plubas 19.05.08, 16:27 Jaka jest przyczyna głosnej pracy popychaczy hydraulicznych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: Popychacze 19.05.08, 18:21 Olej o zlej lepkosci lub zuzycie popychacza. Albo jeszcze kilka innych przyczyn, ktore zdiagnozowac moze tylko mechanik. Odpowiedz Link Zgłoś
plubas Re: Popychacze 20.05.08, 16:22 Jesli jeździłem przez 4 lata na Mobil 1 0W-40 a potem mechanik na rocznym przegladzie zalał Mobil 1 5W-50 (olej był z beczki ale było to w warsztacie markowym nie w szopie), czy to mogło to spowodować, bo od razu po wymianie odczułem ogólnie jakby głosniejsza pracę silnika na biegu jałowym. Teraz przejechałem ok. 9 tys. km i od wiosny objawy zuzycia popychaczy (hałas - regularne cykanie- klikanie sie pojawiły). Auto ma przebieg ok. 70 tys. km).Przeglady regularna wymiana oleju, jazda normalna. Myslałem poczatkowo ze to moze wtryskiwacz ale dałem Xcermizera oczyszczajacego do układu paliwowego i poczatkowo jakby było lepiej ale obecnie znowo to samo. poniewaz zbliza sioe przeglad roczny to zastanawiam sie czy powrócic do oleju 0W-40. Odpowiedz Link Zgłoś
plubas Re: Popychacze 30.05.08, 16:21 Obecnie przy panujących wysokich temperaturach dość sie wyciszyło i trwa hałas krócej. Czyzby więc olej szybciej docierał i wypełniał popychacze czy sie mylę. Po drugie czy styl jazdy ma wpływ na te problemy, gdyz moze przy wiekszych obrotach cisnienie oleju jet większe wiec tez szybciej dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Popychacze 30.05.08, 16:47 plubas napisał: > Obecnie przy panujących wysokich temperaturach dość sie wyciszyło i > trwa hałas krócej. Czyzby więc olej szybciej docierał i wypełniał > popychacze czy sie mylę. Na to wyglada. Przy nastepnej wymianie oleju, nalej zgodny ze specyfikacja auta i posluchaj co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
plubas Re: Popychacze 02.06.08, 16:32 Sęk w tym, że te oleje są zgodne ze specyfikacją a więc co ? Odpowiedz Link Zgłoś