Dodaj do ulubionych

Zniechęcenie

07.01.13, 23:03
Jak sie urodziła moja córka to zakupiłam dla niej sporą czesc ciuszków na Allegro.Jak wyrosła to postanowiłam rzeczy sprzedać i kupić za tę kasę większe.Jak do tej pory jestem zadowolona z zakupów.Kasę od razu wpłacam.Paczka przychodzi przeważnie w ciągu paru dni i jest ok.jak ktos ode mnie coś kupi to wysyłam paczkę najpóźniej na drugi dzień lub w przypadku weekendu w poniedziałek czy dzień po jakims tam święcie.Na pocztę w laciach chodze bo praktycznie w bloku ją mam.z moicjh rzeczy też wszyscy byli zadowoleni ale do czasu.parę zlotych za nie biorę za wysyłkę nie zdzieram.Opisuje co trza,że używane,że minus za pranie a mimo to już druga osoba niezadowolona.Kurcze to używki za psią cenę są a niektore to firmówki.Czego ci ludzie się po tym spodziewają?Na co jeszce zwracać uwagę przy opisach?Czy ludzie się wybredni jacyś zrobili?Za firmowe spodnie za 5 zł spodziewa się nówek?Poradzcie mi.Rzucic to w pierony i rzeczy oddać do domu dziecka lub MOPS czy ciągnąć to dalej.Juz trochę zwątpiłam i chyba co najwyżej będę tylko kupować
Obserwuj wątek
    • sarling Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:17
      Dostajesz kasę za to? Dostajesz. Dla kasy to robisz, nie dla komentarzy.
      Ja mam dużo negatywnych i neutralnych komentarzy, bo zawsze zaliczam odwety, bo trafią się jacyś roszczeniowcy itd.
      O-l-e-w-a-j.

A zwróć uwagę że sprzedawcy co mają po kilkaset negów i tak świetnie prosperują.
      • 3fanta Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:23
        Masz rację ale mnie ten pierwszy neutral chyba ruszył i to,że druga babeczka chce pajacyki odesłać.do tej pory szło ok.teraz się sknocilo.chcialabym uzyskac poradę na jakie szczegoły zwrócic uwagę bo ludzie się mega wybredni teraz zrobili.Przedtem tego nie bylo.jednak sprzedałam już 40 kilka rzeczy to wiem.teraz od nowego roku się tak kicha.
        • kk345 Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:30
          Wklejaj dokladne zdjęcia i juz
          • czar_bajry Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:36
            Dokładnie tak jak sarling pisze, olej. Jak masz do czynienia z ludźmi i handlem to nie ma bata zawsze w końcu trafisz na takiego co będzie niezadowolony.
            Z moich obserwacji wynika iż są tacy pieniacze allegrowismile
          • cherry.coke Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:37
            Albo nawet zdjecia wygladajace ciut gorzej niz naprawde sa, tak samo bardzo realistyczne opisy. Za 5 zl i tak ktos kupi, najwyzej nie bedziesz sprzedawca luksusow, ale chyba nie o to chodzi.
            • annabetka Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:51
              A ile lat ma Twoja córa?
              • annabetka Re: Zniechęcenie 07.01.13, 23:55
                Sorry smile Doczytałam w suwaczku że to rok i kilka miesięcysmile Chciałam Ci zaproponować wysyłkę z ciuchami ,ale to na 3-4 lata.(chyba że jesteś zainteresowana sprzedażą tego na allegro) Szczegóły na priv.
                • 3fanta Re: Zniechęcenie 08.01.13, 08:47
                  Annabetka dziękuje ci za dobre chęci ale nie wysyłaj.Mała ma bardzo dużo ubranek a ja jej jeszcze dres kupiłam.Ma nawet sporo na te 3-4 lata bo dostała po córce od mojej kuzynki.Wszystko to trzymam w piwnicy bo w mieszkaniu nie dam rady.
    • moofka Re: Zniechęcenie 08.01.13, 08:59
      a nie nie
      do potrzebujacych uzywek nie wypada wink
      o tym juz bylo
      a ty po prostu informuj dokladnie
      ludzie sie nie spodziewaja za 5 czy 7 zl, tylko tego co jest w opisie
      5 plus 10 za wysylke
      za te pieniadze kupisz nowe ciuszki w outletach typu textil market
      czesto dobrych firm
      kupujacy ma prawo miec wybor
      i nie nie o kase chodzi tylko ale o renome sprzedawcy tez
      bo to dosc krotkotrwale myslenie
    • bri Re: Zniechęcenie 08.01.13, 09:24
      Ocenić czy czepiają się z sensem czy nie możnaby gdybyśmy dokładnie wiedziały, jak opisujesz te ciuszki. Cena wielkiej roli tu nie odgrywa.

Ostatnio kupiłam płytę winylową, która była opisana "stan bdb". Płyta nie nadawała się odtwarzania, częściowo była odkształcona, jakby ją ktoś nad ogniem przypalał. Sprzedawczyni focha strzeliła, kiedy dałam negatywa, bo jej zdaniem "jak na 20 lat to płyta była w stanie bdb".
    • aagnes Re: Zniechęcenie 08.01.13, 09:49
      NIe opiszesz uzywanego ciucha dokladnie, jak wyglada itp itd, zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony, spodziewal sie lepszego stanu ...
      Polecam: primo: wystawic hurtem w paczce wszystkie ciuchy, secundo odwiezc do domu samotnej matki or something.
    • kamelia04.08.2007 Re: Zniechęcenie 08.01.13, 10:42
      dla ciebie to jest 5 zł, a do kupującego jest to co najmniej 10 zł (bo trzeba dorzucic koszty przesyłki).

Ciuchy po tak małych dzieciach powinny byc w idealnym stanie, bo i ile może uzywac jednej rzeczy półroczniak. Wszystko co jest zaplamione czy porozciagane nie nadaje sie do sprzedazy.
      Zreszta ty sprzedajesz rzeczy, które sama kupiłas jako uzywane, wiec tez spójrz krytycznie na to co robisz - kupiłas tanio uzywane i chciałabyc za taka sama cene (a przynajmniej za taka, by nie dopłacac do kupna nastepnych) puscic ciuchy dalej. Przeciez te rzeczy były uzywane przez ciebie.
      Ubrania na niemowlaki to roku czy 2 lat ida z reguły w pakietach, nawet jak masz wielce "markowe" spodenki z h&m.

Ja juz na allegro nie kupuje, bo tam sa rózni sprzedawcy delikatnie mówiąc. Trafiłam na takiego rozkosznego, co sprzedawał uzywane spodnie na 4 lata w "stanie idaelnym, włozone tylko raz", a przysłał mi nie uprane i do tego poszarzałe spodnie i jeszcze mi odwetowca wystawił, bo osmieliłam sie miec zastrzeżenia, bo za takie pieniadze (18 zł) kupiłam oryginalne spodnie i powinnAM SIE CIESZYC. No po prostu klekajcie narody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka