Dodaj do ulubionych

Maryla Rodowicz w Ciechanowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 18:16
Czy ludzie w Ciechanowie cieszą się z jej jutrzejszego koncertu? Co o tej Pani sądzicie? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 20.06.13, 18:24
      Mi tam odpowiada jej muzyka. Ludzie bawią się przy niej. W tym miesiącu obchodziła jubileusz 50-lecia pracy artystycznej :)
    • Gość: xxx Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.bilgoraj.mm.pl 20.06.13, 19:55
      Tzw. zaścianek sluchajacy tzw. "ambitnej muzyki" powie zaraz, ze wiocha, kicz. Ja z żona i dzieckiem na pewno sie wybierzemy.
      • Gość: kkk Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 20:10
        Niech się cieszą.Kolejne igrzyska,a ludzie pracy nie mają.Te pieniądze,które dadzą Maryli uratowałyby potrzebujących.Głupi naród się cieszy jakiego ma dobrego prezydenta.
        • Gość: xxx Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.bilgoraj.mm.pl 20.06.13, 20:31
          A co ma Waldek do miejsc pracy? i jak te pieniądze miały by być przekazane "potrzebujacym"? człowieku, komuna sie skończyła.
          • Gość: kkk Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 20:44
            Ale naród jest mądry.Jak tak uważasz to się baw,uważaj tylko żebyś nie stracił roboty,bo Waldek nadal będzie się bawił i trwonił nasze pieniądze.
            • Gość: road Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 20:53
              i głupich nadal nie brakuje jak widać.
              • Gość: . Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 22:03
                idę na marylę! jakby żadnego koncertu nie było, to bys pisał, że wiocha a waldek nie dba o rozrywkę ludzi, bo nie samym chlebem człowiek żyje. pisowcom już całkiem odbija
                • Gość: :) Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.matcom.com.pl 20.06.13, 22:10
                  Przed Marylą koncert Volver :)
                  • Gość: ktoto Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 22:14
                    Oba fajne według mnie ;)
                    • Gość: m Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 22:46
                      Pogratulować rozsądku.
              • Gość: xxx Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 12:35
                Glupi to tylko siedzi i uwaza ze wszystko mu sie od panstwa nalezy.
          • Gość: TU Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 23:55
            do XXX
            1. komuna sie skończyła a miejsc pracy ubylo i wciąz ubywa także w naszym mieśćie, a tym samym ludzi bez pracy przybywa, bo układy kwitną jeszcze bardziej, gołym okiem widać i słychać, naród nie głupi
            2.a ile te występy kosztują za ten zespół i Rodowicz, i w ogóle jakie koszty całej imprezy Dni Ciechanowa- lud winien to mieć szczegółowo podane do wiadomości -rzetelnie tzn.uczciwie a nie tylko program i przyjść wypada posłuchać i uwaga zrobić 1 zdjęcie Pani Rodowicz z bliska - bo gwiazda więcej nie wyraża zgody
            3. Kupa forsy za takie występy a można by skromniejszą gwiazdę i część kasy przeznaczyć dla biednych tego miasta ( obiady, kolonie dzieci itp.) a nie wpychać takiej artystce co nie wie co to głód i pomoc innym
            • Gość: ŁODZIANIN Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 00:09
              Populizmem powiało... W każdym mieście są koncerty, Dni miast i wszędzie to kosztuje, ale nie znam miasta, które wszystko pakuje w pomoc społeczną. Ludzie się na to nie godzą zwyczajnie. Znasz takie miasto bez koncertów i imprez, to podaj nazwę. Jestem pewien, że nie podasz, bo takie nie istnieje, więc po co ta demagogia.
              • Gość: dede Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.146.80.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.13, 07:03
                Nie ma co strzępić sobie języka. Jestem pewien, że TE SAME osoby, które teraz bronią "potrzebujących" i psioczą na dni miasta w innych wątkach pod innymi nickami jęczą, jakie to zadupie z Ciechanowa, nic się nie dzieje, brak atrakcji i to też wina prezydenta!
                • Gość: ooo Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 07:48
                  Myślę, że nie chodzi o to żeby pieniądze przeznaczone na kulturę przelewać na biednych. Myślę, że problem w Ciechanowie i w większości innych miast jest taki, że organizuje się jeden lub najwyżej dwa koncerty, zaprasza się gwiazdę, która inkasuje cały budżet miasta przeznaczony na organizację koncertów. Następnie cały rok osoby odpowiedzialne za rozrywkę mieszkańców siedzą sobie cicho twierdząc, że kasy brak więc nic się nie da zrobić.
                  Pomyślmy, czy społeczeństwo, przyzwyczajone może mniejszymi cyklicznymi koncertami, festynami i innymi imprezami, na które zaprasza się mniejsze gwiazdy (czytaj tańsze) prezentujące również dość wysoki poziom artystyczny, nie wzięłoby chętnie udziało w imprezach miejskich. Nikt by wtedy nie mówił, że w mieście się nic nie dzieje.
                  • Gość: obserwator Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:02
                    I z tego, co widzę taką właśnie strategię ma Ciechanów. Dużo złej woli trzeba, żeby nie widzieć, jak wiele różnego rodzaju (małych i dużych) imprez w Ciechu miasto organizuje.
                    • Gość: TU Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:36
                      zgadzam się z przedmówcami - dużo się dzieje w kulturze. Można też wybierać, można częste imprezy i tańszych wykonawców a będzie jeszcze lepiej. Wiadomo że "gwiazda" zgarnia z budżetu miasta dużą kasę i nie starcza np. na miejscowe małe imprezy (choćby jak pisano o Kupalnockę walka była, innych nie wymienię bo po co ). A szkoda że w Dniach Ciechanowa zapomina się o patronie miasta, gdzie w innych miastach to zaszczyt.
                      Takie np. "gwiazdy wielkie" zabierają kasę że na miejscowe małe projekty z lokalnej społeczności ani grosza się nie daje, bo nie ma kasy...
                      Chodzi o to, jak rządzić by tez i swoim dać a nie obcym "wielkim, bogatym" dopychać kieszenie
                      dużo by mówić, ale ... kto u władzy ten rządzi.
                      I jakie koszty pochłoną Dni Ciechanowa? - dobrze by wiedzieć ile dla kogo?
                      • Gość: obserwator Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 12:01
                        Parę lat temu przez to forum także przewaliła się dyskusja pt "dlaczego nie ma dni miasta, w innych ośrodkach są!". No i mamy dni miasta, wiadomo, ze tu musi być jakiś fajerwerk - mamy taki średni w postaci Maryli Rodowicz. Nie moja bajka, ale pewnie wielu się spodoba. Jak by nie było dni miasta, byłoby ujadanie, że inni mają, a "ciechamów" nie. Inne imprezy też są dotowane, z Kupalnocką to poszło nie o kasę, ale o arogancję powiatu, który założył, że kasa z miasta należy się na powiatową imprezę jak psu buda. Trochę się przeliczył, będzie nauczka na przyszłość.
                        • Gość: gość Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 23:34
                          Narzekacie a przecież Maryla Rodowicz to wierna platformerka z niską emeryturą i bardzo dobrze ze platformerski prezydent da zarobić marylce co kocha Platformę Obywatelską.
                          Jej głodowa emerytura to 1000zł czy wy wiecie jak za to przeżyć?
                          gazetapraca.pl/gazetapraca/56,90440,11822473,Tyszkiewicz__Cugowski__Rodowicz__ile_naprawde_dostaja.html
                          Dziękujemy Prezydencie ,że dzięki Tobie nasza ukochana Marylka coś tam sobie odłoży bo jak sama wyznała zatraciła się w wydawaniu pieniędzy.

muzyka.onet.pl/plotki/maryla-rodowicz-straci-miliony,1,5430869,wiadomosc.html
                          Pan Prezydent z PO potrafi zapłacić takiej co to Kaczyńskim klaniać się nie będzie a i opluć potrafi z lekkością kaszalota oczywiście duńskiego.

www.fakt.pl/Rodowicz-o-tym-co-robi-Kaczynskim-To-jest-judzenie-ludzi-budowanie-antyrosyjskich-nastrojow,artykuly,161062,1.html

Ja tam wolę piosenki Sipińskiej niż Rodowicz ale czy Wardziński zaprosi Urszulę ?
                          www.fakt.pl/Urszula-Sipinska-obraza-Maryle-Rodowicz-Wojna-piosenkarek,artykuly,216925,1.html
                          • Gość: dede Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 22.06.13, 00:10
                            Ale jak zamroczonego nie tylko "antypełowską" propagandą Kukiza miasto finansowało, nie wklejałeś linków, jaki to "niepokorny propisowski" element platfusy z Ciechanowa zapraszają... i jaki mają w tym interes?! Nie linkowałeś, bo nie miałeś w tym interesu politycznego, teraz linkujesz, wyjątkowo głupio, bo przypadek Kukiza dowodzi, że chore podejrzenia tylko w chorej głowie mogą się rodzić!
                            • Gość: gość Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 08:07
                              Jak dede to wiadomo,ze głupek pierwszej klasy z PełO.
                              Kukiz teraz miałby zakaz wystepu w Ciechanowie i wcale nie dlatego,ze trzyma z PiSem bo trzeba poczytać matołku dede ze daleko mu do PiSu.
                              W tamtym czasie tak szczekał na PiS albo bardziej na Ziobrę i na dodatek po pijaku ,że w ratuszu byli zachwyceni takim artystą.Za tamten wystep Kukuz powinien się wstydzić o ile go pamieta i o ile został nagrany na wieczną pamiatkę przez proplatformerskie ciechanowskie matolstwo.

Gość portalu: dede napisał(a):

> Ale jak zamroczonego nie tylko "antypełowską" propagandą Kukiza miasto finansow
                              > ało, nie wklejałeś linków, jaki to "niepokorny propisowski" element platfusy z
                              > Ciechanowa zapraszają... i jaki mają w tym interes?! Nie linkowałeś, bo nie mia
                              > łeś w tym interesu politycznego, teraz linkujesz, wyjątkowo głupio, bo przypade
                              > k Kukiza dowodzi, że chore podejrzenia tylko w chorej głowie mogą się rodzić!
                              • Gość: TU Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 09:05
                                przez to forum kultura schodzi na psy.występ był ludzie w błocie stali i śpiewali. deszczem nie polało na czas występu. ochroniarze wyprosili media po pierwszej piosence Rodowicz tak sobie życzyła, a ile dostała dalej cicho sza
                                szkoda że wcześniej nie było takiej publiczności gdy młodzi śpiewali (oni pewnie nic nie dostali, i braw mało)
                                Ciekawe jak dzisiaj dzień w Ciechanowie przeleci
                                • Gość: jaaaa Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.13, 10:19
                                  Nie rozumiem mieszkańców tego miast jak nie ma imprez jest źle, jak są to też nie za dobrze, bo gwiazda nie taka, albo co gorsza ma poglądy polityczne zgodne lub nie zgodne z jakąś partią. Puknijcie się w głowe poglądy poliryczne to każdego prywatna sprawa, a jak Wam gwiazda nie odpowiadała trzeba było zostać w domu! Ja byłam na imprezie, moim zdaniem koncert Maryli pierwsza klasa, było super. Jedyne zastrzeżenie do części społeczeństwa że brak im kultury osobistej i nie potrafią się zachować śmieci wszędzie pełno mimo że pojemniki były, palą fajki stojąc w ściśnientym tłumie, co jest zabronione no i oczywiście bez bijatyki też się nie obyło.
                                  • Gość: gosć Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 17:00
                                    Ja nie byłem , nie te klimaty , stać mnie na bilet na koncert .
                                    Po co z burakami mam stać skoro takie mamy społeczeństwo lokalne zebrane na błoniach zamkowych.
                                    Gość portalu: jaaaa napisał(a):

> Nie rozumiem mieszkańców tego miast jak nie ma imprez jest źle, jak są to też n
                                    > ie za dobrze, bo gwiazda nie taka, albo co gorsza ma poglądy polityczne zgodne
                                    > lub nie zgodne z jakąś partią. Puknijcie się w głowe poglądy poliryczne to każd
                                    > ego prywatna sprawa,
                                    a jak Wam gwiazda nie odpowiadała trzeba było zostać w dom
                                    > u! Ja byłam na imprezie, moim zdaniem koncert Maryli pierwsza klasa, było super
                                    > . Jedyne zastrzeżenie do części społeczeństwa że brak im kultury osobistej i ni
                                    > e potrafią się zachować śmieci wszędzie pełno mimo że pojemniki były, palą fajk
                                    > i stojąc w ściśnientym tłumie, co jest zabronione no i oczywiście bez bijatyki
                                    > też się nie obyło.
                                    • Gość: jaaaa Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.13, 19:24
                                      To po co mieszkasz w miescie gdzie są buraki?? Należy edukować społeczeństwo, żeby następnym razem było lepiej

Gość: gosć 22.06.13, 17:00 Odpowiedz
                                      Ja nie byłem , nie te klimaty , stać mnie na bilet na koncert .
                                      Po co z burakami mam stać skoro takie mamy społeczeństwo lokalne zebrane na błoniach zamkowych.
                              • Gość: kurek Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 22.06.13, 12:29
                                Przem, dajesz się podpuszczać jak DZIECKO. Niestety w tych forumowych potyczkach wychodzisz na zaślepionego politycznie debila i tym samym robisz zły pijar ukochanym przez ciebie pisiorkom. Dla platfusków jesteś pożytecznym idiotą, bo mogą potem mówić: zobaczcie, jakie głupki głosują na pis!
                                • miejskaplatformaobywatelska1 Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie 22.06.13, 17:07
                                  Zdecydowanie odcinamy się od wpisów kolegów szkalujacych sympatyków PiS.
                                  Przepraszamy za ich niekontrolowany słowopotok słów podrzegajacych do nienawiści politycznej.
                                  • Gość: . Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 22.06.13, 20:03
                                    Towarzyszki i Towarzyszy zastąpiły Koleżanki i Koledzy.
                                  • Gość: 48 Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.180.235.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.06.13, 20:56
                                    Też uważam, ze nazywanie platfusow glupkami jest prawe i sprawiedliwe, a pisowcow - powinno być karane . standardy muszą być równe!!!
                            • Gość: SS Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.06.13, 10:42
                              Najlepiej sprzedawał się Kasztelan, a reszta to syf
                              • Gość: i o co chodzi? Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 12:00
                                byle by pywo było i igrzyska i gawiedź zadowoluna
                                • Gość: Joasia Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 16:03
                                  Bardzo fajny koncert! Byłam z rodziną i 2 pokolenia się super bawiły! Fakt, z kulturą u niektórych słabo, ale za to Maryla była w świetnej formie.
                                  • Gość: Kamil Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 22:40
                                    Maryla mnie zaskoczyła. Ma kobieta klasę. Sceniczne zwierzę, pomimo lat. Koncert przeszedł moje oczekiwania.
                                    • Gość: Ciech Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.matcom.com.pl 22.06.13, 22:51
                                      Na jej fejsie są zdjęcia z koncertu z Ciechanowa. Nie za dużo, ale są :)
                                      • Gość: w Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.13, 23:21
                                        a co się w tym czasie działo na zamku?
                                        • Gość: z Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 12:33
                                          stara dobra maryla jest jak wino, im starsza tym lepsza
                                          • Gość: foll Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 19:49
                                            Marylka dzięki za kilka fajnych minutek ale wstyd dla ....i rady miasta za chlam na przyczepie jaki zorganizowali by przykryc swe nieudacznictwo. Zaprosilismy znajomych którzy zrewazowali się dziś do Nowego miasta które jest ok 10 razy mniejsze i Wstyd !!!!
                                            Byliśmy zdziwieni jak można w takiej wiosce zoragnizowac mnustwo atrakcji dla dzieci -nie wyganiając ich przez mikrofon czy dla dorosłych.
                                            Obudzmy się w przyszłych wyborach !!!!!!
                                            • Gość: dede Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.204.2.67.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 07:09
                                              A po polsku i do rzeczy można prosić?
                                              • Gość: jaaax Re: Maryla Rodowicz w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 21:18
                                                To chyba raczej chodziło nie o Marylkę tylko o Kabaret "Koń Polski" Zwrócono rodzicom uwagę by trochę zainteresowali się dziećmi ponieważ przeszkadzały. Siedziało sporo dzieci pod sceną na rozłożonym dywanie a większość raczej biegała. Ja sądze,że uwaga była słuszna. Występ był po 21 i zapewne nie dla dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka