22.07.16, 15:16
Pocieszcie jakoś.

W ciągu 2 tyg miałam zrobione 4 wypełnienia w zębach trzonowych, światłoutwardzalne. Ostatnie dwa wczoraj.
Mam dietę i w ramach niektórych posiłków trzeba dodać trochę siemienia lnianego.Parę godzin temu musiałam podrażnić sobie zęby żując to siemię, choć tak pół na pół całe polykałam a część żułam. Nie tak dużo - 2 płaskie łyzki na dany posiłek. A teraz po zjedzeniu kolejnego posiłku czułam ból w czasie żucia w tych zębach z nowym wypełnieniem. Nic nie wypadło, wyglądają jak były. Pocieszcie, że po prostu to minie i nic nie uszkodziłamsad buu.
O ja głupia, już teraz tylko mielone siemię jeść będę!
Obserwuj wątek
    • pajesia Re: Zeby! 22.07.16, 15:55
      Myślę że nic nie uszkodzilaś, masz po prostu swieże duże łaty w zębach. A mielone siemię ponoć zdrowsze bo łatwiej przyswajalne wink. Jak nie minie do jutra ten najgorszy ból, zapytaj swojego dentystę czy tak może być
      • kokoryczko Re: Zeby! 22.07.16, 16:00
        Prawda, jeden z zębów miał naprawdę duże wypełnienie. I tak się składa, że te wypełnienia są na górze, i z każdej strony dwa zęby leczone zęby są obok siebie. Ale jestem zła na siebie, bo trochę to kosztowało i nie chciałabym tego zepsuć.. Zobaczę co jutro i dalej.
    • liliawodna222 Re: Zeby! 22.07.16, 15:58
      Jeśli ubytki były głębokie, to możesz taki dyskomfort czuć nawet 2-3 tygodnie.
    • saszanasza Re: Zeby! 22.07.16, 17:19
      Może kup mielone siemię. Na zębach się nie znam, więc nie doradzęuncertain
      • kokoryczko Re: Zeby! 22.07.16, 17:33
        juz zmieliłam na przyszły użytek. ojojoj ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka