popracować, to faktycznie nie ma innego wyjścia niż kumplowanie się z innymi cherlakami. > Osobiście uważam, że ten "cherlak" szybko stanie na nogi, Życzę im tego. Niemniej jednak nawet postawiony na euronogi ze stabilnym europejskim wzrostem rzędu 0,15%, to nadal będzie cherlakiem - tak jak reszta truposzczaków tworzących UE. > a w UE przyda się > jeszcze więcej skandynawskiej kultury politycznej ;). Jeśli to szybciej rozbije UE, to zgadzam się z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
greg-7 Re: Islandia wkrótce w UE? 23.07.09, 18:55 Ta wysepka ma 105,6 mld USD zagranicznych długów - prawdziwa potęga gospodarcza. Niemcy (CSU) mają ich zablokować bo nie chcą bankruta finansować. CSU żąda przeprowadzenia referendum w Niemczech, a zgodnie z wyrokiem TK z Karlsruhe muszą tak zrobić. PS. Oni przez 15 lat będą jeszcze spłacać długi swoich banków zagranicznym wierzycielom, są naprawdę na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 10:36 greg-7 napisała: > Ta wysepka ma 105,6 mld USD zagranicznych długów - prawdziwa potęga > gospodarcza. Niemcy (CSU) mają ich zablokować bo nie chcą bankruta > finansować. Wobec tego ja Islandię popieram w jej staraniach o członkostwo w UE. Skoro zbankrutowali własny kraj, to z UE też sobie powinni poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 08:55 zamurowany napisał: > > a w UE przyda się > > jeszcze więcej skandynawskiej kultury politycznej ;). > > Jeśli to szybciej rozbije UE, to zgadzam się z tobą. Jesteś w stanie napisać każda głupotę, żeby dowalić złej UE? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 09:50 ojca napisał: > Jesteś w stanie napisać każda głupotę, żeby dowalić złej UE? Nie piszę głupot. Jeśli gdzieś napisałem głupotę, to na pewno z dziecinną łatwością mi to wykażesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 10:24 Wytłumacz dlaczego skandynawska kultura polityczna miałaby cokolwiek rozwalać, ona zdaje si,e polega na czymś zupełnie innym, a nie na destrukcji...powtórzę skandynawska nie polska kultura polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 10:30 ojca napisał: > Wytłumacz dlaczego skandynawska kultura polityczna miałaby > cokolwiek rozwalać, Dlaczego miałbym to tłumaczyć? Przecież nie pisałem, że rozwala. Pisałem jedynie, że jeżeli to przyspieszy rozpad UE, to popieram. A generalnie faktycznie, zderzenia różnych kultur i wbijanie ich na siłę w jedne buty rzeczywiście może powodować tarcia i opory. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 10:48 zamurowany napisał: > Dlaczego miałbym to tłumaczyć? Przecież nie pisałem, że rozwala. Pisałem > jedynie, że jeżeli to przyspieszy rozpad UE, to popieram. Pisałeś o życzeniu rozwalenia UE przez skandynawską kulturę polityczną i nie miałeś wogóle na myśli niczego destrukcyjnego w jej charakterze? To niby jak ona miała by cokolwiek niszczyć? Wychodzi na to,ze to jakiś bełkot, zupełnie jak panowie w garniturach w tv. > A generalnie faktycznie, zderzenia różnych kultur i wbijanie ich na siłę w jedne > buty rzeczywiście może powodować tarcia i opory. Nikt niczego na siłę nikomu nie wciska, a ze spotkań kultur Świat więcej skorzystał niż na izolacji. > Coś jeszcze? Nie, dzięki, pomimo duchoty nie potrzebuje wiecej lania wody. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 11:25 Szkoda czasu. Miałeś wskazać jakieś głupoty w moich wypowiedziach. Jak już je znajdziesz, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 13:48 Daje znać, zobacz wyżej i spokojnie przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Islandia wkrótce w UE? 24.07.09, 14:47 ojca napisał: > Daje znać, zobacz wyżej i spokojnie przeczytaj. Z twoimi wymysłami dyskutować nie będę. Bo twierdzenie, iż oskarżam kulturę skandynawską o niszczenie jest tandetnym wymysłem. Odpowiedz Link Zgłoś