07.03.17, 19:17
Jestem w hostelu i w pokoju odbiera mi wi fi w telefonie a w laptopie pisze ze wi fi ograniczone i nie laczy z netem sad mozna jakos rozwiazac problem? Chce film jakis obejrzec a na telefonie ciezko...
Obserwuj wątek
    • tajemnicza.a.m Re: Wi fi 07.03.17, 19:21
      Zresetowałaś połączenie? Spróbuj poszukać po całym pokoju sygnału?
      Mi na telefonie działa w całym domu net a na laptopie tylko w kilku miejscach.
      • lubieczeresnie Re: Wi fi 07.03.17, 19:23
        Wlasnie szukalam w kilku miejscach jeszcze kolo drzwi sprobuje :p co oznacza zresetowac polaczenie? Rozlaczalam sie kilka razy i probowalam ponownie i nicsad
        • tajemnicza.a.m Re: Wi fi 07.03.17, 19:40
          Tzn korzystam z wifi i różnie bywa:
          a) czasem muszę wcisnąć rozłącz sieć bezprzewodową. A potem połącz.
          b) czasem muszę rozłączyć sieć bezprzewodową a potem połączyć i wpisać hasło.
          c) czasem muszę wyłączyć telefon, usiąść w dobrym miejscu i wyłączyć komputer całkowicie po czym włączyć i wpisać hasło.

No ale..to jednak wifi.
    • nathasha Re: Wi fi 07.03.17, 19:22
      moze masz mozliwosc korzystania tylko na jednym urzadzeniu?
      • lubieczeresnie Re: Wi fi 07.03.17, 19:31
        Probowalam wylaczylam wi fi w telefonie i komp dalej nie dziala chyba pozostal tylko telefon
        • nathasha Re: Wi fi 07.03.17, 19:35
          ok, zapytam po ematkowemu - probowalas dzwonic na recepcje i zrobic dzihad?
          • lubieczeresnie Re: Wi fi 07.03.17, 19:40
            Tak powiedzieli ze skontaktuja sie z informatykiem rano dzwonilam i milcza zaraz zadzwonie jeszcze raz przesr... sytuacja bo miesiac tu zostaje chociaz jutro mam miec moj drugi laptop moze cos z tym nie tak masakra dzwonie jeszcze raz
            • nathasha Re: Wi fi 07.03.17, 19:41
              zadzwon albo zapytaj na jakims forum informatykow. prosze, powiedz ze jestes przez miesiac w normalnym hotelu a nie 6-osobowym hostelowym pokoju wink
              • tajemnicza.a.m Re: Wi fi 07.03.17, 19:44
                istnieją 6 osobowe pokoje hoselowe gdzie upycha się obcych sobie ludzi?
                • lubieczeresnie Re: Wi fi 07.03.17, 19:45
                  Jestem w jednoosobowym pokoju same tu takie jedno i dwiuosobowe i jest normalniesmile
                • ania.rene Re: Wi fi 07.03.17, 20:05
                  Tak. Np dla rodziców dzieci z onkologii. Hostele przyszpitalne.
                  I dość często jest no 5 facetów i kobieta. Albo odwrotnie
                  • nathasha Re: Wi fi 07.03.17, 20:08
                    sad ania.rene
                • nathasha Re: Wi fi 07.03.17, 20:07
                  no of course ze tak, nie wiedzialas? sa i 12-osobowe.
                • fifiriffi Re: Wi fi 07.03.17, 22:50
                  tajemnicza.a.m napisała:

> istnieją 6 osobowe pokoje hoselowe gdzie upycha się obcych sobie ludzi?

hostel jak sama nazwa wskazuje?
                  Tak, w hostelach ludziw kwateruje sie np tak
                • taki-sobie-nick Re: Wi fi 07.03.17, 22:52
                  tajemnicza.a.m napisała:

Owszem, podobnie jak w wagonach sypialnych upycha się obcych sobie ludzi, o ile nie zapłacisz za wszystkie łóżka. tongue_out Analogicznie w schroniskach młodzieżowych. tongue_out
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Wi fi 07.03.17, 23:32
                  tajemnicza.a.m napisała:

Oczywiście! Nawet myślę, że 8 osobowe się znajdą...
            • fifiriffi Re: Wi fi 07.03.17, 22:48
              lubieczeresnie napisał(a):

> Tak powiedzieli ze skontaktuja sie z informatykiem rano dzwonilam i milcza zara
              > z zadzwonie jeszcze raz przesr... sytuacja bo miesiac tu zostaje chociaz jutro
              > mam miec moj drugi laptop moze cos z tym nie tak masakra dzwonie jeszcze raz

hahhahhahhha
              słodko
              no weż.... co maja zrobić?
    • redheadfreaq Re: Wi fi 07.03.17, 22:52
      Czasem warto spróbować kliknąć w "rozwiązywanie problemów" w windowsach przy problemie z połączeniem. Zdarza się, że komputer sam sobie poradzi. Jeżeli masz inny system to niestety nie pomogę.
    • alchemy_alice Re: Wi fi 07.03.17, 23:03
      Odpal "uruchom" z menu start, wpisz "cmd" (bez "") enter. Pokaze ci się konsola. Tam wpisz ipconfig/release , a potem ipconfig/renew . Powinno pomóc. Ewentualnie odpal rozwiazywanie problemów bo może to dns. Jeżeli to dns powtarzasz procedure, ale wpisujesz ipconfig/flushds i restart kompa.
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Wi fi 07.03.17, 23:34
      lubieczeresnie napisał(a):

> Jestem w hostelu i w pokoju odbiera mi wi fi w telefonie a w laptopie pisze ze
      > wi fi ograniczone i nie laczy z netem sad mozna jakos rozwiazac problem? Chce fi
      > lm jakis obejrzec a na telefonie ciezko...

Udostępnij se internet z telefonu na komputer. Tylko z czuciem to zrób.

Xsionnc
      • wioskowy_glupek Re: Wi fi 07.03.17, 23:39
        Jak ty chcesz przez neta hotelowego i jeszcze przez wifi film oglądać big_grin To szkoda twojego zachodu. Wifi hotelowe z ledwością zazwyczaj fejsa ogarnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka