Dodaj do ulubionych

kopernik czy traugutt??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:09
Które z tych dwóch liceów jest bardziej wymagające , jesli chodzi o naukę , i
gdzie jest fajna atmosfera , fajni ludzie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Luzik Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.07, 19:44
      Idź do zawodówki zarobisz jako kafelkarz 4 razy więcej niż ordynator w szpitalu ordnator zarabia 1200zł a kafelkarz 5000 miesięcznie
    • Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:45
      Obydwa licea mają porównywalny poziom.

Ale tylko w Trauguttcie lekcje są w normalnych godzinach, czyli 8-15.
    • Gość: stara Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:49
      Trzydzieści lat temu miałam ten sam problem:) Wybrałam Kopernika, bo bliżej
      domu (2 minutki drogi). Chyba nie żałuję, choć...
    • Gość: agra Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:22
      Bardziej wymagający jeśli chodzi o nauke jest traugutt, ale to szkoła
      snobistyczna. Lepsza atmosfera jest w koperniku - polecam.
      • Gość: o Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.167.inds.pl 25.04.07, 19:29
        To, że Traugutt jest szkołą snobistyczną, to tylko PLOTY rozsiewane już od wielu
        wielu lat. W Traugucie DUŻO się dzieje, atmosfera jest świetna, a nauczyciele -
        zależy na kogo się trafi, ale w większości SUPER
    • Gość: angrusz Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:39
      No to radzę Słowackiego
      • Gość: mm Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:06
        no to temat na czasie - a ile trzeba mieć pktów żeby dostać sie do tych liceów,
        jak wyglądała punktacja w zeszłym roku
        • missdestiny Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 19:18
          TYLKO Traugutt:)
    • sowik85 Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 19:32
      Zadne z wymienionych. Ja poleciłbym Słowackiego- tam nauczyciele na prawdę
      wymagaja dużo (na profilach humanistycznych). Uczniowe są trzymani dość krótko
      przez dyrekcję (oczywiście w zdroworozsądkowych granicach) i na pewno są
      mniejsze szanse na wypaczenie osobowości dziecka niz w wymienionych przez Ciebie
      palcówkach. Mój brat jest tam teraz w I klasie i bardzo sobie chwali tą szkołę,
      pomimo iż wcześniej byl do niej sceptycznie nastawiony. Tyle moge powiedzieć o
      profilach humanistycznych, jeśli interesuje Cie coś ze ścisłych przedmiotów to
      dużo dobrego słyszy sie o Sienkiewiczu i Norwidzie. Tyle ode mnie, pozdrawiam.
      • missdestiny Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 19:59
        Mnie przez 3 lata jakos nikt nie "wypaczyl osobowosci" w Traugucie :/ szkoda, ze
        jutro koniec:(
      • Gość: ~`ingarden`~ Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:08
        Między Kopernikiem a Trauguttem jest taka różnica jak pomiędzy Primera Division
        a Orange Ekstraklasą - jeśli chcesz grać w kiepskiej lidze z marnymi zawodnikami
        i trenerami wybieraj Kopernika :)
        • Gość: lbj Re: kopernik czy traugutt?? IP: 212.160.86.* 26.04.07, 21:16
          ^^sam jestes kiepski zawodnik...
          ktos wczesniej pisal ze tylko w Traugucie sa lekcje w godzinach 8-15, to ja sie
          pytam - wiesz w ogole cos o Koperze? Chodze tam i najpozniej koncze o 15.20. Ale
          pewno, utarl sie stereotyp ze w Koperniku lekcje sa do pozna... zal.pl
          • Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:43
            Ale wielu innych w Koperniku kończy lekcje później niż Ty, albo zaczyna
            wcześniej (zerówki). Pisałem, że to są szkoły porównywalne, tak jak wszystkie 6
            znanych LO w Częstochowie.

Traugutt ma bardzo fajną stronę www.traugutt.net. Można porównać ze stronami
            innych liceów (tam są linki).
            • wesolylisek Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 22:50
              faktycnia trudna sprawa z wyborem pomiedzy traugutem a kopernikiem - ja
              chodzilem do trauguta a moj brat do kopernika i wspominamy obydwaj nasze lata w
              liceum jako fantastyczne.
    • Gość: Ja Re: kopernik czy traugutt?? IP: 217.153.246.* 27.04.07, 07:46
      Kopernik, w Traugucie sam nadziane snoby
      • Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:32
        Drogi Kolego!

Zawiść to brzydka cecha. Życzę Ci jak najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka