Dodaj do ulubionych

Co z 6 weidera?

02.04.11, 22:10
Pytanie do tych które ćwiczą- ćwiczyły. Pytam, bo mam taaaki brzuchol (reszta ok), że już patrzeć na niego nie mogę. Chodzę na aerobik, próbowałam też hula hop (nie umiem za bardzo tym kręcić i od razu się wściekam) i doopa blada... A tu wiosna idzie
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Co z 6 weidera? 02.04.11, 23:02
      Ja ćwiczę od 4 dni big_grin Zobaczymy czy i jakie będą efekty, no a przede wszystkim jak długo wytrwam
    • sofi75 Re: Co z 6 weidera? 03.04.11, 20:47
      Pytanie do tych które ćwiczą- ćwiczyły.

> ale jakie konkretnie jest to pytanie?

PS. Cwiczylam. Skonczylam caly cykl dwukrotnie - raz normalnie, a raz z ciezarkami (po 1 kg) na kostkach.
      • mel-laa Re: Co z 6 weidera? 03.04.11, 21:17
        No jak to jakie- czy działa???wink
        • sofi75 Re: Co z 6 weidera? 04.04.11, 09:52
          Tak jak pisza dziewczyny:

a) na rzezbe dziala i to az za bardzo - calkiem OK wygladalam w polowie szostki. Po zakonczeniu miesni bylo az za duzo (ale po tygodniu niecwiczenia wrocily do w miare normalnego wygladu).

b) oponki tym nie zrzucisz, ale nie mnie sie wypowiadac, bo takowej nigdy nie mialam. Do zrzucenia oponki to raczej kardio Jak polaczysz A6W z polgodzinnym codzienym joggingiem, to powinno byc OK.

c) Cwiczenia najlepiej wykonywac na karimacie. Za podlodze lub dywanie poobcerasz sobie plecy. Na zbyt miekkim materacu uszkodzisz kregoslup.
    • leserka0 Re: Co z 6 weidera? 03.04.11, 21:19
      Obawiam się, że tłuszczu tym się nie pozbędziesz. Sama mam trochę oponkę i jadę tego weidera od tygodnia. Mięśnie mi się wzmocniły, ale nadal mają na sobie pierzynkęsmile.
    • dagbe Re: Co z 6 weidera? 03.04.11, 23:36
      Na oponkę na brzuchu to u mnie pomogły:
      * dieta (dietetyczka z N... ważyła mnie co tydzień i dawała jadłospis na kolejny tydzień) i
      * ćwiczenia aerobowe (bieganie, spinning, klasyczny aerobik) 5 x w tygodniu
      * sauna raz w tygodniu.
      Zajęło to jakieś dwa miesiące, więc do wakacji jest szansa zdążyć wink
      A6W to jest trening na rzeźbę a nie na spalanie tłuszczu. Ale oczywiście nie zaszkodzi, tylko uważajcie na plecy - lędźwiowy odcinek kręgosłupa nie powinien odrywać się od podłoża.

Pozdrawiam,
      Dagmara
      • dagbe I jeszcze hula-hop. 03.04.11, 23:40
        Nie zrażajcie się tym, że nie umiecie. Stańcie na miękkim dywanie (żeby koło nie hałasowało, jak spadnie) i ćwiczcie. Przez pierwsze dni to bedzie po pół obrotu na raz, przynajmniej poćwiczycie skłony wink Ale po kilku dniach będzie dwa-trzy obroty i ani się obejrzycie, jak bedziecie kręcić pół godziny w jedną stronę.
        Tylko koło nie powinno być za lekkie, bo takie faktycznie dorosłej osobie bardzo ciężko zakręcić.

Pozdrawiam,
        Dagmara
    • babsee Re: Co z 6 weidera? 04.04.11, 10:09
      Ja wytrzymalam do 29 dnia.
      Efekt-brzuch sie wyraznie splaszczyl, dolna oponka(nad blizna cc) wyraznie zmalala, gorna zniknela smile. Na brzuchy zarysowane miesnie-bardzo ladnie.W talii spadlo mi 4 cm.
      Efektm ubocznym bylo zupelnie niespodziewania wysmuklenie ud!
      teraz znowu ciwcze ale tyle i nogi a na zakonczenia,dla odprezenia, serie Weidera.
    • dziub_dziubasek Re: Co z 6 weidera? 04.04.11, 13:31
      Kończę 4 tydzień ćwiczeń. Oponka poniżej talii wyraźnie mniejsza. Chcę do tego zacząć sobie rano biegać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka