Dodaj do ulubionych

Żółty listonosz

IP: 89.174.23.* 18.02.07, 19:13
InPost dostarczyl juz do mnie 2 przesylki, listonosz przyjechal samochodem -
jak im sie to opłaca:D A co do samochodów dla listonoszy "panstwowych" to
chyba jakiś zart:D
Juz to widze, jak listonosz PP staje pod domem autkiem....hehhe dobre:D
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Żółty listonosz IP: *.tktelekom.pl 18.02.07, 19:59
      Wkoncu Poczta ma konkurencje. Włąsnie czekam na przesyłke z allegro ktorą
      sprzedawca wyslal mi w srode priorytetem korzystajac z usług Poczty Polskiej i
      ktore moze dostane jutro jak dobrze pojdzie.
      • Gość: klient Re: Żółty listonosz IP: 195.189.55.* 18.02.07, 21:13
        To jak wysłał priorytetem to jeszcze poczekasz. Do mnie została wysłana paczka
        we wtorek a awizo dostałem dopiero w środę następnego tygodnia. Panie na
        poczcie (oddział na Kilińskiego) stwierdziły, że to normalne....Pozostawiam to
        bez kometarza!!!
      • Gość: bjorg Re: Żółty listonosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:16
        Poczta Polska mogłaby łaskawie zacząc się troszczyc o klientów, bo coraz
        bardziej leci sobie w kulki. Przykład: czekam od 12 dni na przesyłkę ze sklepu
        internetowego i niewiadomo co się z nią dzieje. Dawniej przychodziły średnio po
        3 dniach. I co Dyrekcja PP na to?Przecież ja nie mieszkam na Syberii, zeby
        poczta szła miesiąc!!
    • Gość: Piotrek Re: Żółty listonosz IP: *.prenet.pl 18.02.07, 20:50
      Ile kosztuje taki sponsorowany artykuł, Tez bym sobie taki zamówił dla swojej
      firmy
      • Gość: Paolo Re: Żółty listonosz IP: 89.174.23.* 18.02.07, 20:59
        hahah zalezy od wielkosci firmy i udzialu w rynku;p
      • Gość: Edward Re: Żółty listonosz IP: *.tktelekom.pl 18.02.07, 21:20
        Napisz ze pracujesz w poczcie polskiej baranie
        • Gość: były listonosz Re: Żółty listonosz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.02.07, 00:03
          Juz nie pracuje jako listonsz ale jeszcze na poczcie.Powiem wam ze inpost to jest najgorsza z mozliwych rzeczy.To samo co zlotoweczka.Poczta jest i bedzie.Jeszcze jakos nie narzekalem na poczte wszystko w terminie.
          • Gość: .. Re: Żółty listonosz IP: 80.54.171.* 19.02.07, 02:08
            no niewiem napewno w cenach i w szybkosci poczta polska bedzie zawsze na koncu
            jak tak dalej bedzie
          • Gość: xkx Re: Żółty listonosz IP: *.org 19.02.07, 07:04
            No cuż jesli paczka priorytetowa która powinna byc u adresata na dziń następny
            idzie nawet 8 - 10 dni listy ida 4 - 5 (oczywiscie tez priorytetowe) jesli
            list / paczka nadana w ramach tego samego miasta potrafi misc dni 2 - 3 to ja
            naprawde sie nie dziwie iz poczta traci na klientach. Niestety to jest logiczna
            konsekwencja jakosci usług. Zgadza sie narazie wszytkie firmy konkurencyjne
            jeszcze nie dorastają jesli chodzi o zasieg zbyt wysoko poczcie ale to kwestia
            czasu. I wiem iż jesli poczta polska nie zmieni podejscia do klienta i
            standartów obsługi - zwaszcza jesli chodzi o tempo dostarczania przesyłek to za
            kilka lat kto wie moze czeka ja niezbyt miły los jednego z wielu firm
            swiadczacych podobne usługi ( i to nie konieczne najwiekszej firmy). Bo
            niestety narazie to Poczta Polska to typowy przykład kolosa na glinianych
            nogach.
            • Gość: gosia Re: Żółty listonosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:46
              Mam nadzieje że poczta w końcu padnie! To kpina co wyprawiają listonosze.Często
              przychodzą do mnie paczki lub ja coś wysyłam i to co się dzieje na poczcie to
              naprawdę skandal! Listonosz przerzuca paczki przez płot po czym podrabia mój
              podpis!Średnio 1 na 10 zamówionych lub wysłanych przeze mnie przesyłek ginie
              właśnie na poczcie.Podczas załadunku paczek chyba robią jakieś próby
              wytrzymałościowe bo niektóre przesyłki przychodzą w opłakanym stanie. Ostatnio
              paczka wysłana priorytetem doszła do mnie po 5 dniach! Skoro listonosze
              strajkowali i doczekali się podwyżek to niech wywiązują się teraz i dostarczają
              przesyłki w terminie a nie jaja sobie robią i jeszcze te podwyżki za przesyłki i
              złodziejstwo! Mam nadzieję że "panowanie" PP i TP niedługo się zakończy bo na
              szczęście konkurencja jest naprawdę duża.
          • Gość: adam Re: Żółty listonosz IP: 80.54.168.* 19.02.07, 15:01
            do : "były listonosz "

czlowieku od zlotoweczki to wara, gdyby nie firmy z tej brazny, to w dalszym
            ciagu przelewy od was szly 14 dni i kosztowały 3,5 pln.
            teraz place wlasnie w zlotoweczce 1,5 pln i pieniadze sa nastepmnego dnia u
            odbiorcy co na poczcie jest zadkoscią. o kolejkach juz nie wspomne...

pozdrawiam
    • Gość: Ulryk Żółty listonosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:26
      Kupuje dużo przez internet już ponad 10 razy paczki które kupiłem były odsyłane przez poczte polską z dopiskiem że adresat zmienił miejsce zamieszkania pomimo moich interwencji na poczcie że mieszkam tu nadal od 20 lat. Dlatego tam gdzie mogę to proszę żeby przysyłali mi paczki Nową pocztą - narazie dochodzą idealnie. Pa Pa poczto polska.
    • Gość: MS Pan Blaszczec od lat celuje w arogancji IP: 81.171.165.* 19.02.07, 09:32
      .
    • Gość: częstochowianin PP - relikt komunizmu - musi upaść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:27
      PP musi wreszcie paść, głównie dlatego że ludzie oczekują coraz lepszej obsługi. Ja np. dwa tygodnie temu kupiłem w internecie kosmetyki i wysłano mi to równe 14 dni temu ... priorytetem z Warszawy do Częstochowy i co mi pozostaje ... chyba tylko CIERPLIWIE czekać. Może dotrą przed Wielkanocą. Oby.
      • Gość: J.K.56 Re: PP - relikt komunizmu - musi upaść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:13
        P.P. to najbardziej złodziejska z firm postkomunistycznych np. wysłany i
        niedoręczony list polecony lub za zwrotnym potwierdzeniem nie oddadzą bez
        dodatkowego characzu tj. 7 zł + 3.5 zł( characzu ) . Złodziejska banda niech
        jak najszybciej pada.
    • Gość: F.Y.M trzymam kciuki za konkurencję poczty. Ten moloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:04
      najlepie radzi sobie ze sponsoringiem rózengo rodzaju przedsięwzięć kościoła
      rzymsko katolickiego, wydawniem jego kalenarzykó i innego hłamu. Listy to
      uboczna dzialaność
    • Gość: la Żółty listonosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:06
      nareszcie rozbestwiona Poczta Polska ma konkurencję.Szkoda tylko ze punktów i
      informacji o nich tak mało.Gdzie kupuje sie znaczki,a moze oddając list tylko
      płacisz .pytań wiele,informacji mało
      • Gość: glinek Re: Żółty listonosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:19
        ale trzeba tez powiedzieć wyraźnie że w moim przypadku 2 razy przesyłka była
        dostarczona z opóźnieniem :(
      • Gość: adam Re: Żółty listonosz IP: 80.54.168.* 20.02.07, 09:48
        wszytskie info sa na www.inpost.pl
        nie ma znaczkow tylko sa koperty.
        • Gość: xxx Jakich 14 listonoszy hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:25
          Uśmiałem się z tego. Czternastu - normalnie to 4. Zarobki - no coź nie
          oszukujmy się 1200 to góra marzeń a do samochodu trzeba dołożyć więc na rękę ok
          1000. Artykuł na pewno sponsorowany i mocno naciągany no chyba, że Kraków nie
          wie co jest w Częstochowie.
    • marinikata Re: Żółty listonosz 26.05.07, 08:57
      listonosze inpost są sympatyczniejsi, przynajmniej narazie. Fajnie, że jeżdżą
      sobie autkami i że są żółci. Mnie sie podoba wogóle pomysł tej firmy na
      przesyłki i mają bardzo fajne te koperty! Co do usług nie miałam okazji
      spróbować!
    • Gość: Michał K Re: Żółty listonosz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.07, 10:48
      Witam nreszczie poczta ma konkurencje, to co się dzieje na PP to jest skandal,
      przesyłki zwykłe ze śląska potrafią iść dwa tygodnie, często się zdarza, że są
      uszkodzone, kiedyś wysłałem płytę CD która nie dość, że szła tydzień około 20
      km to jeszcze została złamana!!! Spróbujcie złamać płyę CD, nie wiem co oni
      robili z tym listem. Zachowanie listonoszy też woła o posmste do nieba, dostaje
      awizo i nie mogę dostać przesyłki bo listonosz do godz 20 jeszcze się nie
      rozliczył na poczcie. Oczywiście ceny usług są horendalne. Niech ktoś wreszcie
      dobierze im się do skóry.
      • Gość: xkx Re: Żółty listonosz IP: *.152.bloklan.org 26.05.07, 10:55
        Problem tylko w tym iż INPOST dociera jak narazie do ok 110 miejscowości. W tym
        w wiekszosci w południowej Polsce. Dodatkwo cena opłacalna to tylko wywyła
        listu. Cena paczki (ma tu na mysli normalna paczkę powedzmy do 1 kg)to już jest
        zaporowa. Dodatkowo ilosc punktów przyjęc jakby nieco maława. Jesli do tego
        dołozymy brak w ofercie listu ubezpieczonego czy przesyłki "ostrożnie" to
        niestety narazie Poczta Polska może spac spokojnie (telefonu komórkowego przez
        INPOST raczej nie zaryzykuje wysłać). Być moze za jakiś czas jak sie rozwinie
        liczba ofert bedzie to naprawde konkurencja jak narazie to jeszcze Poczta
        Polska wygrywa.
      • Gość: Damianos Re: Żółty listonosz IP: 83.2.140.* 26.05.07, 11:16
        Pan listonosz na mnie sie ostatnio obrazil bo jak ja smialem mu zwrocic uwage ze
        listy ma dostarczac a nie zaslaniac sie awizo (niby nikogo nie ma w domu). Byl
        zdumiony ze on jest od dostarczania listow do rak wlasnych!!! (Listem byla
        ksiazka ktora tak w pakowal do skrzynki ze jedyne co moglem zrobic to popatrzec
        sobie na nia). Nic osobiscie do Pana nie mam ale zeby marudzic ze musi robic to
        za co mu placa! Po interwencji u naczelnika poczty Pan _obiecal_ robic to co
        normalnie nalezy do jego obowiazkow - bedzie dostarczal listy do skrzynki, jak
        sie nie mieszcza do rak wlasnych a awizo bedzie wypisywal jak faktycznie nie
        bedzie nikogo w domu (przez osatni rok sam na to nie wpadl). Rece opadaja.

• Gość: renata Re: Żółty listonosz IP: *.kolornet.pl 31.05.07, 21:03
      Bardzo fajne mają ubranka, można ich spokojnie rozpoznać, a jezeli chodzi o samochody to musi im się to opłacać skoro nimi jeżdżą. Zresztą chyba firma im płaci za benzynę, nie wyobrażam sobie żeby listonosz chodził z kilkudziesięcio kilogramową torbą od mieszkania do mieszkania na nogach. To chyba jest możliwe tylko na Poczcie Polskiej. Jak widać InPost jest porządną firmą.
      • adresat01 Inpost - poczta śmieciowa 03.06.07, 22:26
        Ludu pracujacy miast i wsi, i wy bezrobotni. Z całego serca pragnę przestrzec
        przed korzystaniem z usług tej miernej firemki
        Struktura tej "firmy" zbudowana jest na przezacnych założeniach. Niestety,
        marne środki udziałowców, bezład informacyjny i brak (!) organizacji, powodują,
        że powierzenie korespondencji Inpostowi to przejaw skrajnej nieodpowidzialności.
        List polecony doręczany jest średnio po kilkunastu dniach lub w ogóle. Listy
        zwykłe przeważnie po miesiącu lub wcale.
        Skąd takie wyniki. Pomyślcie - jak za cenę 1,50 zł sprawnie zorganizaować
        odbiór z placówki nadawczej, transport do sortowni, sortowanie, transport do
        miasta odbiorczego, sortowanie w mieście docelowym, doręczenie ?
        Nie jest to możliwe mając do dyspozycji kilkudzisięciu "frajerów" w terenie,
        którzy z braku innych zajęć podjęli się zadania organizacji oddziałów, głównie
        ze swoich marnych środków (wymagają wkładu włąsnego rzędu 20-30 tys zł)
        Panowie prezesi liczą na rychłe przejęcie przez inwestora strategicznego.
        Dlatego, po raz wtóry, nie korzystajcie z tej wydmuszki.
        Komentarze pozytywne, to robota krecików, działajacych z polecenia
        Pana "Prezesa".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka