Dodaj do ulubionych

Telefon dual sim.

24.02.12, 09:06
Przymuszona stanem technicznym telefonu muszę nabyc nowy. Przegladając oferty duzo teraz telefonów dual sim. Czy sprawdzają się w uzytkowaniu? JJakie modele macie? Jak z działaniem baterii?
Na razie planuje jedną kartę ale nie wykluczone że i drugie miejsce na sim karte zapełnie.
Podpowiedzcie czy warto bawic się w dual sim?
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 09:19
      zastanawiałam sie nad tym do czasu az dotarło do mnie ze jak zgubie/zginie/ukradna taki z dwoma kartami jednoczesnie to kłopot podwójny, jak padnie bateria to tez kłopot podwójny - i pozostałam przy dwoch oddzeilnychwink
      • przeciwcialo Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 09:25
        To tez jakis nawet powiedziałabym konkretny argument.
    • sokhna Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 09:41
      Ja osobiscie nie mam doswiadczen i moze konkretnego argumentu, ale cos musi w tym byc, bo moj maz uwielbia takie rzeczy (szczegolnie telefony) a pozbyl sie tego w bardzo szybkim czasie i powiedzial, ze nigdy wiecej wink
    • havana28 Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 09:46
      Ja mam dual sim Samsunga. Jak byłam w UK służył mi do użytkowania sima brytyjskiego i polskiego, a teraz w polskiego służbowego i polskiego prywatnego w jednym telefonie. Jestem bardzo zadowolona, że nie musze ciągac dwóch telefonów, w użytkowaniu sie sprawdza dobrze, ale nastepnym razem kupie sobie dual sim z wyższej połki (moj to jeden z tańsych modeli), tzn taki gdzie w przypadku przełaczania miedzy simami nie trzeba czekać na restart systemu.
      • ib_k Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 11:48
        kupie sobie dual sim z wyżs
        > zej połki (moj to jeden z tańsych modeli), tzn taki gdzie w przypadku przełacza
        > nia miedzy simami nie trzeba czekać na restart systemu.

mam bardzo tani model, kosztował całe 120 zł, my phone, ma dwa przyciski do wybierania sim, obie karty są jednocześnie aktywne, jedna książka telefoniczna, ogólnie służy wyłącznie do telefonowania, nie ma żadnych bajerów, niezastąpiony na wyjazdach zagranicznych gdy używam miejscowych kart sim
        • havana28 Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 11:57
          Tak, w moim tez obie karty sa jednocześnie aktywne. Z odbieraniem nie ma żadnych problemów,po prostu naciska sie zieloną słuchawke, ale jeśli chce się wykonać połaczenie z sima który nie jest w tej chwili domyślny, trzeba zmienic "domyślność" (telefon sie restartuje) co w sumie trwa raptem jakies 15-20 sekund, ale jeśli czesto zmienia się z ktorego sima chce sie dzwonic może być denerwujące. I to jest aspekt na który wszyscy co chcą kupić telefon z podwójnym simem powinni zwrócić uwagę. Poza tym same plusy i poki będę używać dwóch simów to nie wyobrażam sobie posiadania dwóch oddzielnych telefonów.
          • ib_k Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 12:08
            w moim, po wpisaniu/wybraniu numeru po prostu naciskasz sim 1 lub sim 2 i z tej karty dzwoni, zdecydowanie jest to świetna funkcja,
            • havana28 Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 12:19
              O własnie o taki mi chodzi, żeby można było od razu dzwonić z dowolnej karty i taki zamierzam sobie w przyszłości kupić jak moj obecny sie rozpadnie, co niestety pewnie nie nastapi szybko bo jak na telefon moj obceny jest wyjątkowo żywotny (mam go już 5 lat)
      • gwen_s Re: Telefon dual sim. 24.02.12, 12:04
        M ma też samsunga, miał my phone i powiedział przy tym, że nigdy więcej... z samsunga jest zadowolony bardzo ma już drugi rok i sobie chwali. Jeździ dużo autem, więc ładowarka zawsze pod ręką, prócz tego jedna w domu i jedna w pracy, żeby zawsze można było trochę podładować.
        • dorek3 Re: Telefon dual sim. 01.12.13, 22:38
          To dokładnie odwrotnie niż ja. Mam dual sima od kilku lat , mąż tez i obydwoje nie wyobrażamy sobie wrócić do jednokartowców. Mój pierwszy to tani my phone i był świetny choć dość prymitywny (nie smartfon), Teraz mam samsunga, mąż też i obydwoje co i rusz jesteśmy na maksa wkurzeni na te telefony (choć mamy różne modele).
    • kalsomis Re: Telefon dual sim. 01.12.13, 22:48
      Używam od kilku lat Motoroli EX115 z pełną klawiaturą. Jest prosta ale genialna i niezawodna. Naprawdę mogę ją polecić. Nie wyobrażam sobie jak mogłam nosić dwa różne telefony.
      • gulcia77 Re: Telefon dual sim. 01.12.13, 22:57
        Podpisuję się "obiema ręcyma". Moja miećka ma u mnie dożywocie i z chęcią nabyłabym na zapas, zwłaszcza, że nienawidzę smartfonów, a ekran dotykowy to przekleństwo big_grin Telefon dla mnie ma służyć do dzwonienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka