Gość: devilfish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:08 chodzi mi o tequilę poniżej 100 zł za 0,7 litra. Wymieńcie jakieś i dodajcie krótką opinię/ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alembik Re: Tequila 03.07.05, 08:59 Najpopularniejszy gatunek to JOSE CUERVO - dostępny od pewnego czasu i w Polsce - jak zresztą i inne tequile. Inne gatunki: MONTEZUMA , OLMECA, CAMINO REAL, to również światowe marki. Mniej znana jest SIERRA - z charakterystycznym sombrero na zakrętce butelki. Ale wszystkie to oryginalne TEQUILA :) Słynna JOSE CUERVO jednak (jak dla mnie) trochę trąci...bimbrem :( Mniej znana SIERRA jest lepsza w smaku - dla przeciętnego Polaka :) Polecam odmiany SILVER tego trunku - bardziej uniwersalne. Pić samą - nawet bez kultowego zlizywania soli zakropionej cytryną na dłoni. Można też zrobić najsłynniejszy drink z tequilą : "Tequila Sunrise" ,czyli "przyjaciele" jak to tłumaczą nasi specy od filmów (chodzi o słynny film z Pffeifer, Gibsonem i...tym trzecim ). Przy okazji taka uwaga. Często PROSTAKI uważają,że TEQUILA to taka "wódka z robalami". Oczywiście to kompletna BZDURA !!! Trunek,który jest "z robalami" to MEZCAL. Też pochodzi z tych samych krajów co TEQUILA,ale to nie to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilfish Re: Tequila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:36 kupiłem Sierrę Silver i faktycznie jest świetna. wcześniej piłem Sombrero Negro, ale było kiepski w porównaniu do Sierry. Jedyna wada tequili to "opóźniony zapłon", nie czuć upojenia nawet po godzinie od zaczęcia picia i można przesadzić. uważajcie !!! tego nie pije się jak wódkę Odpowiedz Link Zgłoś
alembik Re: Tequila 04.07.05, 19:07 >Jedyna wada tequili to "opóźniony > zapłon"...tego nie pije się jak wódkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilfish Re: Tequila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:24 no co ? nie mam po częsci racji ?? na początku jak piłem nic nieczułem, a później tequila uderzyła z podwojoną (abo i potrojoną) siłą... Odpowiedz Link Zgłoś