Dodaj do ulubionych

zamiana Golfa?

08.09.06, 11:13
Na pewno sporo osob tez zamieniało wiec chce zapytac o wrazenia. Za pare
miesiecy chce sprowadzic z zagranicy dla siebie uzywanego Golfa: albo IV z
ostatniego roku produkcji albo V z pierwszego roku...
Obecnie jezdze IV (zbyt ubogie wyposazenie, słaby silnik).
Który model jest lepszy? Bo w kilku rozmowach "przy piwie" słyszałem ze
wersja V jest niedopracowana i w ogole byle jaka. Czy pozostac przy IV?
Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • baartur Re: zamiana Golfa? 10.09.06, 13:52
      Witam,
      Jeżeli chodzi o Golfa V to jak narazie nie słyszałem negatywnych opinii, a jeżeli miała by być to IV to polecam silnik 1.9 TDI ekonomiczny a zarazem całkiem dynamiczny ;)

Pozdrawiam,
      Artek
      Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl
      • qwerty88 Re: zamiana Golfa? 10.09.06, 21:01
        dzieki - zobaczymy bo to ponoc pieniądz swiatem rządzi ;)
    • black_code Re: zamiana Golfa? 10.09.06, 21:07
      Zrob sobiue jazde probna golfem V a zobaczysz czy jest niedopracowany .
      Moim zdaniem jezdzi fantastycznie jedyne zastrzezenia mozna miec do
      niektrorych plastikow we wnetrzu tu chyba IV byla bardziej
      elegancka .Ogolnie samochod ok spora roznica pokoleniowa jesli masz
      mozliwosc kupuj zdecydowanie V.
      • bartoo Re: zamiana Golfa? 11.09.06, 22:42
        Każdy nowy model posiada tzw. usterki wieku dziecięcego. Co do VW można się
        spodziewać, że będą prawie niezauważalne.
        • uki145 Re: zamiana Golfa? 12.09.06, 00:37
          albo jak w przypadku passata B5 rujnujace dla portfela .Witam! Golf Iv jest
          autem duzo prostrzym konstrukcyjnie niz v .jest tez pojazdem przewidywalnym z
          uwagi na długo obecnosc na rynku(znane sa typowe usterki) . v jako auto
          nowe,nawet jesli pozbawiona chorób wieku dziececego (w co watpie ,bo VW ma z
          tym sporo problemów w ostatnim 10 leciu-stad sarkastyczny ton mojej wypowiedzi )
          nie jest juz tak przewidywalne.otóz na naszych drogach nie ma pojazdów ze
          sporymi przebiegami .nie wiadomo jak jest z trwałoscia nowego, skomplikowanego
          zawieszenia tylnego.w ciemno mozna jednak powiedziec ,ze jego serwis bedzie
          duzo drozszy niz prosta belka w czwórce. wszystko zalezy wiec od wersji
          silnikowej . jedyne silniki ,który moge polecic w piatce to stare znajome z
          poprzednika : 1.4 16v(75 KM)(drogi w wymianie naped rozrzadu :2 paski i 4
          rolki) i 1.6 8v(102KM)( tani w wymianie naped rozrzadu ). oprócz tego jeszce 8
          zaworowy 1.9 TDI (105 KM) . reszta ,czyli wszelkie koncepscje FSI(1.4,1.6,2.0)
          sa jedna wielka niewiadoma pod wzgledem trwałosci i zwiazanych z nia kosztów
          eksploatacji.Pozdrawiam Łukasz
          • qwerty88 Re: zamiana Golfa? 12.09.06, 07:18
            dzieki! a ze ja zamieniam dlatego ze chce miec autko lepiej wyposazone niz
            sprzedawane w kraju (chodzi głownie o klimę) to raczej 75 KM (taki mam teraz)
            byłby za słaby. Ponoc w Niemczech trwa promocja V z silnikim 1.4 ale 80 KM co w
            przypadku posiadania klimy dałoby ok 75 KM czyli to co juz znam z autopsji ;)
            no ale wątpię ze ta wersja od dawna istnieje na rynku a wiec trudno bedzie
            kupic uzywanego za rozsądną ;) cene.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka