wojko25 15.11.05, 14:50 jaki akumulator polecacie oczywiscie nowy. i mam jeszcze pytanie czy do auta 10 letnie kupic troche wiekszej mocy? A co myslicie o akomulatorze naorauto produkowanym przez vectre. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiek308 Re: akumulator. 15.11.05, 20:17 Kup akumularor taki jaki zaleca producent Pojemność Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.legiewicz Re: akumulator. 16.11.05, 14:42 Akumulator o pojemności (w Ah) większej, niż zaleca producent do danego modelu, może być permanentnie niedoładowywany, zwłaszcza w starszym samochodzie, w którym być może regulator napięcia i alternator nie działają najlepiej. Wtedy zamiast spodziewanycn korzyści pojawią się kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: akumulator. 08.12.15, 22:00 jacek.legiewicz napisał: > Akumulator o pojemności (w Ah) większej, niż zaleca producent do danego modelu, > może być permanentnie niedoładowywany, zwłaszcza w starszym samochodzie, w > którym być może regulator napięcia i alternator nie działają najlepiej. Bzdura, ekspercie. Atechniczne bajania. Odpowiedz Link Zgłoś
kukowskib Re: akumulator. 14.10.13, 19:29 Wiek auta nie ma tutaj znaczenia, prędzej ilośc dodatkowych odbiorników w aucie.jesli niczego nie przerabiałaeś to kupuj taki , jaki zaleca producent samochodu. Na stronie Tekst linka znajdziesz wyszukiwarki akumulatorów czołowych producentów ,a jak do nich zadzwonisz to na pewno ci doradzą Odpowiedz Link Zgłoś
tesia456 Re: akumulator. 05.12.13, 17:50 Ja lubię duże silniki ale są duże opłaty potem ubezpieczenia:( turbomielec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
passek3 Re: akumulator. 23.02.14, 18:00 polecam akumulator Varta lub Bosch i najlepiej ustalic wg katalogu.Skad jestes ,bo widzialem we Wrocławiu na Sycowskiej ,ze mają doskonałe ceny, ewentualnie mogą Ci wyslac wojko25 napisał: > jaki akumulator polecacie oczywiscie nowy. i mam jeszcze pytanie czy do auta > 10 letnie kupic troche wiekszej mocy? A co myslicie o akomulatorze naorauto > produkowanym przez vectre. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: akumulator. 24.02.14, 10:04 Obecnie kupuje się akumulatory zalane kwasem i w dodatku bez daty produkcji.Taki akumulator może mieć nawer kilka lat. Ja kupuje zawsze w sklepie fabrycznym w Piastowie. Jest pewne że nowy. Jesli ktos nie ma takiej mozliwości radzę kupować w sklepie który ma dużą sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
julia23456 Re: akumulator. 08.12.15, 20:30 Ja uzywam amerykańskiego akumulatora firmy dekabatteries. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych jakich dotychczas uzywalam Odpowiedz Link Zgłoś
bartek6932 Re: akumulator. 22.06.18, 10:50 Testuje już drugi rok i mogę szczerze polecić akumulator od AMJoil :) Odpowiedz Link Zgłoś