Dodaj do ulubionych

podwyżki dla nauczycieli

IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 23:38
czy widzieliście już ile za 18 godzinną harówę dostaną nauczyciele? mi słów w gębie zabrakło, cóż mogę powiedzieć też chciałabym pracować tyle godzin,byczyć się 2 miesiące, nie wspomnę o innych feriach i dostawać tyle pieniędzy.... i żeby nie było też mam studia wyższe i muszę się porządnie naza.....lać żeby zarobić 2000 zł
natablicy.pl/podwyzki-dla-nauczycieli-wrzesien-2011-zobacz-ile-beda-zarabiac-nauczyciele,artykul.html?material_id=4e27d27716f1da9341000000
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.181.122.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.11, 23:48
      Trza było inwestować w oświatę... Byłabyś krezusem. Kto bronił? Chyba Kaczyniak, który dawał 1% podwyżki, a tu się nagle ten wraży Tusk pojawił z 10%, a teraz z 7%. Kaczyniak ani się zająknie powyżej 1%. Kałamarze za dużo zarabiają - zdaje się mówić elektorat PIS. Co na to kałamarze?
      • Gość: z Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 23:56
        a my nato, że na PiS w życiu nie zagłosujemy. mniejsza o podwyżki, ale styl Kaczyńskiego , Ziobry, Kempy no i aroganta Hofmana nas razi niemożebnie. dajemy im pałę z logiki, prawa i sprawiedliwości !
    • Gość: Piter Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 00:30
      Straszne. Jestem zdegustowany. Jak mogli dostac tak male podwyzki ludzie, ktorzy jak lekarze wiece ku... dorabiaja poza instytucja jak na sluzbie. Szok !
    • Gość: m Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 00:32
      4817 zł brutto! Marzenie... dla ciechanowskich nauczycieli. A może ktoś tyle zarabia?
      • Gość: anglistka Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 07:21
        hm... to znaczy ze moje 1921,45 na rękę to jakiś błąd naszej księgowej??? ojej!!! zostałam okradziona!!!
        • Gość: anglistka Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 07:23
          aha, i żeby wszystko było jasne... ja też si nazap...dalam... i to nie tylko przez 18 godzin jak twierdzi ta ignorantka.. myślenie nie boli, ludzie...
          • Gość: dr.huuk Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 10:28
            pOŁOWA naszych radnych nieporadnych to nauczyciele tyle mają wolnego czasu , tyle mają do powiedzenia poza godzinami pracy.
            A jak tam lekcje w szkole u nich jak wypadają poranne sesje i komisje ?
            Też podatnicy płacą podwójnie takim tytanom pracy ?
            • Gość: anglistka Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 11:50
              No, ty chyba do szkoły miałeś pod górkę, bo połowy twojego postu nie rozumiem... tak, zaraz mnie zagdaczą (nie dość że leniwa, leży przez pól roku, pracuje 3 godziny dziennie , kradnie kasę za ksero i mleko ze stołówki, to i głupia,bo tak mądrych wypowiedzi nie rozumie... ) a taka prywatna rada... zapoznaj się z interpunkcją, to może Ci ludzie zaczną odpisywać częściej...

A odnosząc się do postu qwerty poniżej... mój post to był czysty sarkazm, ale nie wyobrażasz sobie ile osób po przeczytaniu tego wątku uzna, że nauczyciele zarabiają po kilka tysięcy złotych. No, ja zarabiam kilka. Dwa konkretnie. A moja koleżanka po wszystkich stopniach awansu i z maksymalnym dodatkiem za wysługę lat około 3. Tak was razi w oczy nasz zawód i nasze zarobki... trzeba było zostać nauczycielem... kto bronił? Szanownej pani " to ja", założycielki wątku nie wpuścili do NKJO? Męczy mnie ten wasz jad skierowany w stronę nauczycieli... ponoć "głupiego nie przegadasz", ale ja nadal się łudzę...
              • Gość: dr.huuk Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 11:57
                ty pierwsza obywatelko jesteś młoda i mało zarabiasz ale przyjdzie czas i na ciebie :-)
                • Gość: anglistka Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 12:23
                  pierwsza obywatelko... to mi coś przypomina, cholera... ;)
                  • Gość: dr.huuk Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 12:25
                    Wszyscy pamiętamy perypetie pewnej pierwszej obywatelki podobne do tych jakie dr.ewa przechodziła na zapadłej prowincji:-).
                    • Gość: Rico Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.11, 16:36
                      Tych obiboków jest dużo, głośno płaczą, mają silne ZZ z towarzyszem Broniarzem na czele i dlatego rząd musi ich faworyzować. A przy okazji ma płatny elektorat wyborczy.
              • Gość: Daria Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 16:09
                pani anglistka jest zapewne niezmiernie dumna ze swojego wywodu, troszkę zresztą żałosnego. Zajadłość z jaką zaprzecza bądź, co bądź najprawdziwszym faktom świadczy o jej poparciu dla tej obłudy jaką jest trucie o przemęczeniu nauczycieli, ślęczeniu w domu nad klasówkami, ich wypaleniu zawodowym itp. Jak można się przemęczyć mając łącznie ponad 3,5 mies. wolnego oraz 19-godzinny tydzień pracy, nie licząc płatnego urlopu na tzw. "poratowanie zdrowia(!)" w wymiarze półtora roku?! No, ale w końcu mając takie przywileje jest czego bronić...
                • Gość: do Darii Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 19:40
                  Daria, zrób sobie mgr, zatrudnij się w szkole, i nie truj... w końcu mając w perspektywie takie przywileje masz motywację...
                  • Gość: R Re: podwyżki dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 15.09.11, 19:52
                    Ale nie każdy chce być nauczycielem:) jest o wiele ciekawszych zawodów
                    • Gość: R Re: podwyżki dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 15.09.11, 19:53
                      Poza tym nie tylko nauczyciele mają TYTUŁY MAGISTRA:)
                    • Gość: a Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 14:39
                      no to widzisz, ty masz ciekawszą pracę, ja dwa miechy wakacji... o co więc ta wojna? każdy jest zadowolony...
          • Gość: ... Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 09:28
            tak tak nazapierdaLasz się....1900ZŁ BRUTTO TO PODSTAWA DOLICZ DODATKI A SKORO ICH NIE MASZ TZN ZE SIĘ NIE DOKSZTAŁCASZ...WIĘC TWÓJ PROBLEM....LEŻYCIE DO GÓRY DUPAMI PRZEZ WAKACJE WOLNE WEEKENDY ŚWIĘTA PRZECIEŻ JAKBY TO ZEBRAŁ DO KUPY TO SPOKOJNIE 3,5 MIESIĄCA LEŻENIA...SKORO PRACA JEST TAKA NIEINTRATNA TO PO JAKA CHOLERĘ TYLE OSÓB STUDIUJE PEDAGOGIKĘ?
            • Gość: a Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 09:42
              jak nazwać człowieka który wypowiada się na temat na który nie ma pojęcia , uważając ze pozjadał wszystkie rozumy? jak nazwać człowieka, który wie , ze dzwonią, ale nie ma pojęcia w którym kościele? Laik? nie, w twoim przypadku IDIOTA będzie bardziej adekwatnie. Weź najpierw poczytaj, dowiedz się o zasadach przyznawania dodatków nauczycielom, sposobach dokształcania i procedurach robienia awansu zawodowego. A poza tym... skoro praca jest tak super płatna to czemu nie zostałeś nauczycielem? Za tępy byłeś? no, to zostaje ci wywalanie żalów na forum...
        • Gość: qwerty Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.opera-mini.net 10.09.11, 10:42
          dlaczego okradziona? 2662zł brutto.
    • nistka Re: podwyżki dla nauczycieli 10.09.11, 09:45
      Do toja: Przyznawanie się do wyższego wykształcenia powinno zobowiązywać Cię do reprezentowania określonego poziomu. Tak przynajmniej dawniej bywało. Co to za "studia wyższe", które nie nauczyły Cię kultury bycia...? Może dlatego Ty ze swoją "gębą" "porządnie za...lasz", a nauczyciele "byczą się" ;) Poza tym zorientowani w temacie doskonale wiedzą, że od lat informacje o zarobkach nauczycieli manipulują świadomością takich osób, jak Ty. Wcale nie czuję się urażona Twoją wypowiedzią; byłabym zdziwiona, gdyby nikt nie wyskoczył z "konstruktywną krytyką". Nie masz pojęcia o pracy w tym zawodzie, więc przekonywanie o mylności takich opinii, jak Twoja, mija się z celem...
      • Gość: Zb Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 14:32
        Skończcie z tym liczeniem innym pienięzy. Każdy ma rozum, dwie ręce, każdy wybiera zawód i boryka się z jego cieniami (blaski też są w każdej pracy). Nie jestem nauczycielem, ale mnie cieszy, że więcej zarobią. Swoich mile wspominam (większość). Pozdrowionka dla belfrów!
    • Gość: kamel Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 15:33
      A do kogo te pretensje? Trzeba było zostać nauczycielem.
      • Gość: vanHalen Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.tktelekom.pl 10.09.11, 17:08
        A kto bronił zostać Tobie nauczycielem??? A kto Ciebie nauczył pisać i czytać? Jak nauczyciele mają tak dobrze to zostań nauczycielem. Ale tak poza tym użerać się z 25 bachorami to tez mi przyjemność!!
        • Gość: gośććććć Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 20:33
          Jesli jestes nauczycielem to gratuluje podejścia do uczniów - "uzerac sie z 25 barchorami" Dokladnie dlatego uważam, że nauczyciele nie zalsluguja na podwyżki. Najpierw niech przestana uważac sie za ''święte krowy" i sami wezmą sie do roboty, wiekszosc z nich w ogole nie umie rozmawiac z uczniem, zero podjescia, tylko zniechecic potrafia, a uwazaja sie za nie wiadomo kogo. Co gorsza żadaja podywzek za tak beznadziejnie wykonywana prace.
          • Gość: mama Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 21:56
            Warto jest pamietać,że podane kwoty to uśrednienie. My w Ciechanowie zarabiamy znacznie mniej. To Warszawa i inne duże miasta zawyżają. Ale tak jest przy podawaniu zarobków w każdym sektorze. Przecież średnia zarobków Polaków to 3000 brutto. Rozumiem,że założyciel watku też conajmniej tyle zarabia. Skoro ślepo wierzy w zarobki nauczycieli.
            I jeszcze jedno pensum nauczyciela to nie 18 a 20(godziny karciane, obowiązkowe) i drugie tyle, które spędza się w szkole na innych czynnościach. Ale,żeby to zroumieć tzreba troszke pomysleć.
            • Gość: A Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 22:46
              Nikt nikomu nie broni zostać nauczycielem. Jeśli jest w tym zawodzie tak wspaniale to czemu go nie wybraliście?
    • Gość: Mianowany Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 09:05
      Oglądałaś propagandę sukcesu p.Tuska.W rzeczywistości mam 2550zł. na "łapkę".
    • Gość: waldek Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 09:13
      "I poszły konie po betonie"-propaganda sukcesu lepsza jak za Gierka.Teraz Polcy dowiedzieli się ile to zarabiają "nieroby" w szkołach.A w realu co innego,porozmawiajcie ile naprawdę mają na rękę nauczyciele,i jakie to 2 miesiące urlopu.Tusk i jego "drużyna" uczyli się od Gierka,a może Gebelsa? Grunt to puścić Nevsa i niech sukces świętuje.Obiecał 2 Irlandię, wyszła by Grecja.
    • Gość: f do toja IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 13:25
      to idź na studia i zostań nauczycielem i pracuj w szkole, ale pewnie się nie nadajesz. jak ci odpowiada pensja 1100 zł po podwyżce i po kilku latach pracy to powodzenia. tak, dodatki są ale jakie to dodatki - 50 zł, w której pracy premia jest takiej wysokości. Dobrze, że jest chociaż więcej wolego - widać, że tego zazdrościsz, ale co z tego jak zarobki są śmieszne. Większość pracuje z pasji lub zamiast hobby, bo napewno nie dla zarobów i podstawa mąż musi dużo zarabiać żeby było za co żyć - a ta praca dla zabicia czasu.
      • Gość: Zuzka Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 14:03
        Spora część nauczycieli daje korepetycje, ale większość żyje z pensji. Zarabiają moim zdaniem przyzwoicie -jak na możliwości państwa i samorządów. Kokosów nie ma, ale wakacje długie, mogą wziąć rok płatnego urlopu zdrowotnego, pensja zapewniona i jest bardzo stabilne zatrudnienie. Sami wiecie, że Karta Nauczycielna nie pozwala zwolnić nawet nauczyciela, który nie umie nauczyć albo mu się nic nie chce. Więc ... nauczyciele niech nie narzekają, bo nie mają źle. Inni niech im nie zazdroszczą, bo z uczniami dziś nielekko, praca jest nerwowa. Zresztą mogli wybrać ten zawód ...
        • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 14:29
          Zuzka, w końcu jakaś obiektywna opinia na tym forum.. ja jestem panną, nie mam dzieci na utrzymaniu, więc nie mam co narzekać. Wiem, mam wakacje, ferie, tylko nieliczne soboty pracujące... za moją pensję naprawdę da się żyć, zwłaszcza jak się nie ma 3 dzieci do wykarmienia. Ale wkurzają mnie posty tępaków którzy myślą ze pozjadali wszystkie rozumy , a tak naprawdę o pracy nauczyciela nie wiedzą dosłownie NIC. Łatwo jest wylewać pretensje na forum, za jedyne źródło informacji mając wspomnienia ze szkoły i widok pani Krysi, polonistki z klatki obok, która raz w tygodniu wraca po 3 godzinach lekcyjnych , bo tak tej tępej, leniwej krowie plan ułożyli...Nie, nie kopię rowów, ani nie pracuję na kasie w biedronce, ale to nie znaczy ze moja praca nie jest męcząca.A już na pewno jest w pierwszej dziesiątce zawodów stresujących. Więc o co wam, Ludzie, chodzi?
          • Gość: ja wiem Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 15:46
            Ja Ci odpowiem anglistko co im chodzi. Otoz im chodzi o to, zeby... uwaga... uwaga
            wszyscy mieli po rowno! albowiem poniewaz gdyz .. ;) wychodza z zalozenia, ze mamy takie same zoladki ;)))))
            A tak powaznie - taka mentalnosc.
            Podpowiem - niech zaatakuja teraz gornikow. Tez niezle zarabiaja i moga isc wczesniej na emeryture!! Szok!
            I mundurowych!

Ogromne pole do popisu..

Na koniec dowcip (poniekad o mentalnosci)
            Mowi maz do zony.. "wiesz.. Kowalskiemu sie dom spalil... Niby obcy czlowiek... a jakos cieszy"

Pozdrawiam ;)
            • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 16:23
              o , to jest myśl... do górników też się przyczepicie? a nie, przepraszam, górnicy pracują a ja przecież leżę...
              • Gość: R Re: Nauczyciele nie mają źle IP: 213.199.253.* 11.09.11, 16:27
                Leżysz i masz wysokie mniemanie o sobie zapewne :)
                • Gość: Soon Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 17:01
                  I dobrze, powinna mieć :) Wolałbyś, żeby twoje dzieci uczyła zakompleksiona nieudacznica? Bez pewności siebie zginiesz zamknięty w klasie z wyszczekanymi gimnazjalistami.
                • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 17:07
                  Wysokie mniemanie?Dlaczego tak uważasz? Czy z jakiegokolwiek mojego postu mogłeś wywnioskować, ze czuję się kimś lepszym, ważniejszym? Nie. Twoje domysły są nietrafione. Wcale nie uważam się za lepszą z powodu mojego zawodu, więcej, uważam że nie ma ku temu najmniejszych przesłanek. Moja praca jest tak samo ważna , jak każda inna. Nie jest moją winą , ani moim pomysłem to że nauczyciel ma w etacie 18 czynnych jednostek lekcyjnych tygodniowo. Piszę czynnych, bo to , ze pracujemy po 18x45 min w tygodniu to wierutna, totalna bzdura. ale niektórym z was ta liczba 18 wyłącza logiczne myślenie. Nauczyciele to lenie? A od kiedy, Drodzy Pracowici Obywatele , można określać cudze lenistwo na podstawie zawodu, który wykonuje? Zgodnie z waszym myśleniem, pani z kasy z biedronki jest leniwa, bo wybrała sobie robotę, przy której nie musi tyłka ruszać ze stołka( to , że NIE MOZE, pewnie umknęłoby waszej uwadze)... kobieta pracująca w kiosku to samo... a kierowcy autobusów? o, ci to dopiero mają laby... przejeżdżą z kąta w kąt caly dzień... sami się kompromitujecie, Ludzie. Czyjaś pracowitość nie zależy od zawodu, to jest cecha indywidualna człowieka...a więc lenie mogą trafić się w każdym zawodzie... do tego jest jeszcze kwestia predyspozycji do wykonywania danego zawodu... ale to też nie jest tylko problem pracowników oświaty.
                  Do tego dochodzi jeszcze jedno pytanie.. odpowiedzcie mi na nie w końcu, skoro jesteście tacy wszechwiedzący... Uważacie, że wybrałam swój zawód dlatego, że jestem leniwa?
                  Więc osoba, która dostaje pracę w supermarkecie, decydując się na 10 godzinny tryb pracy jest z marszu bardziej pracowita ode mnie... i praca w szkole uwłaczałaby jej godności? Demagogia, wiem... tyle ze to samo wynika z waszych postów...
                  Wracając do tematu... wcale nie mam o sobie wysokiego mniemania... mam jedynie niskie mniemanie o osobach które plują jadem nie mając ku temu podstaw... a tym , którzy poczują się urażeni moim " niskim mniemaniem", polecam przysłowie o stole i nożycach....
                  • Gość: !!! Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 20:52
                    moja droga,jeśli tak wszyscy nauczyciele narzekają ,że praca jest mało płatna i ciężka pod względem nie tyle fizycznym czy psychicznym,to czemu nauczyciel idąc na emeryturę od razu hoop i na pół etatu pracują zajmując tym samym miejsca pracy młodym pedagogom?czyżby praca na emeryturze przestała być już tak ciężka?
                    • Gość: a Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 22:43
                      gdyby emeryci w Polsce dostawali godne emerytury, problemu by nie było
                      • Gość: Lemurek Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 22:57
                        No patrz jak to się dzieję ,że biedni emerytowani spracowani nauczyciele,wojskowi,policjanci muszą dorabiać a inne grupy zawodowe typu np.górnicy,ogólnie pracownicy fizyczni po prostu EMERYTURY NIE DOŻYWAJĄ???czyżby działo się tak z DOBROBYTU I LEŃISTWA?
                        • Gość: ... Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:43
                          ty czytasz to co piszesz w ogóle?
