28.03.16, 11:37
Jutro mija 2 tygodnie od mojego porodu. Martwi mnie jednak wydzielina z pochwy. Na początku była zabarwiona na różowo, później zrobiła się krwista i tak zostało do dzisiaj. Parę dni temu usunął się skrzep (moja położna uprzedziła mnie, że może się tak zdarzyć), teraz wydzieliny jest o wiele mniej, ale nie zmieniła koloru. Nadal jest krwista. Czy powinnam się niepokoić? Moja położna twierdzi, że będę musiała iść do szpitala, jeśli wydzielina nie zrobi się brązowa po usunięciu skprzepu... Szczerze mówiąc bardzo chciałabym tego uniknąć. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli, przemywam krocze Tantum Rosa, szwy po nacięciu mam w porządku, nic nie bolą, jeden już zanikł...
Obserwuj wątek
    • kiddy Re: Połóg 29.03.16, 18:42
      Połóg trwa 6 tygodni. Czemu wydzielina już teraz miałaby być brązowa? Sama długo miałam wyraźnie krwista wydzielinę, brązowa była dopiero pod koniec połogu. Mnie lekarka prowadząca powiedziała, że mam się zgłosić do szpitala, jeśli nagle wydzieliny o krwistym zabarwieniu zrobi się wyraźnie więcej, gdy będzie mi się wydawało, że przypomina krwotok, i oczywiście w razie, gdybym miała gorączkę, a wydzielina miałaby nieprzyjemny zapach. Zażywasz jakieś leki (np. przeciwzakrzepowe)?
      • nammkha Re: Połóg 29.03.16, 19:41
        Dziękuję Ci za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś. Dzisiaj położna stwierdziła, że jeśli wydzielina jest krwista to warto abym udała się do ginekologa żeby zapisał mi jakieś tabletki... Na razie wydzieliny nie ma zbyt wiele, nie mam gorączki. Nie zażywam żadnych leków... Będę na razie obserwować co się dzieje w takim razie.
    • katarzynaoles Re: Połóg 30.03.16, 21:37
      Moim zdaniem zupełnie nie ma Pani powodów do niepokoju, dwa tygodnie po porodzie odchody nadal mogą być czerwone i nie świadczy to o niczym niekorzystnym. Pozdrawiam :)
      • nammkha Re: Połóg 31.03.16, 11:45
        Pani Katarzyno bardzo dziękuję za odpowiedź! Jakie to przykre, że niektóre osoby potrafią przez swoją niekompetencję zestresować i tak już zestresowaną młodą mamę. Jestem już spokojna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka