Gość: @@@ Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.aster.pl 02.05.10, 16:46 Legalność tutaj nie ma nic do rzeczy. Sektę, jako stowarzyszenie, też bardzo łatwo zalegalizować, co nie znaczy, że nie jest sektą - wystarczy tylko wypełnic ustawowe wymogi. Nie zawsze urzędnicy mają odpowiednią wiedzę co do tego, czym jest dana organizacja, a żerujące na ludzkiej naiwności sekty i inne parareligijne ruchy będą ukrywać swoje prawdziwe cele, ze względów oczywistych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 109.243.223.* 03.05.10, 11:22 i ta "sekta" pozwala organizować święta katolickie? i inne? radze poczytać czym są sekty i jak działają, gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie daj się zwieść Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 81.210.53.* 06.05.10, 00:09 W szkole Meridian jest pełna tolerancja świąt katolickich.Wiele razy doświadczyłem szacunku wobec mojej religii katolockiej ze strony nauczycieli tureckich. Ta szkoła uczy tolerancji i rozwija wiedzę na temat innych kultur.Jest tu wielu ciężko pracujących nauczycieli, którzy osiągają bardzo dobre wyniki w nauczaniu. A konflikty i niezadowolenie jak wszędzie w prywatnych szkołach stanowią element rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
uenostation54 Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 04.12.17, 12:51 w Meridian obligatoryjnie obchodzone jest Boże Narodzenie - jak już pisałam gdzie indziej - co roku można przyjść i obejrzeć jasełka. jest religia (oraz etyka). generalnie jest to szkoła prywatna na prawach publicznej, co oznacza, że podstawówka, gimnazjum oraz liceum muszą respektować wszelkie zalecenia ministerstwa oświaty oraz kuratorium. łatwo sprawdzić, zanim napisze się jakąś plotkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: gimnazjum- radarowa IP: *.wsei.pl 05.05.10, 13:22 Niesamowicie rozbawil mnie powyzszy komentarz. Ciekawy jestem czy osoba ferujaca takie opinie choc raz byla na terenie szkoly, rozmawiala z nauczycielami, uczniami, rodzicami. Wiem ze latwo jest krytykowac i oczerniac dopasowujac do swych pogladow rozmaite terorie i naciagajac fakty pod siebie...a zdecydowanie trudniej jest szukac porozumienia i kompromisu. Ja z mojej strony zadaje sobie (jak rowniez autorowi powyzszego komentarza) tylko jedno pytanie...po co to wszystko? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx podstawówka Meridian Wawelska IP: *.acn.waw.pl 03.06.10, 23:23 Mamy to już za sobą. Nawet nie mam już siły ani ochoty komentować tej instytucji. Każdy ma oczy i wczeniej czy później zobaczy co tam się wyprawia. Jeżeli jednak uznacie ze chcecie spróbować to uważajcie jaką umowę podpisujecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog szkolny Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.wsei.pl 02.06.10, 08:55 Z niejaką ulgą obserwuję wyciszenie emocji związanych z ocenianiem naszej szkoły :) To dobry znak. Każde miejsce na ziemi ma swoje plusy i minusy i, tak jak pisałam w poście sprzed niemal roku, życie jest sztuką wyboru. To prawda, że nasza szkołą jest inna od innych. Ale ma swoje mocne i słabe strony jak każdy i jak wszystko. Dobiega końca kolejny rok szkolny. Wcale nie łatwy, pełen wydarzeń, emocji i wysiłku. Kolejne roczniki uczniów kończą edukację. Powstają nowe klasy. Życie toczy się dalej :) a wszystkich zainteresowanych zapraszamy na Stokłosy 3. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za jak najlepszy finisz roku szkolnego wszystkich uczniów:) pedagog szkolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog szkolny Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.wsei.pl 02.06.10, 09:14 :) w ostatnim wpisie trochę za dużo wyszło mi "wszystkich" i "wszystkiego" odmienianych przez przypadki :) mimo to mam nadzieję, że moja myśl jest czytelna :) Przepraszam uczestników forum język :) kłaniam się i pozdrawiam pedagog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog szkolny Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 109.243.122.* 09.06.10, 01:00 Szanowna Pani, nie mam powodu do wstydu. Proszę mi wierzyć. Nie mam :) Żadne ze słów które napisałam nie zadaje kłamu rzeczywistości. Ma Pani rację. Piszę o gimnazjum i liceum ogólnokształcącym, czyli o szkołach, które znam, i w których przepracowałam już dwa lata. Rozumiem, że przeżywa Pani silne emocje, i przykro mi bardzo, że dotyczą one zawiedzionych nadziei pokładanych w, zapewne starannie wybranej, placówce. Nie wychwalam szkoły na Stokłosach. Piszę, że jak każda ma wady i zalety. I, to można przeczytać we wszystkich moich wpisach, nie unikamy trudnych tematów. Nawet bardzo trudnych. I zawsze zapraszamy rodziców do rozmów. To wszystko:) gdzie tu powód do wstydu? Kłaniam się Pani, życzę spokoju i dobrej szkoły dla dziecka. pedagog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog szkolny Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 17:57 Przeraziła mnie Pani, droga verdano. Przeraziła nie na żarty :) Ale to ciekawe dla mnie jak różnie można być odbieranym. Zawsze można widzieć szklankę do połowy pełną lub pustą:) I dzięki Pani, wiem nad czym muszę popracować :) Nad moją denną polszczyzną :) Zdarzyło mi się w jednym ze wcześniejszych postów nadużyć słowa "wszystkich" :) ale żeby aż zasłużyć na określenie "denna"... :/ Cóż, nikt nie jest doskonały, ja też :)) A już poważnie, są szkoły lepsze i gorsze. Na szczęście Meridian nie jest szkołą rejonową i sami Państwo wybieracie czy posłać tam swoje dziecko czy posłać gdzie indziej. Jeśli dzieją się rzeczy opisywane przez rodziców - to źle się dzieje. W ani jednym poście nie starałam się tego podważyć. Moje wypowiedzi miały na celu zwrócenie uwagi na to, że inaczej sytuacja miała się w gimnazjum i liceum. Ale żeby zasłużyć na określenie "denna polszczyzna"... Nie daje mi to spokoju:) Więcej optymizmu, pogody ducha i życzliwości dla innych:) nawt tak jak ja używających "dennej polszczyzny" :))) kłaniam się nisko - pedagog Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: podstawówka Meridian Wawelska 10.06.10, 17:03 Cóż... "Przepraszam uczestników forum język” „nie zadaje kłamu rzeczywistości” : nasza szkołą jest inna od innych.” „trzymam kciuki za jak najlepszy finisz roku szkolnego wszystkich uczniów” Nie o "wszystko" tu chodzi, tylko o nieudolność w formulowaniu mysli. Za takie zwroty obniżałam uczniom oceny. O interpunkcji nie wspomnę. Radzę przejrześ slownki i sprawdzić, kiedy np. przez "i" wstawiamy przecinki. Nik nier musi być doskonały. Ale pedagog sszkolny, piszacy nieudolnie i broniący jednoznacznie szkoły, a nie dobra uczniów i rodziców jest rzecznikem dyrekcji, nie pedagogiem. Prazekonała Pani nie tylko mnie, ze ta szkoła nawet pedagoga ma tak ustawionego, aby za wszelkącenę bronił interesów szkoły, nie ucznia. Dobrze, ze te wpisy się tu znalazły. Powstrzymały kilka znanych mi osób przed błędną decyzja - po Pani wpisach stało sie oczywiste, ze w szkole jest wspólny front - dyrekcji i pedagoga . To szkołę absolutnie dyskwalifikuje. Dziekuję za wpisy. Dyrekcji radzę przemyśleć swój PR - z takim pedagogioem jest jednoznacznie negatwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 188.33.82.