                  • Gość: RUSYCYSTKA Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 21:06
                    Ja pracuje w szkole 8 lat, nie mam ani jednej nadgodziny i dostaje na reke ponad 1800 zl ...I NIE NARZEKAM
                    • Gość: Mariusz Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.centertel.pl 11.09.11, 21:38
                      Ja jestem zdanie, że nie powinno się mówić że nauczyciel zarabia za dużo. Prawda jest taka, że pozostali biorąc proporcjonalnie godziny pracy zarabiają za mało. Przecież licząc godziny pracy nauczyciela odliczając wakacje w podwojonym wymiarze w stosunku do przeciętnego Kowalskiego, odliczając ferie, święta itp. to nauczycielowi wyjdzie 8- 10 godz. tygodniowo. Ale powtórzę, po prostu ogólnie zarabiam za mało w stosunku do wydatków.
                      • Gość: kierowca Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 22:06
                        ...dla jednego 1900 jest ok dla innego 2500 za mało...ja zarabiam 3000 jako kierowca i tyle musi mi starczyć bo świadomie wybrałem swój zawód podpisując umowę wiemy na jakie warunki się godzimy tak więc drodzy nauczyciele jeśli Wam PŁACA I PRACA nie odpowiada wy również możecie zmienić zawód...
                        • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 22:44
                          a kto powiedział, że mi praca nie odpowiada?
                    • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 22:39
                      ja tez nie narzekam... tylko głupota ludzka mnie irytuje...
                      • Gość: R Re: Nauczyciele nie mają źle IP: 213.199.253.* 12.09.11, 08:15
                        Zakończ więc ten temat...zarobki zarobkami mam świadomość, że wcale nie są wygórowane...ale społeczeństwo razi fakt tych Waszych wolnych wakacji, ferii, świąt itd.bo to nie jest w porządku gdyż normalnie człowiek z innej branży ma z wielką łaską 26- 28 dni urlopu, i nie pisz ,że nikt mi nie bronił zostać nauczycielem..owszem nie...ale mnie to zwyczajnie nie kręci, to nie moja bajka...
                        • Gość: xxx Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 11:44
                          dziwi minie fakt że większość z was pseudo nauczycieli nie potrafi w szkole nauczyć tego czego w domu za grubą kasę i nie mówcie że ktoś jest mniej pojętny a ktoś więcej to wasz problem powinniście umieć każdego nauczyć w szkole materiału ale po co jak można doić ile się da i stąd wasze zmęczenie z chytrości na kasę i braku talentu nauczycielskiego powinniście całe wakacje jak i resztę przerw jechać na szmatach w tych szkołach w których uczycie przynajmniej w taki sposób byłby z was jakiś pożytek

Czule pozdrawiam
                          • Gość: biszkopt Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 14:34
                            Niestety jeśli rodzicom nie chce się lub nie umieją z dzieckiem popracować w domu to trzeba dziecko wysłać na korki (czyt.dziecko, które ma problemy z określonym przedmiotem). Nauczyciel nie nauczy się za dzieciaka.Potraficie tylko narzekać. Oczywiście jak w każdym środowisku tak i w nauczycielskim znajdą się Ci bez tzw.powołania.Ale szkoła nie odwali całej roboty za rodziców i za dzieci.

• Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:54
                          a mnie kręci... to co, mamy was przepraszać? za co? za to ze mamy wakacje? to nie my ustalamy zasady.

każesz nam nie drążyć tematu, sam wygłaszając własne mądrości...nie ma sensu z wami dyskutować ani walczyć z waszymi fanatycznymi uprzedzeniami. Życzyłabym wam, biedni pokrzywdzeni, przepracować rok w gimnazjum. Rok, więc mielibyście i moje skromniutkie obowiązki, i moją wysoką gażę, i jeszcze te dwa miechy wakacji... tak, z całego serca bym wam życzyła.
                          I jeszcze jedno ... do osoby która powyżej pisała gdzieś, że reszta społeczeństwa nie dożywa emerytury... Ty nie dożyjesz, własny jad cię zadusi
                          • Gość: Też nauczyciel Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 16:53
                            ...ty tez nie bo kto by z taką dewotką wytrzymał...staropanieństwo Cię dobije bo żaden facet nawet nie spojrzy na taką nawiedzoną irytującą kobietę!!!
                            • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 23:30
                              też nauczycielu, lepiej się dokształć, bo używasz wyrazów nie znając ich znaczenia... aha, i nigdzie nie napisałam ze jestem sama... po prostu nie wyszłam za mąż i nie mam dzieci, intelektualisto...
                              • Gość: Anka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.play-internet.pl 16.09.11, 23:33
                                Z twoich postów można wywnioskować jedno PUSTA BABA BEZ AMBICJI!!!!
                                • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 23:48
                                  Pusta? a możesz to jakoś uzasadnić, czy dalej będziesz pluła jadem? jestem pusta bo jestem nauczycielem? czy dlatego że nie wzięłam jeszcze ślubu? a może dlatego, że mam 30 lat? to co, Anka, w czym jestem od ciebie gorsza, podziel się z nami swoimi przemyśleniami... podaj mi jeden rozsądny argument... aha, i nie jestem ambitna też.. hmm... moją ambicją było 6 lat studiów na anglistyce, a potem podyplomówka z niemieckiego... było nią też pracować z młodzieżą, moją ambicją było odejść od człowieka, który nie szanował ani swojej matki, ani mnie... moją ambicją jest też założenie funkcjonalnej rodziny, dlatego też nie latam teraz w czwartej ciąży z czwartym ojcem... a ty mi mówisz ze nie mam ambicji? dziecko... co jeszcze wynika z moich postów, Aniu?
                          • Gość: R Re: Nauczyciele nie mają źle IP: 213.199.253.* 12.09.11, 21:08
                            Przepraszac nie musicie:) Pokrzywdzona nie jestem...też mam tytuł mgr:) i dobrą pensję piszesz, że to Twoja bajka...ale też jakby z lekka narzekasz ;) Pisałam ,że nauczycielskie pensje nie są wygórowane, ale mam wrażenie że niedokładnie czytasz wpisy... nie w tym rzecz
                            • Gość: Joozef Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 22:10
                              Przywary Polaków jak w soczewce skupiają się na forum. Zawiść, malkontenctwo, krytykanctwo. Każdy sam wybiera zawód, licząc się z jego plusami i minusami. Potem nie ma co innym wytykać zarobków, wakacji, ani użalać się nad własnym losem. Kropka.
                              • Gość: R Re: Nauczyciele nie mają źle IP: 213.199.253.* 16.09.11, 14:33
                                Nie chodzi o wytykanie..pogadaj z jakimkolwiek nauczycielem zobaczysz jak biadoli jak ciężko pracuje
                                • Gość: z Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 22:11
                                  inni też biadolą i co z tego. zgadzam się z Joozefem, jesteśmy narodem malkontentów. niech każdy się zajmie swoim życiem zamiast zaazdrościć innym
                                  • Gość: Rodzic Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.centertel.pl 17.09.11, 16:17
                                    Zgadzam się: Wyżerka na studniówkach,połowinkach, ogniskach i dużo płatnego urlopu oraz mało godzin na tzw pełny etat. Poza tym zero wychowywania dzieci i młodzieży ( olewactwo ) i spychanie tego na rodziców!
                                    • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:04
                                      spychanie wychowania dzieci na rodziców ha ha ha !!!! pojechałeś teraz, Rodzic, nie ma co....
                                      • Gość: R Re: Nauczyciele nie mają źle IP: 213.199.253.* 17.09.11, 19:02
                                        Prawdę pojechał....
                                        • Gość: Aniela Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 20:34
                                          Faktycznie pojechał, a jaki dumny nick -Rodzic. Biedne te dzieci, jak tatuś tylko patrzy na kogo by tu zwalić odpowiedzialność ...
                                          • Gość: Sara Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.11, 16:39
                                            Pewnie!! Wszystkim obarczyć rodziców. A nauczyciel jest tylko od brania kasy i wycia o kolejne podwyżki.
                                        • Gość: anglistka Re: Nauczyciele nie mają źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.11, 21:18
                                          a tak, pojechał... spychanie wychowania dziecka na rodziców... no przepraszam... do "leniwa" i "marudząca" możecie spokojnie dodać słowo " nieuświadomiona" od dziś... bo wiecie , wstyd się przyznać, ale ja idiotka byłam do dziś przekonana że wychowanie dziecka w pierwszej kolejności jest obowiązkiem rodziców, a dopiero w drugiej kolejności szkoły... ale bardzo wam jestem wdzięczna, Kochani Moi, ze mnie uświadomiliście w tej kwestii...
                                    • Gość: Ojciec Re: Nauczyciele nie mają źle Do RODZIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 04:50
                                      Coś Ci się pomyliły role.Od wychowania są tylko i tylko rodzice,nauczyciele mogą korygować,poprawiać błędy popełnione przez domowników,ale nie wychowywać.Czym dziecko nasiąknie przez 6 lat w domu,tym będzie w przyszłości.W moim przypadku nie zepsuły mnie "Pochody 1 majowe,akademie ku czci itp.bzdety ,rodzice od dziecka mówili mi prawdę bez obłudy i nikt nie "wychował " i nie próbował" przerobić "na kogoś innego niż jakim wyszedłem z domu. Ad rem:wychowanie wynosi się z domu!!!
    • Gość: Darek Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 23:00
      Witam forumowiczów!
      Jestem nauczycielem i znam wielu, którzy mi tego zazdroszczą o czym piszecie (wakacje, ferie, 18+2 godzinny tydzień pracy, wysokości zarobków podawanych przez media, które nijak się mają do rzeczywistości itp). Tylko czemu nikt mi nie zazdrości pracy w tym zawodzie. Rok temu rodzice jednej z klas przez miesiąc przychodzili na zajęcia, ponieważ ich "dobrze wychowane dzieci" nie pozwalały nauczycielom na prowadzenie lekcji i wierzcie mi każdy z nich mówił, "Jak wy tu możecie wytrzymać, nie zamieniłbym swojej pracy na pracę w szkole". Wystarczyło im kilka wizyt w szkole, żeby sobie wyrobili zdanie o zawodzie nauczyciela. Mimo to nadal mi zazdroszczą wszystkiego oprócz pracy. Żeby się wypowiadać na temat pracy w jakimś zawodzie, należy przynajmniej trochę w tym zawodzie popracować albo jak ci rodzice chociaż poobserwować. Niektórym rodzicom wystarcza do zmiany zdania o pracy nauczyciela wizyta w szkole w czasie przerwy. Także popracujcie trochę w szkole, a potem się wypowiadajcie na temat "Jak to nauczyciele mają dobrze". Pozdrawiam i zazdroszczę wszystkim tym, którzy mają wolną niedzielę. ja mam do sprawdzenia już dwie prace klasowe, 3 dzienniki zajęć pozalekcyjnych do uzupełnienia, no i jeszcze dyrekcja kazała mi wprowadzić zmiany do planu pracy szkoły. Może jakoś się wyrobię.
      • Gość: Anka Re: podwyżki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 14:42
        Ludzie z reguły zazdroszczą pensji, profitów, dodatkowych bonusów. Zazdroszczą lekarzom, nauczycielom, prawnikom, dyrektorom, prezesom, burmistrzom, wszelkiej maści szefom. Tylko jednego NIGDY nie zazdroszczą -pracy, która za tym wszystkim stoi, odpowiedzialności, zarwanych wieczorów i weekendów, bezsennych nocy. Pozdrawiam wszystkich solidnie pracujących, są tacy w każdym zawodzie :)
    • Gość: aaaaa Re: podwyżki dla nauczycieli IP: 80.50.127.* 25.09.11, 17:01
      A co Cię powstrzymywało przed wyborem tego zawodu? Ale skoro jesteś po studiach, to próbuj. Może jakieś podyplomowe ( nauczyciele kończą po kilka kierunków, więc się wdrażaj) i marzenia się spełnią:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka