fiskars 23.06.05, 16:17 W moim fiacie słychać stuki dochodzące z podwozia. ktoś powiedział mi ,że to może simerblok? czy to prawda, może ktosmiał taki problem, proszę o poradę, dzieki jacas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lobuzek1 Re: Fiat punto II 23.06.05, 20:07 To mogą być silentblocki, czyli tuleje metalowo-gumowe w wachaczach. Zależy ile masz przebiegu, ale zawieszenie w PII jest raczej trwałe. Być może stuka coś w środku, a wbrew pozorom niełatwo to zlokalizować. Zdarza się, że stuka gaśnica, oparcie tylnej kanapy, a u mnie... pukały zamki tylnych drzwi. Ile się okombinowałem, ale WD40 pomogło. Ale jeśli to zawieszenie i stuka z tyłu, to raczej silentblocki. Napisz gdzie stuka i ile masz przebiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiskars Re: Fiat punto II 29.06.05, 12:46 Dzięki, Fiat ma 31 tyś i 5 lat. puka coś z przodu, dobrze to słyszę od strony kierowcy, sprawdziłem juz zamki, gaśnicę drzwi.Stuka dalej. chyba to będą te silentbloki jak mi napisałeś. Dzieki za poradę,pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Fiat punto II 01.07.05, 10:16 Kolega ma Punto II z 2000 r i po przebiegu 60 tyś wymieniał silentblocki na wachaczach z przodu a po 80 tyś wymieniał też drążek kierowniczy prawy. Wszystko zależy od drug naszych wspaniałych. Jak ktos jeździ szybko po dziurach to szybko się mogą wybić silentblocki nawet po 30 tyś też. Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Fiat punto II 01.07.05, 10:21 Ale pytanie czy masz od nowości tego Fiata ? Coś strasznie mały ten przebieg jak na 5 -cio letnie auto. Wychodzi średnia 6 tyś rocznie. Jeśli jesteś kolejnym wlaścicielem to mogło mieć przekręcany licznik. Odpowiedz Link Zgłoś
fiskars Re: Fiat punto II 06.07.05, 13:11 Dzięki za radę, mam go od nowości ale mam jeszcze cytrynę, dlatego przebieg jest tak mały! w Krakowie jest dużo potęznych dziur więc chyba to jest przyczyną stukania, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś