Dodaj do ulubionych

A najlepsze piwo to... ?

• Gość: SAMBOR BROKA !!!!! Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 27.11.05, 00:56
    • Gość: pleban Zwierzyniec IP: *.echostar.pl 27.11.05, 16:20
      Zwierzyniec jest bardzo przyzwoity - polecam w butelkach 0,33 rozlewany właśnie
      w browarze w Zwierzyńcu (przy budynku jest budka i parasole - serwują prosto z
      browarów). Puszkowy pochodzi chyba z Lublina - już nie to samo.
    • al.1 Tiger 28.11.05, 10:00
      www.tigerbeer.co.uk/history.php
    • Gość: amator Było takie, już go nie ma. Bosman brązowy. Eeeech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:58
    • Gość: Piwosz jak sam chu Re: A najlepsze piwo to... z Andów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:05
      Gdzie bezzębne stare baby żują przenice a potem pluja do jednej bali to
      fermentuje i smakuje extra nic tylko wydoic całym haustem .........
    • pocominowymail Re: A najlepsze piwo to... ? 06.12.05, 15:11
      a ja lubie Lech Premium i ostatnio Theakston Old Peculier (ciemne brytyjskie ale)
    • Gość: piwosz Re: A najlepsze piwo to... ? Hammer 7.2% IP: *.man.czest.pl 09.12.05, 22:13
      Kupilem dzis w tesco na sprobowanie i mi bardzo posmakowalo,owszem oprocz tego
      inne ktore lubie to warka strong,tyskie,amber.
      • Gość: murowany Re: A najlepsze piwo to... ? Hammer 7.2% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:38
        Hammer jest bdb, w tesco widzialem w puszce ale w minimalu jest w butelkach - Browar Glubczyce.
    • ktos.czyli.ja Re: A najlepsze piwo to... ? 12.12.05, 23:17
      jeszcze rok temu można było dostać takie piwo - nazywało się Kryształ - robione
      było w browarze Zwierzyniec - co z tym piwem dzieje się teraz i czy jest nadal
      produkowane nie wiem, ale wiem jedno - lepszego jasnego piwa w życiu nie piłem.
    • jatez1 Re: A najlepsze piwo to... ? 30.12.05, 10:13
      dla mnie james boag, cascade, bavaria, i tyskie ksiazece
      • Gość: Carl Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 81.210.71.* 30.12.05, 17:33
        Carlsberg - probably the best beer in the world
        • Gość: Remik Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 156.17.201.* 13.01.06, 09:09
          Oczywiście "holba" i inne czeskie piwa, zawsze świeże, zawsze dobrze "toczene"
          a nie nalewane po ściance kfula lub "pokala", z czystej aparatury, w
          odpowiednio dobranych kuflach - innych do pszenicznego, innych do "tmawego"
          czyli ciemnego. A tak naprawdę, jak we wszystkim, istnieje specyficzna kultura
          piwna i związana z nią tradycja. W Polsce mnóstwo piw jest alkoholoizowanych i
          zachwalanych jako "mocne". U naszych braci Czechów piwo pije się dla
          towarzystwa, powoli, i nie po to żeby się "urębać". W Polsce wielu kolesi pije
          żeby (mówiąc słowami pewnej durnej i prymitywnej reklamy), urębać się.
    • Gość: agatka Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:38
      tyskie ponad wszytskie :))
    • rzesa20 Re: A najlepsze piwo to... ? 22.01.06, 00:22
      ogólnie nie przepadam za piwem, ale jak już stawiają to dog in the fog, Poema di
      caffe
      • Gość: mich Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.01.06, 11:20
        ostatnio napatoczylem sie na pivo Miodowe. MIodzio mówię Wam. a potem poszedlem
        tropem producenta i odkrylem niepasteryzowane i ciemne piwo z browara
        ciechanow. klasa !
        • Gość: ppablino Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:22
          mich cieszę się, że ktoś docenił i znalazł niepasteryzowane piwo z Ciechanowa.
          Gdzie je dostałeś? Ja kupuję je w Wesołej. Jest super!! Ostatnio z kumplami
          urządziliśmy sobie beer night - i właśnie królowało ciechanowskie, po około 12
          na twarz.
    • Gość: :) Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:13
      Znacie to?
      Konkurs piwny, po ogłoszeniu wyników szefowie browarów idą na piwo do pubu,
      który oferuje wszystkie piwa z całego świata. Szef Heinekena: "Poproszę
      Heinekena, najlepsze europejskie piwo, z tradycjami, o wspaniałym aromacie i
      szlachetnym kolorze.". Szef Pilsnera mówi "A ja poproszę najlepsze piwo, z
      najbardziej piwnego kraju świata, Czech. Poproszę Pilsner-Urquell". Na to szef
      Tyskiego "Proszę o piwo z samego serca Europy, o smaku, który doceniali królowie
      - poproszę Tyskie". Na koniec zamawia szef Guinessa "Poproszę Coca-Colę".
      "CZEMU???" - spytali chórem szefowie innych browarów. "Chłopaki nie wzięli piwa,
      to co się miałem wyłamywać..."

I tak jak w tym kawale - najlepszy jest Guinness. I już.
      • Gość: smakosz Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 198.36.86.* 27.01.06, 02:08
        Zlotybazant -pyszne
    • Gość: murowany Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:09
      Najlepsze piwo to Staropramen Granat, Heinekena nie znosze.
      • billy.the.kid Re: A najlepsze piwo to... ? 21.02.06, 11:30
        pełne wrszawskie w taki butelkach baryłkachn 0,33. ale chyba od 15 lat go nie
        robią.
        • billy.the.kid Re: A najlepsze piwo to... ? 21.02.06, 11:31
          zapomniałem-jak ta butelka pięknioe w ręku leżała.
    • len.patentowany Re: A najlepsze piwo to... ? 24.02.06, 00:40
      rochefort 12
    • Gość: Swoj Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 204.50.132.* 25.02.06, 10:28
      Full wroclawski
      • Gość: eee Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.ibrokers.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:04
        Tyskie,Pilsner,Paulaner,BB,Franziskaner weissbier
    • Gość: m824 redds jabłkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:52
      najlepsze to redds jabłkowe, bo prawie nie czuć go piwem ;-)
    • Gość: Andrzej Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.06, 17:52
      Perła, Kasztelan i Zwierzaczek 0,33 the best!!!
      • aptus Re: A najlepsze piwo to... dla mnie Krombacher 28.05.06, 16:16
        z piw klasycznych.Dokladam Flensburger.
        Piwa "wynalazki" takze sa super-z calpirinha, tequilla.
        Z polskich piwek preferuje Zywiec
    • mcko Re: A najlepsze piwo to... ? 28.05.06, 23:29
      heineken i królewskie
      • Gość: smakosz Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:18
        oczywiscie najlepsze piwo to czarna fortuna. Piwo produkowane w Miłosławiu.
        Czarny smok (który własnie we mnie wsiąka hehe) to najlepsze z najlepszych
        www.browarfortuna.pl/
        • Gość: nemiroffka Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:13
          zgadzam się - czarna Fortuna rządzi;) dobry jest także Heban, a z
          zagranicznych...Baltica
    • stoodent A najlepsze piwo to... ? 13.06.06, 21:12
      Ostatnio lubuję się w piwach niepasteryzowanych. Polecam piwo o nazwie Browar
      Śląski, ale tylko w 0,5l jest nie paster, w 0,33 już pasteryzują. Porównaj
      różnicę...
    • kolka1984 Re: A najlepsze piwo to... ? 15.06.06, 22:17
      reds's :)
    • vanilka96 Re: A najlepsze piwo to... ? 27.06.06, 11:49
      Nowy redds cytrynowy, nie wiem czemu, ale mi smakuje truskawkami... ;-)
    • rubeus Re: A najlepsze piwo to... ? 06.07.06, 16:30
      Zlaty Hrad Strong - by VanPur. Przypomina w smaku starą dobrą Warkę Strong
    • Gość: KE? Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.dwlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:10
      zle widze czy nikt jeszcze nie wymienil piwa o nazwie DEBOWE MOCNE. To dopiero
      piwo :)
      • Gość: mavika Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.lodz.msk.pl 12.07.06, 11:43
        warka strong
        • Gość: Bael Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:39
          Z krajowych to ostatnio Okocim Palone lubię bardzo :)
          a z zagranicznych to bułgarską ZAGORKĘ!
    • Gość: eliza Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:58
      ... dwa piwa.
      • Gość: Das alte Arschloch Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 213.76.139.* 27.07.06, 15:16
        Budweiser ale czeski to moim arschlochowym zdaniem najlepsze piwo y dostpnych
        na polskim rynku...w Czechach polecam degustację Welkopopownickiego Kozła.

...pseudo-Budscheis, czyli Lager z JuEsEj to kukurydziane badziewie...po warce
        od piwosza jedzie jak z gorzelni, warka strłong za cukierkowa (ewentualnie
        polecana dla lasek, które chcą się rozkręcić na imprezie ale uważają, że piwo
        to jest błe itp.), z mocnych polecam łokocim młocny (nawet nie razi to, że
        zawiera kwas L-askorbinowy jak wszystkie łokocimy), dembowe nijakie ani słodkie
        ani gorzkie..w sam raz dla niezdecydowanych...Tiskie jest takie mniej więcej =
        mniej smaczne bardziej niesmaczne ale przebija podwórkowe krulefskie, które
        zawdzięcza swoją popularnością kibicom (L). Leszek to Tiskie uboższe o 1%
        ekstraktu,ale ma fajną zieloną butelkę a to się ludziom podoba i niekiedy
        pasuje do modnych Pumek...Hajneken się skisił od momentu jak jest mejd in
        Połlend, podobnie pilzner urkwel...milery i korony w sam raz dla brawo
        dżenerejszen i tych, którzy koniecznie chcą wypić piwo wbrew swej woli-
        reasumując jedyna zaleta tych dwóch to mała butelka...z niemieckich polecam
        Warsteinera i Koenig Pilsnera ewentualnie kobiecą odmianę tych piw, czyli mniej
        gorzkiego Krombachera...dobry jest tez ciemny Koestritzer - ulubione piwo
        Goethego jak mawiają spece od marketingu...poza tym standardówki w stylu
        Radeberger, enerdowski Hasseroeder. Pszeniczne piwo łokiej ale strasznie
        zapycha, jeżeli już się chcemy "napompować" to koniecznie ciemnym Erdingerem
        albo Meisels Weisse z Bayreuth (tak to tam gdzie był Wagner)...

• Gość: piwosz Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:53
          Barkas-tzn to dawne EB
          • Gość: widzialam Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.centertel.pl 06.03.07, 23:00
            Barkaz to zadne dawne EB.
    • boldhead Velkopopovicky Kozel Svetle 27.07.06, 20:08
      szczegolnie u Cerneho Vola w Pradze
      • Gość: svatecni lezak Najlepsze piwo IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.08.06, 23:10
        Oczywiście zgadzam się z tezą że nie ma jedego najlepszego piwa.
        Nie mogę jednak absolutnie zgodzić się z tym że do najlepszych piw można
        zaliczyć polskie "szczyny" z Żywcem na czele (znajomy Czech jak wypił Żywca to
        powiedział że smakuje jak wyciśnięte ze ścierki do podłogi). Nie piłem piwa
        niepasteryzowanego z Lwówka Śląskiego a słyszałem że jest ok. Nie można również
        zaliczyć do najlepszych piw: hainekena, carlsberga, tuborga, amstela, grolscha.
        Zresztą większość z nich to polskie siki z naklejką w/w.
        Trochę piwa w życiu już wypiłem i nieskromnie powiem że jako takie pojęcie o
        piwie chyba mam. Uznaje się za smakosza piwa.
        Moim zdaniem najlepsze piwa są w Czechach i w Niemczech. Bez dwóch zdań !
        Mój subiektywny ranking najlepszych piw wygląda następująco:
        1. BERNARD - czeskie, niepasteryzowane.
        2. PILSENER URQUELL - czeskie (nie mylić z sikami butelkowanymi w Polsce !!!)
        3. PAULANER jasne pełne - niemieckie
        4. STAROPRAMEN LEżAK - czeskie
        5. LOWENBRAU - niemieckie

BERNARDA można kupić w Carefour choć jest nieprzyzwoicie drogi (7,29 zł)
        Pozostałe są chyba nie do kupienia w Polsce.

PS. Dla smakosza GUINESSA mam dobrą radę. Jak będziesz kiedyś w Pradze to skocz
        sobie na obiadek do knajpy "U FLEKA". Polecam na obiadek zupę gulaszową a na
        drugie "Svićkova na smetanie" i do tego "Houskove knedliki". Do obiadku zamów
        sobie ciemne piwko produkowane tylko w tej właśnie knajpce i nie sprzedawane
        nigdzie więcej. Gwarantuje że zapomnisz o Guinessie.

Pozdrawiam wszystkich smakoszy piwa !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka