Dodaj do ulubionych

SKATE PARK

IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 21:00
ciechanowinaczej.pl/9375/chca-skate-parku-z-prawdziwego-zdarzenia/#more-9375
Tak jak obiecaliśmy, podciągamy rękawki i zasuwamy z budową skate parku!

Będziemy organizować eventy mające na celu zaznajomić i zachęcić mieszkańców Ciechanowa do współudziału w procesie tworzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: phi-lozof Re: SKATE PARK IP: *.tktelekom.pl 09.07.12, 21:18
      Żartujesz?
      Najpierw to przekonaj nas że skatepark jest bardziej potrzebny niż przeznaczenie tych pieniędzy na dożywianie dzieci w szkolnych stołówkach
      • Gość: GENERAŁ Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 21:26
        Po co jakiś durnowaty Skate Park, Nie macie na co naszych pieniędzy tracić Młodzi w Regionie won do tego kochanego waszego przasnysza, a Ciechanów zostawcie w spokoju, u nas chociaż wiedzą, że lepiej na inne pożyteczne rzeczy wydawać kase a nie na coś co będzie się cieszyło popularnością z 5 dni. Opanujcie się i jak wcześniej mówiłem WON do przasnysza, my tutaj was nie potrzebujemy
    • Gość: skate Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 22:01
      sie nie znacie stare dziadki może byście uszanowali pasje innych
      • Gość: Aneta Re: SKATE PARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 22:06
        Ale za te pasje każecie nam zapłacić z naszych podatków. A ja bym chciała miejsce ze ścieżką zdrowia dla seniorów (mam fajnych dziadków!). Dlaczego mamy inwestować tylko w atrakcje dla młodych. Wybieram seniorów!
        • Gość: Młodzi w Regionie Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 23:54
          Nie musicie się obawiać w kwestii pieniędzy. Nie są one bowiem pochodzenia podatkowego.
          Jak najbardziej, zgadzam się że dzieci są najważniejsze a w szczególności te głodne i niestety często chore... Skate Park będzie postawiony za pieniądze z U.E. wiec o podatkach nie ma tu mowy.
          Wracając do dzieci. Tu jest pytanie do osób starszych które mają potomstwo.
          W artykule fajnie zostało to ujęte „dałoby ciechanowskiej młodzieży inne zajęcie poza żłopaniem piwa za zamkiem” . Takie miejsce to wspaniała okazja dla rozwijania pasji jaką są sporty ekstremalne. Świerze powietrze, ruch i najważniejsze to sensowne zajęcie.
          Zastanówcie się...
          A i jeszcze jedno. My jesteśmy z Ciechanowa i robimy co się da dla naszego gniazda.
          Pozdrawiamy.
          • Gość: Młodzi w Regionie Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 23:56
            Zapomniałem o pytaniu.
            Nie sadzicie że jednak taki projekt to szansa dla młodych ludzi na robienie czegoś z werwą a nie chlustanie browarków w plenerze?
            • Gość: ZK Re: SKATE PARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 00:21
              Sądzimy. Jeżeli kasa będzie z UE to OK, ale co z wkładem własnym? Nie słyszałem, żeby Unia dawała 100%. A konkretnie, z jakiego funduszu unijnego chcecie skorzystać? Kiedy nabór wniosków i jaka jest pula na cały kraj? Pytam konkretnie, bo sam działam w NGO i wiem, że łatwo jest rzucić terminem "kasa będzie z UE", ale jak przyjdzie do konkretów, to okazuje się, że delikwent nie ma pojęcia, o czym mówi. Ja nie słyszałem teraz o żadnym naborze wniosków. Czy coś mi umknęło?
              • Gość: Młodzi w Regionie Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 11:13
                Rozmawialiśmy z urzędnikami oraz z osobami mającymi koneksje w urzędzie miasta.
                To dzięki ich słowom "Na to są pieniądze z UE" zmotywowaliśmy się na działanie.
                Ale co powiedzą urzędnicy oraz prezydent to się jeszcze okaże.
                Wnioski jeszcze nie są w obiegu.
                Na chwilę obecną jesteśmy na etapie targowania się i kosztorysów.
                Mimo wszystko staramy się ubić jakiś mocny grunt wśród ludzi, chcemy by wiedzieli że warto.
                • Gość: phi-lozof Re: SKATE PARK IP: *.tktelekom.pl 10.07.12, 11:48
                  i w tym ubijaniu mocnego gruntu ma pomóc argument:
                  albo dacie nam skatepark albo będziemy pić za zamkiem
                  tak?
                  • Gość: GENERAŁ Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 15:05
                    To jawny szantaż władz miasta, więc uważajcie, bo może to być tak odebrane.
                    Co do środków z UE, myślicie, że za darmo to dostajemy ?? Błąd. Polska też wpłaca pieniądze do budżetu UE i z czasem to będziemy musieli oddać, więc nie pie... że to za free pieniądze i nikt nie płaci za to.
                  • Gość: Mimsy Re: SKATE PARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 15:09
                    Brawo phi-lozof. Ci, co piją piwo pod zamkiem i tak będą je pili, a aktywni mają kluby sportowe, pływalnię, Orlika. Tyle boisk w Ciechanowie zbudowali ... Naprawdę w mieście nie ma pilniejszych potrzeb, niż powtórka ze skate parku?
                    • Gość: Młodzi w Regionie Re: SKATE PARK IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 16:18
                      A odradzano byśmy nie pisali o tym na forum...
                      • Gość: z Re: SKATE PARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 16:24
                        bo ludzie sprowadzą was na ziemię i pokażą palcem, że nie stać nas na drogie zabawki - tak wygląda dorosłe życie. nie można mieć wszystkiego
                        • Gość: sadsa Re: SKATE PARK IP: 213.199.253.* 10.07.12, 18:55
                          aż mnie krew zalewa jak widze takie wpisy ,byłem kilka razy w przasnyszu i pułtusuku i widziałem co się dzieje na skate parku. Dziecie przychodzą z rodzicami pojeździć na rolkach ,rowerach ,deskorolkach.Szczególnie w sobote lub niedziele w godzinach popołudniowych aż nie tam miejsca żeby jeździc.Niektórzy się wypowiadają że nie jest to pożyteczna rzecz ,jedni wola pospacerować po parku ,nastepni popływac ,a jeszcze inni pojedzic na desce,bmxie,rolkach i nie mówcie że takich ludzi nie ma w Ciechanowie
                          • Gość: gonzo Re: SKATE PARK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 20:48
                            tam nie mają takiego fajnego deptaka, u nas ściągają na deptak. jak przyjeżdża rodzinka z Pułtuska i Przasnysza, to narzekają, że u nich nie ma takiego miejsca. proste? wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. zwróćcie uwagę, że cały czas dokonuje się wyboru, na co wydać w pierwszej kolejności -jak to w życiu. nie ma na co pomstować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka