Dodaj do ulubionych

redyktor w instalacji

26.06.03, 12:10
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest (w przybliżeniu) żywotność reduktora.
Czy po przejechanych 100 tys km lepiej wymienić redyktor czy ograniczyć się
od wymiany samej membrany. "Gazownik" zdiagnozował że membrana stwardniała i
dlatego auto gaśnie gdy silnik nie jest dobrze rozgrzany.
(megane 1.6 inst. BRC).
Obserwuj wątek
    • darkle Re: redyktor w instalacji 26.06.03, 12:53
      W.g mnie lepiej wymienić samą membranę. Koszt wiele niższy o całego reduktora.
      Oczywiście powinno to być zrobione przez dobrego fachowca, a takich niestety
      mało
      • frogman80 Re: redyktor w instalacji 27.06.03, 09:53
        A MOIM ZDANIEM NAJLEPIEJ WYWALIC CALY REDUKTOR...I KUPIC NOWY NIZ
        REGENEROWAC....KOSZT NIEWIELE WIEKSZY A PRZYNAJMNIEJ MA SIĘ PEWNOSC ZE WSZYSTKO
        JEST OK.WYMIENIALEM JUZ 2 REDUKTORY I RAZ REGENEROWALEM.REGENERACJA WYSTARCZYLA
        NA PRZEJECHANIE TYLKO 40 TYŚ KM I WTEDY TO WLASNIE POSTANOWILEM KUPIC NOWY
        REDUKTOR A NIE INWESTOWAC W ZESTAW NAPRAWCZY.NA NOWYM PRZEJECHALEM PONAD 100
        TYS KM ZANIM PADL (REDUKTOR FIRMY ADS CZY JAKOS TAK - NIE POLECAM), TERAZ MAM
        LANDI - 60 TYS NA LICZNIKU I NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU Z ODPALANIEM Z JAZDA CZY
        SPALANIEM.JEST TYLKO JEDNO ALE......JA JEZDZE POLONEZEM...A NIE MEGANKA...:)))I
        NIE MAM POJECIA JAK KSZTALTUJA SIE CENY W PRZYPADKU RENAULT...MUSISZ SAM SIE
        ROZEZNAC...I ZADECYDOWAC CZY NIE LEPIEJ WSTAWIC NOWEGO...
        AHA "GAZIARZE" POWIEDZIELI MI ZE REDUKTOR WYSTARCZA NA JAKIES 60 TYS KM...ALE
        JA NA SWOICH JEZDZILEM O WIELE DLUZEJ I NIE ZAUWAZYLEM ISTOTNYCH ZMIAN W
        FUNKCJONOWANIU SAMOCHODU...
        POZDRAWIAM

FROGMAN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka