Gość: gościu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:48 Mój 6 tygodniowy syn ma niedrożny kanalik łzowy, oko ciągle ropieje. Okulista zalecił masaż kanalika. Czy wiecie kto umie to robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.01.10, 14:51 tez miałam z tym problem, pomogła mi Pani ortoptystka z zakładu optycznego na ul. Pułtuskiej 20C (dół) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 15:22 A ja nie pozwolilabym, aby ktos ze sztucznymi paznokciami masowal kanalik mojemu dziecku. Pani z pułtuskiej wlasnie takie paznokcie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.multimo.pl 12.01.10, 20:03 Miałam ten sam problem z córeczką - sama masowałam ten kanalik ale mnie pokazała jak to się robi, wszystko o tym zatkanym kanaliku wytłumaczyła, pokazała na rycinie jak wygląda kanalik- pani doktor Żmijewska która przyjmuje na Warszawskiej -przy banku spółdzielczym. Polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Problem z okiem u dziecka IP: 195.205.251.* 13.01.10, 08:05 Pani lek. Kisiel -Żmijewska też ma sztuczne paznokcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 11:29 moje dziecko też miało ten problem, masażu nauczyłam się sama z internetu i było bardzo szybko widać poprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 17:27 Jeżeli sama nie umiesz masować to znam pielęgniarkę, która cię nauczy lub może codziennie masować kanalik dziecku.Ja korzystałam z tej możliwości ponieważ trudno to robić własnemu dziecku. Jeśli chcesz do niej kontakt napisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:54 Do mama: Witam ;) A z jakiej strony uczyłaś sie tego masażu, bo jestem zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Problem z okiem u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 15:34 Sisi niestety, ale nie pamiętam dokładnie z jakiej strony nauczyłam się tego masażu. Było to dość dawno, ponieważ moja córeczka ma obecnie ponad 2 latka. Ale życzę powodzenia w poszukiwaniu w internecie, pamiętam, że trafiłam na stronę , na której było bardzo obrazowo pokazany masaż. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś