kitis 14.07.06, 16:22 U mojej kotki wykryto świerzb uszny i mam pytanie, czy może się on przenieść na człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: Świerzb uszny 17.07.06, 15:51 To zależy w zależnosci od tego, który to gatunek świerzbowca wywołał chorobę. Jednak na ogół gatunki świerzbowca, które powodują powszechne u młodych kotów zapalenia zewnętrznego przeowdu słuchowego, zazwyczaj nie przenoszą sie na człowieka. Świerzb uszny u kotów jest stosunkowo łatwo wyleczalnym schorzeniem. Tak więc nie ma się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Świerzb uszny 17.07.06, 23:27 Ja od siebie mogę dodać, że bardzo łatwym!!! Mój mały znaleźniak ma świerzb uszny, od piątku z nim walczymy i już są efekty. Kocie ma już jedno uszko zupełnie czyste(prawdopodobnie sam początek), drugie wyglądało gorzej, ale widać, że już wszystko się goi. Też się bałam, w końcu to mój pierwszy kot i do tego psisko w domu, ale jak narazie wszystko jest OK w sumie to jeszcze trochę walki przed nami, ale jestem dobrej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś