Dodaj do ulubionych

Ceremonia kościelna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 18:25
Witajcie!Ludzie powiedzcie mi czy ja oszalałem!Na komunię pierwszą są zapraszani wychowawcy z klas drugich.Dyrektor szkoły też!Czu komunia to święto dla mnie i rodziny czy szkoły?Trzeba zaprosić i jeszcze podziękować za przybycie .Jakaś paranoja!Albo ja jestem dziwny i nie rozumiem całej tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zofia 1954 Re: Ceremonia kościelna IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 19:10
      nooooooooo p.o.j.e.b.a.ł.o cię
      • Gość: szkoda... Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 19:57
        Śluby, chrzciny i komunie zaczynają coraz bardziej przypominać teatr i wyścigi: kto lepiej, piękniej, wystawniej... a gdzie duchowy charakter tych uroczystości? Chyba zszedł na dalszy plan.
      • Gość: Może Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:43
        Chyba poruszył dobry temat ludzie się wściekają!
    • Gość: Anka Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 19:58
      Co z ciebie za rodzic, jaki w swoim dziecku wyrabiasz stosunek do szkoły i nauczyciela, bo zapewne te swoje mądrości wygłaszasz przy dziecku. Nie dziwi potem, że dzieci, a później młodzież nikogo ani niczego nie szanują, lekceważą szkołę, nauczycieli i rodziców. Ta pani, która tak ci przeszkadza, uczy i wychowuje twoje dziecko, może nawet poświęca mu więcej czasu i uwagi niż ty.
      • Gość: tes Re: Ceremonia kościelna IP: *.play-internet.pl 29.04.13, 20:16
        Taką wybrała pracę i za to jej płacą.
      • Gość: ... Re: Ceremonia kościelna IP: *.range86-182.btcentralplus.com 29.04.13, 21:52
        Nie mierz swoją miarą, to, że ty nie poświęcasz dziecku czasu, nie oznacza, że każdy jest wyrodnym rodzicem...
        • Gość: tes Re: Ceremonia kościelna IP: *.play-internet.pl 29.04.13, 22:21
          Dodam jeszcze ,że te całe zapraszanie pań nauczycielek i dyrektorów, to czyste włażenie w du... To uroczystość rodzinna ,kościelna i powinna być przede wszystkim dla dziecka i rodziny. Mam wiele kolezanek które są nauczycielkami i wiem jaki jest ich stosunek do uczniów po lekcjach.
      • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 07:28
        Wychowawca zmieniał pieluchy,chodził na kontrolę do lekarza,wiesz nie masz pojęcia o czym piszę nie zabieraj głosu!
        • Gość: Anka Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 09:57
          W takim razie ucz swoje dziecko sam w domu, jest taka możliwość!!!
          • Gość: ja Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:04
            Poźniej się dziwimy skąd przemoc i agresja w szkole, jak takie debile jak "kicz" dają przykład dziecku.
            • Gość: Dziwota Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:41
              Kultury w szkole to wychowawczyni zapomniała Ciebie nauczyć!Jak można na kogoś pisać ,,debil'' a fe !
            • Gość: ... Re: Ceremonia kościelna IP: *.range86-180.btcentralplus.com 01.05.13, 14:32
              No właśnie! przynoszą ten syf z kościoła i ze szkoły.
          • Gość: slis Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:38
            Ciemna jesteś!
          • Gość: gość Re: Ceremonia kościelna IP: 213.199.253.* 01.05.13, 12:58
            Jestem nauczycielem i byłam zapraszana przez uczniów na komunię , ale nigdy nie uczestniczyłam bo uważam , że jest to jak najbardziej coś osobistego i rodzinnego .Nie rozumiem też dlaczego miałabym stawać do wspólnego z nimi zdjęcia . Dlatego odmawiam udziału w tej ceremonii kościelnej.
            • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 13:14
              Dziękuję za zdrowe podejście do tematu.
      • Gość: katolik patridiota Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 16:15
        Nie chce sie wypowiadać na temat zapraszania lub nie nauczycieli na komunie bo impreza ta w całej rozciągłości lata mi koło .... ale pozwolę sobie odnieść do wypowiedzi Anki odnośnie szacunku.
        Nie wiem czy sama jesteś matką ( mam nadzieję że nie) ale to co piszesz o szacunku świadczy o piramidalnej głupocie. Twoim zdaniem szacunek to coś co nalezy się z urzędu. Urzędu rodzica, nauczyciela, szefa w pracy, księdza proboszcza i kogo tam jeszcze sobie nie wpiszesz. TO BZDURA!!!! Szacunek to rzecz którą się wypracowuje swoją postawą. Wg Twojej teorii szanować trzeba nauczyciela za to że jest nauczycielem? A co zrobić jeśli jest kiepskim nauczycielem? Jeśli np bije dzieci? Albo narzuca im swoją wizję świata? Też zasługuje na szacunek? A może nalezy się też szacunek mamusi która dzieci w beczkach pochowała? Kurde przecież nie wszystkie zabiła. Te co przeżyły powinny ją szanować wszak ich matka jest. Dzieci to masz nauczyć odróżniać dobro od zła. A to czy będą szanować swojego nauczyciela to już zależy od niego . Owszem, pewne zachowania możesz narzucić. Możesz zmusić dziecko do pewnych postaw wobec innych ale to nie ma nic wspólnego z szacunkiem. Takie pozorne szanowanie kończy się jak tylko skończy się Twoja władza. Poza tym usmiech i mówienie dzień dobry to tylko pozory szacunku. Ważnie jest to co sie naprawde myśli i czuje. No chyba że sama kierujesz się w życiu zasadą sztucznych zachowan wobac tych od których zależysz. Podlizywanie się szefowi bo może da premię. Ale jak Go wywalą to niech sapada dziad już od niego nie zależę. No to jest jakiś tam sposób na zycie i nie chcę go krytykować - masz do tego prawo. Tyle tylko że mylisz lizanie dupy z szacunkiem.
        • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 21:09
          Mądra wypowiedż!
        • Gość: gosc Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 23:28
          zgadzam się całkowicie!
    • Gość: tom Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:10
      Wpajasz dziecku nienawiść do innych, w tym przypadku do nauczycieli? Pamiętaj, że niedługo ta nienawiść obruci się przeciwko tobie i to własnie ze strony twojego dziecka.
      • Gość: mucha Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:36
        Ludzie ile w was jest nienawiści!Gostek pisze że nauczyciel naucza w szkole i nic mu do komunii,na wesele też ma zaprosić!Pojebało WAS LUDZIE!!!
        • Gość: Ania Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 15:03
          Zastanawia mnie tylko jedno, w jaki sposób obecność pani może zakłócić "rodzinną" atmosferę tej uroczystości. Przecież w tym tłumie większość nawet nie zauważy jej obecności. Poza tym żaden z nauczycieli nie wprosił się na tę uroczystość sam i nie zamierza zasiąść przy twoim zapewne suto zastawionym stole. Ta pani, której obecności tak nie możesz znieść, jest z twoim dzieckiem każdego dnia, wspiera go w jego smutkach i radościach, a zwłaszcza dla tak małych dzieci pani w szkole jest kimś szczególnym i ważnym. Komunia to wydarzenie ważne w życiu dziecka i jego rodziców, ale to również uroczystość ważna w życiu klasy, której częścią jest pani. Oprócz ciebie są jeszcze inni, normalni rodzice, którzy chcą aby dzieci w klasie miały dobry kontakt z panią, którą będą szanować. Myślę, że trzeba mieć trochę więcej taktu i kultury!!!
          • Gość: Emi Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 16:27
            Popieram Anię
            • Gość: tes Re: Ceremonia kościelna IP: *.play-internet.pl 30.04.13, 17:10
              Bez sensu jest dyskusja, w której dyskutujący nawzajem sie nie rozumieją. Ja 35 lat temu też wraz z całą klasą zaprosiłam wychowawcę do kościoła, to dla nas było przeciez wielkie przeżycie.Teraz odniosłam wrażenie, że rozmawiamy o rodzicach, prywatnie zapraszających na przyjęcia po kościele,bo znam takie przypadki i to jest dla mnie włażenie w .....Jeśli chodzi o uroczystośc w kościele, to ładnie ze strony wychowawcy, że chce z dziećmi byc w tym dniu.
              • Gość: ... Re: Ceremonia kościelna IP: *.centertel.pl 30.04.13, 17:21
                Zwykle na tym etapie dzieci lubią swoich nauczycieli i nic w tym złego, że chcą aby byli na uroczystości w kościele. Gorzej, gdyby zaczęli zapraszać nauczycieli na przyjęcia... Nie ma co szukać "dziury w całym". Nikt nie protestuje, kiedy pani w szkole wraz z dzieciakami zaprasza mamy, tatusiów, babcie , dziadków na uroczystości z okazji ich święta, a w sumie to też święta "rodzinne".
                • Gość: czika Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 17:35
                  Słuchajcie! Wychowawcom dziękujemy za nauczanie i opiekę nad naszym dzieckiem dwa razy w roku....Pod koniec roku i w Dniu Nauczyciela!
              • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 17:32
                Oto mi chodziło jeżeli ma ochotę przyjść proszębardzo ale tak sama z siebie a nie jeszcze dziękować że się zaprosiło i przyszło .A wy moherowe berety do księdza rydzyka!
                • Gość: Ania Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 19:56
                  Z zaproszeniem pani ci przeszkadza, a bez zaproszenia nie? Skoro rodzice przynieśli to nieszczęsne zaproszenie to pani je przyjęła, bo wymaga tego kultura. Bez niego też pewnie byłaby tego dnia z dzieciakami. Ja myślę, że w tym wszystkim chodzi o jakieś rozgrywki między rodzicami, bo to jedni mają kontakt z panią, inni nie, ktoś się podlizuje, drugi nie, jeden rodzic przesiedzi w szkole, drugi nie. Trzeba było wszystkie sprawy organizacyjne załatwić wcześniej między sobą, w tym kwestię zapraszanych osób i sposobu zapraszania.
                  • Gość: gosc Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 23:32
                    pani pani pani pani pani pani pani pani pani.... nauczycielka?
          • Gość: ... Re: Ceremonia kościelna IP: *.range86-182.btcentralplus.com 30.04.13, 23:37
            "Ania", co ty wiesz o takcie i kulturze, skoro kilka watków wyżej, arogancko stwierdzasz, że rodzice spędzają z własnymi dziećmi zbyt mało czasu... skąd możesz miec taką wiedzę, żyjesz z tymi ludźmi pod jednym dachem...? Zanim zaczniesz wymagać od innych, przemyśl własne postępowanie.
            A w temacie, to ma być podobno uroczystość rodzinna, a przeżycia "duchowe", więc zbiegowisko gapiów i plotkarzy jest zbędne...
            To nie szopka, tylko sakrament, cała Święta Trójca przewraca się w grobach patrząc co ludzie zrobili z wiary...
    • Gość: dziks Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 21:50
      Nauczyciel bierze bardzo ważny udział w wychowaniu dziecka. Uczy go równie kultury. Wynika z tego, że "kicz" chodził na wagary.
      • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 07:06
        Nie chodziłem na wagary,ale uważam jako facet że cała ta otoczka koło komunii to wielka farsa!Powinno się bardziej skupić na aspekcie duchowym wytłumaczyć dziecku całą zasadność przyjęcia komunii.a od znajomych wiem że niejeden nauczyciel ma gdzieś te zaproszenia musiałby latać co niedziela na komunie do kościoła,przecież dzieci są z różnych parafii.Ale skończcie już polemikę.dziękuję za wszystkie opinie.I nie mam kultury?
        • Gość: gosc Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 23:36
          Panie KICZ, jeśli dobrze rozumiem, to Panu nie chodzi o to, że belfrów ma nie być, tylko, że szopka jest zbędna? A pani przedszkolanka Anna nie jest w stanie tego zrozumieć?
          • Gość: kicz Re: Ceremonia kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 07:15
            Brawo!Właśnie o to mi chodzi!O całą te szopkę,która niczemu nie służy.Zarzucają mi brak kultury,że nie mam szacunku do pracy i wysiłku pań nauczycielek w szkole.Naprawdę doceniam to!Dziękuję im za trud wychowania i uczenia w Dniu Nauczyciela na koniec roku a nie wspomnę o imieninach i urodzinach gzie też dzieci składają życzenia z prezencikiem To tyle .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka