Dodaj do ulubionych

akumulator.

15.11.05, 14:50
jaki akumulator polecacie oczywiscie nowy. i mam jeszcze pytanie czy do auta
10 letnie kupic troche wiekszej mocy? A co myslicie o akomulatorze naorauto
produkowanym przez vectre. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • misiek308 Re: akumulator. 15.11.05, 20:17
      Kup akumularor taki jaki zaleca producent Pojemność
    • jacek.legiewicz Re: akumulator. 16.11.05, 14:42
      Akumulator o pojemności (w Ah) większej, niż zaleca producent do danego modelu,
      może być permanentnie niedoładowywany, zwłaszcza w starszym samochodzie, w
      którym być może regulator napięcia i alternator nie działają najlepiej. Wtedy
      zamiast spodziewanycn korzyści pojawią się kłopoty.
      • crannmer Re: akumulator. 08.12.15, 22:00
        jacek.legiewicz napisał:

> Akumulator o pojemności (w Ah) większej, niż zaleca producent do danego modelu,
        > może być permanentnie niedoładowywany, zwłaszcza w starszym samochodzie, w
        > którym być może regulator napięcia i alternator nie działają najlepiej.

Bzdura, ekspercie. Atechniczne bajania.
    • kukowskib Re: akumulator. 14.10.13, 19:29
      Wiek auta nie ma tutaj znaczenia, prędzej ilośc dodatkowych odbiorników w aucie.jesli niczego nie przerabiałaeś to kupuj taki , jaki zaleca producent samochodu. Na stronie Tekst linka znajdziesz wyszukiwarki akumulatorów czołowych producentów ,a jak do nich zadzwonisz to na pewno ci doradzą
    • tesia456 Re: akumulator. 05.12.13, 17:50
      Ja lubię duże silniki ale są duże opłaty potem ubezpieczenia:(

turbomielec.pl/
    • passek3 Re: akumulator. 23.02.14, 18:00
      polecam akumulator Varta lub Bosch i najlepiej ustalic wg katalogu.Skad jestes ,bo widzialem we Wrocławiu na Sycowskiej ,ze mają doskonałe ceny, ewentualnie mogą Ci wyslac

wojko25 napisał:

> jaki akumulator polecacie oczywiscie nowy. i mam jeszcze pytanie czy do auta
      > 10 letnie kupic troche wiekszej mocy? A co myslicie o akomulatorze naorauto
      > produkowanym przez vectre. pozdrawiam.
    • derff Re: akumulator. 24.02.14, 10:04
      Obecnie kupuje się akumulatory zalane kwasem i w dodatku bez daty produkcji.Taki akumulator może mieć nawer kilka lat.
      Ja kupuje zawsze w sklepie fabrycznym w Piastowie. Jest pewne że nowy. Jesli ktos nie ma takiej mozliwości radzę kupować w sklepie który ma dużą sprzedaż.
    • julia23456 Re: akumulator. 08.12.15, 20:30
      Ja uzywam amerykańskiego akumulatora firmy dekabatteries. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych jakich dotychczas uzywalam
    • bartek6932 Re: akumulator. 22.06.18, 10:50
      Testuje już drugi rok i mogę szczerze polecić akumulator od AMJoil :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka