gwana 15.06.06, 07:31 gdzie szukać rankingow szkół i przedszkoli państwowych i nie publicznych? pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: rankingi szkół IP: 212.75.102.* 10.08.06, 01:13 Ja mam pytanie odnośnie rankingów szkół wyższych w Warszawie... Jakie się liczą? Czy wychodzą jakieś lokalne? Bo ja przeczytałam we Wproście i Polityce, ale to nie to samo... gdzie szukać więcej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:52 Jeśli chodzi o niepubliczne szkoły wyższe to 3 liczą się na rynku i trzymają poziom: Polsko-japońska komputerowa; Psychologii Społecznej, i Koźmiński. Reszta to nic innego jak Wyższe Szkoły Wydawania Dyplomów, dobre dla kogoś, kto nigdzie się nie dostał a chce szpanować, że studiuje. Poziom podobny do dawnych policealnych, towarzystwo - podobnie. Mam porównanie między studentami prywatnymi a SGH. Jedni są na poziomie malucha, drudzy np. Audi. Wsadzenie tym pierwszym elementarnych wiadomości do głowy graniczy z cudem. Mimo kuszenia zarobkami większość szanujących się ludzi po roku pracy na takich "uczelniach" znika z nich z prędkością światła. Pozostają emeryci, którzy chcą dorobić i nieuczciwi. Zależy czego oczekujesz od uczelni - jeżeli dyplomu bez wysiłku a masz kasę- wybierz jakąkolwiek szkołę- poziom zbliżony; jesli wiedzy - patrz wyżej + większość uczelni publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakkko Re: rankingi szkół IP: 193.0.126.* 23.08.06, 15:44 Nie zgadzam się z Tobą!Właśnie sęk w tym, że niektóre szkoły niepubliczne, wyspecjalizowane w konkretnych kierunkach biją na głowe państwowe uczelnie, kadrą wykladowców, poziomem zajęć, czy też programem stypendialnym. Często to nie tylko teoria, ale i zdobywanie doświadczenia w praktyce!To sie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 23.08.06, 18:28 Tak piszą i mówią studenci uczelni niepublicznych. Niestety tak nie jest. Poziom studentów, poza nielicznymi wyjątkami, żenujący. W tym roku tego typu szkoły będą pękały w szwach , bo zgłoszą się giertychowscy maturzyści i wszyscy ci, którzy zbyt słabo zdali maturę, żeby studiować na UW czy SGH. Doświadczenie praktyczne - między bajki włożyć. Może studenci zdobywają je w pracy, ale nigdy na uczelni. W ramach studiów wielu nie jest wstanie i nie ma ochoty przyswoić elementarnych wiadomości. Prawda jest taka, że zdecydowana większość niepublicznych uczelni ma wśród swoich studentów ludzi, którzy nie powinni kształcić się na poziomie wyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqq Re: rankingi szkół IP: 193.0.116.* 28.08.06, 17:43 Ok, zgadzam się, ale nie stawiaj znaku równości pomiędzy wszystkimi szkołami niepublicznymi. Są uczelnie i uczelnie. Są takie, które już dawno powinny zostać zamknięte, ale są też i takie, które kształcą ludzi na poziomie. Mówienie, że studenci państwowi są lepsi czy gorsi nie ma sensu! Znam wiele przykłądów ludzi, którzy skończyli z wyróżnieniem państwowe uczelnie, a potem pałętali się po pośredniakach. Studia polegają na zgłebianiu wiedzy!!!To od studenta zależy czy wykorzysta wykładaną mu wiedzę...i zastosuje ją w praktyce! Czasy kiedy elite stanowili wyłącznie studenci uczelni państwowych minęły...poziom się wyrównał! Pozostaje pytanie - czy to uczelnie niepubliczne poszły w górę, czy państwowe obniżyły loty? odpowiedz sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: rankingi szkół IP: *.chello.pl 30.08.06, 10:06 Są 3 maź 4 szkoły niepubliczne o wysokim poziomie ( vide mój wcześniejszy post); są wydziały na uczelniach publicznych, na których poziom jest żenujący ( dot. zwłaszacza tzw. uczelni prowincjonalnych). Odpowiedz Link Zgłoś
licealistka9 Re: rankingi szkół 13.09.06, 23:06 gwana napisała: > gdzie szukać rankingow szkół i przedszkoli państwowych i nie publicznych? > pomóżcie yyyy a na jakiej zasadzie jest niby tworzony ranking przedszkoli?? w ktorym dzieci ładniejsze szlaczki umieją robic? Odpowiedz Link Zgłoś