Dodaj do ulubionych

Numer telefonu

11.08.14, 12:26
Od mniej więcej 3 tyg dzwoni do mnie jeden numer telefonu.
Po odebraniu słychać sygnał dzwonienia, później ktoś odbiera, ale się nie odzywa, słychać odgłosy tak jakby biurowe i po kilkunastu sekundach ktoś się rozłącza.
Numer nie do wygooglania.
Jak oddzwaniam to jest, że nie ma takiego numeru.
Dziś było 11 połączeń.
Zablokować się go nie da.
Help
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Numer telefonu 11.08.14, 12:28
      Nie odbieraj, do mnie wydzwania jakiś nr i jest cisza w słuchawce. I tak parę razy dziennie. Wciskam ignoruj. Na razie próbuję rozgryźć jak mam zablokować połączenia z tego numeru.
      • karisma_warusco Re: Numer telefonu 11.08.14, 12:30
        Nie odbieram już, ale dzis się wściekłam, bo był telefon raz na kilka dni, a dziś 11 połączeń, a ja czekałam na kilka istotnych telefonów.
        Mam program do blokowania numerów, ale tego numeru mi nie blokuje.
        Przechodzi jakoś przez filtrsad
        • melancho_lia Re: Numer telefonu 11.08.14, 12:33
          Wiem, ze to wkurza. Do mnie kiedyś wydzwaniali z jakiejś windykacji w poszukiwaniu Iksińskiego (nie znam i nie znałam). I po którymś z kolei telefonie kiedy tłumaczę babie, zeby sobie łaskawie odnotowali że mają zły numer, ta do mnie z tekstem, ze przecież te telefony nie są dla mnie niemiłe. Nie są, zgoda, ale doope pani zawraca...
          Tu większy problem, bo nie ma na kogo nawrzeszczeć tongue_out
    • melancho_lia Re: Numer telefonu 11.08.14, 12:35
      A, jeszcze jedno pytanie- nie do wyguglania- czyli nie pokazuje nawet na stronach typu kto dzwonił itp?
      • karisma_warusco Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:01
        Tak, pojawiają się jakieś zagraniczne strony, generalnie bzdury.
        Numer ma kierunkowy z mojego miasta, stąd na początku myślałam, że jakaś instytucja, firma chce się skontaktować.
        • melancho_lia Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:06
          podaj ten numer- ematka wszystko znajdzie big_grin
          • karisma_warusco Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:36
            422996683
    • serei Re: Numer telefonu 11.08.14, 12:36

wcisnąć zieloną słuchawkę i odłozyc telefon, ja tak w 2 dni sie pozbyłam takiego dzwonienia, w końcu to nie mój koszt tongue_out
      • karisma_warusco Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:02
        Już tak zrobiłam.
        Dzwoni nadal, od założenia tego wątku już 2x.
        • irima2 Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:05
          To telefon z jakiegoś call center. Automat wybiera numery z listy, jak się połączy to łączy z wolnym operatorem. Jak akurat nie ma wolnego operatora to rozłącza. Ktoś nastawił automat na maksa, żeby operatorzy nie mogli nawet wdechu wziąć pomiędzy rozmowami.
          • karisma_warusco Re: Numer telefonu 11.08.14, 13:37
            Tyle to się domyśliłam.
            Na studiach pracowałam w call center i mieliśmy tzw. dialera
            • white_swan Re: Numer telefonu 11.08.14, 15:03
              Do mnie też ten numer wydzwaniał . Zapisałam w pamięci telefonu/sim wrzuciłam na czarną listę i mam spokój .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka