Dodaj do ulubionych

rankingi szkół

15.06.06, 07:31
gdzie szukać rankingow szkół i przedszkoli państwowych i nie publicznych?
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: rankingi szkół IP: 212.75.102.* 10.08.06, 01:13
      Ja mam pytanie odnośnie rankingów szkół wyższych w Warszawie... Jakie się
      liczą? Czy wychodzą jakieś lokalne? Bo ja przeczytałam we Wproście i Polityce,
      ale to nie to samo... gdzie szukać więcej informacji?
      • Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:52
        Jeśli chodzi o niepubliczne szkoły wyższe to 3 liczą się na rynku i trzymają
        poziom: Polsko-japońska komputerowa; Psychologii Społecznej, i Koźmiński.
        Reszta to nic innego jak Wyższe Szkoły Wydawania Dyplomów, dobre dla kogoś, kto
        nigdzie się nie dostał a chce szpanować, że studiuje. Poziom podobny do dawnych
        policealnych, towarzystwo - podobnie.
        Mam porównanie między studentami prywatnymi a SGH. Jedni są na poziomie
        malucha, drudzy np. Audi. Wsadzenie tym pierwszym elementarnych wiadomości do
        głowy graniczy z cudem. Mimo kuszenia zarobkami większość szanujących się ludzi
        po roku pracy na takich "uczelniach" znika z nich z prędkością światła.
        Pozostają emeryci, którzy chcą dorobić i nieuczciwi.
        Zależy czego oczekujesz od uczelni - jeżeli dyplomu bez wysiłku a masz kasę-
        wybierz jakąkolwiek szkołę- poziom zbliżony; jesli wiedzy - patrz wyżej +
        większość uczelni publicznych.
        • Gość: jakkko Re: rankingi szkół IP: 193.0.126.* 23.08.06, 15:44
          Nie zgadzam się z Tobą!Właśnie sęk w tym, że niektóre szkoły niepubliczne,
          wyspecjalizowane w konkretnych kierunkach biją na głowe państwowe uczelnie,
          kadrą wykladowców, poziomem zajęć, czy też programem stypendialnym. Często to
          nie tylko teoria, ale i zdobywanie doświadczenia w praktyce!To sie liczy...
          • Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 23.08.06, 18:28
            Tak piszą i mówią studenci uczelni niepublicznych. Niestety tak nie jest.
            Poziom studentów, poza nielicznymi wyjątkami, żenujący. W tym roku tego typu
            szkoły będą pękały w szwach , bo zgłoszą się giertychowscy maturzyści i wszyscy
            ci, którzy zbyt słabo zdali maturę, żeby studiować na UW czy SGH.
            Doświadczenie praktyczne - między bajki włożyć. Może studenci zdobywają je w
            pracy, ale nigdy na uczelni. W ramach studiów wielu nie jest wstanie i nie ma
            ochoty przyswoić elementarnych wiadomości.
            Prawda jest taka, że zdecydowana większość niepublicznych uczelni ma wśród
            swoich studentów ludzi, którzy nie powinni kształcić się na poziomie wyższym.
            • Gość: ewqq Re: rankingi szkół IP: 193.0.116.* 28.08.06, 17:43
              Ok, zgadzam się, ale nie stawiaj znaku równości pomiędzy wszystkimi szkołami
              niepublicznymi. Są uczelnie i uczelnie. Są takie, które już dawno powinny
              zostać zamknięte, ale są też i takie, które kształcą ludzi na poziomie.
              Mówienie, że studenci państwowi są lepsi czy gorsi nie ma sensu! Znam wiele
              przykłądów ludzi, którzy skończyli z wyróżnieniem państwowe uczelnie, a potem
              pałętali się po pośredniakach. Studia polegają na zgłebianiu wiedzy!!!To od
              studenta zależy czy wykorzysta wykładaną mu wiedzę...i zastosuje ją w praktyce!
              Czasy kiedy elite stanowili wyłącznie studenci uczelni państwowych
              minęły...poziom się wyrównał! Pozostaje pytanie - czy to uczelnie niepubliczne
              poszły w górę, czy państwowe obniżyły loty? odpowiedz sama
              • Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 30.08.06, 10:06
                Są 3 maź 4 szkoły niepubliczne o wysokim poziomie ( vide mój wcześniejszy
                post); są wydziały na uczelniach publicznych, na których poziom jest żenujący (
                dot. zwłaszacza tzw. uczelni prowincjonalnych).
    • licealistka9 Re: rankingi szkół 13.09.06, 23:06
      gwana napisała:

> gdzie szukać rankingow szkół i przedszkoli państwowych i nie publicznych?
      > pomóżcie

yyyy a na jakiej zasadzie jest niby tworzony ranking przedszkoli?? w ktorym
      dzieci ładniejsze szlaczki umieją robic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka