Dodaj do ulubionych

Ile na dworze?

21.07.12, 19:33
Ile spędzacie teraz czasu na dworze ze swoimi dziećmi (zwłaszcza w taką byle jaką pogodę)? Co robicie z dzieciakami w wakacje w wolnym czasie (w domu)- potrzebuję inspiracji. Tylko Dziewczyny, szczerze odpowiadajcie wink Pytam mam, których dzieci mają więcej niż 1,5 roku i wyjście na dwór to nie spacery z wózkiem. I napiszcie proszę, czy mieszkacie w bloku czy w domu smile Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • anyx27 Re: Ile na dworze? 21.07.12, 19:37
      Moja ma 7 lat, wróciła z kolonii i teraz spędza poza domem tzn. na zewnątrz 5-8h dziennie:

Spacery z psem, skakanie na trampolinie i kąpanie się w basenie w przydomowym ogródku, rower, rolki, hulajnoga, wszelkie place zabaw, bieganie z koleżankami.
    • ewma Re: Ile na dworze? 21.07.12, 19:40
      Moja już samodzielna i mamusi nie potrzebuje sad
      Cały dzień w biegu-rolki,rower,trampolina,plac zabaw,basen,podchody ,itd.
      Tyle tylko ,że to osiedle domków jednorodzinnych,a dookoła łąki i las.
    • jogi.nka Re: Ile na dworze? 21.07.12, 19:41
      Dzięki, tylko chodzi mi o dzieci w wieku powiedzmy 2-5 lat, którym musicie na spacerze towarzyszyć.
      • anyx27 Re: Ile na dworze? 21.07.12, 19:50
        Teraz mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych, szeregówek i biega sama. Wcześniej mieszkaliśmy w bloku, ale takim z zamkniętym dziedzińcem i sama zaczęła wychodzić na ten dziedziniec w wieku 4,5 roku.
    • erba Re: Ile na dworze? 21.07.12, 20:14
      W domu staram się nie kisić, jak nie pada wychodzę, zwykle na plac zabaw albo jedziemy rowerem, tzn ja jadę a ona siedzi w foteliku (2-latka). Kolędujemy też po znajomych, w weekendy jedziemy do lasu albo do dziadków.
    • abdullah_abdullah Re: Ile na dworze? 21.07.12, 22:14
      chyba na polu !
    • platki_sniadaniowe Re: Ile na dworze? 21.07.12, 22:18
      Ja mam dom z ogrodem. dzieci mają 2,5 roku i 7 lat
      Na dworze są prawie cały czas jak nie pada
      rano po sniadaniu wychodzą , potem jedziemy na zakupy, potem na dworze
      dzisiaj byłyśmy na rolkach i placu zabaw i dlugim spacerze jak przestało padać
      jak mokro lataja po kałuzach w kaloszach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka