Dodaj do ulubionych

Wścieklizna

30.04.15, 14:41
Lekarze zakaźnicy zaliczają wściekliznę do chorób sezonowych - wiosną rośnie liczba zgłoszeń bo dużo osób spędza czas na zewnątrz i potencjalnie wzrasta ryzyko kontaktu z bezpańskim/ dzikim zwierzęciem! W linku krótka instrukcja co i jak www.petbondcare.com/wscieklizna/
Obserwuj wątek
    • stefanszalonykapec Re: Wścieklizna 25.07.22, 19:13
      Witam! Około 6/7 lat temu podjęto wobec mnie interwencje w sprawie szczepienia na wścieklizne. Zostałem wówczas ugryziony przez nieznanego dzikiego psa w łydkę . Zostałem zaszczepiony 5 razy w ramie.
      Ostatnio wędkując nad jeziorem podbiegł do mnie pitbull. Byłem bardzo zaabsorbowany łowieniem , zostałem jakoby lekko draśnięty zębami ( Bez rany), nie zdążyłem zaaregować Pies zachowywał się podejrzanie.Miał wyciagnięty język i ciężko dychał(Byc może ze względu na wysoka tempertaturę). Po całym zdarzeniu zauważyłem w oddali że Pitbull idzie z Panem na drugim brzegu. Teraz moje pytanie: Czy istnieje możliwość zarażenia się wirusem wścieklizny w moim przypadku(przez śline psa)? Jestem strasznie przewrażliwony przez przeszłą sytuację. Od kilku dni czuje sie trochę słabo miewam mrowienia oraz uderzenia gorąca. Strasznie się denerwuję. Proszę o odpowiedź.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka