IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:56
Dzisiaj w KRC usłyszałam, że Gimnazjum nr2 ma być przeniesione do Szkoły
Podstawowej nr3.Ja osobiście sądzę, że to nie jest dobry pomysł. Powstanie
szkoła moloch, w której dzieci będą pewnie uczyły się na dwie zmiany. Nie
wyobrażam sobie by małe dzieci 1,2,3 klasa uczyły się w tym samym budynku z
15, 16- latkami. Wiem, że takie plany były również w roku ubiegłym lecz nie
zrealizowano ich. Jestem tą sprawą zainteresowana gdyż moje 8-letnie dziecko
chodzi właśnie do "trójki". Chciałabym poznać opinie innych na ten temat.Co o
tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jortex Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:39
      Jutro na sesji rady miasta rozstrzygnie się, czy powstanie Zespół (podstawówka i gimnazjum) w "trójce" (przy szpitalu). Chodzi głównie o to, iż WSZ potrzebuje w Ciechanowie całego budynku. (bo inaczej nie dostanie akredytacji)Jeżeli takiego obiektu nie otrzyma, to "wyniesie się" do Mławy (a to straszny policzek dla miasta i prezydenta WW, więc dyrektorka z Gimnazjum nr 2 zostanie ukarana za to, że nie zdecydowała się na "korzystne dla nauczycieli" przeniesienie w zeszłym roku - teraz gwarancji zatrudnienia dla nauczycieli z "2" prezydent już pewnie nie da)...
      • Gość: edek Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 30.12.04, 00:34
        nie ma czego żałować... kiepskie gimnazjum było... i dobrze że się skończy(ło)
      • Gość: zainteresowana Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:24
        Może jest jakieś inne rozwiązanie niż utworzenie Zespołu w "trójce"?
    • Gość: b. Re: Gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 10:25
      To ja tylko dodam, że aktualne info z miasta oraz kraju i świata można znaleźć
      na aktualizowanej codziennie stronie www.krc.ciechanow.pl
    • Gość: ZdesprowanaMamusia Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 30.12.04, 16:46
      Z przerażeniem czytam te wszystkie wypowiedzi o przeniesieniu gimnazjum nr 2 do
      Szkoły Podstawowej nr 3. Moje dziecko jest teraz w pierwszej klasie
      podstawówki. Nie moge sobie wyobrazić jak będzie w i tak przepełnionej szkole,
      kiedy wtargną do niej tłumy rozwydrzonej młodzieży: A JAKA MŁODZIEŻ TAM CHODZI
      TO CHYBA NIE TRZEBA NIKGO UŚWIADAMIAĆ!!! Ja już zdecydowałam! Nie będę narazać
      swojego dziecka na kontakty z marginesem. Zabiorę w II klasie do innej szkoły.
      • Gość: zainteresowana Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 19:02
        Ja również zastanawiam się nad przeniesieniem dziecka do innej szkoły.Trochę
        szkoda, bo tutaj ma już swoich przyjaciół i dobrze się czuje w tej szkole. Ale
        chyba nie będę miała wyboru. Jeśli gimnazjum nr2 będzie w "trójce" ja dziecko
        przenoszę.
        • Gość: aga Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 31.12.04, 08:48
          to nie do wyobrażenia: w trójce jest ponad tysiąc uczniów, do tego dojdzie
          około 500 gimnazjalistów! No, chyba że zrobią się luzy jak ludzie zaczną dzieci
          zabierać...
          • Gość: zdezorientowana Re: Gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:34
            Ja czegoś nie rozumiem, do G2 idą dzieci po SP3 (po ukończeniu klasy 6), to
            czemu one stają się nagle marginesem? W podstawówce nie były a tam są?
            A po drugie może właśnie o to chodzi, żeby małe dzieci odchodziły do innej
            podstawówki, zobaczmy jaka pobliska podstawóweczka świeci pustkami? Może cała
            sprawa jest bardziej złożona, niż mieszkańcom się wydaje, a może nie.....
            • Gość: maurycy Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 02.01.05, 18:02
              Dzieci z SP3 rzadko kiedy szły do gimnazjum nr 2. Na ogół szły do Gim.3 lub
              do "jedynki". Sporo szło do gimn.TWP (kiedy było w jednym budynku) lub do STO.
      • Gość: gosc Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:34
        szanowna paniusiu
        jezeli zabierze pani swoje cudowne dziecko do innej szkoly, to ja juz nie bede
        protestowala przeciwko przeniesieniu gimnazjum nr 2 do trojki. moja corka jest
        uczennica tego gimnazjum, jest normalnym ,porzadnym dzieckiem - podobnie jak
        jej kolezanki i koledzy - i wole, zeby unikala kontaktu z "cudownymi" dziecmi
        wychowywanymi przez zdesperowane mamuski. doswiadczenie uczy, ze dzieci
        wychowywane przez zdesperowane mamuski sa doskonalym materialem na bandziorow.
        te osmioletnie tez.wolalabym oszczedzic mojej corce zbednych zaszczytow.
      • Gość: domix Re: Gimnazjum IP: *.chello.pl 02.02.05, 17:09
        szkoda ze tak łatfo wydajesz opinie skoro nie masz zielonego pojecia o tym
        jakie to gimnzjum.Przypominam tylko ze to ,,barachło"przyszło ze szkoły
        podstawowej nr 3 i z jej rejonu
    • Gość: pedagog Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 31.12.04, 13:48
      A może chodzi o kolejny nowy stołek DYREKTORA ZESPOŁU dla swojego człowieka
      poczekamy zobaczymy.
    • Gość: uczeń Re: Gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.01.05, 13:42
      W budynku szkoły społecznej przy Wyspiańskiego od lat gimnazjum funkcjonuje
      razem ze szkołą podstawową i nie ma w związku z tym żadnych antagonizmów...
      istnienie dwóch szkół pod jednym dachem jest zatem możliwe...
      • Gość: mamemo Re: Gimnazjum IP: *.localdomain / 213.77.7.* 03.01.05, 19:21
        Ale do gimnazjum STo chodzi inna młodzież niż do gimn. nr.2!!! I dlatego
        współżycie TYCH dwóch szkół (Gimn.nr.3 i SPnr.3) NIE JEST MOŻLIWE!!!
        • anyone_x Re: Gimnazjum 03.01.05, 20:56
          Bo szkoły STO to najlepsze szkoły w mieście! Nigdy tego nie ukrywałem! Co
          więcej - sam je skończyłem! ;) Pozdrawiam wszystkich - nie tylko uczniów z STO!
    • Gość: szczur Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.01.05, 22:49
      dobre gimnazjum to podstawa! wyścig szczurów trwa!
    • Gość: as Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:02
      W STO mają w jednym budynku i podstawowkę i gimnazjum i żyje im sie bardzo
      dobrze :] może polączenie tamtych dwoch szkół to nie taki zly pomysł? z drugiej
      strony, do STO uczęszcza nieporownywalnie mniejsza ilośc uczniów, więc w nowym
      zespole szkół może zatraci się kontakt pomiędzy uczniem i nauczycielem i nie
      bedzie dobrze.
      • Gość: pani Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.05, 20:11
        Nie będzie dobrze, jak około 1.500 uczniów będzie się uczyło pod jednym dachem.
        Nie będzie dobrze zwłaszcza dla tych młodszych... Podstawówka "trójka" zejdzie
        na psy!
        • Gość: matka Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:24
          Zastanawia mnie tylko dlaczego nikt na ten temat nie rozmawiał z rodzicami.
          Czyżby ich zdanie się nie liczyło?
          • Gość: know Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.01.05, 20:46
            jeśli miasto nie da budynku PWSZ nie dostanie pieniędzy z Unii na robudowę
            szkoły... A na tym wszyscy skorzystamy!
        • Gość: czytelnik Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.05, 22:39
          Dobro dziecka ? czy widmo utraty stanowisk dyrektorskich i likaidacji
          towarzystwa wzajemnej adoracji,
    • Gość: tatuś Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.01.05, 19:28
      niech ciechanowskie gimnazja ujawnią swoje adresy internetowe; chciałbym
      przejrzec oferty i wybrać szkołę dla dziecka... ile godzin języków, jakie
      zajęcia dodatkowe, wyniki egzaminów, kwalifikacje nauczycieli itp...
      TE INFORMACJE POWINNY BYĆ UPOWSZECHNIONE!
      • Gość: gosc Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:40
        językami w gimnazjum proszę się nie przejmowac . zadne w ciechanowie nie
        przygotowuje do kontynuacji nauki j.obcego w szkole sredniej. nawet jezeli
        niektorzy uczniowie ze szkoly spolecznej cokolwiek wladaja jezykiem np.
        angielskim to wylacznie dlatego, ze pobieraja prywatne lekcje. wina nie lezy
        jednak wylacznie po stronie szkol. one czesto oferuja dobry towar, tylko
        rodzice zapominaja uswiadomic pociechom do czego sluzy szkola. tuszuja
        klamstwa, usprawiedliwiaja ucieczki z lekcji, nie ucza dobrego wychowania i
        razem ze swoimi dziecmi uczestnicza w szkolnej zabawie w kotka i myszke. a
        szkola to odpowiedzialnosc za swoje przyszle zycie.i dziecku nalezy to
        uswiadomic.jak? nieustannie uczac szacunku dla drugiego czlowieka. i od czasu
        do czasu moznaby przypomniec pociechom dziesiec przykazan i wyjasnic ich
        znaczenie.
        • Gość: ha_ha_ha Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.01.05, 22:56
          trzeba było się podpisac "katecheta" albo "mentor"... skoro już tak wszystko
          wiesz i w sprawie językó i moralności... ha ha ha!
    • Gość: ojciec z czwórki Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.01.05, 08:28
      (w związku z tym co napisałem na wątku o podstawówkach) chce wam powiedzieć, że
      syna zapisuję do gimnazjum STO. Zalezy mi, żeby był dobrze przygotowany do
      nauki w liceum (zmarnować te 3 lata jest niezwykle łatwo)!!! I TO JEST
      NAJWAZNIEJSZE!!!
      TE WSZYSTKIE PIEPRZENIA O TYM ŻE SZKOŁA NIE JEST WAŻNA MOŻECIE SOBIE DAROWAĆ!
      A NA ZAJĘCIA SPORTOWE ZAPISZĘ GO ALBO DO ORKI ALBO DO TKKF-U ALBO NA AIKIDO
      (PODOBNO DUŻO DZIECI ZE STO TAM CHODZI)!!!
      PA!
    • Gość: gula Re: Gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 17:39
      ale to lodowisko na społecznej to gimnazjaliści zrobili...
      • Gość: karina Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.01.05, 21:17
        i to jest chyba wogóle pierwsze lodowisko w naszym mieście...
        • Gość: Qwerta Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:41
          Jakie pierwsze? Z 5 lat temu w Spolecznym lodowisko tez bylo.
        • Gość: karina Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.01.05, 13:49
          PIERWSZE W TYM ROKU!!! ;)
          • Gość: gryzoń Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.01.05, 13:50
            powinniscie znowu polac w poniedzialek - za malo wody!
            • Gość: Maurycy Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.01.05, 17:41
              Nie ma potrzeby. Dzisiaj tam byłem. Jazda na całego i chyba wszystkie dzieci z
              osiedla z bloków i kargoszyna
              • matis78 Re: Gimnazjum 06.02.05, 12:19
                ha, ha, ha i tak się rozpuści do ferii - idzie odwilż!
    • Gość: ojciec Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.05, 18:51
      CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC JAKIE SA WARUNKI DOSTANIA STYPENDIUM W GIMNAZJUM STO
      • Gość: syn Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:05
        marne
        • Gość: ojciec...chrzestny Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.05, 21:54
          marne to mogą być szanse, ale nie warunki. Widać synu, że jeszcze długo musisz
          się uczyć...
        • Gość: zorientowana Re: Gimnazjum IP: 195.117.122.* 06.02.05, 23:36
          Pewnie składałeś podanie o stypendium i nie zostało Ci ono przyznane?
          Wątpię.Tak samo ,jak wątpię w to ,że jesteś uczniem jednej z tych szkół.A skoro
          nie uczysz się w społecznej, nie masz pojęcia o czym mówisz.I po co to?
      • dyrsto Re: Gimnazjum 07.02.05, 12:23
        W sprawie stypendium bardzo proszę skontaktowac się ze szkołą (672 28 69). Na
        decyzję o jego przyznaniu mają wpływ różne czynniki: średnia ocen, także ocena
        z zachowania oraz sytuacja finansowa ucznia. Szkoła dysponuje funduszem
        stypendialnym i wielu uczniów z niego korzysta. Istnieje także możliwość
        otrzymania stypendium od Zarządu Głównego STO z Warszawy.
        Nigdy nie jest tak, że szkoła pozostawia bez pomocy ucznia, który jest w
        potrzebie, ale każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie, więc najlepiej
        skontaktować się z nami osobiście.
        Pozdrawiam
        Katarzyna Stawicka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka