radtus 02.11.06, 22:01 Mam pytanie do Braci zmotoryzowanej. Czy są jakieś przeciw wskazania do tego aby autko spędzające zimę w garażu (nieogrzewany) stało bez akumulatora ??? Oczywiście rozruch kontrolowany co 2 tyg :). Motor do diesel z CR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: zimowanie autka 02.11.06, 22:04 radtus napisał: > Czy są jakieś przeciw wskazania do tego aby autko spędzające zimę w garażu > (nieogrzewany) stało bez akumulatora ??? Nie. > Oczywiście rozruch kontrolowany co 2 > tyg :). Tylko, jesli bardzo nie lubisz tego samochodu i chcesz mu dac w tylek. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
radtus Re: zimowanie autka 02.11.06, 22:09 > > Oczywiście rozruch kontrolowany co 2 > > tyg :). > > Tylko, jesli bardzo nie lubisz tego samochodu i chcesz mu dac w tylek. > Czyli mam rozumieć, że taki "przepał" co jakis czas to nie najlepszy pomysł ??? i lepiej poczekać do wiosny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: zimowanie autka 02.11.06, 22:16 radtus napisał: > > > Czyli mam rozumieć, że taki "przepał" co jakis czas to nie najlepszy pomysł > ??? i lepiej poczekać do wiosny ??? Jesli odstawi sie dobrze wygrzany i wysuszony samochod do garazu, zatka tlusta szmata wlot powietrza przed filtrem powietrza, to stoi on sobie w zimnie (im zimniej, tym lepiej) i nic mu nie jest. Rzeczony przepal nie daje zadnych korzysci. Tylko straty w postaci zbytecznych zimnych rozruchow i wprowadzania korozywnego kondensatu na gladzie i do oleju. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: zimowanie autka 02.11.06, 22:07 Kupiłeś samochód, aby nim jeździć latem w piekną słoneczną pogodę (gdy mozna jeździć rowerem) czy aby jeździć w deszcze i sniegi a dach chronił cię przed opadami i zimnem??? Ja tam jeżdżę cały rok bo odstawianie auta do garażu to bezsens. Ono zostało skonstruowane do jazdy, a nie do garazowania. Odpowiedz Link Zgłoś