* 10.06.10, 22:45 Koleżanka verdana wykazała się "niezwykle" zaawansowaną przenikliwością osadów i "niebywałą" umiejętnością dedukcji, ale brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem skoro nie do końca była pojęła intencje pedagoga. Może więc lepiej ograniczyć się do obniżania ocen uczniom za nieudolność wypowiedzi, zamiast kompromitować się publicznie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:35 Pani verdano, Pani polonistko, biję się w piersi - rzeczywiście narobiłam błędów :) Bardzo nie lubię takiej polemiki, ale nie mogę się powstrzymać: Proszę jednak przy okazji spojrzeć na swój wpis :) Każdy z nas powinien pisać porawnie, to fakt, ale tym bardziej pisać poprawnie powinna osoba, która rości sobie pretensje do oceniania stylu i poprawiania innych, a w Pani przypadku - nauczyciel - "Nik nier musi być doskonały. Ale pedagog sszkolny , piszacy nieudolnie i broniący jednoznacznie szkoły, a nie dobra uczniów i rodziców jest rzecznikem dyrekcji, nie pedagogiem. Prazekonała Pani nie tylko mnie, ze ta szkoła nawet pedagoga ma tak ustawionego, aby za wszelkącenę bronił interesów szkoły, nie ucznia. Dobrze, ze te wpisy się tu znalazły. Powstrzymały kilka znanych mi osób przed błędną decyzja - po Pani wpisach stało sie oczywiste, ze w szkole jest wspólny front - dyrekcji i pedagoga . To szkołę absolutnie dyskwalifikuje. Dziekuję za wpisy. Dyrekcji radzę przemyśleć swój PR - z takim pedagogioem jest jednoznacznie negatwny. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: podstawówka Meridian Wawelska 11.06.10, 19:21 Nie jestem polonistka, ale nie znoszę kaleczenia języka polskiego przez osoby dorosłe i wykształcone. Nie jestem też nauczycielem i nikogo tu - poza sobą - nie reprezentuję. Pedagog, mający kontakt z dziećmi, ma obowiązek posługiwać sie czystą polszczyzną. Wiem też, jakie szkody może spowodować pedagog i psycholog szkolny, broniacy dyrekcji i kadry szkoły. Nie od tego jest. --- Mops i kot img443.imageshack.us/my.php?image=znudzonyfh5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog szkolny Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 188.33.7.* 11.06.10, 21:07 Droga Verdano :) zgadzam się z Panią co do naszych powinności jako dorosłych, i w szkole i w życiu. Pragnę Panią uspokoić, że przez czas jaki pracowałam w szkołach Meridian, to znaczy w gimnazjum i liceum, dobro dzieci było na pierwszym miejscu moich działań. I właśnie dlatego na forum zajmowałam stanowisko, które miało tonować nastroje, zachęcałam do rozmowy, najchętniej w szkole, bo, przyzna Pani, inaczej działa magia anonimowego opluwania się na forum, a zupełnie inaczej rozmawia się osobiście. To taka moja filozofia na dialog między ludźmi o różnych zdaniach :), a że przy tym zdarzyły mi się błędy, cóż, to chyba ludzkie:) Teraz, po Pani uwagach, wpisy będę kontrolować uważniej :)) Proszę ten post potraktować jako mój prywatny. Nie PR - owy :) Podkreślam - nie mogę wypowiadać się na temat szkoły w której nie pracuję - pisałam tylko o gimnazjum i liceum :), bo je dobrze znam. No cóż :) dziękuję za polemikę i kłaniam się Pani. Łączę pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosko Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.chello.pl 14.06.10, 10:29 Ludzie! To forum jest po to, żeby dowiedzieć się coś o szkole, a nie żeby bawić się w prof. Miodka! Może by tak wspomóc językowo najważniejsze szychy w kraju, akurat jest na to pora. Do dzieła P. Verdano! Tak przy okazji jak mówią "Rosjanie" "Nobody is perfect" czy jakoś tak??? Pozdrawiam i co nowego w szkole Pani pedagog???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog-prywatnie Re:gimnazjum i liceum Meridian Stokłosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 15:47 Ponieważ nie jest moją rolą "bawić się w prof. Miodka", wszystkich zainteresowanych najnowszymi wieściami odsyłam na stronę www.meridian.edu.pl :D Szkoły dbają, żeby wszelkie informacje były umieszczane na bieżąco na ich stronie internetowej. ukłony i pozdrowienia :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:01 Drodzy Państwo, po prostu nie mogę o tym nie napisać! Zbliża się koniec roku szkolnego, wychowawczyni mojego dziecka zwróciła się do nas ( rodziców) z prośbą o pomoc w zakupie nagród za wyniki w nauce. Nie mówiła wprost, ale wszyscy wywnioskowaliśmy, że Dyrekcja Szkoły nie chce wydawać pieniędzy na takie " zbytki". Nie jest dla Pana Dyrektorem jednak " zbytkiem" wydawanie pieniędzy szkoły na urządzanie swojego gabinetu. Weszłam do Dyrektora na spotkanie, i w pierwszej chwili pomyślałam, że pomyliłam pokoje. Wszystkie ale to wszystkie mebelki sobie wymienił! Na to nie było szkoda pieniędzy. A meble " stare" chociaż nie zniszczone sterczą bezużytecznie w sali świetlicy szkolnej. Wielka szkoda, że sala ta coraz mniej przypomina bezpieczne miejsce do zabaw dla dzieci a coraz bardziej graciarnię, w której tak łatwo o uraz. Cóż, trzymajmy się! Koniec roku już niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA! Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.home.aster.pl 19.06.10, 09:53 Podstawówka oraz (gimnazjum i liceum) to dwie różne szkoły!!! Szkołami zarządzają inni dyrektorzy, inni są też nauczyciele! Inny klimat!!! Także wrzucanie do jednego wora dwóch placówek, całkowicie inaczej zarządzanych, tworzy fałszywy obraz całości!!! Zachęcam do odwiedzin szkoły (gimnazjum i liceum) aby zobaczyć, że jest zdecydowanie lepiej zarządzana niż podstawówka. A cechą wspólną szkół jest jedynie nazwa! Przyznaję, że obraz przedstawiony tu przez niektórych, dotyczący podstawówki jest straszny i co gorsza możliwy. Jednak z mojego doświadczenia jako rodzica nic takiego nie ma miejsca w liceum! Moje dziecko jest zadowolone, nagradzane, nikt nie zbiera się tu na nagrody! Uwierzcie mi państwo, że z moich obserwacji to dwie różne szkoły. Pozdrawiam Mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 81.210.53.* 19.06.10, 23:33 No to się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hu Huuu Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.centertel.pl 05.07.10, 11:35 Chyba na szczęście właśnie się skończyło! :) Żegnaj szkoło podstawowa Meridian - nie będziemy cię polecać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balblabla Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 212.106.17.* 26.07.10, 23:55 Zastanawiające jest na jakiej podstawie szanowny "ojciec ucznia" twierdzi, że "dzieci muszą przejść na islam" za dobre oceny??? Albo rzuca bezpodstawne oszczerstwa, co jest ścigane z ramienia prawa, albo sam sobie tak wydedukował w sposób inteligentny inaczej. Ciekawe też skąd jegomość wie, że "nauczycielka Jez Polskiego niedawno skończyła liceum", bo chyba nie z jej CV ??? A skoro tak młodo wygląda, to nieświadomie powiedział jej komplement hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotarba1 Re: podstawówka Meridian Wawelska 28.07.10, 22:31 szanowna pani pragne zauwazyć iz w pani wpisie wykazuje pani bardzo niski poziom merytoryczny - co jest niezgodne z prawem ??? na szczęście ja nie kończyłem szkół w warszawie i wiem co można a co nie można - a więc do szkoły wróć sie kobieto i nie wypowiadaj się na tematy związane z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.centertel.pl 29.07.10, 11:21 Śledzę Państwa wymianę zdań i chciałabym wiedzieć do kogo skierował Pan swój wpis Panie Kotarba1, bo przyznam, że się pogubiłam? Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź. Z poważaniem Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.centertel.pl 12.08.10, 11:33 Czy ktoś z Państwa odwiedzał ostatnio stronę szkoły podstawowej Meridian. Po pierwsze zachęcam do odwiedzenia zakładki O Szkole - KADRA. Jest zaiste imponująca. Wychodzi na to, że zajęcia prowadzi Pan dyrektor Generalny, który nawet słowa po polsku nie zna, Pan Szanowny Dyrektor Szkoły oraz co bardzo dziwne, Pani wicedyrektor, która żegnając się z rodzicami na koniec roku szkolnego informowała wszystkich, że odchodzi... Ale to nic. Równie wielkie wrażenie robi zakładka O szkole Meridian - WYPOSAŻENIE. Ohhh tutaj Meridian popuścił wodzę wyobraźni :) Na pierwszy rzut pracownia komputerowa - zdjęcie nawet, o dziwo, odzwierciedla stan rzeczywisty. Troszkę gorzej z opisem zajęć. Prawda jest taka, że najbardziej dzieci szkolą umiejętność korzystania z gier komputerowych. Pan nauczyciel spędza lekcje ze słuchawkami na uszach, słuchając muzyki lub oglądając filmy. Słuchawki dobra rzecz, przecież pan nauczyciel nie będzie się narażał na gwar otaczającej go grupy uczniów i na ich nieustające pytania! Idźmy dalej. Kolejne zdjęcie. I tutaj przyznaję troszkę mnie poniosło! Znam tę szkołę i jak zobaczyłam, że dysponuję salą konferencyjną na 100 osób to szczęka mi opadła. Ci z Państwa, których dzieci jeszcze chodzą, ale i ci którzy na szczęście swoje pociechy już zabrali z tego przybytku na pewno też się zdziwili. Bo moi Państwo kochani, Meridian dysponuje salą konferencyjną na 100 osób ale znajduje się ona na STOKŁOSACH a nie na WAWELSKIEJ. I gwarantuję, że rodzice i uczniowie szkoły podstawowej widzą tę salę 2 razy w roku - na rozpoczęciu oraz na zakończeniu roku szkolnego. Wszystkie przedstawienia, konkursy odbywają się w sali w szkole Meridian przy ul. WAWELSKIEJ. Ciemnej, brzydkiej i brudnej. Sali która służy jednocześnie za świetlicę, salę wf oraz konferencyjną właśnie. Salę, która jest tak mała, że rodzice uczniów podstawówki, nie mogą się pomieścić aby obejrzeć występ swoich dzieci. No powodów ciasnoty jest kilka - mały rozmiar sali oraz obowiązkowi goście z Turcji. Całe autokary osób w żaden sposób nie związanych ze szkołą, przed którymi Pan dyrektor generalny i dyrektor szkoły chcą się pochwalić, jaki dobry biznes zrobili w Polsce! No na koniec jest zdjęcie stołówki - nawet prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 178.235.1.* 13.08.10, 09:27 Nic dziwnego. Przy takiej rotacji kadry nikt nie nadąży aktualizować danych na stronie. Macie jakieś sprawdzone wieści? Czy pozostali tam jeszcze jacyś polscy nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.home.aster.pl 15.08.10, 00:33 Informacje w/w to chyba cześć kampanii czarnego PRu. Szkoła Meridian jest znana na rynku z bardzo dobrej kadry, szczegolnie przedmiotów ścisłych oraz j. angielskiego. Dyrekcja jest zaangażowana i proaktywnie współpracuje z rodzicami. Uczniowie zdobywają liczne nagrody na olimpiadach naukowych w kraju i zagranicą. Absolwenci lubią odwiedzać szkołę na corocznym pikniku zorganizowanym dla uczniów, rodziców oraz nauczycieli. W celu weryfikacji najlepiej odwiedzić szkołę w dni otwarte albo jeszcze lepiej przyjść bez zapowiedzenia i zobaczyć ją "na żywo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.home.aster.pl 15.08.10, 00:48 To co czytam jest po prostu chore. Jestem uczennicą Meridian International School. Aktualny dyrektor ma zbyt wygórowane ambicje, ale szkoła raczej dużo na tym nie traci. Głównym atutem tej szkoły, uważam, że jest udział w zawodach, olimpiadach ogólnopolskich, jak i zagranicznych. Nauczyciele są zaangażowani w naukę, jedni bardziej, inni mniej, ale widać, że chcą nauczyć. Kolejną rzeczą której zupełnie nie rozumiem jest to, że rodzice w taki sposób wypowiadają się na temat Meridiana(z całym szacunkiem dla wypowiadających się rodziców). Wydaje mi się, że raczej tylko MY- UCZNIOWIE, możemy wiedzieć co dzieje się w szkole tak na prawdę. Z własnego doświadczenia wiem, że rodzicom zwykle mówi się co nauczyciele i grono pedagogiczne robi źle, a o dobrych rzeczach zwykle się zapomina. Ja Meridiana lubię i serdecznie polecam. Z tego co wiem, moi rodzice także nie narzekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 178.235.1.* 15.08.10, 13:23 Cytując z piosenki Kaczmarskiego zapytam: "Co się stało z naszą klasą?" Dlaczego tak dużo uczniów zrezygnowało z tej szkoły podstawowej w połowie roku lub z końcem roku szkolnego? Dlaczego tylu nauczycieli wraz z końcem roku złożyło wypowiedzenia? Tam rzeczywiście coś jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 93.105.239.* 16.08.10, 15:17 Pytacie Państwo dlaczego tak dużo nauczycieli opuściło szkołę podstawową Meridian? Odpowiedź jest prosta. Nie mogli doprosić się podwyżki u dyrektora pomimo, że bardzo czynnie, silnie i całym zaangażowaniem oddawali się swojej pracy. W Warszawie powstała nowa szkoła prywatna i to tam się udali, a co najważniejsze przypuszczam są zadowoleni od strony finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: 81.210.53.* 16.08.10, 23:08 Podstawówka. Szkoła jak szkoła, wyniki egzaminów całkiem niezłe, uczniowie poszli do dobrych gimnazjów państwowych i prywatnych,polski i matma ok, języki obce też całkiem dobrze. Za to dużo konfliktów w gronie pedagogicznym, brak porozumienia i wyciągnie nauczycieli i uczniów do nowopowstającej szkoły. Nic nowego w szkołach prywatnych. Szkoła marzeń jeszcze nie powstała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurelia Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.centertel.pl 13.05.12, 13:16 Dobra szkoła. Piszę z punktu widzenia rodzica, który wysłał tam swoje dziecko. Indywidualne podejście do ucznia, małe klasy, bezpośredni kontakt nauczyciela z rodzicami. Ja jestem zadowolona i polecam. Amelka świetnie mówi po angielsku i ma dużo koleżanek. Mimo, że codziennie muszę ja albo mąż odwozić córkę do szkoły, to i tak jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhh Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:18 Naprawdę wielka szkoda, że Szkoła Podstawowa Meridian w Warszawie straciła tak dobrą kadrę! Brawo dla placówki, która ich pozyskała! W podstawówce są sami nowi nauczyciele, i to i tak nie wszystkich przedmiotów. Wciąż brak np. nauczyciela przyrody. Ciekawostką jest, że zarząd szkoły nie znalazł czasu aby zaktualizować stronę internetową i wciąż placówka firmowana jest nazwiskiem Pani Iwony Nowakowskiej, która od września br nie jest już jej pracownikiem. Jedynym jasnym punktem tej sytuacji jest fakt, że wątpliwie szacowny Pan E.A. nie pełni już swojej funkcji! Aczkolwiek jak zły duch czasami wciąż przechadza się korytarzami szkoły....uhhh uhhhh uhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhhh Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:04 Co by nie mówić, Meridian stara się trzymać rękę na pulsie :) Na bieżąco śledzi forum i zgodnie z uwagami forumowiczów wprowadza wszelkie sugerowane zmiany na swojej stronie internetowej. Ślicznie i Brawo. Oczywiście szkoda, że zmiany te nie są ( jak być powinno!) wprowadzane przez Meridian na bieżąco, zgodnie ze zmieniającą się w placówce sytuacją, ale nie wymagajmy zbyt wiele.... Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Obecnie dyrektorem Międzynarodowej Szkoły Podstawowej Meridian jest Pan Ahmet Çağdaş Solak, " (magister i licencjat z języka angielskiego) który, w czasie gdy zarządzał działem języka angielskiego, zdobył duże doświadczenie w pracy dydaktycznej zarówno z uczniami jak i nauczycielami." Niesamowite jest to, że chwilę temu dyrektorem był Pan Ergun Aravacikli, " (magister i licencjat z języka angielskiego) który, w czasie gdy zarządzał działem języka angielskiego, zdobył duże doświadczenie w pracy dydaktycznej zarówno z uczniami jak i nauczycielami." [W przypadkach obu cytatów pozwoliłam sobie zachować pisownię jak w oryginale]. Ciekawe skąd oni biorą tych dyrektorów?? Chyba mają w Turcji specjalne miejsce, gdzie hodują magistrów i licencjatów, z których każdy następnie zarządza działem języka angielskiego, a w czasie tego zarządzania zdobywa duże doświadczenie w pracy dydaktycznej zarówno z uczniami i nauczycielami! I proszę o wyjaśnienia co to takiego ten " dział języka angielskiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona mama Re: podstawówka Meridian Wawelska IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 11:50 Moje 2 corki chodza do Meridan do podstawowki juz trzeci rok (4 klasa i 1 klasa), wczesniej mieszkalismy w Dubaju i tam uczeszczaly do bardzo dobrej brytyjskiej szkoly z programem pyp ib. My jako rodzice bardzo angazujemy sie w sparwy szkolne oraz nalezymy do pto. meridian jak kazda szkola ma wady, ale wedlug nas zalet ma wiecej i dlatego tez moge ja polecic. Dyrektor zawsze chetnie spotyka sie z rodzicami, wysluchuje i rozwiazuje problemy, no wlasnie, a problemy rodzice maja rozne np. Na ostatnim spotkaniu pto jedna z mam podniesionym tonem oznajmila, ze jej dziecko lubi czekoladki i ona sobie nie zyczy aby zabraniano mu je jesc w szkole, a to wlasnie my rodzice chcielismy aby szkola zabronila przynoszenia do szkoly slodyczy i propagowalo zdrowe jedzenie. To jest tylko przyklad jak czesto rodzice maja irracjonalne problemy i tak naprawde bardziej zajmuja sie blahostkami a edukacja i jej poziom wcale ich nie interesuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.home.aster.pl 30.08.10, 16:08 Mam pytanie: jaka bedzie kadra w tym roku w gimnazjum? Kto z nauczycieli zostal, a kto odszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.147.195.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.09.10, 22:54 Z tego co wiem, odeszła tylko p. Maria - Matematyczka. Żeby w każdej szkole niepublicznej było tyle zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 81.210.53.* 26.09.10, 23:31 A konkurencja ciągle nie zadowolona? Czyżby mało uczniów? Odgrzewane kotlety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobi Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.home.aster.pl 27.09.10, 19:40 Śledzę wątek o Meridianie. Przeraża mnie ilość wpisów w tym wątku forum. To naprawdę źle świadczy o Meridianie. Nic nie sprzyja rozwojowi szkoły niż spokój, wyciszenie i solidna praca. O Meridianie tego powiedzieć w żaden sposób nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.chello.pl 03.10.10, 18:33 A Pan jaką szkołę ukończył, że pisze Pan "piasać", "palcówce", "potem (...), potem (...), potem"?! Wypowiadać się tak o szkole pod patronatem Biura Edukacji m.st. Warszawy?... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
rod_zic Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 05.10.10, 20:48 Koszmarne, że na tym forum piszą rodzice dzieci, które jednocześnie uczęszczają do tej szkoły i nauczyciele, którzy juz nie pracują w tej szkole, a ich poziom wcale nie był powalający. Bylismy w szkole z wykładowym językiem angielskim. Tam nauczyciele mają wykształcenie uprawniające do nauczania przedmiotów w dwu językach (studia lub dodatkowe studium podyplomowe), biegle władają nawet trzema językami, gro z nich pochodzi z domow, gdzie nauczycielem była mama i babcia. A tu przychodzą do miedzynarodowej szkoły nauczyciele bez znajomości języka angielskiego chociażby i jeszcze mają pretensje. Nikt im nie zabrania kandydowac do szkół amerykańskich, brytyjskich itd., tam pensje sa rzeczywiście wyższe. A rodzicom radzę przyjrzec się cenom w Warszawie: za szkołę amerykańską w Konstancinie płaci się 8 tys., za brytyjską 6 tys., za kanadyjską 2,7 tys. zł wszystko miesięcznie. 1600 zł jest standardem w polskich prywatnych szkołach w Warszawie. W podstawówce w Meridianie jest obecnie wspaniały nauczyciel z języka polskiego - pani pracowała wcześniej w szkole z wykładowym językiem angielskim, biegle nim włada, a takze francuskim. Jest super native speaker p.D.P. z USA, jest bardzo dobry nowy nauczyciel języka angielskiego pani B.T., który rzetelnie uczy dzieci gramatyki, w przeciwieństwie do jednego szalonego pana, który był wcześniej i uczył poprzez testy co drugi dzień z kilkudziesieciu słowek, słowka ulatywały, a dzieci nie robiły postępów. Gdyby do tego doszła matematyka na takim samym poziomie i informatyka (której rzeczywiście praktycznie nie ma) byłaby to super podstawówka za naprawdę niską cenę. W przeciwieństwie do Was będę wspierac tę szkołę, dla dobra mojego dziecka w rozwijaniu się w pozytywnym kierunku. Tym bardziej, że obecny nowy dyrektor szkoły jest osobą z klasą, z przyjemnością się z nim rozmawia, wykazuje zainteresowanie szkołą i myslę, że rozwiąże sprawę matematyki i informatyki w szkole, a dobrą wolę w przypadku zajec z w-f już wykazał wyrażając zgodę jednej z klas na zajęcia blizej budynku podstawówki w OSiR Ochota. Najlepsze w tej szkole są dzieci - grzeczne, madre, aż miło z nimi przebywac w porównaniu z rozwydrzonymi dzieciakami w szkołach z wykładowym angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka ucznia podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 178.73.25.* 20.03.11, 10:08 Międzynarodowe Gimnazjum „Meridian”, do którego chodzi nasz syn to szkoła dwujęzyczna. Język angielski, poza intensywnym kursem (włączając w to przygotowanie do FCE) jest również językiem wykładowym przedmiotów ścisłych i przyrodniczych (matematyka i informatyka, fizyka, chemia, biologia). Pozwala to przygotować uczniów do korzystania z tego języka w zakresie zdobywania wiedzy oraz swobodnej konwersacji. W przyszłym życiu zawodowym nasz syn będzie musiał swobodnie posługiwać się językiem angielskim. Dzięki tak zorganizowanej nauce z pewnością nie będzie miał z tym żadnych problemów. Szkoła dba również o szerszy rozwój kompetencji językowych swoich uczniów pozwalając na wybór nauki drugiego języka obowiązkowego spośród trzech głównych języków zachodnioeuropejskich (francuski, hiszpański, niemiecki) oraz udostępniając możliwość nauki języka tureckiego jako nadobowiązkowego. Świetne wyposażenie, zarówno pracowni szkolnych (fizycznych, chemicznych, informatycznych) we właściwe im pomoce naukowe, jak i zwykłych klas w sprzęt multimedialny (rzutniki, tablice multimedialne) pozwala na zastosowanie najnowszych metod nauczania dostosowanych do współczesnych wyzwań. W takich warunkach każdy uczeń może z powodzeniem rozwijać swoje zainteresowania i zdolności. Szkoła dba o rozwój fizyczny swoich uczniów. Zajęcia wychowania fizycznego prowadzone są w nowej , doskonale wyposażonej sali sportowej. Zajęcia na basenie organizowane są poza terenem szkoły gdzie uczniowie są dowożeni w ramach dnia lekcyjnego. Po lekcjach uczniowie mają możliwość poszerzenia swojej wiedzy oraz zainteresowań dzięki szerokiemu wyborowi zajęć dodatkowych (klubów) w zakresie standartowych przedmiotów szkolnych (język polski, historia, geografia, matematyka, informatyka , fizyka) i sportowych oraz pozaszkolnych (robotyka). Każdy uczeń może znaleźć tutaj coś dla siebie. Szkoła zachęca uczniów od rywalizacji we wszelkiego rodzaju konkursach przedmiotowych i sportowych zarówno krajowych jak i zagranicznych. Ma na tym polu szereg osiągnięć. Sama jest organizatorem popularnego konkursu matematycznego MMC , w którym udział biorą tysiące uczniów z całego kraju. Jednocześnie w szkole panuje serdeczna atmosfera, a integracja uczniów oraz nauczycieli jest ważną dziedziną jej działalności. Co roku organizowane są atrakcyjne wyjazdy: jesienny, zimowy (narciarski) oraz wiosenny za granicę. Rodzinne spotkania na świeżym powietrzu oraz z okazji świąt (szkolna Wigilia) sprzyjają integracji całej społeczności szkolnej oraz rodzin uczniów. Łatwość kontaktu z nauczycielami poprzez comiesięczne spotkania, telefon, pocztę elektroniczną, a także dostęp do dziennika internetowego umożliwiają śledzenie na bieżąco postępów szkolnych syna. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze szkoły i przekonani, ze nasz syn wyniesie z niej wszechstronne wykształcenie, a zawarte tu przyjaźnie przetrwają lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata ucznia podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 178.73.25.* 20.03.11, 10:10 W moim przekonaniu Międzynarodowe Liceum Ogólnokształcące Meridan uczyniło wiele w ciągu ostatnich dwóch lat aby przyciągnąć uczniów. Jeśli uczniowie pragną przygotowywać się do matury IB w przyjaznej, otwartej, ciepłej oraz motywującej atmosferze, z indywidualnym podejściem nauczycieli i bez stresu towarzyszącemu tego typu edukacji w publicznych szkolach, Meridian jest spełnieniem ich marzeń. Nauczyciele z Meridian dają swoim uczniom możliwość rozwijania ich indywidualnych umiejętności I talentów, wyrażania ich własnej opinii oraz uczestniczyć w atrakcyjnych społecznych i edukacyjnych wydarzeniach, takich jak: zawody sportowe, konkursy przedmiotowe ( ogólnopolskie lub międzynarodowe) czy wycieczki do wielu interesujących miejsc, ( zielona szkoła, biała szkoła, wycieczki międzunarodowe). Różnorodne zajęcia pozalekcyjne przyciągają uwagę uczniów i pozwalają na ich wszechstronny rozwój Zarówno moja żona jak i ja z przyjemością uczestniczymy w wydarzeniach z życia szkoły, jeśli tylko jest to możliwe. Moga to być zawody sportowe, imprezy okazjonalne organizowane przez szkołę poza budynkiem , spotkania calej społeczności szkolnej. Sprzyja to tworzeniu otwartej, przejszystej i przyjaznej atmosfery Doceniam dobry I bezpośredni kontakt z administracją szkoły, elastyczność względem oczekiwań rodziców oraz dobrą wolę do rozwiązywania najbardziej wyszukanych kwestii pojawiających się w procesie edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 22.03.11, 14:43 znowu wycinki z folderu nadgorliwego pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.12, 16:17 Dwójka moich dzieci uczy się w tej szkole. Otrzymują wykształcenie na wysokim poziomie, ich poziom angielskiego pozwala im swobodnie rozmawiać z rodziną, która mieszka za granicą. Klasy małe, a po zajęciach mają wiele dodatkowych aktywności. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 22.03.11, 14:42 wygląda jak zywcem przepisane z folderu reklamowego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: podstwówka Meridian - ciagle klopoty IP: *.warszawa.supermedia.pl 04.12.11, 05:27 W moim przekonaniu Międzynarodowe Liceum Ogólnokształcące Meridan uczyniło wiele w ciągu ostatnich dwóch lat aby przyciągnąć uczniów. Jeśli uczniowie pragną przygotowywać się do matury IB w przyjaznej, otwartej, ciepłej oraz motywującej atmosferze, z indywidualnym podejściem nauczycieli i bez stresu towarzyszącemu tego typu edukacji w publicznych szkolach, Meridian jest spełnieniem ich marzeń. Nauczyciele z Meridian dają swoim uczniom możliwość rozwijania ich indywidualnych umiejętności I talentów, wyrażania ich własnej opinii oraz uczestniczyć w atrakcyjnych społecznych i edukacyjnych wydarzeniach, takich jak: zawody sportowe, konkursy przedmiotowe ( ogólnopolskie lub międzynarodowe) czy wycieczki do wielu interesujących miejsc, ( zielona szkoła, biała szkoła, wycieczki międzunarodowe). Różnorodne zajęcia pozalekcyjne przyciągają uwagę uczniów i pozwalają na ich wszechstronny rozwój Zarówno moja żona jak i ja z przyjemością uczestniczymy w wydarzeniach z życia szkoły, jeśli tylko jest to możliwe. Moga to być zawody sportowe, imprezy okazjonalne organizowane przez szkołę poza budynkiem , spotkania calej społeczności szkolnej. Sprzyja to tworzeniu otwartej, przejszystej i przyjaznej atmosfery Doceniam dobry I bezpośredni kontakt z administracją szkoły, elastyczność względem oczekiwań rodziców oraz dobrą wolę do rozwiązywania najbardziej wyszukanych kwestii pojawiających się w procesie edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.acn.waw.pl 11.02.12, 22:38 Ja jestem bardzo zadowolona z poziomu nauczania w szkole podstawowej Meridian. O gimnazjum nie wiem zbyt dużo, bo moje dziecko uczy sie dopiero w klasie pierwszej sp. Moje następne dziecko także zapiszę do szkoły Meridian, jestem tego pewna i wszystkim polecam tą szkołę. Dyrekcja jest wspaniała, a nauczyciele młodzi, pełni pomysłów i ambicji. Organizują dużo znakomitych imprez, konkursów, wyjść pozaszkolnych, a przede wszystkim kół zainteresowań tuż po lekcjach (wliczone w kwotę czesnego). Nigdzie nie muszę jeździć po południu, dziecko wszystkie dodatkowe zajęcia ma na miejscu, w budynku szkoły. Nie widzę żadnego problemu, że nauczyciele z Turcji uczą w tej szkole-jest ich zaledwie dwóch czy trzech. Są przemili i widać, że lubią dzieci (a one ich). Wśród kadry są dwie wspaniałe panie-z USA, które uczą angielskiego. Dzięki nim moje dziecko po niespełna roku nauki potrafi już bardzo wiele powiedzieć po angielsku, bo chce się uczyć- poprostu lubi panie:) W zakresie edukacji, a także wychowania, rodzice z klasy mojego dziecka, tak jak ja, widzą duże postępy. Szkołę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 195.164.255.* 20.02.12, 14:36 Witam, czy ktoś mógłby się rzeczowo wypowiedzieć na temat gimnazjum? Jak jest atmosfera w szkole, czy jest bezpiecznie? Czy jest "wyścig szczurów"? szukam obiektywnych, wyważonych opinii rodziców lub uczniów dzieci z tego gimnazjum. z góry dziękuję, Mama szóstoklasisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryka Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 22:30 Poziom nauczania jest dobry, w szkole dużo się dzieje - np. olimpiad językowe (teraz 5 edycja). Na pewno jest ciekawie. A wyścig szczurów? To jest trochę trudne pytanie, bo to przecież to zależy od ciebie. Własne ziecko i w najbardziej "luźnym" miejscu możesz sterroryzować, a w każdej trafiają się i bananowi luzacy i kujony. Moja nie narzeka, ma dużo znajomych - zatem wszystko raczej w porządku :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vava Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 18:48 Gość portalu: Eryka napisał(a): > Poziom nauczania jest dobry, w szkole dużo się dzieje - np. olimpiad językowe ( > teraz 5 edycja). Na pewno jest ciekawie. A wyścig szczurów? To jest trochę trud > ne pytanie, bo to przecież to zależy od ciebie. Własne ziecko i w najbardziej " > luźnym" miejscu możesz sterroryzować, a w > każdej trafiają się i bananowi luzacy i kujony. > > Moja nie narzeka, ma dużo znajomych - zatem wszystko raczej w porządku > :) :) :) Wyścig szczurów na tym etapie nie bierze się z nadmiernej ambicji dzieci, tylko rodziców, niemniej ja mam chyba w miarę zdrowe podejście do edukacji dziecka i obydwoje nie narzekamy na tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.12, 10:39 zgadzam sie w pelni ze wyscig szczurow w tym wieku jest wina rodzicow. Pytalam o to dlatego, bo jesli wiekszosc rodzicow w tej szkole jest takimi metodami zainteresowana - to mniejszosc, ktora oczekuje dobrego poziomu ale rowniez przyjaznej atmosfery - nie ma szans i ich glos jest nieslyszalny. Nie chcialabym, aby moje dziecko bylo nastawione jedynie na uzyskanie odpowiedniej sredniej - swojej i szkoly. Jesli nauczyciele dbaja o to, aby nauczyc - a nie egzekwowac wiedze - srednia przychodzi "sama" - a dzieci szczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vava Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 17:20 Dlatego trzeba porozmawiać z uczniami, absolwentami i rodzicami uczniów przed wyborem szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 20:32 z własnego doświadczenia wiem,że warto posłać dziecko do tej szkoły,moja córka właśnie ją kończy /gimnazjum/i chce dalej kontynuować nauke w liceum.Pytałam dlaczego,ona odpowiedziała ,że wszystko jej tam odpowiada.Myśle ,że ten fakt dobrze świadczy o Meridianie. A ja jako rodzic nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavo Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 14:51 Gość portalu: mery napisał(a): > z własnego doświadczenia wiem,że warto posłać dziecko do tej szkoły,moja córka > właśnie ją kończy /gimnazjum/i chce dalej kontynuować nauke w liceum.Pytałam dl > aczego,ona > > odpowiedziała ,że wszystko jej tam odpowiada.Myśle ,że ten fakt dobrze świadczy > o Meridianie. > A ja jako rodzic nie mam problemu. A jak z wynikami na koniec szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: podstwówka i gimnazjum IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 22:59 Meridian poleciła mi kuzynka, której córeczka chodzi teraz do 4 klasy. W szkole panuje bardzo przyjazna atmosfera, małe klasy, liczne zajęcia pozaszkolne, szkoła organizuje ciekawe wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: podstwówka i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.12, 12:23 Czym ta szkoła wyróżnia się na tle innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaga Re: podstwówka i gimnazjum IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 20:53 najwięcej informacji znajdziesz na ich stronie main.meridian.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: podstwówka i gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 15:21 Dzięki za info o Meridianie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: 89.78.198.* 27.03.12, 15:48 Ja osobiście bardzo polecam nauke w Meridianie,gdyż oprócz douczonej kadry pedagogów są tam również odpowiednie "bezstresowe"warunki dla dzieci i młodzieży.Uczeń jest tam najważniejszy.Dlatego polecam rodzicom zapisanie swoich pociech do tej szkoły.Pozdrawiam malkontentów i nie zadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 15:57 zgadzam się z powyższą opinią!możliwość konwersacji z nauczycielami oraz uczniami /biegła/w różnych językach,matura IB ,super opieka /szczególnie pani pedagog/,podejście indywidualne do każdego ucznia,wysoki poziom nauki.Kończąc Meridian,jesteś wyedukowany.Taka jest prawda . Odpowiedz Link Zgłoś
stea-ryna Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 02.04.12, 00:00 Czy do klas z maturą IB są jakieś specjalne egzaminy wstępne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 16:10 odpowiadając muszę stwierdzić,że to nie jest ważne jakiej narodowości jest nauczyciel,ważne jest żeby potrafił nauczać i potrafił zainteresować ucznia swoim przedmiotem a tak się dzieje w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościnnie Kto pisze te posty IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 13:23 Witam Państwa Skoro przebrnęliście do tego postu, to poświęciliście już dużo czasu na czytanie. Nie mam nic wspólnego z tą szkołą, ale czytając to uśmiech nie schodził mi z twarzy. Od dłuższego czasu w sieci funkcjonuje trend pisania pozytywnie o swojej firmie pod pseudonimem. Myślę, że z taką sytuacją mamy tu do czynienia. Gdyby było tam tak cudowanie, jak niektórzy z Państwa piszą, to szkoła ta miałaby mocno ponad połowę rynku warszawskiego szkół prywatnych. Faktem jest że na stronie biura edukacji miasta ciągle pojawiają się ogłoszenia o naborze nowych nauczycieli. Pytanie brzmi: dlaczego? Znam nauczycieli, którzy pracują w jednej szkole 20 lat, więc dlaczego tam jest taka rotacja? Na wiele pytań nie znajdziemy odpowiedzi w sieci. Warto czasem zachować dużą ostrożność w przyjmowaniu informacji wyczytanych w sieci. Życzę Państwu wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamma Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 16:50 Chciałabym odświeżyć pytanie zarówno o podstawówkę jak i gimnazjum Meridian. Moje dzieci znają już dość dobrze angielski, i szukam dla jednego gimnazjum, a dla drugiego jeszcze podstawówki, najlepiej dwujęzycznej z prawdziwego zdarzenia. Czy po roku w Meridianie dzieci zaczynają mówić po angielsku? Może ktoś wie też z jakiego kraju są native speakerzy w Gimnazjum? Czy część zajęć faktycznie jest prowadzona po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony.rodzic1 Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.12, 11:16 Czy Szkola Podstawowa Meridian jest dobra? Tak, jest. Dobra to za malo powiedziane. Moja coreczka bardzo lubi tam chodzic i jest zadowolona, a my z zona jestesmy zadowoleni z poziomu nauczania, kadry, administracji no i przede wszystkim warunkow w szkole. Szczerze polecam. Angielski to jezyk wiodacy i wykladowy, corka mowi juz bardzo dobrze. Nauczyciele to kadra z Kanady i Wielkiej Brytanii. Warto, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEpolecam Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 04:13 Kto z tej kadry jest z Kanady i Wielkiej Brytanii? elementary.meridian.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=139&Itemid=303&lang=en Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happymom Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 19:12 Witam, mam 2 dzieci. Oboje uczeszczali do Szkoly Podstawowej Meridian, oboje teraz chodza do Gimnazujm i Liceum rowniez Meridian, uwazam, ze to naprawde bardzo dobra szkola, uczy tolerancji i reprezentuje bardzo wysoki poziom nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
janzwolnicki Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian 23.12.12, 21:16 ja tez tak mysle. a frustratom szkalujacym szkole mowie zdecydowane NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamma Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:03 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Czy ktoś może ma doświadczenie z dzieckiem dwujęzycznym w szkołach Meridian? Ciekawa jestem czy dzieci dwujęzyczne dobrze odnalazłyby się w tej szkole? A może ktoś ma doświadczenia z innych szkół z dziećmi już znającymi dobrze angielski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: klasy miedzynarodowe w meridian IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 14:22 Rok temu wrocilismy do Polski po 4 latach. Nasze dzieci w tym czasie chodzily 2 lata do szkoly w USA, a nastepnie do szkoly miedzynarodowej w Kijowie rowniez realizujacej program szkoly amerykanskiej. Nasze dzieci sa dwujezyczne, chociaz rok temu zdecydowanie ich pierwszym jezykiem byl angielski. Jestesmy od roku w szkole Meridian: 3 klasa podstawowki, 1 i 2 klasa gimnazjum. Po tym czasie mozemy stwierdzic, ze: -nasze dzieci nadrobily wiele brakow z jezyka polskiego -nie stracily stausu native speaker z jezyka angielskiego -szkola pozytywnie motywujaca uczniow do nauki -szkola otwarta, przyjazna dzieciom I rodzicom, bezpieczna dla uczniow-bez patologii -duzo sie dzieje rozwijajacych aktywnosci: wyjazdy zagraniczne I integrujace, pikniki, sobotnie spotkania z uczniami I rodzicami,itp -dyrekcja otwarta na wspolprace I sugestie rodzicow, wspierajaca multikulturowosc -kadra mieszana, wielu nauczycieli z zagranicy-duzy plus -fantastyczne panie na swietlicy w szkole podstawowej Minusem jest to,ze szkola podstawowa I gimanzjum nie znajduja sie w jednym miejscu. Nie ma idealnej szkoly ale po wizytach w kilku prywatnych I panstwowych polskich szkolach nie zalujemy wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 17:58 I have been working at Meridian for a while. This school values every single person except for the ones who lack behaving humanly. Leaving your students in the middle of the year is not a character of a good teacher. I wouldn't call that a teacher. If you want to see the atmosphere just visit the school. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielMeridian Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 19:05 Pracuje w tej szkole od niemal 2 lat i nie wyobrazam sobie lepszego miejsca pracy. Nigdy nie bylo problemow z komunikacja ani z nauczycielami ani administracja. W tej szkole liczy sie kazde dziecko z osobna jak i kazda z zatrudnionych tutaj osob, co czyni te szkole wyjatkowa na tle innych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teacher Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 12:13 Ja też uczę w Meridian i proponuję Wam tylko odwiedzić naszą szkołę Meridian i sami widzicie własnymi oczami, że mamy fajną rodzinną atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 07:14 Witam, jak dla mnie, swietna szkola. Bardzo duzo sie dzieje, dzieci sa zadowolone, a mysle, ze rodzice tez. :) mnie osobiscie przede wszystkim podobaja sie rozne wydarzenia i konkursy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama22 edukacja w Meridian IP: *.play-internet.pl 13.06.13, 14:40 Oryginalnie, miedzynarodowo. Dziecko coraz lepiej porozumiewa sie w jezyku angielskim. Szkola reaguje natychmiast w kazdej sytuacji. Dzieci sa bardzo dobrze zintegrowane. Kadra nauczycielska przeurocza. Zaluje, ze za czasow mego dziecinstwa nie bylo takiego miejsca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama drugoklasisty Re: edukacja w Meridian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:40 Ile osób pewnie i tyle opinii... Moje dziecko już drugi rok chodzi do tej szkoły. Po roku nauki angielskiego dziecko potrafiło budować proste zdania i komunikować się, co najważniejsze (dodam, że idąc tam syn znał zaledwie trochę kolorów, liczenia, jakieś zwierzaki...). Teraz kończąc drugą klasę syn jest w stanie normalnie rozmawiać po angielsku. Chodzi do klasy, gdzie językiem wiodącym jest polski ale 13 godzin angielskiego w tygoodniu swoje robi. Nie muszę nigdzie syna wozić na dodatkowe zajęcia z języka! Kadra jest naprawdę dobra i rzeczowa. Jesli chodzi o kontakt z dyrektorem, to nie ma żadnego problemu z tym. Dyrektor jest dostępny, zawsze chętny do rozmowy i gotów pomóc. Osobiście cieszę się że moje dzieco może uczyć się w tej szkole! Nauczyciele są fantastyczni. Z czystym sumieniem mogę polecić tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 12:09 Great school! Really international high level environment. Our kids have been attending the school this year and we are all very happy about the nice treatment of the staff and the level of education. I got really surprised about the nice job made during the International Day that took place in May. Really impresive! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 15:26 Potwierdzam pozytywna opinie o szkole Meridian. Wracajac z zagranicy szukalismy dla naszych dzieci szkoly, ktora pozwoli im nadrobic zaleglosci z polskiego I jednoczesnie pozwoli utrzymac znajomosc angielskiego. Dzieki obecnosci nauczycieli z wielu krajow potrafia takze uczyc tolerancji I doceniac multikulturowsc oraz pozytywnie motywowac uczniow. Poziom nauczania bardzo przyzwoity,z indywidualnym podejsciem do ucznia.Poza tym szkola bezpieczna bez patologii. Ostatnia sprawa: dla wielu osob minusem czy powodem do obaw jest to, ze w szkole jest wiellu nauczycieli-wlaczajac dyrekcje, z Turcji. Chociaz nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z ludzmi z Turcji to musze powiedziec,ze jestem pod ogromnym pozytywnym wrazeniem ich profesjonalizmu, zaangazowania, otwartosci I checi wspolpracy. Dla mnie to duzy plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 15:34 Rok temu wrocilismy do Polski po 4 latach. Nasze dzieci w tym czasie chodzily 2 lata do szkoly w USA, a nastepnie do szkoly miedzynarodowej w Kijowie rowniez realizujacej program szkoly amerykanskiej. Nasze dzieci sa dwujezyczne, chociaz rok temu zdecydowanie ich pierwszym jezykiem byl angielski. Jestesmy od roku w szkole Meridian: 3 klasa podstawowki, 1 i 2 klasa gimnazjum. Po tym czasie mozemy stwierdzic, ze: -nasze dzieci nadrobily wiele brakow z jezyka polskiego -nie stracily stausu native speaker z jezyka angielskiego -szkola pozytywnie motywujaca uczniow do nauki -szkola otwarta, przyjazna dzieciom I rodzicom, bezpieczna dla uczniow-bez patologii -duzo sie dzieje rozwijajacych aktywnosci: wyjazdy zagraniczne I integrujace, pikniki, sobotnie spotkania z uczniami I rodzicami,itp -dyrekcja otwarta na wspolprace I sugestie rodzicow, wspierajaca multikulturowosc -kadra mieszana, wielu nauczycieli z zagranicy-duzy plus -fantastyczne panie na swietlicy w szkole podstawowej Minusem jest to,ze szkola podstawowa I gimanzjum nie znajduja sie w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 21:40 Cała seria pozytywnych opinii napisanych przez/na polecenie dyrekcji? Ten sam styl znany z poprzedniej epoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabel podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 15:36 Dziwię się Pani/Panu: istra IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 21:40 Pani dziecko chodziło do szkoły? Czy Pani jest jakąś niezadowoloną nauczycielką, która w ten sposób wylewa swoje gorzkie żale...Żałosne i niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mImamA Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 20:28 Drodzy Panstwo, moje dziecko uczeszcza do klasy 0 w Szkole Podstawowej Meridian. Jestem bardzo zadowolona, srodowisko jest miedzynarodowe, corka czuje sie tam swobodnie, w ciagu kilku miesiecy nauczyla sie mowic po angielsku (wczesniej w publicznym przedszkolu znala jedynie kolory po angielsku). Ps. Nie pisze z polecenia kogokolwiek. Czytajac niektore niedorzeczne komentarze, tworzace negatywny PR szkole, zastanawiam sie czy to aby dorosli ludzie pisza? I w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzice Re: podstwówka i gimnazjum w Meridian IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 08:44 Witamy. My, rodzice trojki dzieci,chcielismy podzielic sie z Panstwem swoimi obserwacjami na temat Szkoly i Kadry w Meridiam International School po roku nauczania w szkole. Jak pewnie kazdy rodzic na poczatku bylismy pelni obaw jak to bedzie w nowej szkole tym bardziej,ze nasze dzieci od czterech lat byly poza polskim systemem nauczania.... czy da sie pogodzic nadrobienie jezyka polskiego I pielegnacje jezyka angielskiego? Czy kadra jest otwarta na roznorodnosc dzieci? Teraz odetchnelismy z ulga! Szkola jest na bardzo wysokim poziomie zarowno w nauczaniu jak i podejsciu do dzieci i rodzicow! Chcielismy w zwiazku z tym podziekowac Dyrekcji I calej Kadrze Meridian International School. Panu Dyrektorowi M. i Panu P. za profesjonalizm w kazdym calu, za optymizm,otwartosc na sugestie rodzicow,za angielski for free dla rodzicow,za dzialalnosc charytatywna i wszystko co powoduje,ze przychodzi sie do tej szkoly z radoscia! Cala Kadra jest chyba specjalnie dobierana bo wystarczy zwrocic sie do kogokolwiek o pomoc nic nie zostaje bez echa! Dziekujemy wychowawcy klasy Pani K. za caly rok a przede wszystkim dziekujemy po prostu kochanym Paniom ze swietlicy Pani A..K. i E..Nie mam pojecia skad one maja tyle radosci w sobie...? daje sie odczuc,ze nie pracuja tylko dla pieniedzy ,widac,ze lubia dzieci! My rodzice wyczuwamy to natychmiast a dzieci szczegolnie. O ich profesjonalizmie tez mozna dlugo pisac...ale my po prostu mowimy dziekujemy! W kazdej szkole sa jakies minusy w naszej tez ale sa tak malutkie,ze trudno je dostrzec. Tak czy inaczej szkola jest jak najbardziej godna polecenia a krzywdzace opinie sprzed kilku lat na forach tez zaczna powoli znikac. Dziekujemy za wszystko. Good job!!! Z powazaniem. R. i B. Odpowiedz Link Zgłoś