Gość: lililili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:09 Które z tych dwóch liceów jest bardziej wymagające , jesli chodzi o naukę , i gdzie jest fajna atmosfera , fajni ludzie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luzik Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.07, 19:44 Idź do zawodówki zarobisz jako kafelkarz 4 razy więcej niż ordynator w szpitalu ordnator zarabia 1200zł a kafelkarz 5000 miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:45 Obydwa licea mają porównywalny poziom. Ale tylko w Trauguttcie lekcje są w normalnych godzinach, czyli 8-15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:49 Trzydzieści lat temu miałam ten sam problem:) Wybrałam Kopernika, bo bliżej domu (2 minutki drogi). Chyba nie żałuję, choć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:22 Bardziej wymagający jeśli chodzi o nauke jest traugutt, ale to szkoła snobistyczna. Lepsza atmosfera jest w koperniku - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.167.inds.pl 25.04.07, 19:29 To, że Traugutt jest szkołą snobistyczną, to tylko PLOTY rozsiewane już od wielu wielu lat. W Traugucie DUŻO się dzieje, atmosfera jest świetna, a nauczyciele - zależy na kogo się trafi, ale w większości SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:39 No to radzę Słowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:06 no to temat na czasie - a ile trzeba mieć pktów żeby dostać sie do tych liceów, jak wyglądała punktacja w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
sowik85 Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 19:32 Zadne z wymienionych. Ja poleciłbym Słowackiego- tam nauczyciele na prawdę wymagaja dużo (na profilach humanistycznych). Uczniowe są trzymani dość krótko przez dyrekcję (oczywiście w zdroworozsądkowych granicach) i na pewno są mniejsze szanse na wypaczenie osobowości dziecka niz w wymienionych przez Ciebie palcówkach. Mój brat jest tam teraz w I klasie i bardzo sobie chwali tą szkołę, pomimo iż wcześniej byl do niej sceptycznie nastawiony. Tyle moge powiedzieć o profilach humanistycznych, jeśli interesuje Cie coś ze ścisłych przedmiotów to dużo dobrego słyszy sie o Sienkiewiczu i Norwidzie. Tyle ode mnie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
missdestiny Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 19:59 Mnie przez 3 lata jakos nikt nie "wypaczyl osobowosci" w Traugucie :/ szkoda, ze jutro koniec:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~`ingarden`~ Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:08 Między Kopernikiem a Trauguttem jest taka różnica jak pomiędzy Primera Division a Orange Ekstraklasą - jeśli chcesz grać w kiepskiej lidze z marnymi zawodnikami i trenerami wybieraj Kopernika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbj Re: kopernik czy traugutt?? IP: 212.160.86.* 26.04.07, 21:16 ^^sam jestes kiepski zawodnik... ktos wczesniej pisal ze tylko w Traugucie sa lekcje w godzinach 8-15, to ja sie pytam - wiesz w ogole cos o Koperze? Chodze tam i najpozniej koncze o 15.20. Ale pewno, utarl sie stereotyp ze w Koperniku lekcje sa do pozna... zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:43 Ale wielu innych w Koperniku kończy lekcje później niż Ty, albo zaczyna wcześniej (zerówki). Pisałem, że to są szkoły porównywalne, tak jak wszystkie 6 znanych LO w Częstochowie. Traugutt ma bardzo fajną stronę www.traugutt.net. Można porównać ze stronami innych liceów (tam są linki). Odpowiedz Link Zgłoś
wesolylisek Re: kopernik czy traugutt?? 26.04.07, 22:50 faktycnia trudna sprawa z wyborem pomiedzy traugutem a kopernikiem - ja chodzilem do trauguta a moj brat do kopernika i wspominamy obydwaj nasze lata w liceum jako fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: kopernik czy traugutt?? IP: 217.153.246.* 27.04.07, 07:46 Kopernik, w Traugucie sam nadziane snoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: kopernik czy traugutt?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:32 Drogi Kolego! Zawiść to brzydka cecha. Życzę Ci jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś