Gość: krzys Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:13 Jestem dyrektorem Gimnazjum nr 1 w Minsku Mazowieckim. Mam dobrą kadrę, którą sam w dużej mierze dobierałem tworząc tą szkołe. Są nieliczni nauczyciele, którym przeszkadza atmosfera dobrej solidnej pracy. Chcieliby aby się nic nie poprawiało,m aby marazm rósł w siłe, apieniążki za darmo spływały do banku. Gdy w tym roku zwolniłem niekompetętną sekretarza szkoły, to właśnie leniwe osoby najbardziej stanęły w obronie leniwej sekretarz. Gdy próbuję zwiększyć dyscyplinę w pracy, to straszą mnie koledzy, że sie atmosfera zagęszcza w okół mojej osoby. Ja jednak widzę, że większość jest zadowolona z większej dyscypliny, z tego, że się rozlicza nauczycieli za faktyczna pracę i zaangażowanie. Nie bójmy się zmian na lepsze. Tylko mierni pracownicy boją się zmian, bo mogą pociągnąc za nimi działania zmuszające do doskonalenia sie, do konieczności żetelnego wykonywania swojej pracy. Do wypracowania postawy pełnej chęci i entuzjazmu, po mimo często kłopotów w życiu osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saphir Dragon Jestem jedną z uczennic tej szkoły:/ IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.05, 19:54 To co pisali w gazecie to prawda.Jestem jedną z uczennic ale nie podam z której klasy.Dyrektor obecnie już nim nie jest ale zachował stanowisko matematyka. Kłamie kiedy mówi że jest taki fair i w ogóle. A tekst z sekretarką jest zupełnie w jego stylu. Wcale nie jest miły, a do ładnych dziewczyn rzuca niepokojące podteksty. To chore ale ciesze się że już tu nie chodze.. Odpowiedz Link Zgłoś
friend137 Re: Jestem jedną z uczennic tej szkoły:/ 30.03.05, 17:26 To jak to jest? Jesteś uczennicą tej szkoły, czy byłaś? Może jakieś konkrety poprosimy? Jakie podteksty? Warto iść do tej szkoły czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:02 Niestety nikt nie pisze o tym ,że szkoła jest jedyną w okolicy .powstała z myślą o 200 uczniach ,obecnie uczęszcza tam około 800 !!! Dzieci chodzą na 2 zmiany -pół roku na rano i pół roku na popołudnie! W tej samej gminie w tym czasie marnotrawi się ogromne pieniądze na szkołę w Łazach.Jest to ogromny budynek z klinkieru,wykończenia z miedzi ,wielka sala sportowa itd ,itp .W okolicy nie ma osiedli ,żadnych dużych skupisk jak w Mysiadle czy Nowej Iwicznej.Nie wiadomo więc kto przyjął taką lokalizację ?! Szkoła w Łazach nie przyjmuje dzieci spoza rejonu.Sęk w tym ,że w jej rejonie jest ich niewiele.Jak duże nakłady idą z kasy Lesznowoli można sprawdzić na stronie gminy www.lesznowola.waw.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:14 a to dla porównania kilka danych ; 1 września 2002 roku została oddana do użytku nowo wybudowana szkoła w Łazach. Podzielono ją na 6 segmentów. W chwili obecnej funkcjonuje segment dydaktyczny E (o powierzchni użytkowej 1212 m2) i segment D - administracyjny (o powierzchni 1378 m2). We wrześniu, zostanie oddany segment B - dydaktyczny, segment A - żywieniowy i C - biblioteka oraz segment sportowy F. Wszystkie segmenty szkoły są przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Szkoła jest obiektem "bez barier" architektonicznych. Od nowego roku szkolnego 2003/2004 naukę podejmą tu również gimnazjaliści. W chwili obecnej szkoła podstawowa liczy 8 oddziałów, w których uczy się 186 uczniów. Dyrektorem placówki jest Zofia Doktorska. Rada Pedagogiczna składa się z 21 nauczycieli (w przeliczeniu na etaty - 11,72). Pracownicy administracji - 3 osoby (2,25 etatu), a pracownicy obsługi to 7 osób (6 etatów). dla porówniania dużo mniejszy budynek w szkole w Nowej Iwicznej: W roku szkolnym 2004/2005 w skład Zespołu Szkoły Publicznej w Nowej Iwicznej wchodzą: 2 oddziały przedszkolne, 19 oddziałów Szkoły Podstawowej i 9 oddziałów Gimnazjum. Szkoła Podstawowa liczy 531 uczniów, w klasach "0" jest 48 uczniów a w Gimnazjum 240 uczniów. W szkole podstawowej są dwie klasy z rozszerzonym programem języka angielskiego. W klasie pierwszej uczniowie uczą się języka angielskiego jako obowiązkowego, mają również obowiązkowe zajęcia z informatyki. Nauczyciele wychowania fizycznego prowadzą także w klasach pierwszych zajęcia sportowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.chello.pl 14.04.05, 17:42 Problem w tym, że gmina robi jakieś uniki i nie chce udzielać odpowiedzi na pytania dotyczące budowy nowej szkoły w Mysiadle. Niby teren był, teraz nie ma, bo czekają na jakieś zezwolenie. To prawda, ze dzieci tłoczą się, jak sardynki w szkole w Nowej Iwicznej - inne najbliższe szkoły są w Piasecznie, Dąbrówce, Lesznowoli. Łazy - to dla dzieci z Mysiadła i Iwicznej - koniec świata (to jeszcze za Magdalenką). Szkoła nie byłaby taka zła, gdyby warunki było normalne a tak...Drodzy rodzice, może napiszmy tu tyle postów, żeby gmina nas zauważyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:43 w planach miało byc gimnazjum przy Kieleckiej ...ale teraz nic o tym nie słychac. Może jak rodzice się zorganizują to coś będzie można zdziałać Odpowiedz Link Zgłoś
inqa Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing 26.06.05, 00:14 Witam Jestem nauczycielem Szkoły Podstawowej. Dzięki mnie światło dzienne zobaczył problem molestowania sexualnego wśród moich uczniów. Niestety prowodyrem i inicjatorem tej paktyki był bratanek vice- dyrektorki.Sprawa natychmiast zaczęła być tuszowana. Powiadomiłam Kuratorium Oświaty i inne stosowne komórki.Niestety moje słowo przeciw słowu Dyrekcji nie znaczy nic. W tej chwili Dyrekcja stara się mnie zniszczyć. PORADŹCIE MI PROSZĘ DO KOGO SIĘ ZWRÓCIĆ O POMOC ? Sprawa jest bardzo pilna. Nauczycielka z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś