Dodaj do ulubionych

wszechnica polska - czy warto?

• tomekglive Re: wszechnica polska - czy warto? 26.07.09, 00:51
      Polecam Warto. Skończyłem w tym roku Pedagogikę Resocj. Przed podjęciem decyzji
      trzy lata temu brałem pod uwagę kilka uczelni i cieszę się ,że wybór padł na tą.
      Są bardzo dobrzy wykładowcy miła i fajna atmosfera a z nauką no cóż jak się ktoś
      nie chce uczyć to żadna Szkoła nie pomoże. Z pełnym przekonaniem mogę polecić,
      • Gość: gosciu997 Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:32
        Tutaj macie troche opinii na nieoficjalnym forum tej uczelni:
        www.wszechnica.info/viewtopic.php?f=79&t=151
        • Gość: leń Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.chello.pl 12.09.09, 09:42
          LUDZIE! super szkoła, przez 3 lata nawet długopisu nie nosiłem ze sobą a ją
          skończyłem. super atmosfera, extra kontakt z wykładowcami.
          • Gość: Greg Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.aster.pl 14.09.09, 16:42
            Witam
            Przeczytałem wszystkie komentarze, wasze opinie na temat szkoły niestety nie są jednoznaczne...
            Czy ktoś studiuje lub ma informacje na temat kierunków:
            - Bezpieczeństwo Narodowe
            - Bezpieczeństwo wewnętrzne

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
            Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 11:44
              to idź tam i sam się przekonasz
              • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 08:41
                nie warto - jeżeli masz za dużo kasy do wydania i nie chcesz mieć żadnej satysfakcji z nauki - to tylko wszechnica... poza małymi wyjątkami - jeżeli chodzi o wykładowców - to dno - ale nie przekonasz się , jeżeli tam nie pójdziesz.... piszę o filologiach.....
            • Gość: gosc Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 11:46
              "Przeczytałem wszystkie komentarze, wasze opinie na temat szkoły niestety nie są
              > jednoznaczne..."... ja bym napisał - niepozytywne...zacznij myśleć...
              • Gość: Boniek Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.14, 16:44
                Polecam bardzo! Fajni wykładowcy i widoki! :)
      • Gość: pit Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 11:14
        witam, zastanawiam sie nad ekonomią, nad Organizacja handlu i zarządzanie sprzedażą. Może ktoś coś napisać na ten temat, moze też być ogólnie o kierunku ekonomia,
        czy od razu jest specjalność czy wybiera się ją po semestrze, czy dwóch? Jaki tytuł ma się po ekonomi? Czy trudno jest przejść sesję, czy trzeba chodzić na wykłady i ćwiczenia, ile mozna opuścić? Czy sprawiają celowe problemy przy zaliczeniach, żeby płacić za poprawki?
        Czy trudno jest napisać i obronić pracę w terminie?
        Jakiekolwiek merytoryczne informacje na temat studiowania na tej uczelni,
        • Gość: natja36 Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.171.117.131.static.crowley.pl 19.09.09, 20:52
          jak sądzicie czy warto zacząć naukę na filologii, bezpieczeństwie
          narodowym, bezp. wewnętrznym czy może na pedagogice? pozdrawiam
          wszystkich ;-)
          • Gość: gapaaa ;/ Przyjmą mnie po rozpoczęciu roku????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:23
            Witajcie, mam takie pytanie. Otóż nie myślałam o studiowaniu aż do wtorku ;/
            ponieważ pracowałam i nie miałoby żadnej opcji studiowania zaocznie (pracowałam
            od pon-nd.) 1 lub 2 zmiana. zrezygnowałam wczoraj z pracy i chciałabym studiować
            we Wszechnicy na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne. Główne moje pytanie ..czy
            przyjmą mnie w październiku jak zacznie się rok? Czy ktoś coś wie lub Student
            który tam się uczy mógłby się zapytać? Bardzo bym była wdzięczna. i czy ten
            kierunek bezpieczeństwo wew.to dobry kierunek? Pozdrawiam i czekam na
            odpowiedz---sensowną! Kogoś kto ma coś do powiedzenia mi na ten temat, o co
            zapytałam powyżej.
        • Gość: pytająca Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.gorzow.mm.pl 20.05.10, 13:38
          A czy ktoś z was studiuje filologię hiszpańską?
          Co możecie powiedzieć na ten temat?
          Są jakieś specjalności?
          A późniejsze praktyki w szkole są obowiązkowe czy można odbyć je w innym miejscu?
          Proszę o odpowiedz!
    • Gość: ola Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 82.160.111.* 04.10.09, 15:19
      a ja mam pytanie...co jeśli nie przyjdzie się na zajęcia???Trzeba to
      jakoś usprawiedliwić...???Wiadomo notatki trzeba uzupełnić bo to już
      leży w naszym interesie
      • Gość: policeman Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 18:44
        A ja gorąco polecam kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne ( zaoczne w moim przypadku). Bardzo dobra kadra- wymienic tu należy doktor. Jerzewską , doktora Kładocznego czy doktora Cieciucha. Merytoryczne zajęcia prowadzone z zaangażowaniem. Profesjonaliści:)
        • Gość: Patryk Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.home.aster.pl 11.12.09, 17:18
          To jest na prawdę trudna szkoła właśnie mam parę zaliczeń w tym miesiącu i jest
          na prawdę ciężko na zaliczeniu.
          • Gość: Adam10 Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.sochaczew.mm.pl 13.01.10, 15:31
            Myślę o filologii angielskiej we wszechnicy i mam pytanie:Czy trzeba
            koniecznie zdawać maturę z anga żeby studiować tam anglistykę.Z tego
            co tam czytałem to nic nie pisali o tym .Myśle o poziomie
            średniozaawansowanym.
            Prosze o odpowiedź
            • Gość: sialala Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 195.205.186.* 21.01.10, 18:49
              WIesz co jak dasz radę to wybierz inna szkołe.
              Teoretycznie przynajmniej dla mnie wiecej bym się nauczyła na
              kursach jeżykowych.
              Możesz iśc bez angielskiego jest tzw grupa 0, która zaczyna od
              początku.
              • Gość: tygrysek Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 12:29
                nie wiem na jakiej podstawie można to nazwac szkola. Studiowałam
                tam jezyk rosyjski , sa kompletenie nie przygotowani do prowadzenia
                tego typu kierunków , dziekan mowi swoje a wykładowcy robią swoje ,
                nikt nigdy nic nie wie , a jezeli chodzi o nauke to wiecej umiałam
                zanim do tej szkoly przyszłam. Wiec z całego serca zycze ci abys do
                tej szkoły nie trafiła!
                • Gość: studentka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 80.50.13.* 25.01.10, 14:45
                  Ja mialam pewne wątpliwości zanim poszlam do szkoly ale teraz jestem
                  z niej zadowolona, studiuje hiszp i musze przyznac ze poziom jest
                  wysoki i duzo sie nauczylam. Zobaczymy jeszcze jak bedzie po sesji:)
                  Jedynie czego brakuje to nativow, gdyz wyklady sa prowadzone po
                  polsku..
                  • Gość: Adam125 Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.sochaczew.mm.pl 29.01.10, 13:21
                    Wybieram się na filologie angielską we wszechnicy i mam dwa pytania:
                    1)Czy żeby pójść na tą filologię trzeba zdawac koniecznie maturę z
                    angla?
                    2)Jaki tam jest poziom?
                    Planuję wybrać grupę średniozaawansowaną
                    Proszę o odpowiedź
                    • Gość: Aga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 77.255.33.* 29.01.10, 20:16
                      Cześć wszystkim. Po technikum hotelarskim na Poznańskiej (najlepsza
                      szkoła w Warszawie pod kątem tego kierunku), postanowiłam
                      kontynuować naukę na Międzywydziałowym Studium Turystyki i Rekreacji
                      na SGGW (zaocznie).Po pół roku zrezygnowałam, ale bynajmniej nie
                      dlatego że było cieżko, tylko stwierdziłam, że nie odnajdę się
                      później w tym zawodzie (wolę papierkową, biurową robote). Ci którzy
                      myślą, że szkoły państwowe mają wyższy poziom i że jest się w nich
                      ciężej utrzymać niż w prywatnych są w błędzie - wszędzie sobie
                      poradzicie jeśli się po prostu uczycie. Państwówki mają przewagę
                      jedynie tym że mają "prestiż". A tak naprawdę liczy się posiadana
                      wiedza, a nie głupi "papierek". A wracając do tematu od nowego roku
                      zamierzam zacząć studiować administrację i jestem zainteresowana
                      właśnie wszechnicą, ponieważ chyba jako jedyna szkoła ma
                      kierunek "administracja gospodarką turystyczną". Czy ktoś studiuje
                      ten kierunek i może coś o nim opowiedzieć?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Monna Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.chello.pl 15.02.10, 08:53
                        Ja jestem na 3 roku administracji gosp. turystyczną-zaocznie. Od
                        razu zaznaczam że jest na 1 roku bardzo dużo prawa jest dość ciężko
                        ale jak się chodzi na wykłady i ćwiczenia to dasz radę :) Ja już
                        piszę pracę licencjacką i ogólnie moge polecić Wszechnicę.
                        • Gość: Aga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 21:08
                          Dzięki za info :) Ja generalnie chodziłam na wszystkie wykłady na
                          sggw, a na ćwiczenia tym bardziej, bo wystarczyło nie pójść na 3 a
                          już Cię z listy skreślano, więc jestem mocno zdyscyplinowana :D A
                          prawo miałam też w technikum, więc myślę, że ujdzie :) Szkoda
                          jeszcze, że tylko w tej szkole jest taka specjalizacja, ponieważ
                          turystyka to dziedzina, która z roku na rok coraz bardziej się
                          rozwija.
                    • Gość: karola Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 94.75.121.* 25.02.10, 14:50
                      hej nie musisz m iec matury ale musisz znac cinajmniej podstawy i
                      musisz sie umiec komunikowac w innym wypadku bedzie ci bardzo
                      ciezko.oczywiscie placisz chodzisz i poprawiasz ile chcesz.. ale czy
                      warto studiowac cos co cie nie interesujue lub czego nie musisz sie
                      uczyc?i nie chcesz ja po 3latach w angli mam pewne problemy ale
                      warto, ja uwazam ze warto plusem sa male grupy wiec przemysl i
                      podejmij dobra deczje pozdrawiam
                  • dora-ewa Re: wszechnica polska - czy warto? 26.07.10, 12:17
                    witam,
                    zastanawiam sie nad podjeciem studiow na tej uczelni na kierunku
                    filologia rosyjska, czy warto ?
                    z gory dziekuje za odp
                  • Gość: zana Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 82.160.197.* 08.09.10, 17:56
                    Hej wszystkim. Chce wybrac sie na fil. hiszp na wszechnice, ale chcialam wiedziec cos wiecej o profesorach i czy warto wybrac ta szkole?jaki jest poziom?
                  • Gość: JUANA Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.blich.krakow.pl 21.02.11, 17:06
                    z Witajcie wszyscy!! pisze do osob, ktore juz choodza do wszechnicy na kierunek filologia hiszpanska. Czy ktos moze napisac jak tam jest i czy warto zlozyc papiery. Prosze o kontakt na gg 8571069 --dla mnie to wazne
                    • Gość: rubita Re: filologia hisz. IP: 85.62.233.* 01.06.11, 02:51
                      Hola Juani.mam ten sam problem co ty.masz jakies nowe informacje?pozdrawiam
                    • Gość: tetrus Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.marsoft.net 03.02.14, 12:29
                      Jeżeli chce się stracić czas i pieniądze to zapraszam do wszechnicy polskiej. Czemu? No cóż, kadra "profesorska" posiada wiedze z czasów zamierzchłych (proszę nie mylić ze starożytnością), młodziki dochtory-trachtory chcąć pokazać "KTO TU RZĄDZI" nie współpracują zapominając że pracują dla Ciebie a ty tak na dobrą sprawę jesteś ich pracodawcą i żywicielem. Podejrzewam że ignorancja wybiła im z pamięci podstawową wiedzę - Każdy student ocenia pracę nauczyciela akademickiego. Oprócz tego wschodząc na stronę tej "uczelni" można znaleźć dużo nieprawidłowości związanych z opłatami wprowadzający w błąd przyszłych studentów. (przepraszam ale chyba poprawili ten wpis)
                      Metodyka wykładów i organizacyjna strona pozostawiają DUŻO, DUŻO do życzenia. Rozważam zmianę zanim mi puszczą nerwy i złoże na tą niedzielną szkółkę do ministerstwa nauki i napisania artykułu do gazety.
                      Polskie sądy prawnie zabronili publikacji złych, nie profesjonalnych uczelni. A szkoda, bo można by było uchronić wszystkich tych którzy naprawdę chcą zdobywać wiedze a nie tylko posiadać jakiś tak kolejny papierek ze szkółki niedzielnej.
                      • Gość: gość Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 01:20
                        :)
                      • Gość: gość Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 01:24
                        kurdeee - " z ust mi to wyjąłeś"... masakra... ciekawe, co robi rektor? Czy udaje, że nic sie złego nie dzieje, czy nic do gościa nie dociera?...
                        • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.14, 07:43
                          !
                        • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.14, 07:44
                          też tak myślę, że do Rektora, albo nic nie dociera, albo nie chce o niczym wiedzieć.....też uważam, że masssakra....
                      • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 23:44
                        chętnie do Ciebie dołączę jeżeli chodzi o skargę...
                      • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.14, 08:35
                        święte słowa... do d... taka uczelnia-pożal sie boszeeeeeeeeeee
        • Gość: absolwentka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.mm.pl 11.03.14, 22:34
          Skonczylam bezpieczenstwo wewnetrzne na wszechnicy prawie 2 lata temu . Kadra naprawde na poziomie. Milo wspominam dr.Kładocznego ,dr Jerzewska,dr Grad Krawczyk i dr Marcinkowskiego .Ci ludzie potrafia czegos nauczyc .Mialam i swoje antypatie ,ale nie bede tu pisac kogo jak ktos mial wyklady z kryminologi to moze sie domysla o kogo chodzi ,ale przeszlo minelo.Ogolnie jesli chodzi o kadre polecam !!!! Gorzej bylo z ludzmi na studiach nie znosilam swojej grupy ,na mgr w innej juz szkole za to mialam zgrana ekipe :)
    • Gość: zibi Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 12:16
      warto. bardzo dobry punkt. dojazd. jest gdzie zjeść. a co do
      poziomu? ludzie w każdej szkole są wykładowcy i "wykładowcy". trzeba
      się uczyć. o poziomie niech świadczy fakt, że z grupy 28 zostało nas
      11. reszta sobie poszła bo nie dawała rady zdaje się. a uczyć się
      trzeba. zresztą jak sie nie podoba to zapraszam do "szkół" w rykach,
      pcimiu, pułtusku... nie obrażając pcimia, ryk i pułtuska.
      • Gość: edyta Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:18
        Hej wszystkim. Mam zamiar zacząć studia zaoczne we Wszechnicy
        Polskiej od marca 2010 na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne.Co
        powiecie o tej szkole i o kierunku ?pozdrawiam
        • Gość: rubita Re: filologia hiszpanska zaocznie-czy warto? IP: 85.62.233.* 01.06.11, 02:40
          Hola!Mam zamiar studiowac filologie hisz.zaocznie.Chcialabym poznac opinie osób które studiuja lub ukonczyly te studia.Moja znajomosc hiszpanskiego jest bardzo dobra.dzieki i pozdrawiam
      • Gość: ira Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.19, 09:10
        zgadzam się, mi się wydaję że narzekają akurat ci co sobie poszli bo nie dawali radę. Narzekają na wszystko: na dziekanat, na pogodę, na sale, na ...... lecz w pierwszej kolejności trzeba narzekać na siebie
    • Gość: P.L Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 109.243.3.* 08.05.10, 21:38
      Przeczytałem kilka opini nt. tej uczelni...
      Studiowałem tam i moja opinia jest następująca:
      - większość wykładowców jest z UW lub Politechniki Warszawskiej więc wierzcie mi że jest wysoki poziom (zawsze jednak zdarzy się "czarna owca" nawet na uczelniach państwowych)
      - nie zdarzyło mi się żeby zajęcia kiedykolwiek były odwołane
      - podczas wykładów nie trzeba było dużo się uczyć - jednak gdy przyszła sesja to nie jedną noc zarwałem
      - zauważyłem pewną prwidłowość - zawsze narzekali studenci którzy często opuszczali zajęcia. Mnóstwo było studentów którym nie powiodło się na innych uczelniach i myśleli że we Wszechnicy będzie zdecydowanie lżej. Tak jednak nie było
      WNIOSEK: Jeżeli nie chcesz sie uczyć i oczekujesz że zdobędziesz wykształcenie za darmo to odradzam tą uczelnie. Jeżeli jednak chcesz być profesjonalistą w jakiejś dziedzinie to ją polecam...
      Zarówno tuman może ukończyć UW jak i inteligentny Wszechnicę...
      My studenci wiemy jak to jest - albo zależy nam na kombinowaniu albo na rzeczowym zdobyciu wiedzy...
      Pozdrawiam
    • Gość: mrowka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.chello.pl 09.06.10, 01:59
      zejdzie z krytykowania tej szkoly do cholery sama tam studiuje i nie jedna noc nie przespalam by nauczyc sie do egaminu. O kazdej szkole mozna wyrazic pozywna i negatywna opinie.Z nietorych przedmiotów jest rzeczywscie bardzo latwo ale z niektorych niezle sie trzeba napracowac .Pozdrawiam wszystkich matołków ktorzy mysla inaczej :)
    • Gość: studentka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 109.243.241.* 25.07.10, 12:00
      Rok temu czytałam to forum i zastanawiałam się czy Wszechnica to
      dobry wybór. Teraz jestem po pierwszym roku i jestem bardzo
      zadowolona. Wykładowcy przekazują odpowiednią wiedzę i tylko od
      studenta zależy czy się tego nauczy czy nie. Nieraz była sytuacja,
      że czegoś nie rozumieliśmy i wykładowca zostawał nieodpłatnie po
      zajęciach i mogliśmy go pytać o co tylko chcieliśmy. Dziekanat jest
      bardzo miły i pomocny. warto
      • Gość: Brajan aromat Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 83.238.98.* 27.07.10, 14:13
        Ja jestem właśnie po I-ym semestrze. Powiem szczerze, że chodziłem
        na zajęcia i nie było zbyt trudno, ale w następnych spodziewam się
        ciężkiej pracy. Ogólnie szkoła jest w porządku, nie miałem jak do
        tej pory z nikim i niczym problemów, także chyba mogę polecić.
    • Gość: asdf Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.zoz-brodno.waw.pl 28.07.10, 11:17
      a
    • Gość: mag Re: wszechnica polska - czy warto? FiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 11:56
      chciałabym się dowiedzieć coś o finansach i rachunkowości na tej uczelni?
      jaki jest poziom?
      • Gość: batman3000 Re: wszechnica polska - czy warto? FiR IP: *.centertel.pl 27.02.13, 18:56
        Poziom jest średni ,nie jest tak rozwinięty jak na UW , trochę wzorów z matematyki na początek i później idzie jak z płatka , jestem na drugim roku i nie ma większych problemów ze zdaniem,
        u mnie w grupie wszyscy przechodzą , trzeba pokazać że zależy ci na tej szkole , trzeba na pewno chodzić na zajęcia wtedy inaczej patrzą przy egzaminie,
        Pozdrawiam
    • madeleine28 Re: wszechnica polska - czy warto? 26.08.10, 09:24
      Witam
      Od października 2010r. chciałabym rozpocząc podyplomowe studia na
      kierunku: pedagogika opiekuńczo-wychowawcza. Czy możecie cos
      powiedzieć o tym kierunku? Czy w ogóle jest szansa, że kierunek
      zostanie uruchomiony, bo podobno musi się zebrac minimum 20 osób.
      Czy zajęcia sa tylko w soboty i niedziele?
      Pozdrawiam
      m.
    • Gość: Fiona Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 22.10.10, 18:01
      Studiowalam na tej uczelni pedagogike resocjalizacyjna, atmosfera byla bardzo mila, jak na kazdej innej uczelni bylo czasem trudno a czasem nie.Wykladowcy z UW lub z innych dobrych uczelni. Panie w sekretariacie byly czasem zupelnie bez podstawowej wiedzy ale byly tam 2 panie ktore wiedzialy wszystko i dzieki nim to wszystko funkjonowalo. Glowna pomylka na tej uczelni jest dziekan, ktory niestety jest z poprzedniej epoki, brak reform z jego strony i europejskich pogladow. Jak rowniez brak mu zdolnosci wspolpracy z Ministerstwami czy innymi uczelniami. Nastepstwem tego jest to iz po skonczeniu tej uczelni moj dyplom NIE SPELNIA WARUNKOW EUROPEJSKICH JAK ROWNIEZ POLSKICH(w pewnych departamentach pracy) , w wielu placowkach nie chciano mi zaakceptowac dyplomu. Kiedy udalam sie do Ministerstwa w tej sprawie tam sa bezradni bo jest za pozno,poniewaz Dziekan powinnien zadbac o aspekty prawne przed wydaniem dyplomow-czego nie zrobil mimo iz dostal taki rozkaz z gory. Z tych wzgledow uczelni NIE POLECAM. Walcze z uczelnia juz od kilku miesiecy aby te sprawe rozwiazac niestety tam nikt nie chce rozmawiac, wszyscy zwalaja wine na kogos innego, odkladaja telefon, nie odpisuja na maile. Nawet moj prawnik jest w wielkim szoku co tam sie dzieje. Brak w tym wszystkim logiki i zrozumienia. W tym roku zaczelam studia od poczatku na innej uczelni,poniewaz dyplom z poprzedniej nie jest uznawany. Jest to temat tabu dla uczelni. To ze ma sie dyplom w reku nic nie znaczy zupelnie-wazne jest czy z tym dyplomem znajdziecie potem zatrudnienie w PL i Europie. Z wlasnego doswiadczenia wiem ZE NIESTETY NIE.
      • Gość: aga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.derby.waw.pl 23.11.10, 22:54
        Jak to dyplom "nie spełnia warunków europejskich ja również polskich"? Możesz napisać coś więcej? Myślę o uzupełniających studiach magisterskich na pedagogice lub filologii angielskiej na tej uczelni i bardzo mnie zaniepokoił Twój wpis.
      • Gość: kasik Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 20:55
        witam wiem ze pozno ale bardzo zaniepokoil mnie twój wpis ???? jak to nie akceptuja dyplomow mam zamiar tam mgr robic i sie troche zaniepokoilam:(
    • Gość: Nie warto! Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.11, 16:19
      Beznadziejna szkoła.
      Nikt nad niczym nie panuje, dziekanat jest otwarty w takich godzinach żeby człowiek pracujący nie mógł do niego trafić, a jak przyjdzie weekend masz zajęcia i siłą rzeczy do dziekanatu nie pójdziesz.
      Wymuszają pisanie poprawek w związku z czym mają dodatkowy zarobek. Nie polecam NIKOMU tej szkoły.
      • Gość: Aga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.11, 11:06
        Wszechnica jest super. Skończyłam licencjat - administracja. Jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Wyniosłam naprawdę ogrom wiedzy. Wykładowcy w dużej mierze z politechniki wymagający ale przyjaźni. Jak ktoś się przykładał z zaliczeniem nie było problemu.Nie zabrakło tez oszołomów zwłaszcza niejaki dr. W. od prawa gospodarczego i nieruchomości.Panie w dziekanacie bardzo pomocne i sympatyczne. Dyplom odebrałam po niecałym miesiącu. Bardzo żałuję że nie ma magisterki z administracji .
    • Gość: Great danger! Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.10.11, 14:23
      Odpuść sobie uczelnię gdzie na koniec semestru nie masz możliwości ocenić wykładowcy. Jest kilku wykładowców w powołaniem pedagogicznym. Niestety niewielu. Znacząca większość kadry traktuje studentów jak zło konieczne. Niejasne zasady zaliczeń, dużo pracy własnej w domu, trudno dostępne materiały naukowe (na przykład na prywatnych stronach www wykładowców, zabezpieczone hasłem, które musisz zdobyć na zajęciach, lub kontaktując się na e-mail!)

Szkoda Twojego czasu na taką szkołę.
      • Gość: XyZ Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.aster.pl 07.02.12, 23:57
        Właśnie kończę pierwszy semestr zaocznej fil. ang. - magisterka we Wszechnicy. Mam mieszane odczucia, są plusy i minusy. Przede wszystkim dementuję bzdurę, którą tu ktoś napisał, że magister po tej uczelni nie ma pełnych uprawnień. Pierwsze studia II stopnia zostały tu otwarte 3 semestry temu, więc teraz będzie pierwszy raz 4 semestr i obrony, dlatego pytam skąd komu się wzięły takie bzdury, że ten magister nie jest normalnym magistrem, skoro jeszcze nikt tam tego tytułu nie obronił??? Uczelnia ma normalne uprawnienia jak każda inna i każdy tytuł jest tak samo ważny. Mój kolega z roku ukończył tam licencjat i jest on pełnoprawny.
        Mój licencjat został ukończony na bezpłatnej, dziennej, państwowej uczelni z dwiema specjalizacjami. Moje oczekiwania wobec Wszechnicy nie były tak duże, ale nie ma nawet porównania. Jeżeli chcesz naprawdę postudiować, wieść życie studenckie i cieszyć się nim, to nie idź do Wszechnicy, czy innych płatnych uczelni dla których liczy się kasa, a staraj się dostać na dzienne i to niekoniecznie na uniwerek. Ja Wszechnicę traktuję już tylko jako zdobycie tytułu magistra.

Minusy:
        *Poziom jest raczej niski (choć kilkoro wykładowców podnosi poprzeczkę).
        *Nieprawdą jest, że wszystkie zajęcia odbywają się w PeKiNie. Uczelnia ma swój drugi budynek znajdujący się niedaleko Placu Bankowego i tam akurat mój kierunek ma zajęcia najczęściej. Nie są dzielone danego dnia zajęcia, że trzeba szybko przemieszczać się z miejsca na miejsce, tylko cały weekend odbywa się w jednym miejscu (to akurat jest plus).
        *Zaplecza obu budynków są dość ciasne i ubogie. Jeżeli zjazd ma w dany weekend kilkanaście kierunków, to wyobraźcie sobie tych ludzi pałętających się po zaledwie 2 piętrach w PeKiNie (wszystko jest tam stare, a te aule obskurne) i 2 piętrach na Karmelu (choć tu jest trochę więcej miejsca). Ostatnio dziadek z BHP dawał na korytarzu w Pekinie wpisy wszystkim kierunkom i nie chcielibyście widzieć jak to wyglądało...
        *Niemiłe, otyłe baby w toku, które wszystko robią powoli. Karty zaliczeń dali nam pod koniec stycznia, na dyplom licencjata kolega czekał 2 miesiące; z łachą coś odpowiedzą (ale zdarzają się też milsze). Najczęściej mówią, że wszystkie newsy są na stronie, a nie zawsze to jest prawda. Poza tym mogliby mieć więcej pomieszczeń dziekanatu i pracowników, a tę stronę internetową zaktualizować i zmienić layout, bo bardzo odrzuca...
        *WIELKI MINUS ZA TO, ŻE SEMINARIA MAGISTERSKIE/LICENCJACKIE ODBYWAJĄ SIĘ TYLKO NA OSTATNIM ROKU! To zdecydowanie za późno. Przynajmniej temat i plan pracy powinno się mieć przed wakacjami ostatniego roku, żeby już coś z tym robić, a oni to tak sprytnie zrobili, żeby ludzie bronili się w październiku/listopadzie i dłużej płacili za szkołę...
        *Przy przyznawaniu stypendium za wyniki w nauce nie ma podziału na studia lic/mgr, dostają tylko ci z najwyższą średnią, nieważne na którym są roku i na jakich studiach, żenada...

Plusy:
        *Zajęcia w większości odbywają się po angielsku, dlatego że mamy w grupie 4 obcokrajowców i to nas zmusza i motywuje do używania tegoż języka :)
        *Jakby nie patrzeć to oba budynki uczelni są w centrum i łatwo do nich trafić.
        *Rok i ludzie trafili mi się dość fajni, mimo dużych różnic wieku i często jest wesoło.
        *Jeżeli komuś zależy na łatwym zdobyciu tytułu to nie ma większych problemów. Patrząc na niektórych mam wrażenie, że osoby bezmózgie czują się tam jak u siebie. Ale jak chcesz się czegoś nauczyć to swoje też wyniesiesz.

Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę. Ogólnie nie ma tragedii, ale trochę żałuję, że już nie korzystam z bezpłatnych studiów na porządnej uczelni... Pozdros
    • Gość: Student Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 21:00
      No cóż 90 miejsce w rankingu Uczelni samo mówi za siebie na 93 miejsca oczywiście. Nie wiem czy nie wstyd takiej szkoły ukończyć ja bym sie wstydził.
    • Gość: absolwent Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 176.111.232.* 16.07.12, 15:10
      ZDECYDOWANIE NIE WARTO! SZCZEGOlnie jesli chodzi o studia filologiczne! wykladowcy sa mgr lub maja po 80 lat... nie da sie z nimi rozmawiac ani porozumiec, zadaja i wymagaja bardzo duzo, sa niesprawiedliliwi, licza na pieniadze i poprawki... i poprawki... trudno moze nie jest ale codziennie robia jak w liceum - kklasowki, sprawdziany, kartkowki... zadaja zadania do odrabiania i stawiaja oceny! na studiach stawiaja oceny. dziekanat nie jest lepszy nigdy nikt nic nie iwe tylko chca zeby im placic, a jak sie opozni platnosci to wysylaja pisma,listy, ostrzezenia a w dodatku nie wydaja np indeksu. a najgrosze jest przystapienie do obrony i brak wyboru tematu pracy, brak wyboru promotora, wszystko narzucane z gory! mi ustalili termin obrony potem go anulowali a potemprzesnieli na nastepny miesiac. zal!! w dodatku jest drogo we wszechjnicy, nie ma przerw na obiady/posiliki! nie bede pisac nazwiskami ale polowa wykladowcow filologicznych to osoby ktore nigdy nie byly np zagranica i jezykl znaja ksiazkowy i czesto pytaja sie studentow "jak powinno byc" zajecia prowadza na zasadzie czytania ksiazek i podreslania zdan. OMIJAC WSZECHNICE!!
      • Gość: Maga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.aster.pl 18.08.12, 08:52
        Chcę zacząć studia na wszechnicy na wydziale administracja ,bardzo proszę o odp. Czy warto ,czy licencjat jest honorowany w Polsce ????. Jak było na tej uczelni czy Wasze dyplomy sa przyjmowane w zakładach pracy?
        • Gość: koza Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 21:33
          lepiej uwazac na szurnietych wykładowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!! idź gdzie indziej
      • Gość: AsiaBasia Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.piaseczno.vectranet.pl 13.09.12, 16:38
        Dziwne... Ja kończę licencjat (f.angielska dzienne) i ani razu nie spotkałam się ze starszymi osobami z którymi nie da się dogadać. Najstarszy z wykładowców na może 55 lat a cała reszta ok 30... I lektorzy nie pytali sie o nic studentów bo jednak wiedzę i znajomość języka mają. Cześć z nich była za granicą - sami o tym mówili, ci którzy nie chwalili sie zagranicznymi praktykami (co nie oznacza ze takich nie odbyli) pokończyli dobre panstwowe uczelnie - głównie UW. Jedyne z czym się zgodzę to to że czasem zajęcia są prowadzone na zasadzie czytania książki i robienia z niej ćwiczeń, jednak to tylko w przypadku ćwiczeń (chodzi mi o ćwiczenia z pisania - dla jasności są jeszcze ćwiczenia z czytania, słuchania, mówienia i gramatyki). Ale widzę że kolega twierdzi że liczą na poprawki - ja w ciągu nauki we wszechnicy nie miałam ani jednej poprawki - jak się chce mozna się nauczyć a nie iść na łatwiznę i narzekać że wykładowcy są niesprawiedliwi...
      • Gość: Natalla Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 22:03
        Tak tu się zgodzę z większością głosów że studiowanie na Wszechnicy to to tylko strata czasu i pieniędzy . Studiuję filologie rosyjską zaocznie a wykłady polegają na tym że wykładowca prowadzi prywatna rozmowy z wiele starszą od mnie studentką nie sądzę że z tego sesje pisać będziemy ale okej pomijając ten fakt chce uprzedzić przyszłych chętnych żeby nawet nie pomyśleli o studiach na Wszechnicy! Studia tam to cyrk na kółkach! Wykładowca wymaga mimo ze powinien sam coś od siebie na wykładach dać! zadawane są prace domowe z których jest ocena haha żenada czy my wróciliśmy do liceum czy jesteśmy na studiach wyższych! sesja równa się ocena praca dodatkowa również a nie praca domowa! sumując Wszechnica Polska to jeden wielki pic na wodę fotomontaż! Nie polecam studiowania żadne filologii wykładowcy nie kompetentni w dziekanacie wieczny bałagan a uczelnia i tak zedrze z Ciebie ostatni grosz a niby za co?? Cud że ta szkoła jeszcze funkcjonuję!
        • Gość: maria Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.artexim.pl 25.02.14, 17:24
          ...tam skończyłam licencjat z germanistyki i daję sobie radę (skutecznie) na UW. Miałam super wykładowców. Gratuluję interpunkcji i ortografii.
        • Gość: m. Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.16, 00:47
          Dlaczego nie polecasz studiowania żadnej filologii na Wszechnicy? Wszystkie zaliczyłaś? Ja skończyłem fil. hiszpańską i jestem bardzo zadowolony. Wykładowcy w większości to osoby młode, świetnie znające przedmiot, którego nauczają- jedni bardziej pobłażliwi, inni mniej- jak wszędzie. Plusem na moim kierunku była możliwość podjęcia negocjacji z wykładowcami w sprawie terminu oddania jakiejś pracy, czy zaliczenia. Zajęcia z języka hiszpańskiego aktywizowały wszystkich. Braliśmy udział w licznych, ciekawych dyskusjach, wymagano od nas dużo, ale zarazem też stwarzano możliwości zdobycia wiedzy. Wszyscy bardzo profesjonalni.
    • Gość: Katarzyna Nie warto! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.12, 10:54
      Nie warto studiować na Wszechnicy!

Jestem na ostatnim semestrze "Finansów i rachunkowości". Przez 5. semestrów właściwie niczego potrzebnego nas nie nauczono. Wykładowcy tylko udają, że uczą. Przykład: "gospodarka finansowa samorządu"; wykładowca Pan Paweł na zajęciach siada na ławce, wypina swój niemały brzuszek, pokazuje slajdy, mówi na tematy mające niewiele wspólnego z przedmiotem, jąka się, przez co wykład jest niezwykle monotonny, zadaje do domu mnóstwo prac, za które na następnych zajęciach stawia punkty... a niczego nie uczy! Taki z niego profesjonalista!

Najbardziej do swojej pracy przykładają się wykładowcy uczący języków obcych: przynajmniej oni. Mam świadomość, że popełniłam błąd, przychodząc tutaj. Z dyplomem Wszechnicy Polskiej nikt z nas nie znajdzie dobrej pracy, chyba że po znajomości. Wszechnica jest idealną uczelnią dla osób "mniej ambitnych": udawać, że się studiuje, a dyplom licencjata i tak się otrzyma.

Zastanówcie się, w co inwestujecie swoje ciężko zarobione pieniądze. Studiować trzeba na tych uczelniach, po których można łatwo znaleźć zatrudnienie.

Gdy skończę tu studiowanie, będę kontynuowała naukę na mgr albo podyplomowych, ale tylko w renomowanej uczelni, tj.: SGGW, SGH, UW, Uczelnia Koźmińskiego, Uczelnia Vistula, Uczelnia Chodkowskiej albo Uczelnia Łazarskiego.

Pozdrawiam
    • Gość: Gosc Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.centertel.pl 22.09.12, 16:21
      Ja jestem studentka filologii hiszpanskiej, polecam uczelnie a szczegolnie profesorow tej filologii zajecia prowadza bardzo ciekawie i na wesolo. Czesc profesorow ktorzy nauczaja przedmiotow ogolnych i niektorych kierunkowych to profesorowie UW. Czasami organizacja planu zajec cos szwankuje ale poza tym ok.
      • Gość: ska wszechnica polska - czy warto? IP: *.play-internet.pl 09.10.12, 15:03
        a ja powiem tak!!!
        nie mam pojecia co do innych kierunkow, ale nie polecam Zdrowia Publicznego ze specjalnosciami.
        Rozpoczelam tam nauke bo na stronie i we wszystkich innych nformacjach wyglada to fajnie i kolorowo ale niestety tak nie jest czego konsekwencja jest to ze polowa jak nie 3/4 roku tego kierunku po pierwszym zjezdzie podjelo decyzje o rezygnacji. Specjalnosc dietetyka i fizjoterapia (co okazuje sie ze nawet inaczej sie nazywa) wcale nie jest specjalizacja, i jest to tylko zwykle zdrowie publiczne rozszerzone o dodatkowe przedmioty z dietetyki lub fizjoterapi. Dostaje sie wiec zwykly licencjat ze zdrowia publicznego a czego skutkiem jest to ze nie mozemy pracowac jako dietetycy czy fizjoterapeuci ani tez podjac dalszej nauki na wyzej wymienionych kierunkach. Oferta wiec jest tylko zacheta do tego by wiecej osob skorzystalo ze zdrowia publicznego a wladze uczelni licza iz po informacji o tym na pierwszym zjezdzie(nie wczesniej) wszyscy zostana.
        Ja wiec osobiscie nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Student.. Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 11:58
      Najgorsza decyzja życiowa to studia na wszechnicy. W rankingach - na przedostatnim miejscu - mało brakuje a wypadnie poza ranking bo skali braknie na takie smieszne szkoły. Widziałem napisz w jednej z warszawskich szkół - "Przyjmę absolwenta pedagogiki z wyjątkiem Wszechnicy. Ale wstyd - że sie taki dyplom posiada. Lepiej mieć dokument obsługi owerloka niż tej szkoły.
    • Gość: Pisanie Prac Pomożemy w napisaniu pracy licencjackiej-niemiecki IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 10:38
      Witamy w profesjonalnym studio naukowym!

Nie wiesz jak zacząć pisanie pracy? Masz trudny temat? Potrzebujesz pomocy "na wczoraj"?
      Napisz do nas na adres pisaniepracniemiecki@onet.eu

Oferujemy pomoc w pisaniu prac w języku niemieckim na wszystkich poziomach biegłości językowej.

Pomagamy w przygotowaniu prac licencjackich, dyplomowych i magisterskich. W tym obszarze zajmujemy się głównie tematyką metodyczną, literaturo- oraz językoznawstwem.

Zapraszamy na facebook
      pl-pl.facebook.com/pisanie.prac.98
      oraz na naszą stronę
      pisaniepracniemiecki.hpu.pl

Pozdrawiamy!
      Zespół PPN

pisaniepracniemiecki@onet.eu
    • 2011artur Magisterskie 27.07.13, 10:53
      Od października 2013 uruchomione zostaną studia magisterskie na kierunkach "Finanse i rachunkowość" oraz "Bezpieczeństwo wewnętrzne": www.wszechnicapolska.edu.pl/index.php/pl/finanse-i-rachunkowo-rekrutacja-139/finanse-i-rachunkowo-studia-magisterskie
      • Gość: Johny18 Re: Magisterskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.16, 16:17
        Mam do zaoferowania program sprawdzający www.antyplagiat.net
        Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows
        który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych.

Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe.

Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego

www.youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U

Sam skorzystałem i polecam w 100%!
    • Gość: Aga Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.147.161.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.13, 12:33
      Ja skończyłam na tej uczelni resocjalizacje i uważam , że WARTO!!!
    • Gość: jaaa NIE WARTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.13, 11:20
      jest to najgorsza szkoła jak moze być!!!!!!!!!!!studiuje tam filologie rosyjską wykl. nie dość ze mają po 80 lat nie dość ze głuche to naprawde i bardzo głupie!! wymagają jezyka perfekcyjnie! przepuszczają tylko ukrainców i rosjanów! naprawdę nie polecam!!!! wyzyskiwacze $$$$
      • Gość: Pozukująca Re: NIE WARTO IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.14, 10:53
        Chciałabym podjąć studia magisterskie na kierunku pedagogika. Zastanawiam się jak oceniają uczelni absolwenci i obecni studenci? Forum przeczytałam całe a wpisy są z przed kilku lat, więc podbijam temat, może ktoś jeszcze szuka..

Pozdrawiam.
        • Gość: tetrus Re: NIE WARTO IP: *.marsoft.net 03.02.14, 12:32
          Jeżeli chce się stracić czas i pieniądze to zapraszam do wszechnicy polskiej. Czemu? No cóż, kadra "profesorska" posiada wiedze z czasów zamierzchłych (proszę nie mylić ze starożytnością), młodziki dochtory-trachtory chcąć pokazać "KTO TU RZĄDZI" nie współpracują zapominając że pracują dla Ciebie a ty tak na dobrą sprawę jesteś ich pracodawcą i żywicielem. Podejrzewam że ignorancja wybiła im z pamięci podstawową wiedzę - Każdy student ocenia pracę nauczyciela akademickiego. Oprócz tego wschodząc na stronę tej "uczelni" można znaleźć dużo nieprawidłowości związanych z opłatami wprowadzający w błąd przyszłych studentów. (przepraszam ale chyba poprawili ten wpis)
          Metodyka wykładów i organizacyjna strona pozostawiają DUŻO, DUŻO do życzenia. Rozważam zmianę zanim mi puszczą nerwy i złoże na tą niedzielną szkółkę do ministerstwa nauki i napisania artykułu do gazety.
          Polskie sądy prawnie zabronili publikacji złych, nie profesjonalnych uczelni. A szkoda, bo można by było uchronić wszystkich tych którzy naprawdę chcą zdobywać wiedze a nie tylko posiadać jakiś tak kolejny papierek ze szkółki niedzielnej.
        • Gość: Kamil NIE WARTO ,to najgorsza decyzja mojego życia IP: *.opera-mini.net 15.03.14, 01:19
          Witaj
          Nie wchodz do tej szkoł nawet na krok.
          Przez ta szkołe mam zmarnowane zycie ,mam deprsje i mysli samobojcze .
          3 lata studiow za sobą ,zmarnowany czas i kupa kasy .
          Zaginiony indeks,karta z ocenami to norma .Czasem nawet gina protokoly i trzeba poprawiac egzamin w trybie poprawkowy za który oczywisci płaci student .
          Kolezanka bedac na 6 semestrze i oddajac prace do obrony dowiedziała sie ze zaginal wpis oceny z 3 semstru i tym samym musi go poprawiac i płacici 4 tysiac złotych .
          Pytani skoro nie miala zalicoznego przdmiotu jakim cudem znalazła sie na 6 semestrze :)

TAKIE RZECZY TYLKO WE WSZCHNICY :)

Po ukonczeniu 3 lat studiow ,od roku miaęłmproblem z obrona pracy ,miałam juz 4 promotorów,kazdy tylko przeciaga oddani Twojej pracy ,kazda godzina ktora Ci posiweca to dodatkowa kasa .
          Moja praca została zaakeptowana przez promotrke jednak druga stwierdzial ze nie nadaj si ta praca,co chwile trawfia w rec kogos innego .CYRK NA KOLKACH

Pozdrawiam nieogranite Panie z dzikanatu ,która ciagle niczego nie wiedza i robia z Cibie zawsze winnego .Ktos powinien zajac się ta uczelnia

Kamil

Jka coś piszcie na kamil.szymek@tlen.pl

Chętni pomoge
        • Gość: ja Re: NIE WARTO IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 08:44
          hej - nie "podbijaj" tematu, bo to szkoła, która wkrótce zniknie z mapy szkół... oni myślą, że będą tak jak ten pałac nauki, że jak nam go podarowali russcy i dotą niestety jeszcze obrzydza nam widok, to i oni będą tak dłuo.... zapewniam Cię - nie będą.....
    • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 01:31
      spieprzaj poki czas....
    • Gość: student Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.centertel.pl 07.03.14, 11:13
      Szczerze nie polecam tej szkoły, kompetny
      brak organizacji, łaską jest dla wykładowców podanie konkretnych informacji czy terminów. Głównie liczy tu się tylko na kasę. W dziekanacie nigdy nic nie wiedzą a co poziomu to jest bardzo niski
      • Gość: to ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 11:54
        z przykrością musze stwierdzić, że to prawda:( a szkoda, bo jest kilka-kilkanaście Osób wartościowych na tej... no właśnie.. gdzie? bo uczelnią bym jej nie nazwał.
        Po korytarzu snują się staruszkowie, staruszki-nie mam nic przeciwko starości-dopóki jestem mody... ale często odnoszę wrażenie, że jestem w szpitalu na oddziale geriatrycznym... a stary człowiek - wiadomo... pogadra, złośliwość, nienawiść do studentów... echhh szkoło... pora umierać....
        • Gość: Wiktor Wiktor Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.14, 23:31
          Witaj - napisz do mnie na w.wiktor.tlen.pl
        • Gość: absolwentka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.80.41.31.ip4.feromedia.eu 07.07.14, 15:23
          Witajcie, właśnie konczę tą zacną szkołe, i ze 100% pewnością stwierdzam- szkoda czasu i pieniędzy na to bagno. szkoła najtragiczniejsza pod sloncem, kobiety w dziekanacie na zerowym poziomie wiedzowym, ogólnie tragedia, licza sie tylko pieniądze. Nikomu nie polecam!
          • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 23:49
            znajoma tam chodziła-"massakra" - mówiła....
      • Gość: Habard Chyba przesadzacie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.14, 20:51
        Nie ma na świecie miejsc idealnych i rozumiem, że komuś może nie pasować to i owo, ale nie mogę nie odnieść wrażenia, że jestem świadkiem festiwalu wylewania złości. Tak jak wielu wypowiadających się tutaj miałem sposobność uczęszczania do Wszechnicy, gdzie zdobyłem licencjat z anglistyki, i pomimo kilku zastrzeżeń bardzo dobrze wspominam ten czas, tym bardziej że teraz mam porównanie z uczelnią państwową przez którą bardzo tęskno mi do minionych lat.
        • Gość: ja Re: Chyba przesadzacie IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.14, 08:32
          to dobrze, ze masz takie wrażenie, ja może miałabym takie same, gdyby wszystkich traktowali tam tak samo,,, a tak nie jest...
        • Gość: ja Re: Chyba przesadzacie IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.14, 08:41
          może na anglistyce są normalni ludzie, którzy mienią sie wykładowcami, ale idź na ruski
        • Gość: św. Augustyn Re: Chyba przesadzacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 14:59
          zapewniam Cię, że nie przesadzamy
        • Gość: rafi Re: Chyba przesadzacie IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.14, 20:13
          Wszechnica Polska to bardzo dobra uczelnia:) Studiuję tam już 2 rok jestem bardzo zadowolony:)
      • Gość: wróżka Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 08:52
        Nie warto- ta szkoła to porażka szkolnictwa wyższego... a szczególnie niektórzy wykładowcy... jak chodzę po korytarzach, to mam wrażenie, ze jestem w szpitalu na oddziale geriatrycznym....niektórzy wykładowcy są baaaardzo starzy, GŁUSI, -dosłownie..... teraz noszą aparaty słuchowe, a w krótkim czasie będą nosić albo respiratory, albo pampersy, albo cewniki.... a do tego są tak złośliwi-noo, ale to cecha starości... złośliwość... chociaż i młodzi też są tacy sami - chwilowo bez cewników.... a w Dziekanacie te baby-bo inaczej się nie da napisać o nich - to też łaskę robią, że w ogóle się odezwą - nie mówiąc już o jakiejś pomocy....
        • Gość: ja Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.14, 08:33
          czego by nie powiedzieć - święte słowa....
    • Gość: extreme wszechnica polska - czy warto? IP: *.play-internet.pl 17.10.14, 16:38
      to bardzo dobry wybór ! Ja studiowałem administracje, uczelnia cieszy się wysokim poziomem nauczania, a do tego wykładowcy - równi ludzie, bez spinki, ale wymagający. Bardzo kreatywnie prowadzone są zajęcia - zapomnij o nudzie i rutynie ! enjoy :)
      • wszechnicapolska Re: wszechnica polska - czy warto? 05.03.15, 21:34
        Przestrzegam i odradzam

Powyższy koment to raczej tylko pracownik za nasze pieniądze napisał...

A dla mnie ta "...?" to DNO. Głównie na myśli mam organizację tej nietaniej, niedzielnej szkółki. Poziom można określić na miarę rozszerzenia jedynie zainteresowań, wstęp, ale nie solidną bazę, z którą chciałoby się wiązać plany na przyszłość do konkretnej pracy. Dwie baby w dziekanacie rywalizują ze sobą, która bardziej jest prymitywnie chamska. Jedna z nich to kulfon, który tupie nóżkami jak jest coś nie po jej myśli i ze złości i podłości rośnie do podwójnego rozmiaru w kolorze purpurowym. Nie chciała powiedzieć o opłatach, o aktualnych stawkach, kręciła i ściemniała !!! Dowiedzieć za to się można ze ściany (dwa kroki) - wydrukowanej kartki na tablicy korkowej ! Manipulantka, która, de facto zarządza tą całą podporządkowaną "kadrą". Druga to... Prodziekan nie ma mocy sprawczej i nie chce jej mieć, to co głównie robi, to wrażenie, że coś próbuje. Ogólnie polityka opiekunów kierunków - dziekanów jest antystudencka, wroga, bezduszna, jałowa. A powinni być przecież właśnie dla studentów.

Kompletuję dokumenty, dowody (niejednokrotne naganne zachowanie pracowników, ""nieprawidłowości"", ...), nie ze złości ale zrobię wszystko dla wewnetrznego spokoju (ew. nie tylko swojego). To ostatnie, co mogę, za sponiewieranie, częste próby upokarzania, wydanie mnóstwa ciężko zapracowanych przez siebie pieniedzy. Teraz otwieram się na wszelkie wsparcie bliskich, prawników, mądrych i operatywnych ludzi, na kaażde Wasze '3 grosze' od siebie. Razem można przenieść góry, ta pseudo... to moja życiowa pomyłka i niekończące się problemy za sprawą niekompetencji i zwyczajnej ludzkiej podłości, która nie powinna mieć miejsca. Będę pisać o sukcesach postępowania. Może coś zbiorowo !??
        • Gość: Jjjjjiaj Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.15, 06:49
          Zgadzam się z tobą ta szkoła to porażka!! Uważajcie bo w tej szkole jest bardzo mało chetnych a wiec wrzucają was do poprzednich roczników po to aby było więcej osoób w grupie a z żadnej opłaty nie jesteście zwolnieni, studiujecie tyle czasu ile powinniście tylko w starszej grupie gdzie musicie nadgonić zaległości korepetycjami bo inaczej się nie da. Najśmieszniejsze że nawet was o tym nie poinformują przy otwieraniu kierunku...dowiecie się tego na zajęciach. Jeśli chcecie się dowiedzieć czy dany kierunek ruszyl to sami musicie dzwonić bo nigdzie żadnej informacji nie ma!!!!!!!! O planie lekcji dowiecie się w dniu inauguracji...a wręcz o tym że już kolejnego dnia są zajęcia!!!!!!!!!!!!!! Porażka, ja poszłam na pierwsze zajęcia i przeżylam szok!!! Po czym zmieniłam szkołe na inną bo szkoda mi było czasu na taki sajgon.
      • Gość: Lejzor Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.15, 12:51
        Wow! To chyba przez tych kilka lat brałeś towar u niezłego dealera!
        Szkoła, krótko rzecz ujmując, beznadziejna. Poziom? Cóż zacytuję: "Ch..., dupa i kamieni kupa".
        Starzy profesorowie, są tak starzy, że nie bardzo pamiętają, po co tam pracują. Większość z nich robiła, marne zresztą karierki naukowe, za czasów głębokiego PRL. Młodzi, nawet jeśli mają ambicje, są przystrzygani. Bo jeśli będzie zbyt trudno, to studenci uciekną, a razem z nimi zwieją pieniądze. Metoda zdawania egzaminów: wykładowca podaje pytania na egzamin, czasami z odpowiedziami, studenci robią z tego tonę ściąg, a na egzaminie tylko szelest słychać. Wykładowcy, zaatakowani nagle przez pomroczność jasną, niczego nie widzą, niczego nie słyszą. Pan od przedsiębiorczości stosuje inną metodę. Wyprzedaje podręczniki z prowadzonej przez siebie niegdyś księgarenki. Co, co kupili, zdają z automatu. A teraz języki obce na wydz. Administracji. Dno i wodorosty. Egzamin końcowy na poziomie B2 zaliczyli wszyscy. Bo wykładowcy podali ćwiczenia, jakie będą na egzaminie. Często egzaminy są zdawane grupowo. Zadania egzaminacyjne z rachunkowości można np. zdawać w grupach sześcioosobowych. Cała grupa rozwiązuje jeden arkusz egzaminacyjny, itd, itp.
        Jeśli chce się płacić przez 3 lata lub lat 5 za dyplom gó...anej uczelni, która nie nauczy absolutnie niczego, można. Jeżeli oprócz dyplomu gó...anej uczelni chce się zdobyć jakąś wiedzę, należy zapomnieć o tej szkole.
      • Gość: karola Re: wszechnica polska - czy warto? IP: 195.187.156.* 20.11.15, 22:47
        Na tej uczelni wykłada wielu wykładowców z APSU, UW czy nawet politechniki i prezentują naprawdę wysoki poziom. Jeżeli nie chcesz sie uczyć i oczekujesz że zdobędziesz wykształcenie za darmo to odradzam tą uczelnie. Jeżeli jednak chcesz być profesjonalistą w jakiejś dziedzinie to ją polecam...
        Zarówno tuman może ukończyć UW jak i inteligentny Wszechnicę...
        Jeśli chcesz się uczyć nauczysz się na każdej uczelni!
    • Gość: Wszechnicahahaha Re: wszechnica polska - czy warto? IP: *.play-internet.pl 15.02.17, 19:02
      Ja studiowałam 2 miesiące i dałam sobie spokój. Szkoda czasu i pieniędzy.poziom bardzo niski, wielka dezorganizacja,przepadający zajęcia które kiedyś sie odrobi, większość wykładowców jest niekompetentna z małymi wyjątkami.nie polecam !!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka