21.05.04, 22:28
W jakim stopniu po montazu instalacji gazowej szybciej zuzywa sie silnik i
dlaczego?
Jakie problemy moga sie pojawic po zalozeniu gazu?
Auto CC 700
POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • j309 Re: GAZ 22.05.04, 02:29
      Gaz jest suchy tzn. nie posiada wlasnosci smarnych (takich jak benzyna). Poza
      tym gaz wyplukuje nagary z silnika. W praktyce, jesli silnik jest jeszcze w
      niezlym stanie, to nie ma sie czego obawiac, natomiast jesli np. bierze
      zwiekszona dawke oleju, to kategorycznie odradzam (silnik trzymajacy kompresje
      na nagarach rozszczelni sie).

• marcin.klonowski Re: GAZ 24.05.04, 16:08
      zuzywają się głównie gniazda zaworowe i same zawory, ale i tak opłąca się gaz
      montować i ewentualnie po 100000 zrobic mały remoncik głowicy
      • t.birczyk Re: GAZ 22.09.15, 19:01
        Mam CR-V ostatnią wersje 2012 rej. 06.2013 jak do tej pory miał 2 regulację. Natomiast rozmawiał w ASO z dobrym znajomym i silniki 2.0 155KM bardzo dobrze tolerują gaz warunkiem jest regulacja zaworów co 15tyś. i właściwe pozostałe serwisowanie auta. Jak do tej pory wyczystko jest w jak najlepszym porządku. Może i w tym przypadku tak jest. z tego co wiem to jeździ na Shell Helixe Ultra 5W40 Pureplus i nie ma żadnych problemów. Dla mnie nie ma tematu w kwestii wyboru kolejnego auta bedzie to C-RV lub Accord.
    • 7agaaa Re: GAZ 21.04.14, 20:10
      Trudno powiedzieć. Wydaje mi się, że wiele zależy od tego, jak cała instalacja została założona. Mnie montowali w firmie Alltop. Jestem zadowolona i nie zauważyłam jakiegoś większego zużycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka