Dodaj do ulubionych

Senseo latte

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 01:59
Marzy mi się ekspres, który robiłby dobre latte, a który nie
kosztuje 3000 zł. Rozważam zakup senseo latte, nie mam mozliwości
spróbowania kawy z tego ekspresu, a zastanawia mnie jego moc - tylko
1 bar. Stąd moje pytanie - jaka jest kawa z tego ekspresu? Czy
pianki jest duzo i czy długo się utrzymuje czy zaraz opada?
będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Senseo latte 15.12.09, 19:26
      w niemczech federacja konsumencka dala tej maszynie ocene "dobry". ludzie ja poiadajacy sa w wiekszosci bardzo zadowoleni www.ciao.de/Erfahrungsberichte/Philips_HD_7850_80_Senseo_Latte_Select_RED__7793849
      , wiec chyba nie jest zla :)
      • Gość: jana polecam "Dolce Gusto", odradzam Senseo IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.09, 01:58
        To zalezy jakie Pads, do tego kupisz, ale...Senseo sie psuje, byla
        akcja zwrotu wszystkich Senseo, ale chodzilo o pierwszy model. Nie
        bardzo to Holebdrom wyszlo. Moja zepsula sie pare lat temu... Mi
        Latte nie smakuje z Senseo w ogole, ale za to z "Dolce Gusto" bardzo
        polecam - pyszna, a Cappuccino dostala najwyzsza note przy badaniu
        ekspertow wlasnie z "Dolce Gusto".
        • ania_m66 odradzam "Dolce Gusto", polecam Senseo 16.12.09, 19:09
          no chyba, ze ktos lubi chemie. do dolce gusto sa raptem 2-3 gatunki kawy,
          wszystkie z nestle (brrrrr....) ale najgorsze to to, ze "latte" to chemia w
          proszku mlekopodobnym - horror po prostu. dla kazdego milosnika prawdziwej kawy
          jest to syf niemozliwy.
          do senseo jest jej w niemczech z kilkadziesiat rodzaji, bo prawie kazdy
          producent kawy ma w asortymencie pody, a i w polsce przez internet kupe roznych
          sie zamowi. no i senseo spienia prawdziwe mleko, a nie jakis plastikowy
          ersatz.
          w kazdym nieomal niemieckim domu stoi senseo. a akcja zwrotu byla prewencyjnie,
          bo philps bal sie, ze w jakims modelu wadliwy zawor moze wybuchnac przy
          odpowietrzaniu. objety akcja byl jeden model wyprodukowany w jakimstam
          przedziale czasu, wiec naprawde bez przesady!
          • Gość: nel Re: odradzam "Dolce Gusto", polecam Senseo IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.09, 00:35
            2-3 gatunki kawy??? Ja wybieram z 7 do 10 gatznkow, zaletzy w jakim
            sklepie, a Senseo wszyscy moi znajomi juz dawno zareklamowali, albo
            wyrzucili tak jak ja, bo sie psula bez przerwy. To byl absolutny
            niewypal...
          • Gość: miszka Re: odradzam "Dolce Gusto", polecam Senseo IP: *.centertel.pl 12.08.12, 20:14
            to Waszym zdaniem jaki rodzaj ekspresu jest najlepszy: ciśnieniowy, przepływowy czy kapsułkowy? rtvagd.wp.pl/kat,1032165,title,Ekspres-do-kawy-cisnieniowy-przelewowy-czy-kapsulkowy,wid,14429370,wiadomosc.html
            Fakt, w kapsułkowych może byś sama chemia :(
    • mewamac1 Re: Senseo latte 19.12.09, 00:43
      Kupiłam senseo. Nie wiem jak z niezawodnością, bo go mam dopiero 1
      dzień, ale w smaku kawka super. Jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: luki Re: Senseo latte IP: *.kielce.vectranet.pl 02.10.10, 20:26
      posiadam Ekspres do kawy HD 7850/60 i jestem bardzo zadowolony z tego produktu.
      Rewelacyjna kawa rewelacyjny smak i aromat. Pianka gęsta i długo się utrzymuje a przy tym ma niesamowicie delikatny smak. Uważam, że to był najlepszy zakup jakiego dokonałem, a mam już ekspres ciśnieniowy, który nie spełnił moich oczekiwań.
    • Gość: Ania Re: Senseo latte IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.07.12, 18:24
      Mam senseo latte już od dwóch lat, nie zepsuło się absolutnie nic, a nie jest to u mnie ozdoba tylko na prawdę jest używany. Stoi w moim salonie kosmetycznym dlatego robimy kilka - kilkanaście kaw dziennie. Wszystko jest idealnie, kawka super, tylko trzeba pilnować czyszczenia i robić je zawsze kiedy ekspres o to "prosi" :) inaczej pianka zaczyna być gorsza, ale po dwukrotnym czyszczeniu wszystko wraca do normy.

Polecam!
    • www.redcoon.pl Re: Senseo latte 18.12.12, 12:02
      Jeżeli chodzi o Senseo Latte to na pewno jego najfajniejszą funkcją jest automatyczne spienianie ze zintegrowanym zbiornikiem na mleko. Wielu z nas uwielbia Latte Macchiato czy Cappuccino a dysza spieniająca często jest wyzwaniem do nie zachlapania ścian...Dodatkowo możemy wybrać moc kawy w zależności od naszych preferencji: mała i mocna oraz duża i łagodna. www.redcoon.pl/B280774-Philips-HD-7854-80-Senseo-Latte-Select_Ekspresy-na-saszetki
      • enoive Re: Senseo latte 05.01.13, 01:46
        Jutro a wlasciwie dzisiaj dostane Philips Senseo latte. Mam pytanie - jaki rodzaj kawy kupic do cappucino i macchiato - regular, mokka czy ekstra dark zeby nie wyszla lurka? Moze macie jakies sprawdzone?
        Aktualnie uzywam Dolce Gusto ale mam dosc bulenia za kapsuly. Ponadto nie jestem zachwycona ta kawa, machiatto straszna lura w dodatku slodka. Wersja lajtowa to chude mleko, piana to jakies nadmuchane powietrze bez smaku. Cappucino tez slodkie, wersja lajtowa rowniez do d..y. Pije glownie cafe au lait, w jednej capsule kawa z mlekiem, niestety tez slodzone, poza tym jakis dziwny sztuczny smak, troche podobny do neski, mam dosc i nie polecam!
        • www.redcoon.pl Re: Senseo latte 07.01.13, 11:34
          Kawy w saszetkach różnią się ceną, ilością padów i różnorodnością aromatu. Do kaw mlecznych powinniśmy wybierać kawy espresso.
          Do tego typu ekspresu można wypróbować również tańszą i droższą wersję tych kaw: Melitta Kaffeepads oraz Lavazza CafféCrema Classico

Urządzenie daje także możliwość przyrządzenia gorącej czekolady Hot Choco, potrzebny będzie do tego jednak specjalny uchwyt.

enoive napisał(a):

> Jutro a wlasciwie dzisiaj dostane Philips Senseo latte. Mam pytanie - jaki rodz
          > aj kawy kupic do cappucino i macchiato - regular, mokka czy ekstra dark zeby ni
          > e wyszla lurka? Moze macie jakies sprawdzone?
          > Aktualnie uzywam Dolce Gusto ale mam dosc bulenia za kapsuly. Ponadto nie jeste
          > m zachwycona ta kawa, machiatto straszna lura w dodatku slodka. Wersja lajtowa
          > to chude mleko, piana to jakies nadmuchane powietrze bez smaku. Cappucino tez s
          > lodkie, wersja lajtowa rowniez do d..y. Pije glownie cafe au lait, w jednej cap
          > sule kawa z mlekiem, niestety tez slodzone, poza tym jakis dziwny sztuczny smak
          > , troche podobny do neski, mam dosc i nie polecam!
          • enoive Re: Senseo latte 09.01.13, 22:32
            Czyli jednak mocne, tak myslalam :) Zupelnie zapomnialam o tych uchwytach do czekolady, dobrze ze mi przypomnialas, dzieci chetnie beda pic, dziekuje :)
            • www.redcoon.pl Re: Senseo latte 10.01.13, 10:02
              Kilka akcesoriów do Senseo znajdziesz tutaj.

enoive napisał(a):

> Czyli jednak mocne, tak myslalam :) Zupelnie zapomnialam o tych uchwytach do cz
              > ekolady, dobrze ze mi przypomnialas, dzieci chetnie beda pic, dziekuje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka