Dodaj do ulubionych

barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!!

IP: 213.25.91.* 25.04.03, 15:40
Świetny czerwony barszczyk na winie:
składniki: 1-2 butelki dobrego czerwonego wina, 1 kg buraków, może być trochę
ziemniaków do smaków, sól, pieprz.

Zamykamy się gdzieś i wypijamy sami całą butelkę wina lub nawet dwie - ( żeby
żadna zołza się nie dołączyła, bo by nam zabrakło).
Potem, jak już ledwo trzymamy się na nogach, możemy te buraki ostatecznie
obrać i ugotować, wrzucamy od niechcenia te cholerne ziemniaki do gara,
niech się też ugotują, a co tam. Jak jeszcze jesteśmy przytomni, to nawet
możemy zjeść.
Naprawdę pyszne
Spróbujcie. Smacznego życzę ja - Wasza Purchawka
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! 25.04.03, 16:00
      W bardzo podobny sposob robi sie bialy barszczyk na bialym winie.
    • Gość: olo Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! IP: 216.43.145.* 25.04.03, 23:57
      ...taaak .W podobny sposob robilem wczoraj gotowane jajka--na pewno na twardo
      (jeszcze nie jadlem).Mialy byc na winie i byly.Wypilem tylko jedna buteleczke
      Merlota aczkolwiek 3 litrowa --mniejszych nie bylo -Merlotow --malo zacny
      rocznik 1999.Stal sobie samotnie wsrod pyszniacych sie Burgundow to zabralem
      chudziaka.Ale kto spija ostatki jest ...taki jak ja ;))
      Barszczyk ..lubie .Prosze bardzo,jak najbardziej.pozdr.olo
      • brookie Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! 26.04.03, 12:04
        Ja raz robilam zielone fasolki po tajlandzku. W przepisie uwzglednione bylo
        biale wytrawne wino- cale dwie lyzki stolowe. Mialam pod reka kask bialego
        Chardonnay i z usmiechem na ustach go otworzylam. Pod pretekstem gotowania
        otworzylam wino, po otworzeniu nie odstawilam do spizarki ale polewalam sobie
        na zdrowie.
        Fasolki wyszly swietne, do tego baranina na winie i kuk-kus na winie.
        Caly kask poszedl.
        PS. Kask byl 2-litrowy, a wino australijskie, bardzo dobre.
        • miltonia Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! 26.04.03, 14:14
          Dzis sie wybieram jakas chinszczyzne zgotowac, ale mam tylko jedna butelke
          cherry, co to podnosi walory smakowe owej. Troche malo, to moze uzupelnie czyms
          innym czerwonym.
    • Gość: 21 Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! IP: *.n.net.pl 26.04.03, 22:27
      Bardzo dobry przepis tylko dlaczego jakas dziwna pani nawet nie z mojej rodziny
      cos mi jęczy ze pije:(
      • Gość: Purchawka Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! IP: 213.25.91.* 28.04.03, 08:10
        Poszczuć psem. Niekoniecznie trzeźwym
        • brookie Re: barszczyk na CZERWONYM WINIE - pycha !!!!! 28.04.03, 11:42
          Czlowiek bardziej kreatywnym sie staje drinkujac podczas gotowania. Wiem po
          sobie. Kiedy gotuje na "trzezwo", zawsze sie stresuje czy potrawa wyjdzie jak
          powinna, trzymam sie receptury. Kiedy lykne kilka glebszych, zwyczajnie mnie
          to nie obchodzi i kieruje sie bardziej intuicja i ewentualnym dzialaniem
          trunku na postrzeganie i smakowanie.
          PS. Jedzonko zawsze wychodzi pycha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka