Dodaj do ulubionych

Problem z okiem u dziecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:48
Mój 6 tygodniowy syn ma niedrożny kanalik łzowy, oko ciągle ropieje. Okulista
zalecił masaż kanalika. Czy wiecie kto umie to robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.01.10, 14:51
      tez miałam z tym problem, pomogła mi Pani ortoptystka z zakładu optycznego na
      ul. Pułtuskiej 20C (dół)
      • Gość: ala Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 15:22
        A ja nie pozwolilabym, aby ktos ze sztucznymi paznokciami masowal kanalik mojemu
        dziecku. Pani z pułtuskiej wlasnie takie paznokcie ma.
        • Gość: marek Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.multimo.pl 12.01.10, 20:03
          Miałam ten sam problem z córeczką - sama masowałam ten kanalik ale mnie pokazała
          jak to się robi, wszystko o tym zatkanym kanaliku wytłumaczyła, pokazała na
          rycinie jak wygląda kanalik- pani doktor Żmijewska która przyjmuje na
          Warszawskiej -przy banku spółdzielczym. Polecam bardzo
          • Gość: kaśka Re: Problem z okiem u dziecka IP: 195.205.251.* 13.01.10, 08:05
            Pani lek. Kisiel -Żmijewska też ma sztuczne paznokcie...
            • Gość: mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 11:29
              moje dziecko też miało ten problem, masażu nauczyłam się sama z internetu i było
              bardzo szybko widać poprawę :)
              • Gość: maja Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 17:27
                Jeżeli sama nie umiesz masować to znam pielęgniarkę, która cię nauczy
                lub może codziennie masować kanalik dziecku.Ja korzystałam z tej możliwości
                ponieważ trudno to robić własnemu dziecku. Jeśli chcesz do niej kontakt napisz ;)
              • Gość: Sisi Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:54
                Do mama:
                Witam ;)
                A z jakiej strony uczyłaś sie tego masażu, bo jestem zainteresowany
                • Gość: Mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 15:34
                  Sisi niestety, ale nie pamiętam dokładnie z jakiej strony nauczyłam się tego
                  masażu. Było to dość dawno, ponieważ moja córeczka ma obecnie ponad 2 latka. Ale
                  życzę powodzenia w poszukiwaniu w internecie, pamiętam, że trafiłam na stronę ,
                  na której było bardzo obrazowo pokazany masaż. Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka