Dodaj do ulubionych

ocieplanie

IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 13:44
kto mi poleci firmę do ocieplania domu? słyszałam że na Mleczarskiej jest tanio ale i solidnie ;)
Obserwuj wątek
    • stefa-stefa Re: ocieplanie 16.05.14, 22:04
      Majster budowy, który wykańcza naszą inwestycję jest za materiałami firmy ISOVER, mówi, że mają cały wachlarz doskonałych produktów do ocieplania, a teraz właśnie stosuje Super Matę plus i ociepła nam dach skośny strychu.
      • Gość: gosc Re: ocieplanie IP: *.204.3.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.05.14, 02:11
        czego ocieplanie budynku czy poddasza,a mate super plus wloz sobie w buty
        • Gość: tak trzeba Re: ocieplanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 16:14
          butów żal lepiej oddać do PUK-u na wysypisko tyle że trzeba zapłacić za utylizację ale i tak się opłaci
      • Gość: Krzysiek Re: ocieplanie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.14, 17:21
        Musimy zdecydować się na ocieplenie dachu naszego parterowego domku, ale mam pytanie, czy stosowanie folii paroizolacyjnej w dachu jest konieczne?
        • Gość: IsoverOE Re: ocieplanie IP: *.siedlce.vectranet.pl 06.06.14, 20:15
          Dzień dobry,
          Panie Krzysztofie wszystko zależy od tego czy poddasze ma być użytkowe czy też nie. W przypadku poddasza użytkowego zastosowanie paroizolacji jest konieczne. W przypadku nieużytkowego, paroizolację można pominąć.

W razie dodatkowych pytań jestem do Pana dyspozycji.

Pozdrawiam
          Paweł Stefański
          • Gość: nfs Re: ocieplanie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 12:59
            Panie Krzysztofie mam pytanie a propos podłogi. Czy zastosowanie wełny mineralnej wystarczy pod podłogę pływającą? Czy trzeba jeszcze położyć inne warstwy folii czy np. korka? Chcę mieć to dobrze zrobione.
            • Gość: IsoverOE Re: ocieplanie IP: *.30.113.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.14, 09:27
              Witam,

W przypadku płynnej wylewki na warstwie izolacji z wełny mineralnej należy ułożyć folię paroizolacyjną. Należy przy tym pamiętać aby paroizolacja została wywinięta na ścianę na wysokość dylatacji obwodowej. Jeżeli chodzi o inne warstwy, wszystko zależy od konstrukcji stropu. Odsyłam do katalogu rozwiązań architektonicznych Isover, gdzie dostępne są szczegółowe przekroje podłóg pływających:
              isover.eserwer24.pl/katalog_rozw/index.html
              Pozdrawiam
              Paweł Stefański
              • Gość: pit Re: ocieplanie IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 19:08
                Super! Dzięki bardzo za odpowiedź! To teraz w tym temacie mogę się poruszyć do przodu w moim przyszłym domu :)
    • Gość: Barti79 Re: ocieplanie IP: *.cnow.pl 18.05.14, 11:33
      Jaka lambde masz tej wełny .?
      • Gość: zenek Re: ocieplanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:14
        a co tu lambada ma do rzeczy, towar jest "szajs" i wszystko w temacie
    • Gość: GO> Re: ocieplanie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.05.14, 12:38
      Ja szukam dobrego płytkarza i nie mogę znależć. W Ciechanowie trudno znależć dobrego normalnego fachowca.
      • Gość: zawodowiec Re: ocieplanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:02
        bo się budowlańców na poziomie zawodowym nie kształci. Ci co pracują w tym najgorszym z zawodów to cukiernicy, kucharze i inne tam z wykształcenia
    • Gość: as Re: ocieplanie IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.14, 20:12
      co to lokowanie produktu na tym forum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka