Dodaj do ulubionych

Kobiety LUBIĄ być molestowane

21.06.17, 16:29
Mam nadzieję, że tego mi nie skasuje moderacja kochana.
www.rp.pl/Spoleczenstwo/170629759-Mezczyzni-z-krajow-arabskich-Kobiety-lubia-molestowanie.html#ap-1
Takie badania ONZ Kobiety przeprowadziło. I co się dziwić sylwestrowi w Kolonii?
Ciekawe jak w Polsce by to badanie wypadło.
Obserwuj wątek
    • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:31
      Tak samo. Nie miej złudzeń.
    • lady-z-gaga Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:32
      >Ciekawe jak w Polsce by to badanie wypadło.

Tak samo.
      • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:36
        Ciekawe. Czyli sądzicie, że z czterech mężczyzn, których znacie - trzech tak myśli?
        • martishia7 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:44
          A takie założenie to skąd? Średnia to jedno, rozkład to drugie.
          • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:49
            Aaaa. Czyli jasys "oni" tak myślą (zeby zachować średnia - 100% "onych"). No przeciez, ze nie kuzyn, brat, mąż, kolega z pracy.
            • martishia7 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:01
              Tego też nie powiedziałam. Jedynie tyle, że rozkład w dużej próbie nie musi się przekładać na rozkład w małej próbie. To jest jeden aspekt zagadnienia. Drugi jest taki, że - zgódźmy się, uczestniczki tego forum to nie jest próba reprezentatywna, czego dowodem pojawiające się od czasu do czasu wątki w stylu Marceli szpak dziwi się światu, że gdzie są niby ci ludzie/zjawiska, skoro JA nigdy się nie spotkałam. Trzeci jest taki, że ludzie w badaniach kłamią.
        • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:47
          Tak. Zawsze się trochę gwałci, kobiety mówią "nie", bo kokietują, a klepanie po tyłku to komplement...

Żeby było wiarygodniej, obserwacje mojego męża są podobne. Odkąd mamy córkę, zaczął bacznie analizować męskie zachowania i prawie codziennie zwierza mi się w stylu "ten czy tamten kolega coś tam seksistowskiego uważa o kobietach, a przecież sam ma córkę ". To, czego dawniej nie rozkminiał, chociaż zauważał, teraz wręcz nieustannie go szokuje. Mnie już nie, jestem kobietą i całe życie się z tym spotykam.
          • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:51
            Czyli uważasz, ze w podejściu do kobiet Polacy nie różnią sie od Egipcjan czy Marokańczyków? Dobrze zrozumiałam?
            • araceli Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:59
              zawsze-w-drodze napisała:
              > Czyli uważasz, ze w podejściu do kobiet Polacy nie różnią sie od Egipcjan czy M
              > arokańczyków? Dobrze zrozumiałam?

Jak posłuchasz takiego Korwina czy PiSowców to wychodzi, że nie.

"Badacze z Promundo podkreślają, że takie postawy nie są spotykane wyłącznie na Bliskim Wschodzie. - Spotykamy się z nimi na całym świecie - powiedział Brian Heilman, badacz biorący udział w przygotowaniu raportu."
            • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:01
              Ależ oczywiście, że się różnią. Całują w rączkę i przepuszczają w drzwiach suspicious
              • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:05
                A. I tylko tym?
                • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:10
                  Myślę, że emotka jest wymowna.
        • lady-z-gaga Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:24
          Nie. To znaczy, że na czterech moich znajomych na poziomie przypada kilkunastu (może więcej) buców, ktorych nie znam, bo znać nie chcę.
          • livia.kalina Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:21
            >Nie. To znaczy, że na czterech moich znajomych na poziomie przypada kilkunastu (może więcej) buców, ktorych nie znam, bo znać nie chcę.

Otóż to. Jak ja bym miała Polaków oceniać po moich znajomych to pis nigdy nie doszedł by do władzy, od dawna osoby homoseksualne mogłyby zawierać państwowe śluby i wszyscy byliby ateistami.
            • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 22:51
              dokładnie!
        • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:25
          ja się z bucami nie zadaje
        • turzyca Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 22:30
          >Ciekawe. Czyli sądzicie, że z czterech mężczyzn, których znacie - trzech tak myśli?

Nadal mowimy o kraju, w ktorym kilku facetow wpadajac na piwo gwalcilo na prosbe kumpla jego skrepowana zone?
          • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:52
            I jeszcze mu za to plavilo...
        • mgla_jedwabna Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:49
          Akurat wśród moich znajomych to może jeden na czterech. Ale na mnie jedną przypada kilka kobiet, u których wszyscy czterej będą tak myśleli.
      • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:10
        Chyba zależy jak byłoby sformowane pytanie. Prawda? Czy byłby podany jakiś konkretny przykład zachowania, jaki on by był. Nie uważam aby nasz krąg kulturowy był pod tym względem jakoś bardzo święty. Sama byłam zmacana w biały dzień, w mieście przez obcego faceta. Uważam to za rodzaj molestowania.
        • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:29
          Mnie typ macał po tyłku w tramwaju. Pewnie powinnam być zdziwiona, że wyglądał na typowego Polaka, bo przecież nasi tak nie robią tongue_out

Długo się brzydziłam, a w tramwaju od razu na każdego faceta rzucałam spojrzenie ponurego mordercy, żeby nawet nie ważył się koło mnie stanąć. Działało.
          • ira_08 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 19:35
            A mnie się zdarzyło raz, na Jasnej Górze. Serio. Kolega na szczęście pogonił.
          • turzyca Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 22:26
            >Długo się brzydziłam, a w tramwaju od razu na każdego faceta rzucałam spojrzenie ponurego mordercy, żeby nawet nie ważył się koło mnie stanąć. Działało

Mnie sie zawsze w takiej sytuacji przypomina damska beznamietna reakcja na wzburzenie mojego kolegi w klasie licealnej, ktory zostal zmacany w autobusie przez jakas staruszke. Bo kazda z nas miala za soba takie doswiadczenie kilkukrotnie.
            Ale i tak z zakresu doswiadczen komunikacyjnych nic nie przebija mojej kolezanki ze studiow, ktora siedzac w tramwaju czytala sobie spokojnie ksiazke, gdy nagle na stronach tej ksiazki wyladowal ejakulat pewnego faceta, ze tak uprzejmie to ujme.
            • riki_i Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 23:05
              turzyca napisała:

> Ale i tak z zakresu doswiadczen komunikacyjnych nic nie przebija mojej kolezank
              > i ze studiow, ktora siedzac w tramwaju czytala sobie spokojnie ksiazke, gdy nag
              > le na stronach tej ksiazki wyladowal ejakulat pewnego faceta, ze tak uprzejmie
              > to ujme.

Padłem! Mo-car-ne!
              • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 23.06.17, 09:59
                Mocarne? Raczej ohydne.
    • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:46
      nie wiem jak by wypadlo, ale jednym z krajów w którym najczęściej molestuje się kobiety jest ....Szwecja, kraje arabskie sa baaardzo daleko w statystykach molestowania i gwaltow.
      • cosmetic.wipes Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:48
        Bo jak wiadomo we współczesnej Szwecji są tylko rdzenni Wikingowie big_grin
      • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:50
        Tam chyba molestowanie seksualne jest rozszerzone na działania, które u nas nie uznaje się za molestowanie. O ile pamiętam to niektóre ematki to oburzało...
      • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:55
        Po co kłamiesz? Ma to związek z rodzajem zachowań, które w Szwecji uchodzą za molestowanie oraz z tym, że tam kobiety się nie certolą i zgłaszają od razu takie zachowanie. U nas to są "pierdoły", którymi nikt się nie zajmuje i wydziwianie. W dodatku same Półki tak uważają
        • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 16:55
          *Polki 😉
        • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:49
          skoro cos nie pasuje do twoich terorii to musza wynikac z klamstwa? Akurat definicja gwaltu jest i w Szweckim i Polskim praktycznie identyczna, oczywiscie roznice do pewnego stopnia mozna wyjasnic swiadomoscia Szwedow i Szwedek. Ale juz w przypadku kolejnych krajach na liscie sa raczej, na liscie ONZ najmniej bezpieczne dla kobiet sa: Jamajka, Boliwia, Costa Rica, Nowa Zelandia, Belgia, USA i Brazylia. Praktycznie wszytskie kraje muzulmanskie na tej liscie ONZ zajmuja dalekie pozycje- najmniej bezpieczna Indomezja jest 18.
          • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:51
            Ale to nie jest "moja teoria". Po prostu nie możesz tego porównywać, bo zgłaszanie przestępstw seksualnych i molestowania wygląda zupełnie inaczej w obu krajach. To czystej wody manipulacja.
            • tully.makker Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 23.06.17, 10:17
              Drogie - chyba wiecie, ze w niektorych pzynajmniej krajach muzułmańskich ofiara gwałtu jest karana za cudzołóstwo - oczywistym jest, ze gwałty nie sa zgłaszane. Dlaczego np w Dubaju sa osobne wagony metra dla kobiet - nie obowiazkowe, tylko dla chetnych? Bo kobiety wiedza, jakim ryzykiem jest znalezc sie w zatloczonym wagonie z facetami.
              Te statystyki nie maja wiec zadnej , naprawde zadnej wartości.
          • ira_08 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 19:31
            Ale Morgen pisze o molestowaniu a nie tylko o gwaltach, a tam pod molestowanie podchodzi więcej niż u nas. Gdyby gwizdanie na ulicy i trabienie uznano za.molestowanie, też bylibyśmy wysoki, o ile kobiety by je zgłaszamy.
            • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 21:04
              tak oczywiscie jest ogromna rozniaca w 'definicji' molestowania (i gwaltu) na Jamajce, Brazylii i w Indonezji i w Emiratach. Nie wy macie z gory zalozona teze ze muzulmanin=gwalciciel i na sile chcecie ja udowodnic, a gdy pokazuje sie wam dane sa inne niz wasz teza to (te akurat to dosc dobrze udokumnentowane dane ONZ) wytlumaczenie jest jedno - sa one 'klamliwe' lub w najlepszym wypadku 'zle interpretowane'.
              • livia.kalina Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 21:05
                myślę tosiu, że źle interpretujesz słowa dziewczyn
              • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 21:46
                serio w emiratach definicja gwałtu jest taka sama jak w Polsce ?
                w Polsce wsadzają zgwałcone dziewczyny do wiezienia a sprawcow wypuszczają ?
                • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 00:57
                  w Arabii Saudyjskiej tak w Emiratach bywa roznie, bo to 7 dosc roznych krajow.
              • ira_08 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 22:34
                Że co???

>Nie wy macie z gory zalozona teze ze muzulmanin=gwalciciel

Zacytuj proszę, bo nie nadążam za Twoją logiką. Napisałam coś dokładnie odwrotnego.

• minor.revisions Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 00:57
                Pan Assange był ścigany przez Szwedów za gwałt, bo bzyknął się z panią bez gumki a gumką miała niby być. Pokaż mi taki wyrok w Polsce.
      • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 21:47
        przecież jak w takich Emiratach zgłosisz gwałt to cie zamkna w wiezieniu, to wiadomo ze nikt nie zglasza
        • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 00:52
          taaa a na Jamajce (rekord w statystykach gwaltow) to sie zglasza kazdy gwalt ?
          Gwalciciel w katolickiej Europie czy w islamskiej czesci swiata raczej nie zaprzata sobie glowy biblia ani koranem, mechanzm uzywania przemocy wobec kobiety jest wszedzie mniej wiecej ten sam - daje poczucie dominacji i wladzy nad ofiara.
          ps Wiekszosc kobiet nawet nie wie ze jeszcze do lat 80tych we Francji gwalt nie byl przestepstwem, wiec w przeciwenstwie do tego co nam sie czesto wydaje az tak bardzo nowoczesna w podejsciu do praw kobiet Europa nie jest.
        • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:56
          gwoli svislosci - islam kaze gwalt bardzo surowo - tyle ze mysisz miec 4 swiadkow - no tak paranoja kto gwalci przy 4 swiadkach? Ale w zalozeniu prawa gwalt nie jest traktowany lekko.
          • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:58
            Kara smierci - i tu trzeba jednak zauwazyc pewien plus tego systemu
            • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:02
              To mi przypomina ze wlasnie w Maroku w ktorym bylo przeprowadzane to badanie jedna z ostatnich kar smierci byla na facecie ktory wlasnie molestowal i gwalcil - do tego zastraszal ze zna kogo trzeba (a sam tez byla chyba dosc wysoko
              Postawiony) trafil w koncu na laske ktora nie siedziala cicho (zapewne dlatego ze jej ojciec tez byl wysoko postawiony) i dziewczyna bezposrednio krolowi zlozyla skarge.
              • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:05
                1993. [22]

The last person who was executed in Morocco, in 1993, was a public official, Commissioner Tabit. Tabit was convicted for multiple counts of “indecent assault, rape violence, rape and abduction”, and “barbaric acts and incitement to riot”. [23] The evidence revealed hundreds of victims. He was arrested in February 1993, sentenced in March 1993 and executed on August 9 of the same year. [24]
      • minor.revisions Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 00:53
        Bo w Szwecji są znacznie ostrzejsze kryteria tego co się uważa za molestowanie.
        • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 00:58
          na Jamajce i w USA rowniez?
          • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:15
            A czemu teraz nagle zmieniasz kierunek? O ty zaczęłaś pisać o Szwecji i do Szwecji się odnosimy. Co, już nagle niedobry przykład?
          • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:15
            Pisałaś o Szwecji? Napisałyśmy o Szwecji. Nie brnij...
            • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:17
              odnioslam sie do przykladu Szweckiego, nie zauwazylas? Ty jednak nadal twierdzisz ze ci 'straszni muzulamanie' gwalca i molestuja wiecej nz inni?
              • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:19
                Dziwny ten twój tryb myślowy. Naprawdę.
                • 71tosia Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:49
                  dziwne bo nie jestes przyzwyczajona do logiki czy co? Jeszcze raz napisze skoro nie rozumiesz nie da sie wytlumaczyc roznic miedzy Jamajka/Szwecja/US a Polska (ponad 30 vs ponizej 0.1 gwaltow na 100tys mieszkncow) tylko tym ze jest roznica jest w definicji gwaltu czy molestowania. Co do Szwecji - mozna ja jeszcze tlumaczyc tym ze jest tam wieksza swiadomoscia kobiet, szerszy dostepem do pomocy prawnej, wieksza wykrywalnosc, szersza definicja ale juz na Jamajce nie. No i statystyki, praktycznie wszystkie jakie sa dostepne, pokazuja jednoznacznie ze kraje arabskie, nawet te w ktorych prawa obywatelskie kobiet nie stoja wysoko, sa sa jednymi z bezpieczniejszych dla kobiet, ze trudno niektorym w to uwierzyc - no coz trudno.
                  • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 10:31
                    Ja tylko napisałam, ze we Szwecji jest inna definicja molestowania wiec trudno tu coś porównywać. Co ciekawe, to właśnie te wysokie statystyki we Szwecji są stawiane przez wielu jako przykład, że emigranci z Afryki molestują na potęgę...
    • ira_08 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 17:22
      Jeden Polak rzekł, ze nie można zgwalcic prostytutki. Inny, ze kobietę zawsze się trochę gwalci, a jeszcze inny, ze dzieci same lgna do pedofilów. Jesli tak się wypowiada niby elita, to sama pomysł.
      • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:22
        10/10
      • livia.kalina Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:46
        >Jeden Polak rzekł, ze nie można zgwalcic prostytutki. Inny, ze kobietę zawsze się trochę gwalci,

Dodam, że jeden z drugim rzekł ale setki tysięcy Polaków oddawało na nich głosy w wyborach.
    • livia.kalina Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:17
      >I co się dziwić sylwestrowi w Kolonii?
      Nie trzeba pisać o Kolonii, można o Polsce i o prawicowych politykach i dziennikarzach ( z własnymi programami w telewizji publicznej):

"Kobietę się zawsze trochę gwałci", "kto nigdy nie wykorzystał nietrzeźwej niech pierwszy rzuci kamieniem"
      • kandyzowana3x Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 18:49
        No ale jednak takie wypowiedzi wywoluja oburzenie I sa latami cytowane jako przyklady bucostwa.
        • livia.kalina Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 19:19
          ale, tak jak pisałam, setki tysięcy na autorów głosuje w wyborach
        • ira_08 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 19:22
          U jednych oburzenie, i innych brawa.
        • nanuk24 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 21.06.17, 21:58
          Oburzają się, po czym idą na nich głosować, tak?
          • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:22
            Zapewne ci którzy idą na nich głosować nie są oburzeni. To też pokazuje skalę problemu.
    • d.o.s.i.a Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 01:23
      Jak jest naprawdę wie chyba kazda dziewczyna ktora kiedykolwiek przeszła uliczkami targowiska w Marakeshu...
    • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:11
      Czyli według większości niczym sie Polacy od panów z Maghrebu nie różnią. Zeby zatem w Polsce nie zdarzają sie noce takie jak ten słynny niemiecki sylwester? Czemu nie ma doniesień o atakach na basenach?
      Ja widzę cztery rozwiązania - wszystkie sie Paniom powinny spodobać.
      A) Polki sa po prostu dużo brzydsze od Niemek. Zaniedbane, grube, słowiańskie babony. Nic dziwnego ze ich nikt masowo nie molestuje.
      B) Polki sa tak samo molestowane. Noce jak w Kolonii i zbiorowe ataki na basenach to rzecz codzienna - ale Polki maja tak zryte berety, a policja jest w PL tak beznadziejna, że nikt tego nie zgłasza.
      C) Przaśno-katolickie Polki ubierają sie w szmateksach, ultrakonserwatywnie i bez gustu, wiec sie to nie zdarza.
      D) Polki wszędzie chodza ze swoim właścicielem. Taka katolska przypadłość. Właściciel pilnuje swojego towaru wiec to sie nie zdarza.
      Oczywiście zadbanym, europejskim i nowoczesnym ematkom zdarza sie molestowanie notorycznie, choc sie z bucami nie zadają, wiec to nie o nich.
      Ktora wersja prawdziwa?
      • araceli Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:38
        zawsze-w-drodze napisała:
        > Czyli według większości niczym sie Polacy od panów z Maghrebu nie różnią. Zeby
        > zatem w Polsce nie zdarzają sie noce takie jak ten słynny niemiecki sylwester?
        > Czemu nie ma doniesień o atakach na basenach?

Poczytaj sobie trochę o gwałtach w Polsce i dlaczego większość nie jest zgłaszanych.
        • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:41
          Czyli według ciebie wersja B)
          • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:13
            O ile wiem to różne organizacje alarmują, że w Polsce na przykład ilość zgłaszanych na policję gwałtów jest bardzo niska. Jest też dlatego, że ofiary najczęściej znają swoich oprawców.

Wiem, do czego dążysz. Nie musisz już na forum straszyć uchodźcami. Forumki już się boja i poświecą w imię tego strachu naprawdę wiele. Czy to dobrze dla nich, dla ciebie? Czas pokaże.
            • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:38
              Czyli Ty też wersja B) Polki sa tak samo molestowane. Noce jak w Kolonii i zbiorowe ataki na basenach to rzecz codzienna - ale Polki maja tak zryte berety, a policja jest w PL tak beznadziejna, że nikt tego nie zgłasza.
              • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:44
                Nie wiem co dokładnie dla ciebie oznacza tak samo. Problem jest. Chyba, że uważasz, że go nie ma?
                • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:53
                  tu badania np polska.ihollaback.org/files/2016/02/Raport-Cornell-2015.pdf
                  Polki rowniez doswiadczaja na ulicy molestowania. Mysle ze gdyby sformuowane jak w poscie startowym pytania zadac polskim facetom odpowiedzi byly by bardzo podobne.
                  Z tym ze - te pytania sa zle zadane i maja na celu udowodnienie tezy.
                  Brakuje chocby kluczowego - ile razy w tym roku gwizdnales na jakas babke? To sa pytania wylacznie o przekonania respondentow - w wypadku pierwszego (absurdalnego) pytanie jest o odczucia w sprawie odczuc innych osob. To sa bardzo ch..we badania po prostu
                  • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:57
                    Chodzi o liczbę mężczyzn, którzy tak uważają (procent populacji). Ty uważasz, że jest podobny.
                    • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:01
                      Co ma jej uważanie wspólnego z tym co myślą mężczyźni w temacie?
                • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:54
                  No skoro TYLE SAMO albo NAWET WIĘCEJ Polaków uważa, że kobiety lubią być molestowane, można to robić i to robi, to efekty ich działań powinny być podobne do efektów działań panów z Bliskiego Wschodu - czyż nie?
                  • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:00
                    Nie wiem, ale skoro tak uważasz?
                  • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:01
                    Inna kultura - u nas po prostu zainteresowanie okazuje sie inaczej. Gwizdza za babkami robole na budowach. Co nie zmienia faktu ze zapewne wiekszosc mezczyzn uwaza ze kobiety to lubia i ze kobieta ktora jest ubrana wyzywajaco mogla sie gwizdow i spojrzen spodziewac
                    • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:08
                      "A kto wam laski każe się tak po q**ewsku ubierać? Ubierajcie się normalnie, a nikomu z tych lepkich oblechów nie przyjdzie do głowy was zaczepiać"."
                      kobieta.onet.pl/zdrowie/psychologia/po-pierwsze-nie-ubieraj-sie-jak-dziwka/rszdm
                      • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:10
                        Zdjecia testowe fundir.org/gallery,wyzywajace_laski,2562
                        I teraz zapytaj sie losowego faceta czy tak ubrana kobieta moze sie spodziewac molestowania zy raczej ze jej poniosa zakupy
      • hallbera.jarlakappi Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:38
        polskie buce wiedza ze a
        1) nie sa bezkarni wobec prawa
        2) mogą dostać w morde od kobiety która obmacują albo od przyzwoitego faceta który stoi gdzies obok
        • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:44
          Nielogiczne.
          1)Gwałtów sie przeciez w PL nie zgłasza, co dopiero molestowania - wiec sa bezkarni.
          2) statystyka wskazuje, ze skoro pośród ematkę buców nie ma, a 75% Polaków molestuje i uważa ze Polki to lubią, to GDZIES w Polsce musza byc miejsca gdzie molestują wszyscy. Skąd zatem przyzwoity facet tam?
          • lady-z-gaga Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:41
            >skoro pośród ematkę buców nie ma, a 75% Polaków molestuje i uważa ze Polki to lubią, to GDZIES w Polsce musza byc miejsca gdzie molestują wszyscy

Odpowiem dokładnie tak, jak mysle, najwyżej mnie wytną: idź, durniu, do swojego własnego startera i poczytaj, co tam jest napisane.
            Nie było pytania o to, jak często Polacy molestują, ale o to, co myslą na ten temat. O gwałtach ani słowa, bo gwałt to gwałt, a molestowanie to molestowanie. Kup szybko w kiosku jakis poradnik "logika dla ubogich", bo nie da się czytać bzdetów, jakie wypisujesz.
            • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 11:08
              Polac tej pani.
      • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:08
        Coz z ostatnich doniesien wynika ze Polak po prostu jest innym typem molestera - nie gwalci obcych babek na placach czy basenach bo ma w piwnicy swoja zonke do bicia. Albo masz kumpla ktory za pare zloty pozyczy.

#ironia
        • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:37
          Czyli - wedle Twojej oceny - jaki procent (promil?) Polaków trzyma żony w piwnicy, bije i gwałci?
          I jeszcze jedno pytanie - skoro to tak powszechny i naturalny dla Polaka proceder - czemuż wzbudził tyle emocji? Powinno mu w Polsce towarzyszyć obojtne wzruszenie ramion.
          • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:39
            "Analiza ogólnych wyników badania przeprowadzonego w Polsce, na pierwszy rzut oka wydaje się być zaskakująco optymistyczna. Polska jest w grupie państw o najniższym procencie kobiet, które doświadczyły przemocy fizycznej i / lub seksualnej ze strony obecnego lub byłego partnera (19% kobiet). W Polsce, a także w Portugalii i Rumunii, występowanie molestowania seksualnego w wieku od 15 lat jest na jednym z najniższych poziomów (32% kobiet) ze wszystkich państw członkowskich UE (zjawisko to rzadziej występuje jedynie w Bułgarii - 24%) z średnią w UE wynoszącą 55%.

Pomimo tak „dobrego”, w skali Europy wyniku, dokonanie szybkiej kalkulacji uzyskanych danych badań wskazuje, że około 3 i pół miliona kobiet w Polsce, przynajmniej raz w swoim życiu, padło ofiarą przemocy fizycznej i / lub seksualnej. Jednocześnie, jak wynika z danych za rok 2013 zbieranych przez Policję w ramach działań podjętych w procedurze „Niebieskie karty”, liczba kobiet - ofiar przemocy, wyniosła około 58 tysięcy. Statystyki sądowe za ten rok identyfikują zaś jedynie 13.782 kobiet jako pokrzywdzone przestępstwami kwalifikowanymi w ramach przemocy w rodzinie. Zestawienie tych danych pokazuje nam jak duża liczba kobiet pozostaje sama, bez pomocy i wsparcia w świetle doznawanej krzywdy."
            • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:42
              "W blisko 19 % spraw, w których zawiadomiono o podejrzeniu popełnienia przestępstwa zgwałcenia, nie wszczęto postępowania przygotowawczego, natomiast w przypadku aż 36 % wszystkich spraw, nie doszło do skierowania do sądu aktu oskarżenia w sprawie. W świetle przedmiotowych statystyk uzasadniona może być obawa, że interesy osób pokrzywdzonych w sprawach o zgwałcenie nie są należycie zabezpieczone."
            • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:42
              To nie jest na temat.
              Pytałam uprzejmie o procent (promil?) Polaków który trzyma żony w piwnicy, bije i gwałci, sprzedaje kolegom za parę złotych itd.
              • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:44
                Oraz o przyczynę powszechnego poruszenia nagłośnionym ostatnio przypadkiem - skoro to w Polsce zdarza się według niektórych notorycznie.
                • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:46
                  Chyba musisz to przedyskutować najpierw sama ze sobą.
                  • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:51
                    Nie unikaj odpowiedzi.
                    • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:52
                      Jakiej?
                      • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:55
                        Powtórzę więc "Czyli - wedle Twojej oceny - jaki procent (promil?) Polaków trzyma żony w piwnicy, bije i gwałci?
                        I jeszcze jedno pytanie - skoro to tak powszechny i naturalny dla Polaka proceder - czemuż wzbudził tyle emocji? Powinno mu w Polsce towarzyszyć obojtne wzruszenie ramion."
                        • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:57
                          Nie znam takich statystyk. Nie zamierzam fantazjować.
                • memphis90 Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 10:59
                  A napad w Kolonii wywołał poruszenie?
            • turzyca Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:58
              Pytanie brzmi jak się definiuje molestowanie - czy np. macanie w autobusie to molestowanie czy nie. Albo niechciane natrętne zaloty.
              • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 11:15
                Albo np cmoki i okrzyki w typie "belissima!"
          • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:45
            Niestety towarzyszy. Cala wies wiedziala.
      • semihora Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:29
        Wesja E. Chyba masz coś z głową.
        • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:38
          Nie na temat.
          • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:50
            Ale celnie.
            • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:55
              Brak odpowiedzi na zadane pytanie jest odpowiedzią celną? Nie sądzę.
              • morgen_stern Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:01
                Nie, po prostu celnie cię określiła smile lubisz takie przepychanki bez sensu, nie? Ja niespecjalnie.
        • lady-z-gaga Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 09:42
          Dokładnie tak big_grin
    • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 07:50
      No ale w sumie logiczne
      Popatrzmy na pytania
      1. Czy kowbiety lubia gdy okazuje im sie zainteresowanie (przez nagabujacych)
      71 % uwaza ze lubia - kurcze ja sie dziwie ze tylko 71% tak uwaza! Przeciez malo ktora kobieta jak na nia gwizdza na ulicy zaczyna uciekac lub mowi spie...
      2. Czy kobieta ubrana zbyt wyzywajaco moze sie spodziewac ze bedzie zaczepiana?
      3 na 4 uwza ze tak. K
      I tu zapyatjmy sie ile razy ktos napisal/powiedzial spodniczke faktycznie miala za krotka

Z sugestii w tytule i na poczatku art czlowiek wyobraza sobie cos innego niz faktucznie badano - Arabusy molestuja gwalca na imprezach i zamykaja w piwnicach (to ostatnie droga skojarzenia...)
      • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:40
        Aha. Czyli Ty uważasz, że Polacy molestują i gwałcą częściej niż mieszkańcy Maghrebu?
        • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:47
          Czy ty umiesz czytac? Wyzej pisalam o tym ze te badania pokazywaly cos innego niz zakladasz
          • zawsze-w-drodze Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:56
            Ja nic nie zakładam. Ja pytam o ogląd rzeczywistości.
            • kropkacom Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 08:59
              A ty nie znasz rzeczywistości? Żyjesz w szklanej bańce?
    • tarantinka Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 10:01
      Napisz mi jakie chcesz dostać wyniki badań a ja ci ułożę pod to pytania. Niestety takie czasy, trzeba być czujnym i ważniejsze od co ustalili jest jak ustalili.

• ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 23.06.17, 09:00
        O prosze - np Polak nie taki niewinny jak sie okazuje - W UK w czolowce glacicieli natemat.pl/173139,imigranci-z-bliskiego-wschodu-to-kryminalisci-w-statystykach-brytyjskiej-policji-liderami-przestepczosci-sa-polacy w sumie to ez zrozumiale - Angielki po pijaku bardzo wyzwolone a nasi uwazaja ze "kobieta upita kobieta zdobyta"
    • ichi51e Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 11:11
      Wspolczuje ludziom ktorzy wyobrazaja sobie ze otaczaja ich "zwolennicy islamizacji"
    • nathasha Re: Kobiety LUBIĄ być molestowane 22.06.17, 11:21
      jestem jestem moja droga. z radoscia patrze jak juz tak nisko oceniacie wlasny kraj ze czujecie sie lepiej porownujac go do struktur scisle patriarchalnych. a i nawet nie tu cud miod i orzeszki, czyz nie jagniecinko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka