Dodaj do ulubionych

Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9?

IP: *.aster.pl 05.05.06, 13:44
Cześć,

Ile właściwie samolotów ma w swojej flocie Centralwings? Z nie tylko moich
obliczeń wychodzi 8, tj.:
B737-400 /SP-LLD, SP-LLE, SP-LLG [pozostałość malowania Aegan], SP-LLF -
pełne malowanie, SP-LLE - pełne malowanie];
B737-300 /SP-LME - pełne malowanie, SP-LMD, SP-LMC/.

W jednym z ostatnich materiałów dla prasy pojawiła się informacja, że linia
posiada 9 a potrzebuje 10 samolotów. To w końcu jak to jest z tym C0?

Kiedy wchodzi do służby SP-LME?

Proszę o szczegółowe dane 9-tego jeśli jest.

gosc

link do artykułu tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,21,1334
Obserwuj wątek
    • Gość: gosć Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:55
      osiem SP LLD SP LLE SP LLF SP LLG SP LLI SP LMC SP LMD SP LME
      SP LME jak wszystko dobrze pojdzie to w przyszłym tygodniu
      ten 9 to chodzą słuchy ze moze to być ktoryś z pozostałych 737 400 gdy przyjdą
      wszystkie 4 zamówione na ten rok emb 175 (zastrzegam wiadomość nie potwierdzona
      • Gość: gosc Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.aster.pl 05.05.06, 22:28
        dzięki.
        • hki Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? 05.05.06, 22:32
          9-tym ma być-prawdopodobnie SP-LLA i powinien przejść w czerwcu do C0.
          • Gość: sprawiedliwy Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.06, 01:02
            Zależy co to znaczy "ma"?
            Ostanio leciałem SP-LMD i wyraźnie nie należy do Centralwings bo wymalowany był
            dokładnie po "LOT-owsku" tylko nad przednimi drzwiami mały napis (no mały jak
            na samolot :) bo litery miały ze 20 cm wysokości) - leased by Centralwings.
            • Gość: sprawiedliwy Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.06, 01:09
              Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> tylko nad przednimi drzwiami mały napis (no mały jak
              > na samolot :) bo litery miały ze 20 cm wysokości) - leased by Centralwings.

pardon :) nad skrzydłem :) (właśnie sprawdziłem)
              jak ktoś ma ochotę służę zdjęciem :)
            • Gość: Ktoś Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 07:20
              Do LOTu też nie należy. Zresztą nie wiem czy którykolwiek z używanych samolotów
              jest LOTu (być może 767).
              • Gość: sprawiedliwy Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.06, 08:09
                Wiem, prawie nikt nie "kupuje" samolotów (no moze Kuwejt i Arabia Saudyjska lub
                Bahrajn - ale dla nich to "kieszonkowe") chodzi mi o to na kogo jest ten
                samolot zarejestrowany :)

pozdrawiam
                • Gość: Rex Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.racsa.co.cr 06.05.06, 10:46
                  Oczywiście, LH też nie kupuje samolotów!!!!! Matko, co za brednie!!!! Faktem
                  jest, ze LOT nie ma na własność żadnego już samolotu!!!!
                  • Gość: sprawiedliwy Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.06, 17:04
                    Gość portalu: Rex napisał(a):

> Oczywiście, LH też nie kupuje samolotów!!!!! Matko, co za brednie!!!! Faktem
                    > jest, ze LOT nie ma na własność żadnego już samolotu!!!!

Stary, spokojnie, co tak się irytujesz, napij się ziółek :)
                    Nie napisałem nigdzie że LOT czy CentralWings "KUPIŁ" jakiś samolot. Fakt moja
                    wina że nie przemyślałem dogłębnie FORMY mojej wypowiedzi. Ale nie bądź takim
                    purystą językowym, wyluzuj trochę.
                    Chodziło mi o to na kogo jest zarejestrowany SP-LMD i juz otrzymałem odpowiedź,
                    dziękuję
                  • Gość: lolek Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: 62.233.224.* 09.05.06, 09:54
                    akurat lufa kupuje. i ryan. inni w większości lizingują.
                • Gość: Ktoś Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:48
                  A to możesz sobie akurat sprawdzić w rejestrze. Możesz się zresztą nie wysilać -
                  jest zarejestrowany na CO.
    • Gość: mały Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.aster.pl 07.05.06, 11:02
      lotnictwo.net/rejestr/rej2b.php?rej=cw
      a lot
      lotnictwo.net/rejestr/rej2b.php?rej=lot
    • Gość: adela Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:52
      Nie ma żadnego. Za wszyskie płaci LOT, który je lisinguje.
      • Gość: Ktoś Re: Ile samolotow ma Centralwings - 8, czy 9? IP: *.szczecin.pl 11.05.06, 09:37
        Nie ma to jak inteligentna odpowiedź... Nawet nie ma co komentować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka