Dodaj do ulubionych

zrosty po cc

19.12.10, 19:24
Witam
Chciałam zapytać o zrosty po cc. Pierwsze dziecko urodziłam przez cc ze względu na przedłużający się poród - ponad 24 godz. Wszystko dobrze się skończyło na szczęście. Drugie dziecko urodziłam 2 miesiące temu, na szczęście również przez cc, bo okazało się że mam masywne zrosty, szyto mnie ponad 2 godziny. Na skutek tego lekarz kategorycznie zabronił mi zachodzenia w kolejną ciążę, bo jak to powiedział macica mogłaby mi się rozlecieć - tak mogło się stać jeśli zdecydowałabym się rodzić naturalnie. Obecnie 2 miesiące po porodzie zaczęłam odczuwać dolegliwości bólowe w okolicach dołu brzucha i blizny. Podczas wizyty lekarz stwierdził, że prawdopodobnie znowu robią mi się zrosty. Co mogłabym z tym zrobić?
Słyszałam o zastrzyku, który można zaaplikować, lecz nie wiem czy nie jest już za późno i czy to ma w ogóle sens? Czy może jakieś ćwiczenia? Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: zrosty po cc 22.12.10, 12:05
      O żadnych ćwiczeniach nie słyszałam i wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby mogły coś pomóc w kwestii zrostów. Środki, które zapobiegają ich powstawaniu stosuje się na pewno podczas cc - nie wiem, czy są leki, które mogą pomóc Pani w tej chwili. Proszę skonsultować się z chirurgiem - może będzie mógł coś doradzić. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka