Dodaj do ulubionych

Narośl na łapce psa

27.08.07, 11:59
Witam,
Wczoraj zauważyłem na tylnej łapie psa (czarny terier rosyjski) narośl
wielkości śliwki lub jajka przepiórczego. Narośl określiłbym kolorem śliwki
(ciemny wiśniowy kolor). Nasz weterynarz jest na urlopie jeszcze tydzień, nie
wiem czy czekać czy iść do innego lekarza. Czy może być to coś złego macie
może jakieś doświadczenie ?
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Narośl na łapce psa 28.08.07, 12:12
      Tę narośl dobrze by było zobaczyć.To może być tak wiele rzeczy, że nawet nie
      zacznę ich tutaj wymieniać od ropni po uszkodzeniu, po ugryzienia, ciała obce,
      tłuszczaki, nowotwory, krwiaki, gangliony ... Niestety nie widząc, nie mogą
      dotknąć i nie znając dokładnej lokalizacji nic nie podpowiem. Najlepiej jest
      kontrolnie wybrać się do lekarza weterynarii nawet nie swojego - dla spokoju
      ducha na pewno nie zaszkodzi.
      A czy psik się tym interesuje? Czy jest możliwe, ze to było wcześniej?
      Pozdrawiam - Ava
      • ppn Re: Narośl na łapce psa 28.08.07, 13:02
        Byliśmy u lekarza, Pani doktor powiedziała że to guz wiec troszkę nas
        przeraziła. Powiedziała że to nic strasznego, ale należy wyciąć bo piesek sobie
        to liże i że może to pęknąć. Oczywiście zaraz idziemy na operację a potem damy
        guz do przebadania. Niestety zauważyliśmy to dopiero w ostatnią niedzielę,
        piesek ma dość bujną sierść.
        Wydaje mi się, ze wcześniej nie lizała tej rany bo byśmy to zauważyli, nie
        zauważyliśmy także żadnych zmian w zachowaniu psa więc jestem dobrej myśli.
        Pozdrawiam
        Paweł
        • avasawaszkiewicz Re: Narośl na łapce psa 29.08.07, 13:24
          Nic się nie denerwujcie - 3 mamy kciuki. Im szybciej to zrobicie tym lepiej, nie
          będzie psa drażniło, szybciej się zagoi a ponadto na łapach skóry jest bardzo
          mało więc im zmiana jest mniejsza tym lepiej jest ją usunąć i tym łatwiej się
          później goi.
          Pozdrawiam - Ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka